Translate

luni, 30 mai 2011

Monday's gift and SPF war

Hai sa incepem cu saint spf, subiect stringent in aceasta perioada. Am mai vorbit despre problema mea cu tenul ca urmare a tratamentului cu Retin-A, pe care l-am incheiat cu foarte mult timp in urma. Ultima data am aplicat cca 3-4 luni acum 1 an jumate, perioada de iarna. Si tot cam atat cu un an inainte. Din pacate mi-e imposibil sa ma mai bronzez normal de atunci, pe corp bronzul e intens si uniform, dar pe fata ma prinde de parca as fi bolnava de ficat sau ceva de genul : muuuulte pete, atat de multe incat ai senzatia ca petele sunt normalul si zonele ramase nepigmentate sunt "greseala". De exemplu zona ochilor arata de parca am stat la plaja cu ochelari de soare oversized. Iar pe obraji hiperpigmentatiile arata ca si cum as fi folosit de fapt autobronzant, si pe o piele nepregatita (ne- exfoliata si hidratata). Cand m-am bronzat discret a fost ok, dar dorindu-mi o nuanta si mai intensa a aparut coloratia neuniforma. Nu am mai stat la plaja deloc fiindca facusem si alergia aceea pe gat, am aproape 2 saptamani. Intre timp am facut orice sa "sterg" bronzul de pe fata, in ideea ca de acum inainte am sa aplic ecran total pe ten si am sa folosesc autobronzant ca sa nu se vada urat contrastul cu corpul intens bronzat.
Nu voiam sa dau foarte mult pe crema, i-am spus farmacistei de la sensiblu sa zicem un maxim de 35 lei. S-a uitat ironic si mi-a spus ca nu are asa ceva (erau foarte putine produse "solare", in toate 3 farmaciile in care am intrat) si ca nu am sa gasesc nicaieri spf50 la banii astia. Mi-a aratat un La Roche Posay, de parca sub el nu mai existau alte branduri. Ma uitasem pe net si gasisem Sanosan, destinat copiilor, la 25 lei. Nu mi-a raspuns nici da nici nu, ci doar ca daca imi doresc ceva foarte bun pentru copii are o crema dar costa 70 lei. Come on....majoritatea oamenilor nu da 70 lei pe o crema de protectie pentru fata, mai ales ca trebuie sa iti cumperi separat si pentru corp.
In final m-am ales cu Gerovital dintr-o Catena, 24 lei. Azi a fost prima zi cand am folosit-o, voiam sa merg pe jos pana la posta (asta insemnand 4 km dus si 4 intors) si cu siguranta ma lua soarele in acest timp. Plus ca ma bronzam cu ochelari. Nu mi-a venit sa cred....este foarte densa, nu grasa, dar problema majora este aspectul. Foarte alba, pur si simplu ramane strat alb oricat de putina ai aplica si oricat ai masa. Am zis ca o fi de moment...si-am mai stat jumatate de ora acasa. Nimic, arata la fel. Am plecat cu gandul ca intra ea in piele in curand. Nu a intrat nici pana acum...iar eu m-am si intors de ceva timp. Au trecut mai bine de 2 ore. Pai si ce naiba sa fac cu ea asa????? Nu s-au gandit ca nu poate fi folosita? Sa ma dau cu 3-4 ore inainte in speranta ca poate-poate arat normal? Sunt plina de nervi, bine ca am spf50 pentru noapte eventual, cand nu ma vede nimeni. Cand stau la plaja in curte mai merge, dar la piscina ce o sa fac, pe clovnul? Bleah.....alti bani, alta distractie.





