Translate

duminică, 2 martie 2014

Ce vraji mai fac fetele, partea I















Reformulat, ce produse sau artificii beauty m-au impresionat "rasfoind" blogosfera:


1. Buretele Konjac, al carui review il gasiti pe Lola's Box. Pozele atasate m-au lasat fara cuvinte, nu stiam ca exista asemenea burete - rezultat prin transformarea radacinii uscate a plantei cu acelasi nume - si nu m-as fi gandit vreodata ca ceva oarecum simplu si ieftin ar functiona mai bine decat multimea de creme destinate acneei. Review-ul vorbeste despre cel negru, impregnat cu carbune de bambus, insa la comentarii am gasit aprecierea Adelei Sirghie si pentru cel de culoarea fisticului, destinat tenului gras.  


2. Extensiile de gene fir cu fir, purtate de Federova, Ioana Dumitrache, Adina. Mi se pare divin rezultatul si cred ca ar merita eventualul efort financiar macar intr-un moment special daca nu exista posibilitatea constantei. "Victimele" spun ca se simt natural si rezista 2-3 saptamani, necesitand apoi un retus. Nu ma descurajeaza faptul ca nu mai poti purta rimel, pentru mine este un plus.
Daca urasc ceva in ritualul cosmetic, pe langa fondul de ten si lacuitul unghiilor, este aplicarea si curatarea rimelului. Motiv pentru care de multe ori renunt. Imi place mult efectul, mai ales cand folosesc si clestisorul de curbare, doar ca ma streseaza operatiunea si mi se pare ca dureaza mult sa il indepartez.    
Nu am purtat niciodata gene false banda si presupunand prin absurd ca as fi in stare sa mi le aplic si scot singura fara daune, sigur nu mi-ar placea sa fac asta zilnic. Ori ideea de a avea gene care produc curent cand clipesc timp de cateva saptamani, fara sa muncesc la ele si cu posibilitatea prelungirii, chiar ma incanta.


3. Fondul de ten Kat von D Lock-it Tattoo Foundation, purtat si comentat de Testaholic. Daca tot am ajuns la Silvia, la ea am remarcat si corectorul MAC Studio Finish SPF 35. Il gasiti descris aici. Ambele acopera foarte bine si daca nu imi surade ideea de a purta zi de zi ceva "greu" exista totusi situatii cand as da orice sa am produse cu acoperire maxima si rezistente. Ganditi-va la nunta celei mai bune prietene cand stai machiata mai mult de 12 ore, eventual in miezul verii. Si sa mai fii si fericita posesoare a unui ten ce lupta cu sebumul si diverse imperfectiuni. 
Pozele atasate sunt concludente pentru ce pot sa faca cele doua ajutoare la tencuit.  


4. Lotiunea micelara Garnier, descrisa de Andreea aici. Eu zic ca spune multe faptul ca a fost la fel de incantata de ea ca de Sensibio Bioderma, produs dermatocosmetic de doua ori mai scump si teoretic mai bun. 


5. Fond de ten Revlon Colorstay Whipped Cream, purtat si descris de Georgiana - click pe Georgia's Mirror. Am totusi ceva rezerve personale, pe care mi le voi lamuri cand ajung la un stand de testere. Mai precis am urat slavitul Colorstay varianta clasica, la sticluta. Indiferent cum l-am aplicat, pielea mea arata ca smirgheluita si prafuita. Da, am probleme cu hidratarea (desi sebumul e omniprezent) insa atata timp cat aplic o crema si cat alte fonduri de ten matifiante cum ar fi spuma Mat' Morphose nu imi evidentiaza si provoaca scuame, nu inteleg de ce Colorstay imi facea tenul santier.


6.  Balsamul cu biotina pentru intarire, fire despicate si volum, Jason. Iata impresiile Stellei. Suna bine pentru parul meu fragil, rar si moale - pe care il numesc de pisica. Am inteles ca si samponul pereche este bun, desi ca la orice produs exista si consumatoare dezamagite. Totusi, eu consider brandul promitator pentru ca am vazut destule fete incantate atat de produsele pentru par cat si de pasta de dinti.Daca tot a venit vorba despre ea, va invit sa descoperiti (daca mai e cazul) in imaginile si cuvintele Andreei cat este de buna. Gasiti review-ul pentru Jason Powersmile Antiplaque & Whitening aici.


