Translate

vineri, 6 mai 2011

Odiseea aparatului dentar. Jurnal de victima. :)


Pentru cele ce citesc intaia oara povestea, pe 12 aprilie mi-am montat aparat dentar metalic. Detaliile le gasiti aici, si in cateva alte postari anterioare ce priveau problemele care au determinat alegerea si procedurile premergatoare unei astfel de operatiuni.
Fotografia e cea dintai facuta dupa montare, pe 13 aprilie. Nu vreau sa imi fac des poze fiindca standardele mele nu prea corespund cu cele medicale si daca nu vad modificari detectabile din spatiu nu vad nimic. Si nu vreau sa fiu dezamagita si sa atrag energii negative. The mind is everything, autosugestia si "dez-entuziasmarea" poate dau cu bata in balta evolutiei. :)
Ideea e ca azi m-am trezit ca ma inteapa ceva in obraz....dupa cum se observa (btw, in imaginile cu intreg chipul si zambet normal, neexistand comparatia cu cei de jos nu se observa ca-s asa deplasati si ca linia dintre incisivii de sus nu se suprapune cu cea de jos ) in dreapta avand 2 extractii in scop ortodontic (sa coboare domne' inaltimea sa caninul inclus si sa obtinem simetrie), nu port brackets ci o "sarma" continua care am aflat azi ca se cheama arc. Eu credeam ca arcul e "capsula" metalica de pe molari, aceea cu o clema. Nu stiu cum se numeste acea "piesa" a aparatului, shame on me.
Am intrat in panica, prea impingeam usor cu limba in arc si nu-mi aminteam sa fi fost asa moale de la inceput...plus ca ii simteam capatul iesit prin clema de pe molar, intepa obrazul. Am sunat la ortodontie si m-au chemat sa vada despre ce-i vorba.
Mi s-a explicat ca nu e in niciun caz rupta si nici nu am slabit-o eu molfaind si altceva decat mancare foarte moale (dupa ce dau aparatul jos nu vreau sa mai vad piure si pilaf in viata mea :)), ci ca acolo nu exista o presiune mare din cauza lipsei celor 2 dintisori ai lui peste prajit si intreaga mea dantura nefiind prea stramba si nici inghesuita s-a deplasat repede si usor si atunci s-a slabit arcul. S-a minunat de evolutie (eu nu o vad, probabil e infima in ochii muritorului de rand) si ca deja varful caninul a iesit, se simte la limba si se vede cu oglinjoara, si a hotarat sa imi faca activarea sa nu mai merg pe 17 mai la programarea normala. A strans si a schimbat nu stiu ce, printre care si elasticele pe care de data asta le-am ales roz inchis. Nici 10 min nu cred ca a durat, spre fericirea celor programati azi care cred ca injurau de zor la usa.
A mai spus ca data viitoare poate pune deja arcul urmator, ceva de bine ce nu prea am inteles exact dar daca e de bine nu e imperios sa si pricep. :)) Si ca nu e obligatoriu sa ma doara pentru ca nu am probleme asa mari ca sa justifice presiune mare. Sper sa nu inceapa mai tarziu, momentan e ok si doar in stanga simt durere cand lovesc caninul de cei de jos. El e mai incarcat cu de toate, sa zicem, probabil el trage de ceilalti spre stanga. Acolo m-a durut cel mai rau si data trecuta, ma durea si cand apasam la periajul obisnuit. Oricum, daca nu il apas nu ma doare...de-ar tine asa!
Am scapat pana in iunie. Incerc sa nu ma entuziasmez de incurajarea ei ca s-au deplasat repede si ca se vede varful caninului...orice ar fi nu cred ca scap de el mai devreme de 2 ani. Caci va trebui mutat si caninul, iar momentan nefiind dat suficient nu poate purta bracket sa fie tractionat si el spre stanga cu ceilalti.

  • Daca sunt pe aici mamici cu copii maricei .....duceti copilul la un control ortodontic, nici nu stiti cat va regreta mai tarziu ca trebuie sa poarte "oroarea" pentru a repara cu greu ce se putea repara usor si mai repede la varste mai mici. Un dintisor care nu are loc sa coboare, pe langa ca va face probleme ramanand inclus, inseamna deplasarea celorlalti pentru a acoperi si golul lui. Foarte multe persoane au maxilarul mai mic si nu au loc sa erupa toti, ortodontul ii va face/pastra loc si pozitia celorlalti nu o sa mai fie afectata. Trust me, eu imi condamn parintii ca nu au stiut acest aspect si nu au observat ca am o problema, ca sa am eu de ce sa port aparat la 28 ani.