Si acum partea frumoasa a zilei. Am primit goodies de la Choco, stiam de ele de ceva timp si partial le vazusem la web. Sunt entuziasmata ca datorita ei am in sfarsit pensula pentru fond de ten, stiti ca nu-s o mare devoratoare de cosmetice si ustensile fiindca am o mica-mare dependenta de haine si accesorii. La machiaj prefer sa iau ce si cat folosesc, nici nu mai sunt la curent cu ce apare nou. Inca nu am probat-o decat "goala", fond de ten nu am pus azi si nici nu mai plec nicaieri. Fiind prima, mi s-a parut wow si chiar imi "suna" ca o sa faca treaba buna si o sa intind tencuiala mai fara cusur si natural. E rezistenta si solida, dar cu perii matasosi. Sa vedem curand si diferenta intre pensula si degete.
Bratara cu pietre oversized ma tentase pe thboxes, aproape identica, m-am gandit sa imi comand dar mai luasem una cu ele montate pe leather cuff (chiar 2, si pe maro deschis si pe negru) si contiinta mi-a dictat "nu mai da banii pe 10 lucruri asemanatoare). Stiu ca nu e usor de digerat dar mie imi plac bijuteriile opulente si oversized asa ca eu am s-o port. Si ca sa nu mai fac eseu descriptiv, va las cu imaginile. Nu inainte de a-i multumii domnisoarei-spre-doamna-tiza care s-a gandit la mine, Choco. :*:*

Hugs!




26 de comentarii:

  1. ce draguta e Choco! foarte frumoase cadourie! te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, nu-i prima oara cand imi daruieste ceva. E deschizatoare de drumuri, si prima paleta (120), si prima pensula. :) Preferatele mele sunt bratara charm rosie, cerceii si pensula. Abia astept sa o incerc, imi inspira incredere ca nu vor mai ramane dare si surplus.
    o zi frumoasa sa ai! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa de dezgustatoare mi se pare atitudinea personalului din magazine... mi se pare de neinteles de ce iti doresti un job in care esti obligat sa interactionezi cu publicul daca este clar ca nu iti doresti lucrul asta.

    In orice caz, multumim pentru impresii! Am sa stiu sa stau departe de crema asta :).

    Cat despre bunatati, e o draguta Choco! Sunt foarte frumoase lucrurile primite. Sa le folosesti cu placere!

    Pupici >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu le inteleg strategia, probabil se gandesc ca pot baga pe gat ce-i mai scump. Dar altfel, nu mai bine vinzi ceva, si o valoare mai mica, decat sa-ti plece clientul fara sa ia nimic? Imi spunea asa in soapta despre crema aia de 70 lei de parca era un secret de stat si imi facea o favoare dezvaluindu-l....

    Chiar ma enerveaza faza cu crema, singurul loc unde o voi putea folosi o sa fie propria curte unde nu ma vede nimeni asa stafie. Dar sunt niste bani irositi, va trebui sa imi cumpar o alta cu care sa pot iesi pe strada.

    Multumesc, intotdeauna folosesc cu placere girl stuff :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu ca Uriage are niste fluide pentru fata cu SPF 30 si 50, in jur de 40-45 lei. Nu le-am folosit, dar am cautat acum sa vad cat costa si cam pe acolo se invart.

    Anul trecut foloseam un SPF 15, din crema de fata. Cam slabut stiu, dar anul asta am reusit sa-mi iau La Roche Posay si intra f repede in piele. Sper sa ma tina cat mai mult timp pt ca a fost destul de scump!

    Frumoase cadourile de la Choco! imi place in special bratara rosie! :) :*:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate voi avea nevoie de spf5o permanent...Corina Allan (Pasagera) mi-a explicat ca daca am facut melasma vara trecuta asa o sa patesc in fiecare vara. Daca nu foloseam retinoid nu ajungeam aici, dar eu nu am stiut ca efectul lui se mentine atata timp si nu m-am gandit ca si atunci iarna trebuia sa port spf.
    Deci, la revedere bronz natural pe tenul meu. Corpul bronzat la soare, cu spf20, si fata cu ecran total si autobronzant.
    De la ora 11 a.m. am Gerovital spf50 si chiar si acum am pelicula alba. Naiba, sunt 6 ore. :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu tot pe cea rosie o prefer, voiam un charm cu zana. :*

    RăspundețiȘtergere
  8. aproape toate cremele cu spf peste 30 sunt albe si grase..asa trebuie sa fie:) sa fie ca o bariera intre soare si ten.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma gandeam ca blocheaza prin compozitie nu prin consistenta...in acest caz cum as putea sa le port pe strada? Daca ma mai si machiam eram chiar horror, sigur nu se intindea fondul de ten peste ci facea scame..nu mai vorbesc de cat se imbacsea si cat lucea. As pune 30 maxim, dar tot m-as bronza...si nu ca nu mi-as dori ca-s mega fana bronz, dar v-am zis ca ma fac cu pete.

