Translate

luni, 3 martie 2014

Guest post : stergerea ridurilor cu ajutorul unui filler de tip botox



Desi fillerele destinate ridurilor sau augmentarii buzelor nu mai reprezinta o noutate si sunt tot mai des intalnite fara a mai fi tratate ca un tabu, subiectul ramane controversat.
Postarea in speta nu se doreste a fi un imbold pentru cele ce nu agreeaza ideea de a interveni nici macar minim invaziv, preferand sa-si concentreze atentia asupra alimentatiei, hidratarii interne, suplimentelor nutritive anti-aging si diverselor produse cosmetice cu ingrediente benefice pentru conditia pielii. Toate acestea sunt o formula ideala si trebuie sa primeasca o atentie deosebita. Numai ca uneori fie nu este de ajuns, fie inconsecventa ori interventia altor factori externi nu permit obtinerea unui rezultat remarcabil nici macar in ce priveste intretinerea darului genetic. 

Discutia ce a dus la aparitia acestui guest post a pornit de la intentia mea de a semnala importanta SPF-ului in fiecare zi, chiar si iarna, si regretul ca nu am stiut sau poate nu am vrut sa accept la timp ca soarele este principalul agresor al pielii atunci cand nu-i intelegem caracteristicile din ultimii ani si masurile de precautie impuse. Tot acolo mi-am manifestat aversiunea pentru ridurile din jurul ochilor si completez acum ca sunt fericita posesoare a unor pliuri nasolabiale remarcabile. Acestea din urma le atribui unui anumit moment din viata mea, strans legat de Diane 35, cand in cateva luni m-am ingrasat 15 kg - nemotivat de alimentatie - si le-am dat jos la fel de repede imediat ce am refuzat sa mai iau pastilele. In acea perioada m-am rotunjit serios la fata si tind sa cred ca slabind la loc brusc pielea s-a rupt si evident nu s-a mai putut intinde. Le urasc pentru ca imi dau un aspect obosit si imbatranit si cred ca mi-ar placea sa le retusez daca mi s-ar putea garanta ca o sa fie o cantitate care sa arate natural si sa imi pastreze rezonabil expresivitatea. Pentru mine ar fi important sa imi rezolv acest complex, dar mai important ar fi sa mai pot zambi cand in sfarsit voi avea dantura visata. 

Sunt convinsa ca vor exista persoane care vor considera ca nu stau foarte bine la mansarda daca sunt de acord cu injectarea si sunt disponibila sa o incerc inca de la 31 ani, dar eu cred ca am suficiente informatii incat sa nu ma tem de procedura si este alegerea fiecaruia cum intelege sa-si ajute aspectul fizic atunci cand celelalte solutii dau gres. 
Nu vreau sa intelegeti ca promovez sindromul perfectiunii, nici pe departe. Sunt adepta interventiilor minim invazive, fara excese. Dar ridurile chiar nu mai pot fi sterse doar cu ajutorul unei creme si am inteles ca este mai bine sa apelezi la fillere cand inca nu sunt profunde. De ce sa traiesc cu acest complex daca imi va fi la indemana macar sa-l atenuez si de ce sa astept ca situatia sa se agraveze ca apoi si interventia sa fie pe masura?

Pentru cele ce se gandesc la injectare, am avut ocazia sa primesc experienta Ruxandrei cu umplerea acelui rid vertical creat intre sprancene si a liniilor din jurul ochilor. Iata asadar impresiile ei despre procedura si efecte :



"M-am orientat spre injectarea cu botox dupa ce am intrebat la dermatologie (dr. Chelemen din Medlife Grivita) ce pot face cu ridul dintre sprancene care ma deranja. Ma gandisem la acid hialuronic dar doamna doctor mi-a spus ca botox este raspunsul si ca nu e prea devreme (aveam 29 atunci). 

Dumneaei nu facea atunci injectari asa ca m-am decis sa apelez la un medic estetician (esteticienii adica botox, silicoane, buze etc sunt de fapt chirurgi plasticieni, o specializare ultra-dorita de studentii de la medicina acum in ultimii ani). Imi facusem buzele deja la 3 persoane diferite (dr. Morad Iancu, dr. Turcu Eugen si dr. Totir Dumitru - la dr. Turcu mi-a placut si rezultatul si profesionalismul dar am ramas la dr. Totir pentru ca la dumnealui hotarasem deja ca voi face si o operatie). 

L-am sunat pe domnul doctor pentru programare si am mers la clinica Zetta (acum am inteles ca s-a mutat la un medlife dar n-am mai fost de ceva timp si nu stiu exact). Nu mi-a spus de nicio pregatire prealabila. Am mers dupa serviciu intr-o seara. M-am dus nemachiata din proprie initiativa (probabil i s-a parut logic sa vii nemachiata asa ca nu mi-a mai spus la telefon). Domnul doctor ma cunostea deja dar pentru prima vizita se completeaza obligatoriu o fisa cu toate datele medicale relevante - varsta, boli actuale sau trecute mai semnificative, medicamente luate (inclusiv suplimente), operatii, interventii, anestezii suportate de-a lungul timpului si efectele resimtite, alergii, etc. 