Hugs!

28 de comentarii:

  1. - capsula de care cred ca zici tu, se numeste "inel"
    - nu am inteles exact ce e chestia moale pe care o simteai tu, dar la mine iesea sarma de la arc, ori la ambele extremitati ori doar la una, si-mi intepa obrazul (datorita faptului ca se intampla ce trebuia sa se intample: se micsorau golurile de la extractii prin deplasarea dintilor inspre "gaura neagra" :D
    De cate ori n-am avut tot felul de rani pe interior...numai eu stiu, ba chiar ma trezeam dimineata cu carnea lipita de bracketurile de jos.
    -mie mi se pare o distanta foarte mare intre vizite. Doctora mi-a zis ca toata actiunea/deplasarea si activarea in sine ..se consuma in primele 2 saptamani, dupa e ...habar nu am ce..perioada de acomodare probabil. Nu-i bine nici sa grabesti tratamentul. Eu recunosc ca ultimele 3 luni am fost din 2 in 2 sapt (la cererea mea, aprobata de doctora) pentru ca nu mai aveam rabdare si pentru ca vedeam cu ochiul liber ca celelalte saptamani sunt doar asa...
    - iti recomand sa faci totusi poze: din acelasi unghi, la aceeasi distanta daca poti, in multe pozitii (la interval de 1 luna) si atunci o sa vezi si tu diferentele. La mine se vedeau foarte clar si dupa o luna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ms ms Katyna, deci inel. Sarma o simteam moale, acolo unde am extractiile una langa alta si nu exista implicit nici brackets. Epurica imi zisese azi ca sarma se numeste arc. Poate le incurc eu. Si tot ea mi-a explicat si la ce s-a referita dr cand a spus ca deja data viitoare imi poate pune arcul urmator.
    "Pe parcursul tratamentului se schimba cateva arcuri. Adica la inceput se pune un arc foarte subtire apoi din ce in ce mai gros. In mod normal se schimba la cateva luni (eu si acum il am tot pe primul pentru ca mai trebuie sa se indrepte putin dintii din fata, lui mr. I l-a schimbat), in functie de evolutia dintilor. Daca tie ti-a zis ca de data viitoare il poate pune pe urmatorul inseamna ca intr-adevar a fost o evolutie foarte rapida. Stai linistita, arcul e mult prea puternic deci oricum se vor misca dintii (drept dovada si ce ti-a zis doctorita)." Nu stiam ca se pune tot mai gros...brrr, nu vreau sa se vada mai rau de atat. :(
    Urmatoarea activare e pe 6 iunie, fix intr-o luna. Nu m-am gandit ca ar fi rare pt ca am auzit si alte purtatoare ca tot o data pe luna merg.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si da, asta s-a intamplat, imi intepa obrazul si pana acum nu simtisem asta asa ca m-am panicat. Simtind si sarma pe locul extractiilor pana in inel usor flexibila, am fost convinsa ca i-am facut eu ceva mestecand. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Din luna in luna nu-s rare, nu stiu de ce am avut impresia ca ai zis in postarile trecute ca te duci la 2 luni sau 3.
    Da, sarma aia se numeste arc, dar eu tot sarma i-am zis.
    Si de schimbat e adevarat ca se schimba de la unul fin la unul din ce in ce mai gros. Eu am avut alb/crem si mi l-a tot schimbat in prima jumatate de an, apoi spre final nu.
    La cerere il puteam schimba (cu altul de aceeasi dimensiune) daca era vizibil cojita vopseaua .
    Pe mine ma apucau transpiratiile cand scotea arcul, si cand apasa pe brackets ca sa inchida/deschida clapitele respective..

    Nimic nu se compara cu senzatia de libertate dupa ce ai tortura aia in gura..asa ca din pacate nu stiu cum sa te incurajez.
    Ca trece repede? hell no..mie nu mi s-a parut ca trece repede deloc..
    Ca uiti de el? eu nu uitam de el in nicio secunda, mai ales atunci cand zambeam
    Ca te obisnuiesti cu el atunci cand mananci? eu nu..simteam mancare peste tot, trebuia sa am grija sa curat/clatesc etc..
    Ca se merita? Asta da...de asta am si suportat toate punctele de mai sus plus inca multe altele pe care nu le mai scriu.
    De costuri nu mai zic. Cred ca toate plombele, pregatirile prealabile (detartraj, extractii, radiografiile de dupa, retainerul..m-au dus cam la 3000 de euro...

    RăspundețiȘtergere
  5. puisor,eu stiind toate chestiile astea ,ma amuz tare cand te citesc.important ca merge treaba.te pup,week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Modniza, incerc si eu sa fac haz de necaz....atunci cand ma gandesc prea mult si serios, devin agitata si incep sa numar secundele ceea ce numai benefic nu e. Asta e, m-am procopsit cu el, duc pana la capat :)
    te pup, weekend placut si tie si astept pozele aferente celor 2 zile de "vacanta" asa cum ne-ai obisnuit

    RăspundețiȘtergere
  7. Catalina, asta cu durerea cand scoate arcul n-o stiam. Offffff, eu credeam ca maximul e durerea resimtita dupa activare si la mestecat in primele zile. Acum ce sa mai fac....astept sa vina si aia, ma uit la poze cu dinti frumosi si-mi revine determinarea :)
    Eu as evalua momentan la 45 mil investitia, cu toate obturatiile impuse dupa controlul din decembrie cand s-a descoperit ce "bine" lucrase dentistul anterior si cate carii aveam pe sub plombele destul de recente, canale incomplet lucrate, cu infectie, coroane vai mama lor. Toate 3 extractiile facute pentru aparat au implicat, tocmai din acest motiv, premolarii ce purtasera coroane de acrilat si erau oricum compromisi. (1 stanga si ambii pe dreapta). Impingandu-se dintii si coborand caninul, 2 din ei nu mai trebuie pusi asa ca ramane doar o coroana de portelan dupa aparat. O sa am simetrie in sensul ca voi avea un singur premolar de fiecare parte.
    Evident, costurile vor implica controalele, schimbarile de arcuri, igienizarea lunara la dentist cu profijet, si in rest nu mai stiu ce o sa fie necesar.
    Jos nu imi va pune aparat, scap de cheltuiala asta.
    Imi doresc foarte tare sa ii albesc cand termin, din a2 sa ii fac a1. Ma mai gandesc atunci, e culmea sa visez deja la asta dar ma ajuta oarecum. :)
    Ma bucur ca nu trebuie sa merg in Bucuresti si sa am parte de preturile de acolo. Banuiesc ca si asta a contat la suma de 3000 euro. Nu imi permiteam cu siguranta.
    Si ce ma mai bucura, nu am absolut nicio rana sau mecitura pe interior. Cand vorbesc mult se mai usuca buzele si freaca, dar nu provoaca leziune. N-am avut nevoie de gel si ceara.

    RăspundețiȘtergere
  8. 1.Pe mine asa de tare ma enerveaza ca am doar 2 poze de dinainte sa imi pun aparat si nu mai stiu prea bine cum aratau dintii..:|
    Alaltaieri, cand am fost sa'mi scoata aparatul m'a intrebat dentistul daca mi'a facut poza inainte. Logic ca nu mi'a facut.. bine ca la altii a putut sa le faca:|

    2.Ghici ce am facut azi? Am mancat primul covrig cu susan in publicc. N'am mai mancat in public mac sau susan de o 3 ani cred pentru ca imi intrau printre bracketi:))

    3.Si pe mine ma dor dinti ca mi'au pus aparat de ala cu o sarma pe dinti de sus...Si cand ma gandeam ca scap, mai trebuie sa il port minim 6 luni pe asta:(( Partea buna e ca pot sa il dau jos cand vreau eu.

    4. Si eu mergeam din luna in luna la dentist, sau din 6 saptamani in 6 saptamani:)

    5. Mersi pentru raspunsul tau la intrebarea pusa pe blogul Modnizei. O sa merg si o sa cumpar.

    Papa:*:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu placere, sper sa iti fie de folos si sa vezi efectele.
    Eu zic ca esti un caz fericit, altii trebuie sa poarte aparatul de contentie cativa ani nu 6 luni. Eu ma gandeam deja, citind blogul Ianei Dila, sa aleg varianta montarii lui pe spatele dintilor, sarma fixa. Dar dentistul mi-a zis ca nu e cea mai buna alegere, e loc propice bacteriilor si cum acolo nu se vede sa te asiguri ca ai curatat bine ai mari sanse sa faci carii. Deci tot mobil voi avea.