    RăspundețiȘtergere
  10. a, si azi pe strada simteam ca tot praful se lipeste de fata mea :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu folosesc SunDance din DM. A mea are SPF 30, dar parca erau si cu spf mai mare. Sunt multumita de ea, intra in piele fara sa lase urme albe. Singurul inconvenient este ca pielea e putin lipicioasa dupa aplicare. In rest, n-am avut nicio reactie neplacuta de la ea... Si are si un pret foarte bun (16-17 lei am dat pe ea). Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Astazi mi-am cumparat si eu crema 50SPF de la gerovital si sunt foarte dezamagita din acelasi motiv ca si tine , ramane un strat alb pe piele si mai are si un parfum prea intens mai ales ca de obicei crema o folosesti la Soare cand e f cald si inaduseala. Pentru 24 e buna cred, dar am vazut ca la Nivea au una transparenta la pret acceptabil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru mine pretul nu-i justifica aspectul si comportamentul, 24 lei nu inseamna totusi 0 lei incat sa fie ok ca nu te poti folosi de ea decat in propria curte. Eu nu am mai avut spf50 dar vezi ca fetele spun ca nu-i vina cremei ci ca asa sunt majoritatea celor cu spf mai mare de 30 caci daca n-ar fi groase si n-ar lasa pelicula n-ar mai proteja. Nu am stiut ca in asta consta protectia, in "masca" alba ramasa pe ten. Eu una merg pe jos destul (recunosc, cand nu am benzina nu ca as fi mare fana) si in acele 1-2 ore de plimbat m-ar prinde soarele. Cum sa ma protejez de el daca spf-ul meu nu imi permite sa ies pe strada? Pai poate mai vreau sa ma si machiez....ceea ce-i utopic peste "masca". Si-acuma ce sa facem, sa cumparam 10 creme pana dam de una care nu ramane densa si alba?

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu sunt in cautare de crema cu spf :) , ma uitam intr-o zi intr-o farmacie la eucerin si avene si am patit exact ca tine, m-a stresat o farmacitsa si m-am enervat si am plecat fara sa cumpar nimic. Pur si simplu nu pleca de langa mine si nu-i tacea gura. Cum puneam mana pe o crema incepea povestea. gizass!
    am citit postul asta, si am vazut ca ai folosit retin A. ai putea sa-mi zici cu ce anume te-ai ales de la acesta crema. Cum a facut rau tenului tau? am niste pete de la acnee si vreau sa folosesc si eu dar acum mi-e teama. Ms,
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu stiu ce sa zic despre SPF, nu stiu cu ce se mananca si probabil ca din cauza asta la 30 de ani o sa-mi pice fata in ciorba dar, ca sa zic si eu ceva, iti spun ca imi plac bijuteriile primite:D

    Anyway, vroiam sa-ti multumesc pentru urari:* Nu stiu exact cati ani ai dar nu pari departe de 20:P Mie tot timpul mi se spune ca pare ca am mai mult(vezi ce zbarcitura sunt), tu chiar pari tanara, sub 25...si nu o zic ca sa te flatez.
    Referitor la sandale, chestia cu piciorul intr-o parte o patesc des cand dau de gropi. Asta e marea mea problema cu tocurile sau platformele: ROMANIA. Si faptul ca nu avem asfalt pentru mers pe asa ceva. E culmea...sunt in stare sa merg pe ele dar ma impiedic din cauza denivelarilor si gropilor.
    As vrea sa te vad intr-o zi pe tocuri, sa faci un outfit post asa pentru coraconu meu, cu tocuri. Stiu ca tu zici ca e problematic cu gambele, gleznele(trust me, i know), si pe mine ma apuca nervii des din cauza asta dar am inceput sa capat un tupeu din ala tipic romanesc(pe principiul ce daca am slana pe solduri, ia sa imi iau un tricou mulat si scurt) si sa ma afisez nonsalant cu ditai piciorul. Nu zic ca sunt perfect impacata cu conformatul meu nefericit dar de cele mai multe ori ma fac ca nici nu-i acolo iar daca e...asta e:D Oricum n-am ce-i face. Auzisem intr-un timp ca se pot face operatii pentru asemenea "probleme" dar ma gandesc ca sunt si costisitoare si mi-e cam frica sa ma ciopartesc.
    Ok, bat campii:))

