Translate

marți, 11 martie 2014

Pudra pulbere essence fix & matte!/all about matt!



Atunci cand nu ai fost inzestrata cu un ten perfect si machiajul devine mai mult decat o placere cotidiana, alegerea produselor potrivite poate fi dificila si obositoare. Din pacate, ma incadrez aici si cand din varii motive trebuie sa schimb produsele nu-i deloc o misiune relaxanta. De cele mai multe ori nici prolifica - fie renunt temporar, fie plec cu ceva insa acasa constat ca am irosit banii fiindca am ales prost.


Cand vine vorba de fond de ten si pudra, poti vedea relativ textura si gradul de acoperire in magazin dar abia mai tarziu realizezi cum stau cu rezistenta, culoarea si posibilitatea oxidarii, reactii negative ale pielii. In cele mai multe cazuri, esti obligata sa alegi la lumina artificiala, galbena sau albastra, si sa te bazezi si pe parerea vanzatoarei - adesea sfatuitor neavizat. Mai ales cand incerci mai multe marci si mai multe nuante, nu poti alerga afara dupa fiecare incat sa poti observa cum arata in lumina naturala. Nici macar cand am fost ajutata de prietene nu pot spune ca am ales nuanta perfecta pentru ca si ele au fost pacalite de iluminatul magazinului.


Cu pudra aveam o relatie love-hate din cauza tenului capricios, un amestec intre gras si uscat imbinand trasaturile ambelor. Am nevoie de matifiere considerabila, dar cu texturi catifelate pentru ca altfel fac foarte usor scuame si zone uscate ce machiate vor arata urat. In principiu nu ma pot lipsi de aplicarea pudrei peste fondurile de ten si am nevoie si de retusuri ulterioare. Este asadar important sa am un produs bun, de preferat fara sa-mi sece bugetul.


De-a lungul anilor am incercat numeroase marci si texturi insa chiar si cand gaseam ceva ce ma incanta in primul moment descopeream apoi nefericita ca spre exemplu oxideaza cand sebumul se razvrateste. Mai ales vara. Nu era tocmai idealul meu sa pun pe fata un voal bej natural si sa ma trezesc de la portocaliu la caramiziu murdar in timp ce gatul si restul corpului semnalau o uriasa diferenta. Un alt defect era modificarea aspectului, dupa un timp aratand patat desi initial era uniform si placut. 


Cel mai mult am iubit Yves Saint Laurent Poudre Compacte et Matite (la acea vreme tenul era mixt, nu stiu daca ar face fata unuia gras), dar nu am mai gasit-o la surse...neoficiale pentru ca de regula nu au stoc si nu mi-a suras ideea de a o achizitiona la pretul oficial. Mai ales ca s-a consumat destul de repede, fiind compacta. O alta incantare a constituit-o o pudra pulbere Lancome (nu-mi amintesc denumirea caci au trecut 8-9 ani, cutia era neagra, patrata - acum vad ca au ceva identic ca aspect, Majeure Excellence). Din nou prea scumpa pentru a permite continuitate. Multi ani am fost fidela popularei Rimmel Stay Matte, compacta, pentru care gasiti nenumarate reviews pozitive. Nu pot spune ca eram multumita insa ma resemnasem cu comportamentul ei rezonabil si pretul foarte bun. Pana m-am saturat de textura prafoasa ce incepuse sa imi usuce foarte tare pielea, imi evidentia si provoca descuamarea.



Iata-ma din nou nelinistita ca trebuie sa imi caut altceva. Eu detest sa testez si pentru ca mi se irita foarte usor tenul, ma inrosesc cand ma demachiez si va dati seama cum arat daca tot repet operatiunea cand vreau sa incerc mai multe. Pentru ca stiam cat de problematica este alegerea culorii si pentru ca descoperisem produsele essence, am rugat o amica sa imi aduca din Germania noua lor pudra pulbere translucida, alba - pe atunci la noi nu exista essence, iar in Craiova nici acum cateva luni nu aveau aceasta pudra fiindca standul lor din Kendra e destul de sarac. A citit ea ceva reviews in germana si mi-a luat-o desi era reticenta din cauza pretului ce ii sugera calitate slaba si a culorii neobisnuite. De atunci a devenit pudra mea preferata si de regula imi fac stoc din timp, nu cumva sa raman fara ea.     



In primul rand, m-a eliberat de corvoada alegerii culorii perfecte. Anterior, daca pudra era in regula, atunci culoarea si textura ei riscau sa fie transformate de fondul de ten sau de sebum. Existau prea multi factori de cate trebuia sa tin cont cand o alegeam si rezultatul nu putea fi depistat decat mai tarziu, cand deja o aveam. Ori aceasta fiind alba se potriveste tuturor, caci nu se observa decat prin efectul de matifiere. Nu interactioneaza cu fondul de ten si nu il modifica - eliminand astfel si riscul oxidarii. 