7. Suplimentele pentru par, piele si unghii Aspasia, pe care le-am zarit astazi la DM si fiind curioasa cum sunt am cautat imediat pareri. Zuza spune ca-s super, gasiti aici impresiile. Parul nu imi (mai) cade dar este fragil si nu am si eu acel puf de regenerare, imi pare lipsit de viata desi are luciu si este matasos de felul lui. Unghiile mi se rup si exfoliaza vesnic, unele pur si simplu nu vor sa creasca deloc fata de celelalte. Mai precis cea de la degetul mare si aratator dreapta. Nu-i ciuperca iar intaritoarele externe nu au functionat. Ma gandesc deci la suplimente, in ultimii ani am neglijat sa ajut si astfel organismul. Un alt review aici.


8. Masca de par cu ulei de cocos si miere, probata si elogiata de Katynel. Pozele dovedesc ce bine arata parul dupa un asemenea rasfat - uleiul de cocos a devenit des intalnit la amatoarele de tratamente homemade si nu doar pentru beneficiile podoabei capilare. Iata aici descrierea procedurii si rezultatul. 


9. Fondul de ten Bourjois Flower Perfection. Mi-am dorit sa il cumpar vazand imaginile before-after From Mona with Gloss, Diana Ionescu, Krista's Tips. Inainte sa ajung la el insa am probat Colorstay clasic, pentru ten mixt si gras, si fiindca vanzatoarei si prietenei mele li s-a parut ca arat bine cu acesta am plecat impreuna acasa iar eu nu am mai testat Flower Perfection (bad choice!, dar despre asta povestesc altadata).


10. Vopseaua de par Garnier Olia. Eu nu ma mai vopsesc cam de un an insa datorita review-urilor consider ca este o varianta demna de luat in seama de catre practicante.  Nu are amoniac, este prima vopsea ce are in compozitie 60% uleiuri obtinute din flori, gama de nuante este larga. Imi placuse rezultatul de aici, iar acum este in sfarsit disponibila si la noi.


11. Vopsea Schwarzkopf Nectra Color, de asemenea un produs fara amoniac. Parerea si rezultatul Ioanei Dumitrache vor fi o revelatie pentru amatoarele de roscat, am vazut adesea intrebarea "ce sa iau sa-mi iasa o nuanta intensa".


12. Astor Soft Sensation Lipcolor Butter. Arata foarte bine iar fetele ce l-au folosit spun ca se simte la fel de placut. Ingrijire si culoare in acelasi "stilou" + rezista decent. L-au purtat si povestit: My Beauty Kiss, Shopping Therapy, Gabriela Popescu (swatch pentru toate nuantele). Ultimul link m-a facut sa declar ca toate nuantele sunt superbe si purtabile chiar si de cele care se tem de stridenta. Sounds and looks delicious!


13. Rimelul Avon Super Shock, si socata am fost si eu cand am vazut aceste poze before-after. Tot din gama Super Shock exista foarte multe elogii pentru eyeliner, un creion gel moale si intens cu efect de tus (pare sa aiba probleme doar cu tocirea varfului, devenind mai gros face aplicarea mai dificila). 


14. Crema hidratanta L'Oreal Nutri-Gold Silk.  Nu sunt fana a brandului in general dar cum sunt consumatoare dedicata a fondului de ten Mat' Morphose si am avut cateva rimeluri bune, nu am aversiune sa mai incerc cand si cand cate un produs de la ei. Mai ales dupa ce am citit parerea Iguanitzei.


15. Suplimentele cu antioxidanti Now Foods Astaxanthin 4 mg, recomandate de Corina pentru combaterea radicalilor liberi si sistemul imunitar. Disponibile de ex aici.
Eu am neglijat pana acum importanta antioxidantilor pe cale interna, dar review-urile iherb imi intaresc intentia de a incepe sa folosesc.  Exista acolo cumparatori ce spun ca a avut efect benefic in ce priveste rozaceea si dermatita seboreica, sensibilitatea ochilor, inflamatiile articulatiilor, prevenirea arsurilor solare.


16. Suplimente cu Biotina, recomandate pentru piele si par. De ex Now Foods Biotin 5,000 mcg. Iata aici o poveste despre beneficiile ei. Este des intalnita in comenzile iherb ale amatoarelor de suplimente.


17. Zinc Balance Jarrow Formulas, recomandat de Adiana aici. Foarte bun pentru ten. Nu stiu de ce nu am incercat sa imi ajut pielea si astfel, pana la urma problema vine si din interior si nu te poti baza numai pe creme.