    Thx once again:*

    RăspundețiȘtergere
  16. juazzshop, e cu dus si intors povestea mea...ca la orice crema, depinde de persoana. Pentru mine nu a facut absolut nimic din ce speram, si consecintele sunt urate.
    In primul rand, o parte din consumatori au avut in prima faza o exacerbare a leziunilor. N-a fost cazul meu, poate si pentru ca aveam putine si numai puncte in piele. Nu pustule, nu noduli, nimic rosu. Dar unele fete s-au trezit cu o explozie acneica, probabil la inceput scoate la suprafata toate imperfectiunile adanci. Eu chiar imi doream asta, caci neavand ce usca alea ale mele nu puteau fi extrase decat de cosmeticiana si nu ma incanta ideea ca mereu am plecat cu rani si semne si oricum porii se incarcau din nou. Imi doream de fapt sa fac microdermo sau peeling chimic (dupa ce am citit pe blogul Epuricai experienta peelingului nu-mi mai doresc, pe veci), dar nu aveam bani si citisem ca retinoidul e o alternativa. Mai inceata, dar oricum. Ca e singurul care ar scoate alea din piele si ar mai cizela porii dilatati, realizand o exfoliere continua si puternica. Vreau sa spun ca "naparleam" ca naiba, noroc ca nu lucram ca nu puteam merge la scoala/servici asa iar fondul de ten nici ca se aseza pe asa piele rugoasa. Gomaj n-ai cum sa faci zilnic caci deranjezi glandele sebacee, asa ca nu poti scapa de cojite. Am auzit ca pe o piele grasa nu e chiar asa si ca nu s-ar coji atat de rau. A mea era horror, ma jupuiam efectiv. Pielea devenise asa sensibila incat orice crema ustura, pana si banala miere ma intepa. Niciodata nu avusesem probleme cu inrosirea pielii, acum dupa pensat stau mult timp rosie de zici ca cine stie ce mi-au facut, ma inrosesc la cald, la frig, etc. Foarte, foarte sensibila a devenit pielea. E neplacut. Si grav e ce ziceam mai sus, am facut melasma (pete maro) vara desi nu mai foloseam. Dar probabil ma afectase din iarna, cand il foloseam si nu puneam spf, si nefiind bronzata nu se observa. Nu ma mai pot bronza pe fata la soare, parca fac jeg. La ochi, unde nu aveam cum sa dau cu retin, pielea a ramas normala si acolo nu ma pigmentam extrem deci era o diferenta majora intre ochi si obraji unde ma inchideam mult si urat. Va trebui vesnic sa stau cu spf50 pe fata la plaja, si sa dau cu autobronzant ca sa o inchid asemenea corpului unde ma bronzez frumos si intens.
    Iti pun cateva linkuri cu discutii pe forumurile beauty pe tema retin-a:
    http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=341

    http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=7784&forum=3&49

    http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=5318&forum=3

    http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=4960&forum=3&0

    RăspundețiȘtergere
  17. Andreea, eu mi-am cumparat prima fusta scurta dupa ce am terminat facultatea....si nici lunga nu purtam, cine stie la ce ocazie. Ani in sir am considerat ca arat penibil nefiind slaba, si chiar am suferit fiindca vara mi-ar fi placut sa ma imbrac si eu frumos, asemenea prietenelor mele. Ori eu eram vesnic in jeansi.Pana m-am saturat de frustrari si am zis "hai ca n-o fi capat de tara daca ma imbrac o data". Primind numai incurajari si analizand fotografii, a inceput sa imi placa si chiar am dat in extrema adversa. Si culmea, in 2011 inca mai exista prejudecati asa ca trebuie sa ma las de sportul fustelor/rochiilor scurte ca sa nu mi povesteasca despre moralitatea indoielnica :) Ce nu inteleg ei e ca pe un picior mai cu carnita, si cu genuchi si glezne grosute, o fusta pana la jumatatea coapsei e maximum admis daca vrei sa pari supla. Altfel te reteaza exact in apropierea defectului, genunchi, si pari mai scunda si plinuta. Iar maxi nu ma incanta, nu imi evidentiaza nimic.