    OMG, 3 ani??????? Sincer as turba daca l-as tine asa mult, sper sa nu fie cazul. Naiba, as avea aproape 31 ani....

    Mie mi-a facut multe poze inainte sa il monteze, si oricum mi-am facut eu acasa gramezi si inainte si imediat dupa. Sa am inceputul. Intre nu prea vreau.
    Cand ma lasa ambitia, ma uit la folderul numit "horror teeth" si imediat imi iubesc aparatul :)))

    :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Am purtat si eu aparat dentar prin generala :)), dar nu era de asta modern...iti dai seama acum 12, 13 ani :)) :P. O sa fie ok si pana la urma o sa ajungi la ceea ce-ti ddoresti :X


    Legat de ultima parte, n-o cunosc pe Cristina Sima, dar poate a fost ceva de la blogspot. Chiar ieri vorbeam cu SuperficialBeauty care-mi zicea ca nu i-am dat mai demult approve la un comment in care ii vb de rau pe cei de la Flormar si a crezut ca am facut-o pentru ca tin cu ei si asa mai departe. Ideea e ca nu l-am primit niciodata, ca stii bine ca dau approve la orice, nu-s platita sau sponsorizata de flormar si nici daca as fi..oricum as da approve.Asa ca poate e o greseala, poate a nimerit in spam din cauza ca ai pus link & so on:P.

    pup!:*

    RăspundețiȘtergere
  11. Tind sa cred ca nu e vina blogspotului, pentru ca azi am revenit cu un comentariu in care ii explicam ca am vrut sa ajut doritoarele nu sa promovez blogul in cauza caci nu am niciun interes. Nici pe acela nu l-a aprobat, probabil nu o intereseaza decat sa i se elogieze articolele. Nu mi se pare ok, cu buna stiinta ascunzi o informatie utila...atunci sa-si cumpere toate bilet spre Londra ca sa puna mana pe "raritatea" numita sampon uscat. Nu e asa o tragedie, doar ca mi se pare aiurea la cineva de nivelul ei...parca-i o adolescenta ce vede intrigi peste tot. Nu vad cu ce o afecta postarea linkului.

    te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. http://cristina-sima.blogspot.com/2011/05/british-beauty-goodies.html
    Asta era postarea. Din 2 comentarii, niciunul aprobat. De parca jigneam...

    RăspundețiȘtergere
  13. Si a dat approve la altele dupa al tau? :-?

    Anyway, legat de sampon...pfoa de cand ma tin sa-mi cumpar unul si ma iau cu alte prostii 8-|.

    RăspundețiȘtergere
  14. Din cate imi amintesc eu, primul comentariu l-am pus in aceeasi perioada cu Modniza si al ei apare.

    Sampon mai am, in afara de la inceput cand voiam sa-l testez si il tot foloseam, in rest am restrans folosirea doar la momentele cand chiar nu aveam alta solutie. N-are rost sa il irosesc cand si unde ma pot spala normal ca apoi la nevoie sa dau din buza cu parul slinos :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti inteleg suferinta. Si eu trec prin aceleasi "chinuri". Dar eu mananc aproape orice, nu doar chestii moi. Ideea e sa le tai in bucatele mai mici si poti sa mananci linistita(na refer la castraveti, morcovi, mere si alte chestii).

    Ma dor doar 1-2 dinti doar cand apas la periaj, in rest e ok.

    In legatura cu Cristina Sima vroiam sa-ti spun ca nu ti-a aprobat comentariul intentionat, are acest obicei.

    Eu i-am trimis mai demult un comentariu la un post cu niste poze de la lansarea H&M si o criticam pe Roxana Voloseniuc pentru tinuta aleasa. Mi l-a aprobat, dar a doua zi cand m-am uitat pe blog disparusera ca prin minune si fotografia si comentariul.
    Nu cred ca i-a zis Voloseniuc sa scoata pozele.....Pur si simplu nu cred ca suporta sa o contrazici.
    Daca ea a zis ca se gaseste doar in Anglia, pai doar acolo se gaseste, da? Fara comentarii :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu cred acelasi lucru. Pentru ca are antecedente in a nu proceda tocmai corect. Clarra a castigat cu un "secol" in urma o crema Juvena la un concurs organizat de ea si nu a primit-o nici pana azi si daca nu ma insel nici macar nu i-a mai raspuns la intrebarile privind situatia.
    Nu e asa mare chestie fata de mine, nu vreau sa fac valva, dar ma deranjeaza ca, cel putin aparent, s-a dovedit ca blogul ei nu a fost facut in folosul cititoarelor ci pentru a descrie viata ei minunata de beauty editor. La care noi nu avem acces, si bineinteles nici la produsele minune folosite de ea nu avem acces....sunt rare, greu de gasit.
    Punem pariu ca o gramada din cele ce au citit acolo despre sampon si-ar dori sa il cumpere? Dar de ce sa le spunem ca e atat de usor sa intre in posesia lui??
    E cam greu de crezut ca o persoana cunoscuta ca ea are asa putine comentarii la postari, cand noi mai "umile" avem zeci. De aici am dedus ca aproba numai ce o avantajeaza.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce ignoranta sunt!! Nu stiam cine este THE Cristina Sima :) Am intrat si eu acum pe blog-ul ei si intr-adevar, mi-a atras atentia faptul ca avea fff putine comentarii la majoritatea postarilor. Chiar ma gandeam ca saracuta nu e citita de nimeni! Nu-mi trecuse prin minte varianta in care nu ar aproba comentariile, mult mai plauzibila de fapt.

    Succes cu aparatul. Eu n-am avut curaj sa-mi pun pt ca ma gandeam la perioada lunga in care ar fi trebuit sa stau cu ¨sarma-n gura¨ si uneori imi pare rau :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc, sa fie...mi-a garantat rezultatul si mi-am facut iluzii ca la final totul o sa arate perfect asa ca n-as reactiona prea bine in caz contrar :) Am si intrebat-o daca linia se va muta partial sau va ajunge exact la mijlocul buzei si mi-a raspuns ca se muta la mijloc, cum era corect ortodontic si estetic.
    Si eu am ezitat cu aparatul....dar am stat si m-am gandit bine ca decizia de a nu-mi pune nu ar fi ingropat subiectul si cu atat mai putin complexul. In continuare as fi refuzat sa zambesc in public si la poze, in continuare as fi fost nemultumita de ce vad zilnic la oglinda si as fi privit cu jind la fetele cu dantura fara probleme.
    Avand in vedere ca buzele pline il mascheaza total si nu am un bot dubios (cand astept la orto mi se pare ca la toate se vede, stau cu buzele "tuguiate" si in fata) , nu-s prea pornita contra lui. Si nici nu mai sar din somn crezand ca am uitat guma in gura si o sa o inghit, asa il simteam la inceput :))
    Mi-ar placea sa se mute dintii rapid, chiar daca asta nu inseamna scoaterea lui nici pe departe. Dar sa vad eu rezultatul, m-ar calma sa-l suport oricat.
    De ce nu te mai gandesti?....Mai bine rabzi 2 ani decat o viata de complexe. Nu mai avem 12 ani sa rada colegii si prietenii de noi, si nici aparatele nu mai sunt asa masive si urate ca pe vremuri.

    RăspundețiȘtergere
  19. those metal braces are so hurt!!! :(((
    haha, why you have two blogs? erm.... i dont know where i gonna leave my comment, so i leave it here. :)) you have a nice blog ^___^

    dejoiss ♥

    http://dejoiss.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  20. I have 2 blogs because i wanted to separate the beauty&fashion articles from the ones regarding states of mind and soul, that's why the other blog is called "drops of soul" - because it only involves feelings.
    You should leave your comments here, it's easier to understand the articles here because on "drops of soul" if you don't know Romanian to be able to know a lot of vocabulary tricks, you will not understand the phrases. Mostly, it's about sad, depressive compositions, with a lot of metaphores and hidden meaninings.