18. FlavoC, ser antirid cu vitamina C. Descris de Simona, promite prevenirea si atenuarea ridurilor (ma bucur ca nu sugereaza stergerea lor, caci nicio crema nu-i toxina botulinica), luminozitate, relaxarea pielii. 


19. StriVectin SD, concentrat antirid pentru zona ochilor. Disponibil in Sephora, destul de scump pentru bugetul meu. Se poate comanda sensibil mai ieftin pe strawberrynet.
Produsele StriVectin sunt foarte cunoscute pentru efectul anti-aging. O buna prietena l-a cumparat dupa ce i-am aratat un review al Ancai Buzea, care din pacate a disparut, insa nu pot include aici si parerea ei pentru ca o cunosc bine si stiu ca l-a aplicat 3 zile da, 30 pauza.:) Asadar va voi recomanda sa vedeti un before-after aici.
Din aceeasi gama, Adina povesteste despre efectul cremei SD - cea destinata sa atenueze vergeturi, riduri, semne.


20. Toppick, un fel de photoshop pentru parul rar. RAR, nu cu zone complet goale. O solutie de moment, iluzie optica ce-l ajuta sa para ceva mai des. Vedeti poze si impresii pe Testaholic. Arata super rezultatul si pare promitator pentru ca parul meu este identic cu al Silviei ca probleme si caracteristici (mai putin ce deriva din vopsit, acum il port natural).


21. Tatuaj cosmetic contur eyeliner. Pentru cineva care nu a fost in stare niciodata sa isi traseze un contur decent, ca sa nu mai vorbim de economia de timp, il consider salvator. Ar fi singurul tatuaj pe care mi l-as face fiindca nu m-as putea plictisi vreodata de cum arata ochii machiati pin-up. As putea sa ies fericita in oras purtand doar fond de ten si eyeliner peste contur, fiindca ar deveni simplu sa urmez forma. L-am descoperit la Ioana Chisiu (click pentru poze close-up) si mi se pare discret si foarte util. Descoperiti povestea tatuajului si detalii aici.


22. Peeling chimic acasa, operatiune descrisa de Silvia aici. E de inteles ca nu trebuie incercat daca nu va documentati bine si nu sunteti minutioase, nu-i de joaca totusi. Dar nu mi se pare nici SF, atat ca trebuie atentie la preparare, aplicare, timp de actiune. Suna bine si microdermabraziunea din cabinetele dermato, dar e nevoie de mai multe sedinte deci costa destul, iar Craiova nu-i Bucuresti sa am de unde alege un medic competent. Am o amica ce a primit un peeling enzimatic Freeman pe post de procedura profesionala. 150 lei un strop dintr-un tub ieftin pe care si-l putea cumpara si ea.


23.  Lacul de unghii Rimmel Space Dust Aurora, purtat de Adina. Imi place mult rezultatul, cu toate ca am avut ocazia sa incerc nuanta aceea dark green si desi arata bine ma enerva senzatia de unghii nisipoase - mi se parea ca sunt murdare. Dar cred ca pentru Aurora m-as putea sacrifica, e deosebita si mai sparkling decat Total Eclipse. Sunt novice in ce priveste lacurile Rimmel, dupa veacuri de existenta am descoperit si eu 60 seconds si nu mai sunt disperata de vopsitul unghiilor.


 24. Gelul de curatare si crema Physiogel, recomandare Magnetize. Destinate tenului sensibil si reactiv, potrivit experientei descrisa de Antonia sunt ajutoare de nadejde atunci cand esti "fericita" posesoare a trasaturilor de mai sus. Sunt foarte bine formulate.


 25. L'Oreal La Manicure Shinissime Gel, un top coat ce ofera lacului obisnuit stralucire de oglinda si poate fi reaplicat pentru a prelungi durata manichiurii. Iata aici ce efect super are, asemanator gelului permanent. Si nici nu costa cat vestitul OPI.


26. Acid Salicilic 20% Skin Laboratory. "Victima" Adianei, care dupa testare a decretat ca produsul a fost foarte bun pentru tenul gras - da luminozitate, estompeaza petele, diminueaza punctele negre. Suna grozav pentru tenul meu tern si patat, ultima problema rezolvata de ea nu o am dar o retexturare ar fi minunata fiindca nu imi pare neted si suplu.