    O sa fac si poze cu tocuri...foarte inalte nu am, in general maxim 10, dar tin in cutii niste perechi ce depasesc 13 cm si cred ca n-as crapa daca le-as incalta macar in poze.

    Fac 28 in septembrie sssst :))) Nu m-as vaita daca as avea bani sa stau prin saloane sa ajut natura mai potrivnica, nu am o piele buna si cu siguranta nu se va mentine caci vad de mult probleme. Chiar ma ridez, nu are elasticitate, tonus, nu-i luminoasa. Nu m-as opera, dar mi-as injecta ridurile si as face tratamente corporale : masaje, electrostimulare,etc. Vise....sper realizabile cat mai repede :))

    :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Ramona, încearca să amesteci crema gerovital cu un fdt mineral sau cu o pudră mai inchisă la culoare, asta ca să nu o arunci. Din ce am încercat eu de pe la noi, toate sunt grase şi lipicioase, fie ele mai scumpe sau mai ieftine. Acum folosesc o loţiune SPF 45 pt. ten gras de la Paula's Choice şi e absolut WOW. Nicio urmă albă, nu e absolut deloc lipicioasă, în maxim 2 minute se absoarbe în piele, nu-mi luceşte tenul, pot aplica fdt peste fără nicio problemă.
    Bijuurile sunt superbe, cel mai mult îmi plac cerceii :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi-as lua eu si BHA 2% de la Paula, dar momentan ma incurca un pic finantele...dupa ce ca nu-s tocmai accesibile mai e si transportul exagerat. Oricum, produsele ei sunt in capul listei de dorinte.
    Azi mi-am luat de la Dr.Soleil un tub cu spf15 sa imi dau pe corp, si unul cu spf30 in ideea ca il aplic pe ten la strand. Fiindca acolo nu ma pot duce cu "stick-ul" alb pe fata, si nici cu fond de ten sau pudra nu am cum sa-mi dau.
    Nu o arunc oricum, eu cel mai mult ma bronzez acasa in curte si nu ma vede nimeni deci imi permit sa fiu stafie.:))
    Problema era la piscina si pe strada ziua.
    Azi am fost in real si am vazut spf 50 la Nivea si Garnier kids, imi pare rau ca n-am pulverizat un pic sa vad cum arata. Stiu ca nu e frumos daca nu o si cumperi dar na, 1g acolo nu cred ca ar conta. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. sa stii ca in Sensiblu nu e ca nu vor sa iti arate consultantele ceva mai ieftin, efectiv nu este ceva mai ieftin de 50 de lei. Si intradevar, la Roche Posay sunt cele mai bune creme solare, au uva mare, responsabil de protectia impotriva razelor care provoaca cancer de piele. Merita sa dai bani pe o crema solara, e vorba de sanatatea ta, asa risti sa iei multe ieftine pe care sa nu le poti folosi. Eu am lucrat in Sensi si stiu ca preturile sunt enorme ( din alta farmacie cumperi mai ieftin acelasi lucru) dar in jur de 50 de lei merita sa dai pe o crema buna.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu cred asa ceva, am vazut clar pe raftul lor Gerovital dar fiindca ma enervase nu i-am mai zis si am intrat in Catena de langa. Iar vara trecuta aveau si Garnier si Vichy de ex, si nu costau sigur 50 lei.
    Cand e vorba de calitate, da, dar nu cred ca toate produsele cu spf ce sunt sub suma mentionata nu-s bune. Azi in Real de ex am vazut Nivea si Garnier kids cu spf 50 in jur de 30 lei. Si multe altele notorii.
    Daca ar fi vorba sa imi iau o data, sa zicem ca as da. Insa eu trebuie sa imi iau mereu si sa aplic zilnic, ceea ce inseamna 1 tub/luna vesnic.
    Am inteles ca majoritatea celor cu spf50 raman albe si dense, ca in asta consta protectia (chiar si pe blogul Pasagerei mi s-a raspuns asa). Daca iau LRP si e tot densa si alba ce rezolv?
    Sa nu intelegi Doamne fereste ca sunt belicoasa la adresa ta! Imi explicam doar motivele, si cred ca nu-s singura care nu ar da 50 lei pe un spf pentru ten.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ramo, iti recomand si eu "revizuite de Corina", cremele pe care le folosesc eu pe pitica mea si le pun si eu pe moaca. Am primit unda verde la ingrediente. So...sunt cremele din gama Sanosan baby. Una e lotiune cu factor 50. Si una e crema la tubulet cu factor 50+. Eu am ten mixt si totusi vad ca ma impac foaaarte bine cu ele. Lotiunea are 250 ml parca si e pe la 48 de lei, iar crema e la tub de 100(sau 150...ma uit si iti spun) si costa vreo 30 si ceva de lei. Eu zic ca sunt foarte ok. Pentru corp si eu trebuie sa imi iau si nu stiu ce..Probabil un Nivea Baby. Oricum vara asta iar nu stau la soare, asa ca sper sa fiu safe!!