    Yep, the metal braces can be a pain sometimes...last month when i first put them, they hurt a lot for a few days and maybe also because i wasn't used to them. Now it was my 2nd month and therefor 2nd activation, and it's not bad at all. I got used to it, and i can't say it hurts. Anyway, i'd stand everything just to get the perfect symmetric smile. I don't wanna live with a complex. :)

    Thank you, have a nice day, i'll take a look on your blog

    RăspundețiȘtergere
  21. Totul spre bine! :) Multa, multa bafta!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc! Preferam sa ma fi trezit mai devreme, eu m-am tot gandit la asta dar fara consilierea unui medic asa ca fata de ai mei nu aveam alt argument decat cel estetic si pentru ei era zero. Nu stiam ca se poate recupera caninul, ca nu e alta solutie mai buna, bla bla.
    Trece....dar maine ma duc la un interviu pt un post unde as lucra numai cu publicul, sper sa nu ma dezavantajeze ca port aparat si ca am extractii destul de vizibile.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  23. good luck! daca rezultatele se vad deja (de catre medic) esti pe drumul cel bun! :X

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc. As zice ca le vad si eu, ma uitam mereu numai la linia mediana dar azi m-am gandit sa ma uit la locul extractiei, al2lea premolar din stanga. Si nu mi se pare ca ar mai incapea premolarul acolo ceea ce inseamna ca s-au dus un pic spre partea aceea, asa cum imi doresc.
    Nu e chiar asa horror cum credeam eu, ma gandeam ca o sa jelesc toata ziua cand o sa ma privesc in oglinda, sau ca o sa ma doara rau si mult timp.
    Dar la activarea asta chiar n-a fost ca data trecuta, doar un dinte ma supara si cand apas cu periuta si il lovesc de jos, restul nu mai au treaba nici daca mestec ceva mai rigid.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Te admir pentru rabdarea si perseverenta ta! Tu si Epurica sunteti my personal heroes! :)
    Ai sa vezi ca rezultatele nu vor intarzia sa apara! ;)

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc mult! Ea e chiar mai calma si rationala decat mine, eu mai am momente cand clachez si incep cu "de ce eu" gandindu-ma la toate cunostintele care n-au probleme cu dantura desi o parte chiar n-o ingrijesc. Iar eu sunt regina cariilor, trecand peste anomalia pentru care am nevoie de aparat.
    Mi-ar fi placut sa imi pot pune ceramic sau saphire ca ea sa se vada mai putin....dar eram absurda sa ii incarc atat pe ai mei, ea are nunta si e motivata alegerea.
    Are vreo 4 luni in avans cred, ce bine era daca il puneam si eu mai devreme si-acum poate aveam caninul coborat pe arcada sa nu mai stau cu gaura. Bleah. :)

    RăspundețiȘtergere
  27. salut! si eu port aparat dentar, de 5 ani din pacate si anula sta ar trebui sa mi-l dea jos. asta e si principalul motiv pentru care vreau sa dau la medicina dentara dupa ce temrin liceul:))

    Frist of all, imi palce blogul tau,iimi palce stilul tau si accesoriile tale ma innebunesc:X

    Nu stiu exact, dar cred ca iti va da nsite elastice sa le porti..un capat al elasticului agatat sus si unul la un dinte de jos...asa am si eu, pentru a suprapune liniile mediane, parca asa zicea doctorita. Multa bafta, sunt sigura ca dupa ce termini vei avea un zambet de milioane
    te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  28. 5 ani???????? OMG, pana acum in 99% din cazuri auzisem ca l-au tinut 2 si am o singura cunostinta care a tinut un ceramic 3,5 ani fiindca ii avea cam pe toti cei de sus iesiti mult in fata.
    Sper sa nu fie cazul de termene absurde, mi-a zis medicul ca sigur nu stau mai mult de 2, pe motiv nu ar fi asa problematici si au suficient spatiu sa se miste repede. M-am gandit ca e de bine daca deja la 2 luni imi pune arcul urmator, cel putin asta sustinea, ca s-au deplasat si deja il poate pune. Nu mi-a zis inca de elastice, nu stiu daca influenteaza prezenta lor faptul ca pe arcada de jos nu imi va monta aparat. Ma analizez zilnic in oglinda, studiez extractia premolarului 25 din stanga (partea spre care trebuie dusi) sa vad daca s-a mai micsorat spatiul. La mijloc mi-e greu sa imi dau seama, mi se par doar un pic mai drepti ei fiind si cam aplecati spre dreapta.

    Multumesc pentru aprecieri, accesoriile mele tocmai s-au imbogatit cu un membru. Un cadou foarte dragut, il postez mai tarziu.

    :*

    RăspundețiȘtergere