Translate

luni, 13 decembrie 2010

Health & Beauty, All Natural Remedies. Forums scan, part IV.




"* Dragele mele, saptamana trecuta ma plangeam infiorator despre cum s-a stricat parul meu in ultima vreme si despre cum cade. asa ca du pa ce am pritocit toate site-urile cu recomandari de tratamente, am facut dupa capul meu in felul urmator: vineri seara, m-am dat in cap cu un "SET Par" de la Plafar - amestec de petrol cu ulei de ricin si dupa ce am masat bine pielea capului am acoperit si am stat asa vreo 3 ore. Dupa aceea m-am spalat cu sampon bine de tot pana am eliminat gazul, apoi am aplicat o masca de ulei de masline cu galbenus de ou si Tonic Plant de la Plafar, pe care am masat-o vreo 10 minute, apoi iar am spalat cu sampon, si la sfarsit am aplicat din belsug tratamentul cu Placenta si maduva de la Kallos (iarasi luat din Plafar). Am stat cu aceasta masca inca vreo 45 de minute si apoi am limpezit bine. Am uscat parul simplu, fara perie, fara bigudiuri, nimic, si vreau sa va zic ca parul meu arata excelent si azi, la 4 zile de la spalare. E stralucitor si plin de volum si nu mai cade. Vreau sa ma tin de acest tratament, chiar daca e atat de laborios, pentru ca rezultatele au fost vizibile de la prima sedinta. mai mult, costul total foarte mic



* Rezultat verificat, natural si ieftin (mamaa, suna a reclama) : tonic capilar de la favisan, cu argila si aloe. il gasesti la magazinele naturiste si costa aproximativ 8 lei, iar rezultatul e garantat. scrie pe el cum se foloseste. e f eficient si impotriva matretii, nu doar impotriva caderii parului.
s-ar putea sa ai ceva carente de vit/minerale... dar aici nu ma bag, pt ca nu ma pricep



* Pt oprirea caderii parului...ChelStop din farmaciile naturiste,e max 8 RON si e f bun. scrie cum se foloseste.oricum chiar si cu el te poti spala p cap o data la 2 zile,dar nu in fiecare zi.nu numai ca stopeaza caderea parului,dar il si regenereaza. e de la Hofigal. folosit cu Sapun Moale Vegetal (tot marca Hofigal si tot ieftin e si mai ok.



* Un remediu f.f.f. bun din revista As si probat de mine si de alte prietene: intr-o ceasca cu apa fierbinte se pun 10 aspirine si se lasa sa se dizolve. Se spala parul normal, se clateste si apoi se frectioneaza scalpul cu amestecul cu aspirina.Se sta cam 10 min. si se clateste parul cu apa cu otet in ea.Dupa 3 astfel de spalari am scapat de matreata. (* da, am mai regasit sugestia pe multe forumuri, aspirina tamponata. Citeam candva in Cosmo ca e unul din trucurile beauty ale lui Jennifer Aniston. Insa mai simpla si eficienta mi s-a parut ideea de a cumpara din farmacie tablete Nizoral si a pisa 2-3 pastile in sticla cu samponul preferat, scapi si mai ieftin pentru ca tabletele costa cam de 3 ori mai putin decat Nizoral sampon care e si micut, si iti si ajung mult timp)



* buna!!
si eu am avut probele cu caderea parului, si folosesc cel putin odata pe saptamana, cu cateva
ore inainte de baie, fiole de ginseng.
de atunci am un par sanatos, nu mi mai cade, straluceste, il simt moale.
vi le recomand!



* Cel mai bun remediu pentru par este drojdia de bere pe care o gasesti la plafar sub forma de pastile.Pe linga faptul ca nu mai cade parul contribuie si la refacerea ph-ului...jos



* M-a salvat coafeza mea, care, desi mai in varsta ca mine, avea un par superb. I-am urmat sfaturile si azi, la 63 de ani, am si eu un par des si sanatos. Situatia s-a remediat de fapt imediat. Iata pe scurt tratamentul pe care l-am aplicat si pe care nu a mai fost nevoie sa-l reiau de circa 20 de ani. Se face intr-o sticla cu gatul nu foarte larg un amestec in parti egale de ulei de ricin, gaz si coniac sau rom, sau alcool de 60-70 (care acum se gaseste in alimentare). Inainte de folosire, se agita bine sticla si se obtine o emulsie laptoasa. Amestecul se obtine usor astfel: de la farmacie uleiul de ricin se livreaza in sticlute de 20-25 ml. Se toarna acesta in sticla mare pentru amestec si cu aceeasi sticluta se masoara gazul si alcoolul. Se spala parul dupa cum obisnuieste fiecare, sampon, sapun de casa etc. Dupa ce s-a uscat (e preferabil sa se evite foenul), se inmoaie putina vata in emulsia formata prin agitare, se scurge bine excesul prin presare pe buza flaconului si se freaca bine radacina parului procedand ca la vopsit (dand firele de par deoparte). Daca, in final, parul pieptanat are un aspect gras, unsuros, inseamna ca vata nu a fost bine stoarsa si a imbacsit atat radacina, cat si parul. Se spala din nou si se reia tamponarea. Se va evita spalarea prea frecventa a parului.



* Eu folosesc de la Hofigal: Sapun moale-pt spalat in locul samponului si Chelstop (dupa fiecare spalare si uscare a parului(scrie pe prospect)) de un an. Imi cadea cum descrii si tu...eram disperata...si acum cad fire, dar in "limita bunului simt!!!), insa parul s-a regenerat, este mai viguros, iar datorita chelstopului care il face un pic mai aspru, are un pic de volum. Costa aprox 10 lei fiecare flacon! Singurul dezavantaj este ca trebuie multa perseverenta cu prod naturiste!



* Buna , pentru tonifiere exista la plafar ulei de germeni griu si se maseaza pieptul de 2 ori pe zi timp de 2 saptamini. rezultatele sint super



* Eu folosesc o crema de la viva natura, se numeste crema pentru sani cu extracte naturale si e buna pentru tonifiere si marirea volumului. O gasiti la plafar si costa in jur de 12 lei parca



* Fetelor...pt tonifierea sanilor folositi superbust. Il gasiti la plafar si e in jur de 10 ron. Eu l-am folosit timp de 3 luni si mi-am facut masaj in fiecare seara...dupa cele 3 luni va jur ca sanii sunt f fermi. Dar nu trebuie sa trisati. Si ...mirosul de care vorbeati mai sus...il are si acest produs...dar in maxim jumatate de ora dispare dupa ce intra in piele uleiul.Eu l-am folosit si il recomand cu caldura atata timp cat cat faceti masajul zilnic.



* De exemplu, eu folosesc de la plafar ulei de lavanda de la Herbagen, iar dupa dus, masaj de cateva minute pe zonele afectate cu ulei de migdale dulci presat la rece. Este superb, efectele sunt vizibile si extraordinare. eu am avut probl. si cu celulita si cu vergeturi, aparusera pana si pe sani. nu doar ca au disparut dupa folosirea acestei combinatii, dar de la masajul pe sani cu ulei de migdale dulci si ulei de marar, mi-au crescut si s-au tonifiat sanii dupa doua luni de nici nu mi-i mai recunosc.



* Sampoanele gen Urtekram sau Logona, de exemplu, ascund sub denumirea "sapun de cocos" nimic altceva decat cocamidopropyl betaine si sodium coco sulfate (surpriza-surpriza, o forma nepurificata de SLS, adica fix unul si acelasi lucru, dupa cum apar cele doua substante in nomenclatorul international de ingrediente cosmetice).



* La acest sfarsit de saptamana fiind ocupata cu mutatul in casa noua, evident ca nu am avut acces la cremele mele si am folosit 3 zile crema mamei - Virginia de la Favisan(vit a, miere, aloe)si va spun cu mana pe inima ca tenul meu arata perfect.Concluzia apartine fiecareia dintre voi, dar eu parca inclin sa ma intorc la produsele romanesti.Sunt la fel de incantata de sapunul moale de la Hofigal pe care-l folosesc in loc de sampon si credeti-ma ca am investit sume mari in sampoane de firma care nu au avut efect, dar hai ca am deviat de la subiect, Donna daca gasesc informatii transmit rapid, salutari!



* Buna Iata o masca pentru par care te poate ajuta fff mult din 200ml de gaz, 5 fiole de vitamina B6, 2 liguri de sare mare, 4 galbenusuri de oua, 25ml ulei de ricin, 4 catei de ustroi pisati si 200ml de ulei de masline toate acestea puse la macerat timp de 2 saptamani dupa care te dai de doua ori pe saptamana inainte de a te spala la cap si stai si faci acest tratament cel putin doua luni dupa care faci o pauza o luna si reiei tratamentul inca doua luni si vei avea un par SUPER



* Foloseste produsele Sapun moale-lichid vegetal , Sampon 5R cu coenzima Q10 si Chelstop de la firma Hofigal, gasesti produsele in farmacii sau la magazinele cu produse naturiste .Instructiunile de folosire le ai pe fiecare produs in parte , ti le recomand cu caldura , au efect garantat ,cu conditia sa te tii de tratament!Succes! (* pentru mine a fost foarte bun samponul 5R, a fost primul sampon Plafar descoperit datorita forumurilor beauty si, cum am mai spus, m-a ajutat marcant in stoparea caderii parului ce ma adusese la disperare. Am avut de-a lungul timpului mai multe sticlute, dar nu imi place sa il folosesc continuu. Gasiti un review aici.)



* Eu am folosit si folosesc uleiul de catina, in munca mea. Dupa ce curat tenul clientelor, pun uleiul de catina, si il penetrez in ten cu ionodermul. Am observat ca uleiul de catina calmeaza tenul inrosit dupa extractii de comedoane. Sint foarte multumita de el, si chiar imi doresc cind mai vin in tara sa cumpar si alte produse de la Hofigal.