    Si eu vreau BHA 2% de la Paula's dar banutii....:(

    RăspundețiȘtergere
  23. Cum spuneam si in postare, i-am cerut si eu farmacistei sensiblu exact Sanosan. Pe principiul ca ce protejeaza o piele asa sensibila ca a unui copil cu atat mai bine o protejeaza pe a mea. Nici macar nu mi-a raspuns daca o are sau nu, ci mi-a zis "daca vreti am ceva foarte bun pentru copii, dar e 70 lei". Eu o cautasem pe site-ul lor si stiam ca e 25 lei, de asta i-am si zis asa sigura ca vreau ceva sub 35 lei, stiam ca sunt destule. Dar pentru ea n-a existat nimic sub LRP.
    Mi-am luat azi pentru corp dr.Soleil, cu spf15. Eu sunt destul de bronzata si am genul de piele care se arde foarte rar, nu se inroseste si se bronzeaza intens si usor. Tonalitate nativa medie. Voiam 20 dar nu aveau, doar 30 si aia am luat-o s-o am pentru fata la piscina unde nu ma pot da cu tencuiala alba 50. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Deci clar nu imi iau retin A. Eu am ten mixt, gras in zona T si normal pe obraji si cred ca m-as coji si eu. Mi-e frica acum desi cand am inceput sa citesc despre ea m-am bucurat ca am gasit o solutie pt pete... acum si daca ar face bine, tot mi-ar fi frica. Si sa am o eruptie si mai mare, oh no tnx.

    RăspundețiȘtergere
  25. eu asa ceva am: http://www.aoro.ro/cosmetice/piz-buin/piz-buin-allergy-spf-50face-cream-40-ml/ si pana acum ma declar multumita. nici eu nu auzisem de marca asta pana acum dar mi-a fost recomandata si mie de o ruda dermatolog si vad ca isi face treaba...

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, Piz Buin are o rezonanta aparte in materie de protectie solara si autobronzant. Prima oara am luat contact acum cativa ani in Elle.
    Nu stiu daca cea pentru fata e "free" de tot ce se poate incepand cu parabenii, as prefera sa fie ca sa nu imi imbacseasca porii. Pretul mi se pare mare insa mi-a dat cineva ideea s-o cumpar de pe ebay, voiam autobronzantul care la noi se ducea spre 100 lei iar pe ebay era 5-6$.
    Eu sambata asta am stat la plaja acasa cu o prietena, cam 4 ore. Mi-am dat cu Gerovital spf50 pe fata, doar nu ma vedea nimeni alba in propria curte, si chiar nu m-am bronzat absolut deloc. Pe corp m-am inchis si mai mult, imi place. M-am gandit ca poate nu mai e cazul sa pun autobronzant pe fata ca sa nu se vada diferenta, ci fdt mai inchis sau pudra bronzanta.
    Dar tot as vrea un self-tanner Piz Buin.

    RăspundețiȘtergere