Procedura efectiva : m-a pus sa zambesc, sa ma incrunt si sa ma stramb de mai multe ori - cam toata gama de expresii faciale pentru a vedea unde anume se formeaza ridurile de expresie. 
Important nu era decat acela vertical dintre sprancene dar evident ca se mai formau si altele micute la "strambaturi". Tratamentul cuprinde injectarea fiecarui loc de formare, a unor puncte de pe fiecare linie ca sa zic asa. 

Nu doare absolut deloc si nici nu se face anestezie. Mi-a explicat ca doar pe etajul superior al fetei se pune botox, deci doar frunte si zona ochilor, ca sa pastreze totusi un aspect firesc al chipului (efectul frozen vine mai ales din injectarea nasolabialelor). 

Dureaza cam 10 minute toata vizita cu tot cu discutia preliminara. Efectele nu sunt vizibile 100% imediat, fata se relaxeaza treptat cam in 2 saptamani. Eu a 5-a zi deja eram incantata - scapasem de nesuferitul rid. 

Efecte secundare : simti ca te tine pielea, si acum dupa 8 luni cand misc gen ridic mult din sprancene, ma tine, se opune. Senzatia se diminueaza odata cu estomparea efectului. Am fost umflata pe locul unei singure intepaturi pe frunte, dar nu vizibil tare si oricum a trecut in cateva zile. 

Nu am avut nicio stare de rau, a fost o seara ca oricare alta. Mi-a spus sa stau mai linistita in seara respectiva, in rest totul normal. Am plecat singura de la clinica si nu s-a uitat nimeni ciudat pe strada, nu se observa nimic . 

Am avut voie sa folosesc crema mea obisnuita, sa ma machiez (din precautie n-am facut-o a doua zi dar domnul doctor a spus ca nu este nicio problema). Mi-a recomandat sa nu folosesc produse astringente dar cred ca era o recomandare generala.. 

Alte efecte : primele luni nu mi s-a mai ingrasat fruntea. Unele tipe spun si ca nu le-a mai durut capul (nici pe mine, dar fiind prima "botoxare" nu sunt sigura daca nu e doar o coincidenta). 

Un forum super pentru interventii estetice nechirurgicale este justbreastimplants.com. Strict pe operatii este romedic.ro. Cel american e full de informatii despre multe interventii minim invazive, dar si despre proceduri chirurgicale.

Cost : 200 euro, eu facand fruntea si ochii. Nu stiu (o sa radeti) ce substanta mi-a injectat - toxina la fel ca si acidul hialuronic se gaseste sub diverse denumiri comerciale.

Efectul inca se mentine la 8 luni de la injectare desi teoretic trebuie repetat la 6 luni. La telefon domnul doctor mi-a spus ca se face atunci cand incep sa reapara ridurile si nu la un interval anume, cele 6 luni fiind pur orientative. La mine a inceput sa se ghiceasca ridul acela dar as mai putea astepta linistita. Nici nu se compara cu ce era inainte. Poate m-a ajutat si crema Proglyme (domnul doctor mi-a spus ca nu este nevoie sa schimb crema), poate si faptul ca nu fumez si beau cam 2,5 l de apa zilnic.. Din pacate cu somnul si stresul stau prost rau.

Concluzie : a meritat si voi repeta cu siguranta procedura cand o sa fie nevoie."


  • Ii multumesc mult Ruxandrei pentru review-ul detaliat si bine punctat, iar daca cineva doreste sa intrebe ceva ce nu s-a atins deja sunt convinsa ca va raspunde. As fi vrut sa pot atasa poze insa ea nu s-a gandit vreodata ca o sa faca un review la un moment dat asa incat nu a fost preocupata sa fotografieze close-up ipostazele prealabile si post-injecatare. Referitor la crema mentionata, Proglyme, spunea ca se gaseste destul de greu, la farmaciile medlife (cca 146 lei daca aveti card la ei). Este disponibila online aici. Am gasit pe un forum aceasta parere : "De cand mi-a recomandat dermatoloaga mea crema de fata Proglyme, am devenit practic dependenta de ea....eu am tenul foarte uscat, cred ca am incercat toate cremele posibile, si din farmacii, plafar, saloane cosmetice....ba erau prea grase si nu prindea machiajul pe ele, ba imi intrau imediat in piele si imi ramanea tenul uscat iar, ba ma trezeam plina de bubite dimineata......eram disperata, credeam ca nu o mai scot la capat cu pielea mea. Crema asta e super, e pe baza de acid hialuronic si aminoacizi, ma dau si dimineata si seara cu ea. Nu mai imi trebuie altceva. Din pacate se gaseste destul de rar".
      

Un comentariu: