Translate

miercuri, 5 martie 2014

Ce vraji mai fac fetele, partea II




 Un nou compendiu al recenziilor de produse si proceduri cosmetice incurajatoare sau de-a dreptul surprinzatoare, avand ca sursa experientele povestite pe blogurile beauty (prima parte aici). Sunt atat de multe incat nu imi pot aminti tot ce mi-a placut datorita descrierii sau imaginilor aferente, ori compilate le pot gasi mai usor atunci cand planific o viitoare achizitie. Si m-as bucura ca lista sa va fie de folos si voua.
Pe alocuri extrapolez sau completez cu parerea proprie fiindca nu am atat de multe de spus incat sa revin cu postare dedicata fiecarei idei. Totusi, pentru ca voi vorbi mai mult de data aceasta ma limitez la doar 10 descoperiri asadar vor urma si alte "episoade". Ordinea este aleatorie. 



1. Clarisonic
Un dispozitiv popular creat pentru imbunatatirea conditiei si texturii tenului, devenit deja proverbial printre consumatoarele beauty pasionate de gadgeturile ce apar in domeniu, inca din 2004. Puteti citi despre cat de bine se comporta dispozitivul pe The Small Things Blog, Meg O. on the Go, In my professional opinion, Ann again and again, The Belle Beauty Blog, Sweet Life a la Carte sau in foarte multe din cele peste 900 revies makeupalley.  


Este vorba despre o perie sonica destinata sa curate si exfolieze bland fata mai bine de 6 ori decat o putem face cu mainile, ajutate de metodele si produsele clasice pe care le folosim fiecare acasa. Promite un ten mai fin si catifelat, luminozitate, pori mai curati si in timp diminuati. Iata ce spun producatorii : "Spre deosebire de dispozitivele rotative, Mia oscilează înainte şi înapoi la o frecvenţă sonică care produce peste 300 de mişcări pe secundă şi extrage uşor impurităţile din piele şi pori. O curăţare atât de eficientă face pielea mai receptivă la creme, seruri şi agenţi de hidratare. Rezultatele clinice au demonstrat că se poate obţine o reducere a dimensiunii porilor, liniilor fine şi ridurilor şi un tonus îmbunătăţit."


Desi afara peria era deja de multi ani elogiata, in Romania a devenit disponibila abia din februarie 2014 exclusiv in magazinele Sephora. In blogosfera noastra au testat si i-au descris efectele Stella, Wolfette's Pandora, Incognito, Beauty Letters si cu siguranta vor urma mai multe pareri acum ca nu mai suntem limitate de obligativitatea comandarii online. Diana Rosu propune aici, la punctul 2, o alternativa mai ieftina a periei de curatare, Olay Regenerist 3 Zone Cleansing.
   
La noi sunt disponibile doar Mia si Plus si costa aproximativ 700 / 1000 lei. Kitul variantei Mia include aparatul propriu-zis, peria sonica, incarcatorul, gel de curatare, caseta de protectie pentru calatorie. Mi se par scumpe ambele variante insa daca citind parerile luati hotararea ca va este necesar atunci trebuie sa tineti cont ca este o investitie pe termen lung. Va trebui doar sa schimbi peria din cand in cand fiind disponibile rezerve. Se recomanda schimbarea la 3 luni (daca o folositi de 2 ori/zi) insa nu-i truism, gradul si frecventa uzurii depind bineinteles de cat de des este folosita. Ca tot a venit vorba, parerile spun ca nu-i cea mai buna idee sa o folosesti de 2 ori/zi asa cum permite descrierea producatorului ci in functie de cum o tolereaza tipul de ten. Sunt persoane care prefera sa o foloseasca doar de 2 ori/saptamana. 


Mi-l doresc pentru ca mereu imi simt tenul incarcat, in sensul ca pielea nu are suplete si luminozitate iar sebumul si urmarile lui o tin departe de a constitui o baza neteda pentru machiaj. Pentru mine nu este suficienta o exfoliere sporadica, tot timpul mi se pare ca trebuie "raschetata" desi este sensibila si subtiata de fostele greseli cosmetice. Sunt convinsa ca nu este solutia suprema a tuturor problemelor tenului insa imi pare un bun aliat pentru a genera premisa ameliorarii lor si a netezi terenul pentru alte remedii. Simplul fapt ca permite o curatare si exfoliere blande dar totusi profunde, altfel decat o pot face eu manual, imi suna suficient de bine. Poate astfel nu voi mai face puncte sub piele si imi voi simti tenul neted si uniform mai mult timp. O percep ca pe diferenta dintre periuta de dinti clasica si una electrica, pentru mine prima nu a fost suficienta nici macar asociata cu dusul bucal iar a doua a devenit solutia optima in scurt timp.


  • Atentie, exista pareri ca in prima faza ar declansa eruptii, inexistente pe masura ce pielea se obisnuieste. In stilul produselor antiacneice care la inceput scot la suprafata totul.



2. Ghidul alegerii fondului de ten MAC potrivit, realizat de Cosmetiquette
Am fost impresionata si l-am mentionat pentru ca mi se pare meticulos si bine structurat, nu am mai vazut niciodata o descriere si analiza atat de bune a tuturor produselor de acelasi tip disponibile in cadrul unui anumit brand. Esti ajutata sa determini nuanta potrivita in functie de sistemul MAC bazat pe subtonuri, cu exemple concrete pentru fiecare. De asemenea exista sfaturi foarte utile privind testarea si aplicarea. Urmeaza impresia detaliata despre caracteristicile constatate de Alexandra pentru fiecare fond de ten in parte, in functie de : ambalaj, consistenta, durabilitate, SPF, destinatie, demachiere, aspect si efecte pe ten, finish, putere de acoperire si diverse observatii personale. 
Cum brandul in speta are putine magazine in Romania, multe fete ajung sa il detina doar daca isi roaga prietenele din Bucuresti sa il cumpere ori daca il achizitioneaza online. In ambele cazuri trebuie sa intuiesti ce ti s-ar potrivi si acest ghid este minunat pentru a lua o decizie cu sanse de reusita. Hotarand ce nuanta pare mai aproape de ce iti trebuie, poti apoi cauta reviews concrete pentru ea.  




3. COVERGIRL truMagic 
O gama de balsamuri de corectare descoperite pe Cosmetiquette : "aceste sisteme versatile pe baza de silicon, inchid porii, reduc stralucirea grasa si pot fi folosite la retusuri rapide in aceeasi maniera ca pudrele de obraz". Cititi acolo care sunt cele trei produse disponibile si utilitatea fiecaruia dintre ele pentru machiaj.

Varianta TruMagic Skin Perfector este testata si descrisa de Musings of a Muse drept un primer solid : "It has a powdery velvet finish that does an incredible job perfecting skin. It really softens the overall appearance of your completed makeup look. I don’t have larger visible pores however, the pores on my nose are visible and this makes them disappear easily. It perfects my entire face and gives a softer focused and smoother finish. I use it over my complete makeup just like I would a finishing powder. So I simply apply my concealer, foundation, eye makeup, blush, etc and I smooth some of this on over my completed look. You can also use it prior to makeup to prep with or on bare skin without any makeup at all. This does a nice job of giving your skin a softly focused, airbrushed finish." Urmand linkul puteti vedea review-ul detaliat si o comparatie cu alt produs cu aceeasi destinatie.  




4. Ventuza anticelulitica, testata de Adiana.
Neaparat sa cititi review-ul, nu m-as fi gandit vreodata ca exista asemenea produs iar impresiile ei m-au convins ca merita achizitia mai ales ca pretul este foarte prietenos. Motivul ce-mi da incredere in privinta eficientei este acelasi mentionat in recenzie : daca o cosmeticiana ce ar putea sa te manipuleze subtil spre aparatele si procedurile din salonul unde lucreaza iti recomanda fervent ceva atat de ieftin, din care nu obtine nimic pentru sine, atunci trebuie sa fie adevar in elogii. 

Daca intentionati sa o cumparati tineti cont ca nu este indicat sa abuzati aspirand o cantitate mare de la prima incercare si ca operatiunea produce mai putin disconfort atunci cand aplicati in prealabil un ulei sau o crema. Si cel mai bine ar fi sa nu plecati la drum cu ideea ca va sterge celulita rapid, un obiectiv mai bun ar fi tonifierea si supletea pielii.   
Cred ca acest efort l-as putea face si eu acasa, masaj anticelulitic clasic nu am fost capabila pentru ca nu am mainile de otel, miscarile si rezistenta celor specializati.


  • Daca tot a venit vorba de masaj, am fost cu adevarat incantata de rezultatele obtinute in vara cand am facut 10 sedinte. Nu mai avusesem de multi ani pielea atat de ferma. Nu va imaginati ca nu mai aveam gram de celulita, insa la miscarea aceea de samba - unii mai danseaza singuri prin casa - ori cand alergam nu-mi mai simteam coapsele moi. Printr-o recomandare am ajuns la cineva cu maini magice, care pentru acelasi pret ca la majoritatea saloanelor din Craiova (35 lei/sedinta) imi oferea 90 minute de masaj complet de la talpi pana la umeri - cateodata si fata. Probabil ca puteam solicita sa lucreze numai picioarele in tot acest timp insa am ceva probleme cu spatele si m-am bucurat ca il va lucra, m-am simtit mult mai bine. La inceput imi venea sa plang, ma durea mai ales cand lucra talpile si spatele pulpelor pentru ca aveam senzatia ca sunt apasata cu niste bile metalice. Eram insa pregatita pentru asta deoarece auzisem ca nu e prea placut. Cam de la a treia sedinta a devenit suportabil iar spre ultimele ma simteam deja relaxata, puteam sa adorm. Vanatai faceti sigur, mai ales pe interiorul coapselor unde depozitele se simt initial precum conopida. Pe mine nu m-au deranjat si nici nu m-am obosit sa le maschez cu fond de ten dar prietena mea care facea in acelasi timp, cu o piele mai sensibila si mai alba, era suparata ca nu putea purta fuste mai scurte de genunchi. In ciuda semnelor, amandoua am fost la fel de multumite de efecte.  Mai ales ca era si fun - pentru ca venea si acasa (costul era identic), se intampla sa facem impreuna, succesiv. Timp ce trecea foarte repede pentru ca trei fete apropiate ca varsta gasesc mereu ce sa vorbeasca. Imi pare rau ca nu mi-am permis continuitate, era bine sa fi facut apoi macar 3 sedinte de intretinere/luna. Fiindca dupa un timp problema a aparut din nou. Previzibil, stiam ca nu va dura daca nu intretin.




5. Albirea dintilor acasa cu Crest Whitestrips. 
As vrea sa mentionez ca cea mai eficienta si mai putin invaziva metoda ramane albirea profesionala cu lampa, in cabinet. Insa pretul de minim 1400 lei nu este la indemana oricui iar alternativa Crest face posibila obtinerea unei imbunatatiri atunci cand va doriti mult un zambet mai alb. Gradul deschiderii variaza, cert este ca un rezultat vizibil, fie el si mai discret, exista. Atentie, plasturii au efect doar asupra dintilor naturali asadar daca aveti lucrari - plombe, coroane, fatete - va trebui sa le refaceti in noua nuanta obtinuta.
Am inteles ca sansele unui rezultat bun cresc daca inainte de a incepe aplicarea faceti detartraj (sau chiar igienizarea completa). Mi se pare logic sfatul, cum ar putea sa actioneze pe tartru. De asemenea, pentru a evita sensibilitatea dintilor, posibila in acea perioada, aplicati Crest o singura data pe zi chiar daca asta inseamna ca va dura dublu sa ajungeti la finalul tratamentului. In principiu obtineti rezultate in 10 zile si pentru a evita eventuala paguba financiara va puteti comanda initial mai putini plasturi.  
Auzisem de multi ani despre acest produs insa la acea vreme trebuia comandat din SUA si putini se descurcau cu shoppingul online. Acum puteti gasi toata gama si la noi pe mai multe site-uri, de ex. pe CoolSmile. Primul review romanesc pe care l-am citit a fost  scris de Ella Suchardine in 2011 dar probabil cel mai popular a devenit cel facut de Alina Ceusan variantei advanced vivid. Puteti vedea impresii si la Epurica (inclusiv poze before-after), It's a filthy hot mess.


  • Subiectul este unul controvesat intrucat exista si medici ce sustin ca albirea nu-i cea mai buna idee pentru sanatatea dintilor. Cititi pareri de specialitate, vizualizati cat mai multe review-uri si poze si apoi ganditi-va cat de mult va doriti asta si bineinteles daca va permiteti sa refaceti lucrarile existente.



6. Fondul de ten Estee Lauder Double Wear.  
Ofera acoperire mare si rezistenta considerabila, aspectul fiind mai putin artificial si prafos decat in cazul altor fonduri de ten cu aceleasi caracteristici. Este holy grail pentru foarte multe beauty addicts si tind sa cred ca MAC este mai popular doar datorita pretului mai mic.

Puteti citi reviews relevante pentru calitatile sale la Anda Zelenca, Ce produse recomand, un guest post A Beauty Tale, Epurica, Via Rosa. Exista si in varianta Light, purtata si analizata de Simona, Vintage Look. Pentru o acoperire si mai mare aveti la dispozitie Estee Lauder Maximum Cover, descris de Andreea, Adyna's si cu un before-after minunat pentru tenurile ce sufera de hiperpigmentari pe Sparkling Mist. 


Mi s-a parut cel mai bun fond de ten pe care l-am purtat vreodata, in cazul meu mult peste la fel de faimosul MAC Studio Fix si al sau dupe Revlon Colorstay. Nu pot afirma ca a avut efect photoshop pentru ca porii desi micsorati se mai sesizau, dar am fost foarte aproape de un aspect impecabil. Singurul minus este pretul foarte mare pentru bugetul meu, insa daca il consider aliat doar "de zile mari" si nu il irosesc zilnic devine acceptabila investitia. Oricum nu imi doresc zilnic acoperire si rezistenta mari, de teama ca ar fi prea mult. Cel mai bun pret la noi il gasiti aici. Eu am avut norocul sa primesc o plasuta de mostre, intre care 7 Double Wear, caci aveam o prietena ce atunci cand isi cumpara ceva drept bonus "prada" Douglas-urile din Germania de mostre in asa mod incat ii ajungea sa imparta si altora.


  • Exista pareri ca noul Double Wear, cel inscriptionat cu negru, nu este la fel de bun ca cel cu scris alb. Cel din urma mai poate fi gasit inca pe ebay si probabil si unele depozite online de afara. Eu l-am purtat doar pe cel nou si mi s-a parut cel mai bun din tot ce am avut vreodata, asadar nu pot spune daca intr-adevar predecesorul ii era superior.



7. Mascara Maybelline The Rocket Volum' Express
Un rimel foarte bine cotat pentru pretul sau, primind elogii chiar si de la beauty addicts ce isi permit produse luxury. Imaginile before-after m-au cucerit si abia astept sa vina momentul unei noi achizitii - in ultimii ani am evitat sa mai cumpar "consumabile" dincolo de strictul necesar si am incercat sa nu am mai mult de 1-2 din fiecare. Iata cateva rezultate : Kabukime, Rosy Chicc, Beauty Stat, Stylizacje2, Just be yourself, Blush Overdone, Famous in Japan, Eating Lipstick, Paper Blog, Lippy in London, The Mascara Trials, Samandro.
La noi puteti citi despre el pe My Butterfly,




8. Spuma pentru curatarea tenului Balea Med Ultra Sensitive.
Foarte populara intrucat costa putin si este bine formulata - are doar un ingredient mai putin prietenos, isopropyl alcohol, insa nu-i ingrijorator pentru ca este penultimul in lista si oricum fiind un produs pentru spalare sta mult prea putin pe piele pentru a o afecta.
O alta calitate este faptul ca nu usuca tenul, stim doar cat de greu poti gasi un facial wash bland. Se poate achizitiona de la DM si exista si in varianta travel size, la un pret modic, perfecta pentru a testa cateva zile. Consumatoarele dedicate spun ca doar mirosul ar fi un minus, neglijabil fata de beneficii.

Iata cateva pareri : Georgia's Mirror, The Beauty Tag, Another side of Me.    
Eu ma impac bine cu demachiantul pereche, sunt la al 3-lea si desi as prefera sa nu imi lase pielea shiny, ingredientele bune si lipsa oricarei reactii neplacute ma fac sa-i raman fidela. Mai ales ca oricum il folosesc doar seara, nu ma afecteaza ca pielea nu ramane mata asa cum se intampla cu Byphasse spre exemplu. Doar ca din pacate la cel din urma nu mai reactionam bine, incepuse sa irite.




9.  Pudra pulbere Fix&Matte Essence.
Intotdeauna am avut dificultati in alegerea pudrei fiindca chiar daca reuseam sa aleg o nuanta si textura potrivite, cand incepeam sa o port constatam ca oxideaza sau imi usuca rau pielea. Spre exemplu cea compacta de la Rimmel era perfecta, inclusiv ca pret, dar la un moment dat imi provoca descuamare si imi evidentia orice linie - probabil din cauza puterii de matifiere, si nu era suficient de fina. Pe scurt, matifierea era excelenta dar aducea cu sine un aspect deloc catifelat, dimpotriva.

Apoi am primit cadou Essence Fix&Matte si am iubit-o din prima clipa : fiind alba, translucent, nu avea cum sa nu mi se potriveasca indiferent de fondul de ten, nu oxida, fiind matasoasa nu agresa tenul. I-am ramas fidela pentru ca imi place aspectul natural si faptul ca daca peste cateva ore vreau sa imi improspatez machiajul se comporta ca servetelele matifiante, doar absoarbe excesul de sebum fara a incarca. Pentru tenul meu problematic nu poate tine luciul in frau prea mult, dar e perfecta fiindca spre deosebire de cele normale, colorate, o pot reaplica oricat doresc fara a rezulta straturi. 
Pretul este foarte bun iar cantitatea de pulbere suficienta pentru mult timp.

In curand ii voi face review dar pana atunci ii puteti descoperi calitatile pe Wealth is health, Loloable Stuff, Alexa's Beauty, Beautiful Things, Passion pur la beaute, A little bit of everything. A aparut si in varianta compacta, pentru cele carora li se pare greu de dus in poseta si aplicat pulbere - e adevarat ca e mai comoda compacta, dar mie mi se pare mai naturala si matasoasa loose powder. Pentru compacta cititi impresii pe Classy and Pink.



10. Fond de ten L'Oreal Mat' Magique, descris aici
De regula categoria drugstore nu prea exceleaza la ingrediente, ori acesta este bine formulat si lipsit de iritanti. Ultimul lucru de care ai nevoie atunci cand oricum te lupti cu problemele pielii este ca "fundatia" pe care o porti toata ziua sa-ti astupe porii sau sa-ti provoace comedoane si iritatii. E frustrant sa ai o tona de produse de ingrijire si tratare costisitoare, cu lista safe, si sa o iei de la capat zilnic din cauza fondului de ten nepotrivit. Se mai intampla ca nici compozitia sa nu fie garantia reusitei, dar macar pleci cu mai multe sanse sa va impacati bine. 

