Translate

luni, 31 martie 2014

Kit Ceara naturala de zahar roll-on pentru epilat


Dupa o experienta nefericita cu epilarea la salon am decis ca pot face asta si singura in confortul casei, fara a mai fi stresata de durere, cat de incinsa este ceara, ocazionala trecere a altor cosmeticiene prin acea incapere. In plus, locuiesc la periferie si nu am asemenea servicii in jur astfel ca mereu depindeam de masina si trebuia sa indur traficul aglomerat. 


Nu am studiat intens posibilitatile in ce priveste produsele si primul achizitionat a fost clasica ceara calda romaneasca, in cutie metalica - o vazusem candva la o prietena. I-am ramas fidela de 6 ani pentru ca se descurca decent iar pretul este modic chiar daca ai arunca-o dupa o folosire (eu nu fac asta pentru ca nu e cazul - 10 fire de par pe cap = 10 fire de par pe corp) - cca 6 lei. 


Am tot vazut diverse articole si reclame pe tema epilatului cu zahar si chiar incercasem candva sa imi fac acea pasta din zahar si lamaie, cred ca prin Formula As gasisem ideea cu ceva mentiuni despre obiceiurile egiptencelor. Nu mi-a iesit, era mult prea moale si nu reuseam sa o desprind ca sa finalizez procedura. M-am gandit ca a fost pur si simplu o sugestie bazata mai mult pe mit si nu are rost sa insist fiindca oricum nu functioneaza.


Cand am observat pe organicbaby.r0 kit-ul roll-on cu ceara din zahar am hotarat sa ii mai dau o sansa in ideea ca cea fabricata industrial ar putea fi altfel decat cea facuta de mine atunci iar modul de prezentare imi sugera facilitatea aplicarii si poate o alta consistenta. Setul continea si benzile acelea menite sa ajute la desprindere asadar nu mai exista riscul sa nu o pot trage. 


Iata concluziile :

Dureaza foarte putin sa o incalzesti, cateva secunde la microunde. Ei spun 30 sec daca este plin cartusul insa la mine au fost prea multe si apoi a trebui sa astept sa se mai raceasca. Ceara clasica trebuie lasata mult pe foc, pana se inmoaie toata cutia, iar apoi dureaza la fel de mult sa devina suportabila sau stai si sufli peste fiecare cantitate mica luata cu spatula. Dar sa nu fiti atat de inteligente ca mine sa puneti cartusul oarecum culcat fiindca va curge din el si pe el. Am facut aceasta greseala la prima utilizare si am varsat o cantitate considerabila pe farfuria plasata sub el.


Aplicarea este relativ simpla, insa depinde de zona. Pe mine ma interesa in special pentru fata, sa pot lua puful fin si rar numit "mustata" si cel de deasupra sprancenelor, ocazional si perciunii cand mi se mai pune pata ca vreau acea zona perfect curata. Adevarul este ca toate cele 3 zone nu sunt imperios necesare intrucat e vorba de un puf deschis la culoare, chiar blond, dar parca se aseaza mai bine fondul de ten pe suprafata neteda si ma simt eu mai bine cand ma ocup si de asta. Am spus relativ pentru ca atat deasupra buzelor cat si la sprancene acest roll-on este totusi cam mare pentru a oferi precizie. Daca la buze depasirea nu e problema, o curati si gata, la sprancene nu e cea mai buna idee sa gresesti nici macar cu 1 mm pentru ca intri unde nu trebuie. Nu pot spune ca procedura devine imposibila, oricum daca speli zaharul se dizolva si nu iti smulgi sprancenele, insa ar fi perfect si un roll-on pe jumatatea acestuia, cu o bila mai mica. Ar fi mai putin migaloasa si mai rapida epilarea pe portiunile pretentioase si inguste.  