O alta calitate este textura fina, matasoasa, ce face aplicarea mai discreta. Arata natural si nu se strange in linii/riduri, nu usuca pielea si nu evidentiaza zonele de acest tip. Cand pui un fond de ten cu putere mare de acoperire ce nu reuseste sa matifieze ti-ai dori doar ceva cu acest scop fara a mai adauga un strat ce ar putea exacerba aspectul deja incarcat. 
Essence are doar rol de fixare si matifiere.  


  • pe de alta parte, celor ce doresc sa obtina acoperire foarte mare indiferent de cat de artificial arata sau celor ce folosesc pudra si singura s-ar putea sa nu le placa discretia oferita de aceast produs - e doar un voal matasos matifiant, incolor, nu poate masca roseata sau petele serioase


Cantitatea este rezonabila si desi am vazut pudre mai "grele" (Lancome avea 20g) pot spune ca este suficienta intrucat se consuma greu. Practic nici nu ai sansa de a abuza pentru ca nu are rost sa aplici cantitati industriale, oricum nu vei construi strat corector cat timp ea nu poate decat sa matifieze nu si sa mascheze ca cele normale, ajutate de culoare. Legat de gramaj, am inclus in review 2 variante a caror singura diferenta mi se pare tocmai acest aspect : desi cutiile sunt la fel ca dimensiune, all about matt! are 11g in timp ce fix&matte! are 15,5g. 


Nu veti avea probleme cu retusurile pentru ca aplicand din nou nu incarca si nu ponoseste aspectul tenului - stiti ca multe pudre arata rau daca se tot strang straturi, ai senzatia ca urmeaza sa crape daca zambesti. De multe ori nici nu mai iau produs, trec doar buretelul cat sa "tai" stralucirea. Sunt foarte entuziasmata de aceasta calitate pentru ca imi este imperios necesara, eu nu am intalnit niciodata o combinatie de fond de ten si pudra care sa imi lase pielea mata ore in sir. Nu in sensul ca devin oily, dar arata umed. Si din acest motiv nu am decat sa port pudriera in poseta pentru mici retusuri. 


Pretul este mic, cca 20 lei, excelent pentru calitatea pudrei. 

Singurul minus ar fi acelasi ca la orice pudra libera : fie nu iese cat vrei si trebuie desfundate periodic orificiile sau lovita de ceva solid, fie iese excesiv. La mine sunt exact asa impartite, una din ele curge prea mult daca nu o asez cum trebuie. Asta inseamna ca uneori cand mi-e lumea mai draga si vreau sa o folosesc, ca de exemplu fiind in masina inainte sa cobor undeva important, buretelul este plin si pun si pe mine. Trebuie sa intind un servetel pe scaun sa ma asigur ca nu se varsa eventualul surplus. Pentru locuri mai problematice ca masina prefer sa o port dupa mine pe cea care se lasa asteptata, in caz ca nu iese lovind-o de palma macar trec pur si simplu aplicatorul ei peste caci cum spuneam e suficient si atat.   

  • capacul all about matt nu este murdar ci patat definitiv, oricat am incercat sa il curat nu se ia

4 comentarii:

  1. Am vazut-o de multe ori pe la standul Essence,dar sincer sa fiu, nu prea mi-a atras atentia pentru ca nu obisnuiesc sa folosesc pudra...:D
    te pup!
    http://thatswhywesmile.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-as mai vrea sa pot spune si eu ca nu obisnuiesc sa folosesc pudra, dar din pacate se impune pentru a mai tempera sebumul. Sper sa nu o scoata de pe piata asa cum se intampla cu tooate lucrurile bune cand in sfarsit imi gasesc "perechea". :)
      Multumesc pt comentariu :*

      Ștergere
  2. Buna Ramona! Exista vreo diferenta intre ele in momntul in care le aplici pe ten? Ieri am descoperit ca am si eu in oras un stand Essence si m-as duce sa ma uit daca sunt, dar parca nu as vrea sa mi le iau pe amandoua, mai ales ca pana acum nu am folosit pudra si nu stiu daca imi va place efectul! Au cumva si buretel in cutiuta? Multumesc. Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, mie mi se par la fel ca textura si efect, nu am simtit nicio diferenta. Eu nu le-am vazut niciodata la standul essence si este posibil ca in fapt sa fie acelasi produs redenumit, sa nu mai existe cea cu scris albastru. Ca sa fiu sigura ca nu raman fara, desi mai am mult din cea albastra, i-am cerut amicei mele sa imi mai cumpere una. Si mi-a adus-o pe cea cu ciclam, spunand ca doar din asta aveau. Cea albastra a avut buretel, chiar bunicel.

      M-am uitat acum pe site si observ ca nu mai este niciuna din variante, au inlocuit-o cu compacta. :( http://www.essence.eu/ro/produse/ten/pudra/e/product/all-about-matt-fixing-compact-powder/
      O sa mi-o cumpar daca o gasesc, daca ar fi la fel ca si aplicare si efect ar fi perfecta pentru ca nu s-ar mai varsa cand o pun aiurea in geanta. E mai comoda compacta, dar alea colorate de obicei sunt prafoase. Sper sa nu fie si cazul acesteia.

      Ștergere