O buna optiune daca preferati sa folositi doar produse ce trec testul analizei ingredientelor (foarte util dictionarul cosmetic beautypedia) si bineinteles daca se potriveste cerintelor si problemelor pielii in speta. De notat ambalajul igienic, un plus fata de Mat'/Matte. 
Teoretic fiind pudrat si matifiant este potrivit pentru piele mixta sau grasa, nu m-ar mira insa un efect photoshop pe un ten normal daca nu are deloc probleme cu hidratarea.   
Gasiti review si la varianta souffle cu acelasi nume pe Sanziene si Matraguna. Trebuie sa testez si Mat' Magique souffle, poate se apropie mai mult ca densitate si efect de borcanelul predecesor decat varianta la tub.



  • Desi tubul este numit o relansare a Mat'/Matte Morphose la borcanel, ca utilizatoare dedicata celui din urma eu zic ca nu-i asa. Dupa ce l-am purtat atatia ani cred ca sunt capabila sa fac diferenta si din pacate aceasta chiar exista. In favoarea lui Magique in cazul meu este doar ambalajul imposibil de contaminat, borcanelul poate deveni mediu propice bacteriilor. Mat' Magique (nu includ inca si souffle-ul) imi pare mai light atat ca textura cat si ca efect, e ca un silky veil siliconat si nu acopera la fel de bine dintr-un singur strat. Am plecat dezamagita din supermarket pentru ca urasc sa aleg fond de ten. Cand in sfarsit aveam holy grail, singurul cu care mi-a mers bine (putea sa fie totusi mai rezistent), s-au gandit sa il scoata de pe piata.     Pana la urma am mai gasit online si mi-am asigurat 2 borcanele nedesfacute. Daca va tenteaza mai mult varianta "originala", inca mai exista unele nuante in stocul depozitelor de cosmetice online. De exemplu aici, chiar mai ieftin decat in supermarket. In Real, singura sursa apropiata de casa, dadeam 58 lei. 



8 comentarii:

  1. foarte tari articolele astea :) desi am o problem in a citit texte lungi, uite ca am rezistat :P Foarte fain! am citit cateva articole de care nu stiam, desi consideram ca sunt la zi cu blogosfera :) Keep `em coming! Multumesc de mentionari :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru comentariu, ma bucur mult ca ti-au placut.
      Iti citeam blogul din umbra pentru ca am luat pauza de blogging aproape 2 ani si nu doar ca nu am mai scris dar nici nu m-am mai exprimat pe blogurile preferate - ori acum am ocazia sa vorbesc in sfarsit despre tot ce am remarcat la voi. :*

      Ștergere
  2. Nu m-as fi gandit vreodata ca exista ceva de genul "ventuza anticelulitica". Imi place ca in postarile tale gasesc tot felul de idei inovatoare si esti tot timpul foarte bine documentata :*
    Astept cu interes urmatorul articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, sper sa iti pot mentine interesul in continuare. Chiar acum scriam la partea III.
      Stiu ca articolele mele sunt lungi si necesita timp, dar nu pot sa scriu mai putin pentru ca imi doresc sa fie cat mai detaliate.
      Nici eu nu as fi crezut ca exista, noroc cu Adiana. Suna dureros procedeul dar celulita nu prea sugereaza solutii facile si am vazut la masajul manual ca fara ceva durere nu se pot sparge depozitele granulate.
      :*

      Ștergere
  3. Multumesc si eu pentru mentiune, foarte interesanta ideea ta si cu siguranta utila! :) Te imbratisez, Georgia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, multumesc si eu. Datorita voua o sa tot am material pentru aceasta categorie de postari. :*

      Ștergere
  4. Îmi place mult seria de articole ”Ce vrăji mai fac fetele”. Am descoperit niște chestii tare interesante. Cum ar fi ventuza aia anticelulitică! Acum vreau și eu! :)
    Mulțumesc pentru menționare! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru ca imi oferi material de lucru, cu toate ca acum te ocupi mai mult de OOTD tot mai gasesc printre ele mentiuni sau recenzii interesante. Te pup

      Ștergere