Consistenta este mai moale si usoara decat la ceara clasica, veti obtine un strat mai subtire ce nu se va intari suficient incat sa poata fi smuls singur deci nu incercati fara banda. In plus banda chiar este un ajutor serios pentru ca astfel nu exista nicio sansa sa mai ramana ceva lipit. Pentru fata eu am taiat o banda in fasii mai mici, sunt prea mari pentru a oferi precizie zonelor sus-mentionate. Nu va faceti griji pentru benzi, se curata simplu si rapid prin spalare cu apa calduta asa ca pot fi refolosite.


Pentru puf si par firav si scurt functioneaza perfect, smulge oricat ar fi de mic. S-ar putea sa nu fiti la fel de fericite daca aveti probleme serioase cu pilozitatea - nu pentru ca nu face fata, ci pentru ca va dura cu siguranta mai mult decat la epilarea clasica. E posibil sa nu fiu eu obisnuita sa ma misc cu roll-on insa momentan zic ca prefer sa il pastrez pentru portiunile mici si cu buna vizibilitate si acces, mai ales fata. Mi se pare greu sa ma descurc cu axila spre exemplu, o rezolv mai repede cu spatula si cu ceara ce poate fi desprinsa fara benzi.    


Avantajul major constatat de mine este ca nu irita ulterior. Nu in sensul ca nu te inrosesti deloc, s-au dus vremurile in care puteam iesi pe usa in 5 minute caci nu aveam pielea sensibila. Acum si pensatul ma lasa 20-30 min rosie de parca am fost jupuita. Ci in sensul lipsei acelor brobonite odioase cu care ma trezeam a doua zi. Pielea ramane fina si curata si in zilele urmatoare, cu conditia sa nu aplic fond de ten imediat dupa epilare si sa astept totusi cateva ore. Ceara calda avea aceasta problema, cu toate ca o aplicam seara si nu imi puneam nimic pe acea zona peste noapte, nici crema, oricum dimineata aveam acele brobonite cu tot antisepticul pus dupa.


Se curata usor, trebuie doar spalata cu apa calda. Eu am avut de curatat farfuria in care varsasem si am lasat-o cateva minute cu apa, fara sa frec, iar stratul s-a dizolvat complet.


Ca dezavantaje as mentiona lipsa instructiunilor in romana (bineinteles ca mai sunt persoane care nu inteleg engleza, in special cele mai in varsta) si pretul in caz ca intentionati sa folositi cartusul pe tot corpul - comparatie cu ceara clasica, refolosibila. Altfel nu este o suma mare, costa 29 lei. Cum eu intentionez sa il pastrez pentru fata caci doar acolo ma iritam, imi va ajunge mult si bine. Momentan abia se cunoaste ca l-am folosit, dar alta era situatia daca il foloseam all over. 
Daca aveti benzi din alte surse sau cele din kitul anterior rezista la multe spalari, roll-on se poate cumpara si separat la un pret mai mic. 

2 comentarii:

  1. Off, ce ma tenteaza. Aceeasi problema o am si eu cu puful de la mustata, ma enerveaza ca nu se vede fondul de ten la fel de frumos peste el. Si cum orice l-am smuls si cu toate pudrele si cremele cu antibiotic, tot m-am trezit cu brobonite :/.
    Ai fost simpatica cu 10 fire de par pe cap = 10 fire de par pe corp :))), chiar asa e.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te tenteaza ceara de zahar strict pentru mustata nu iti lua roll-on pentru ca e cam lat pentru a da precizie, eu regret ca nu am ales mai degraba http://www.organicbaby.ro/ceara-naturala-de-zahar-pentru-epilare-soft-140gr-p1895-cat98#
      Oricum e super si pentru puful de deasupra sprancenelor, cu ceara normala daca atingi unde nu trebuie te-ai aranjat fiindca nu prea vad cum scapi de ea fara a nu smulge si firele din spranceana pe care le-a prins, ori asta se dizolva la spalat.

      Ștergere