27. Masca Queene Helene Mint Julep, bine cotata pe makeupalley si foarte populara. Pareri aici si aici. Pentru ca usuca foarte tare, este recomandata tenului gras si foarte gras. Altfel pare potrivita doar ca tratament local puternic daca apare un monstrulet cand ti-e lumea mai draga. Nu am probleme cu pustulele decat sub forma de brobonite daca am o reactie adversa la un produs, dar se mai intampla sa ma pricopsesc cu 1-2 ocazional, in acele momente delicate. Si mai exista categoria time of my life, cand ai vrea ca totul sa fie perfect, si desi de obicei esti bine mersi taman atunci simti si tu cum e sa-ti strice imprevizibilul bucuria. 


29. Pudra de orez Mayam, purtata si descrisa de Aurora Toma. Problema mea cu porii este identica cu a ei, zona de langa nas. Pozele arata un rezultat minunat, matifiere si iluzie optica de reducere a porilor. Fiind alba (dar nu se observa pe piele) nu te trezesti caramizie cum patesti uneori cu anumite pudre colorate ce oxideaza dupa un timp din cauza sebumului. Cantitatea oferita de Mayam ajunge pentru foarte multe aplicari.


30. Laminarea parului acasa. Procedura destul de costisitoare in saloane - nu am idee cat mai costa acum dar acum 3 ani era 300 lei. Puteti incerca sa reproduceti procedura homemade, pe mine m-au convins Aurora si Stella desi n-as spune ca am nevoie de retexturare. In fapt as avea nevoie de par mai aspru si mai des, misiune imposibila caci genetica n-a vrut sa fiu fericita. Insa rezultatele arata fabulos si merita testata daca va simtiti parul aspru si tern.
   

17 comentarii:

  1. OMG-Super idee sa strangi intr-un singur loc atatea review-uri. Mi-a fost dor de tine si de postarile tale kilometrice Ramo ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, mesajul tau si toate celelalte primite de cand am hotarat sa revin mi-au intarit hotararea ca de data asta sa postez constant. Sunt sigura ca detin recordul de pauza, acum simt si vreau sa scriu macar 3 postari saptamanal.
      Si mie imi era dor de voi altfel decat ca simplu cititor din umbra.
      Cum spuneam si pe fb, mai am multe de pus la punct si am uitat pur si simplu aspectele specifice platformei cand inca activam - nu mai vorbesc de cele nou aparute.
      Trebuie sa vad cum sta treaba cu spatiul destinat pozelor, am cam multe in urma si inainte sa ma postez altele as vrea sa vad ce e de facut ca sa nu ajung la limita. Nu as vrea ca atunci cand tocmai am regasit cheful de scris sa ma trezesc cu pozele blocate. :)) Inca studiez solutiile.

      Ștergere
    2. Si eu am foarte multe poze dar nu am avut nici o problema, mult succes in continuare, sunt sigura ca le descurci tu pana la urma ♥

      Ștergere
    3. Aveam multe postari si cu 300 poze fiecare, le-am sters pentru ca oricum erau scrise mai la inceput si nu mai eram multumita de stilulde redactare de atunci. Citind pe subiect am descoperit ca trebuie sa merg in albumul Picassa, despre care credeam ca nu am, si sa sterg poze pe care nu le banuiam ca exista...unele aveau cate 7-8 dubluri. Am inteles ca de cate ori actualizezi o postare in urma modificarii, iti incarca iarasi pozele din ea. Si actualizam de multe ori, pentru ca mai zaream o litera lipsa sau o asezare in pagina aiurea.

      Ștergere
  2. Ce postare faina, nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac o asa lista dar stii ca e chiar utila?
    Si apropo de gene, fix problema aia o am si eu: curatarea rimelului. Am impresia ca dureaza o vesnicie si la ce stare am eu seara abia am rabdare sa ma demachiez. Dupa 2 saptamani de purtat extensii pot sa zic ca inca sunt multumita pentru ca tot bine arata. Mi-au tot cazut gene dar nu s-au rarit atat de mult incat sa ma ingrijoreze. Nu inca..
    Pup! Astept urmatoarele parti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Ma bucur daca lista o sa fie utila si altora, m-am gandit in primul rand ca mie mi-ar fi comod sa am review-urile atragatoare adunate. De multe ori cand e vorba de produse gen DM sau drugstore si ajung pe acolo stau si incerc sa imi amintesc ce mai citisem ca e bun, si bineinteles ca multe recomandari imi scapa.
      Asa s-a intamplat cu Syoss sampon uscat, am citit despre el abia dupa ce cumparasem singurul al carui nume imi aminteam ca l-am mai vazut undeva. Pacat ca nu mi-am amintit si ca nu sunase bine parerea. :)
      Vor mai urma astfel de postari, material este destul caci voi ati tot testat cosmeticale si diverse tratamente homemade sau profesionale. Doar ca trebuie sa analizez blogosfera, sa nu-mi scape nimic.
      Eu urasc curatarea rimelului si pentru ca invariabil imi intra si in ochi si ma ustura, imediat se inrosesc si nu din cauza demachiantului.
      :*

      Ștergere
  3. Apropo, la 21 ala e linkul sau Ioana a vorbit separat intr-o postare despre tatuajul cosmetic? Eram chiar curioasa, am observat ca are tatuaj pe pleoape dar nu stiu sa fi vorbit despre asta. Si mie imi suna bine :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, multumesc pentru intrebare pentru ca astfel am descoperit si postarea dedicata tatuajului. Am pus si acel link acum.
      Tineam minte doar ca am vazut pozele si am citit ca e tatuaj, asa incat am cautat "Ioana Chisiu tatuaj eyeliner" si vazand pozele close-up de care imi aminteam am considerat ca asta era postarea ce-o cautam.

      Ștergere
  4. Una dintre postarile tale cele mai interesante si in acelasi timp utile! Sa gasesti toate aceste review-uri in acleasi loc este mana cereasca. Ma bucur mult ca ai revenit! :* Rbk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, tu m-ai incurajat intotdeauna sa ma incep din nou sa scriu. :*
      Uite cu liste din astea scapi de linkuri facebook, stii ca nu ma puteam abtine sa nu iti arat si tie de cate ori eram impresionata de un review. Le strang aici pentru posteritate. :)
      Referitor la comentariul de la postarea cu rochii de mireasa, nu stiu cum ai reusit performanta sa vrei sa o recitesti - sunt sigura ca ai vazut-o si cand am postat-o initial - tocmai la cateva ore dupe ce stersesem sute de poze din Picassa, si in felul asta s-au sters si de pe blog. Apoi a trebuit sa sterg complet acele postari, dar nu apucasem inca sa termin de eliminat. Eram pe punctul de a mi se bloca toate pozele de pe blog din cauza lipsei de spatiu si nu prea voiam sa-mi cumpar suplimentar acum...nu e o avere suma/an dar imi trebuia card.

      Ștergere
  5. mersi, draga mea. de burete kinjac am scris printre primii, cred ca inca vreo un an-doi in urma, eu zic sa-ti iei clarisonic, e scump, dar merita! konjac da, e o chestie, dar nu te astepta la ceva extraordinar ,doar ajuta sa-ti speli fata , parerea mea . te pup, mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Stella. Recunosc ca nu am mai cautat alte pareri, am gasit intamplator review-ul cand cineva a postat un share facebook si am fost asa impresionata ca nu m-am gandit ca mai fusese testat. Despre Clarisonic am citit numai de bine, il voi pune in partea II a acestui "serial" pentru ca merita elogiat. Am sa caut cat mai multe reviews in acest scop, cu atat mai bine daca sunt de la noi acum ca in sfarsit il avem in Romania. :*

      Ștergere
  6. Multumesc mult pentru mentionare!
    Pups

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, imi place sa citesc parerile tale asa ca de ce sa nu se bucure si altii.

      Ștergere
  7. Foarte misto postarea! Eu vin cu o mica avertizare, biotina poate provoca episoade acneice. Pe mine m-a mancat sa o iau, intr-o formula care avea sub concentratia maxima recomandata zilnic, si tot m-am fript. In schimb, daca te tenteaza pt unghii, sunt pe piata base coat-uri cu biotina care functioneaza demential....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, inclusiv pentru avertizare. Cred ca am mai citit la cineva ca s-a confruntat cu asta...posibil Georgia's Mirror. M-am gandit ca a fost ceva izolat.
      O sa caut asemenea base coat, nu-mi mai suport unghiile fata de ce aveam candva. Nu cresc, unele deloc, si inainte trebuiau mereu scurtate fiindca prea cresteau repede.

      Ștergere
  8. E super genul asta de postare, sa mai faci!!

    RăspundețiȘtergere