Translate

luni, 16 martie 2015

Denim Maxi & Crochet Lace Blouse


Am cautat fervent o fusta pencil denim insa putinele pe care le-am intalnit in outleturi (nu, nu vreau sa platesc 250 lei la Zara) lasau genunchii la vedere, detaliu pe care il agreez doar la cele mini. Mi-am amintit de o pereche de boyfriend jeans pe care i-am rupt si desirat ajutata de o razatoare si a caror croiala ma nemultumea pentru ca veneau prea stramti pe coapse in comparatie cu bazinul bufant. M-am gandit sa incerc sa ii transform in fusta, au costat 10 lei intr-un sh asadar paguba ar fi fost infima daca nu aveam succes. 
Am descusut fiecare crac la interior si i-am unit pe mijloc, avand nevoie de numai o cusatura centrala pe fata si spate. Apoi am indepartat bucla ramasa la spate caci in acea zona pantalonul vine in V si am lasat un slit care sa imi permita sa pasesc. Slit ce trebuia facut si mai adanc, urc greu scarile. Cele 2 cusaturi au fost refacute la masina de o matusa, nu vor rezista daca alegeti sa le realizati manual. Desi imi doresc in continuare un model pencil am vrut sa o port intai maxi, macar o data.


Bluza ati mai regasit-o cu siguranta in multe culori pe alte bloguri, modelul este mai vechi. Aveam puncte ce valorau 10$ si nu stiam ce sa imi iau, se incadra si mi-a placut nuanta de roz prafuit in ideea ca va arata bine cu blugi. Mi-a fost un pic teama sa nu fie stridenta dar grijile au fost nejustificate.
Aceasta nu este transparenta, aveam sutien alb si chiar nu se vede. Nu este insa o garantie pentru celelalte nuante, uitati-va la pozele de la cliente daca vreti sa nu aveti surprize. Materialul este chiffon elastic, calitate rezonabila, iar detaliile crosetate nu au avut defecte.
Am ales XL pentru ca avea cei mai lati umeri, imi vine bine dar mi-ar fi placut manecile mulate. Nu le pot modifica, ghinion. 
Daca va incanta insertiile crochet sau din dantela clasica, v-ar putea placea una din sugestiile urmatoare:





               


Am purtat :

Blouse : find it here

Skirt : custom made from thrifted boyfriend jeans

Bag : thrifted

Hat : faustmann, thrifted

Boots : random












13 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Chiar isi merita pretul, daca mi-o lucram la croitoreasa ieseam ceva mai scump adunand materialul, manopera si benzina consumata cu mersul la probe. :*

      Ștergere
  2. Ce creativa ai fost! Bravo pentru imaginatie si indemanare.

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc. :* Improvizatia ma ajuta sa am haine interesante cu un buget mic si sincer ma simt mult mai bine cand stiu ca mi-am adus aportul la realizarea sau modificarea unei haine decat atunci cand am ceva cumparat.

      Ștergere
  3. Hai ca esti super tare...ma uitam la poze si ma gandeam unde ai gasit asa o fusta, abia cand am citit mi-am dat seama de grozavie...imi place si bluza, numai eu nu ma invat minte si imi comand S si ma trezesc cu bluzite cu manecile scurte dupa cateva spalari :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos! :* Deja am planuri sa mai iau jeansi din sh, special pentru a-i transforma in fuste pencil. Aveam una singura, neagra, zara via kurtmann. Azi a fost prima data cand ceea ce mi-am ales avea dimensiuni normale, imi puteam lua S dar tot L am ales pentru a nu risca. Din L fac S sau poate imi place asa lejer, dar din S ce sa mai fac daca nu corespunde descrierii de pe site si e minuscul.
      Eu nu imi spal hainele la masina ci manual, stiu, sunt nebuna. :) Dar nu vreau sa le stric, uneori le spal doar pentru improspatare sau pentru ca pun fond de ten la gat. Si de ce sa le munceasca masina de 1000 ori pana se subtiaza materialul.

      Ștergere
  4. Si eu vroiam sa intreb de unde ai cumparat fusta :)) Super tare! Am bluza pe alb tot de pe Choies dar m-am pacalit cu marimea si ma cam tine la cand ridic mainile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Cred ca imi voi lua si eu alba, ca tot am dezvoltat o obsesie asemanatoare celei pentru rosu. Hainele cred ca sunt sensibil mai scumpe pe Choies dar de o calitate mai buna fata de alte site-uri asiatice. Si in plus au free shipping, detaliu care pentru mine conteaza mult.
      A mea e lejera, ma bucur ca am ales XL. Poate mai mica era dubioasa, stramta la busta si larga in rest, sau imi intra la axila si se vedea ca ma strange acolo.

      Ștergere
  5. wow beautiful blouse and the blush color is sooo pretty <3

    RăspundețiȘtergere
  6. Hihi, ce fusta misto ti-ai facut! ;)) Numai tu puteai sa faci asa ceva. Imi place bluza, e mai frumoasa nuanta decat pe site. Si mie tot cu manecile stramte imi place dar nah..n-am nimerit-o nici eu pe aia alba.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Fede. :* Tot nu mi-a trecut dorinta de a-mi achizitiona pencil dar nu am de unde. Am gasit pe Choies un model suficient de lung si cand m-am uitat la solduri...80 si ceva. In copilaria mea, poate. :)
    Cred ca manecile sunt stramte doar la marimea cea mai mica. Sau poate asa e modelul. Vreau si alba, am scos-o din cos pentru altceva. Aparuse o rochie maxi (de fapt cred ca abia imi va trece de genunchi, dupa descriere) cobalt, cu volan jos, genul de zi asa boho. Poate imi bag unghia in gat ca am schimbat comanda.

    RăspundețiȘtergere