* Dragelor , dragi! Tare de folos mi-ati mai fost!
De la sarcina am vazut cu o saptamana in urma ca mi s-au dezvoltat pe sani niste frumuseti de vergeturi rosii si lungi de cand le-am vazut mi-a venit sa plang...
Am fost am luat Supliformul , genialul Supliform, si plina de neincredere aseara am facut un tratament de toata frumusetea : apa calda ca sa se dechida porii masaj cu peria aspra si apoi masaj cu Supliform si apoi din proprie initativa am bagat si nitica crema Spirulin Hofigal! Dimineata la baie :MARE SURPRIZA- pe unul din sani abia se mai cunosc dungile si pe celelat une\de erau urate si accentuate au palit vizibil! (* Supliformul este la origine anticelulitic, foarte elogiat pe forumuri si pe buna dreptate, insa am observat ca multe persoane il recomandau si pentru vergeturile de pe sani. Ma gandesc ca functioneaza, ce diferenta e intre pielea "rupta" de pe sani si cea de pe coapse?)


* Am folosit supliformul pentru celulita (in combinatie cu folia alimentara duce la subtierea coapselor - pentru cele care doresc acest lucru) si il gasesc cel mai bun produs (e adevarat ca e cam lipicios si intra repede in piele dar eu am observat si efecte la el).



* Buna fetele!
Supliformul este de nota 10. Bate de departe toate produsele incercate pana acum.
Cosmeticiana mea imi spunea ca produsele de la Hofigal pot concura cu multe produse care au un 'nume' pe piata externa.
Fiecare sampon contine conservanti care agreseaza parul si-l sensibilizeaza. Cu cit e reclama mai mare cu atit acel sampon nu mi se pare de incredere. Eu folosesc Sapun moale vegetal, dupa care aplic Chel Stop. Produsele sunt naturale si romanesti de la firma HOFIGAL.
Pun si o foto cu produsele ( * imaginea aici)



* Da, deci daca mai si alerg, eu nu am cum sa scap fara spalare zilnica. Dupa ce am incercat produse scumpe cu zecile, pana la urma i-am spus sora-mii sa imi trimita sapunul moale de la Hofigal si solutia vegetala Chelstop din Ro si cu alea ma inteleg excelent. Cand il dau cu lotiune din aia se comporta alfel.



* Contra matretii e f eficient sa pisezi 2-3 pastile de nizoral si sa le amesteci in samponul tau obisnuit. folosesti samponul in ritmul obisnuit.



* Mai puteti gasi in plafar doua produse f. bune si anume SET PAR DE LA STEFANIA STEFAN -este o lotiune cu gaz,ulei de ricin .extract de galbenele si de urzici(miroase a gaz veritabil)si iarasi CREMA IMPOTRIVA CADERII PARULUI de la Viva Natura care are in compozitie pe langa plante(32) si petrol zic ei dar e gaz si e super buna ;am intalnit patroane de salon care o recomanda.Mentionez ca le puteti gasi in plafar la 9,50 setul de par si 11,50 crema (are 250 ml).



* Imi place tot ce este natural. Folosesc o masca pe baza de miere, combinata cu un praf de scortisoara. Asa m-a invatat o cosmeticiana.



* Si tinctura de brusture este buna pentru par gras,matreata,etc.O gasesti la farmacii sau la plafar.



* Buna!mie imi cadea foarte tare parul in sesiune si aveam parcele in care aveam o veritabila cheliuta,disperata pt ca aveam parul foarte lung m-am gandit sa-l tai dar fara succes,parul tot imi cadea.am gasit insa o masca de par contra caderii parului de la vivanatura pe baza de petrol,intr-un plafar...a dat rezultate nemaipomenite in 3 sapt,mi-a regenerat parul si mi-a crescut mai lung decat il aveam in mai putin de 6 luni..daca reusiti sa treceti peste miros va asigur ca succesul e garantat.



* Salut fetelor sunt coafeza de meserie de aprox 12 ani.As dori sa va dau cateva sfaturi despre par .Sper sa le primiti si o sa aveti succes garantat.iaubesc parul lucrez cu drag cu el si de aceea va sfatuiesc,ca pt. cele ce au probleme in sensul cade parul se toceste f repede folositi gaz.Da gaz ,probabil ca ati auzit pe la bunicutele voastreca foloseau asa ceva .O data pe sapt. uns parul la ora 12 si spalat la ora 5-6 ,samponat de 2 ori pt . a indeparta cat de cat mirosul,dar veti vedea diferenta dupa ce se usuca ,cat de moale va fi parul la pieptanat si cata flexibilitate.Numai sa gasiti in comert eu gasesc foarte greu.



* Buna. Si eu ma confrunt cu aceeasi problema (caderea parului)..dar saptamana trecuta o prietena de familie mi-a sugerat sa incerc un produs natural, se numeste “Crema de par cu extracte naturale si petrol” de la Viva Natura. Costa doar 12 lei (120 mii). Si este chiar bun. Se gaseste la magazinele cu produse naturale..apicola. L-am folosit de 2 ori doar..si parul nu mai cade, cum cadea la inceput..si pare mult mai sanatos. Ti-l recomand cu mare incredere. Atat eu cat si mama mea il folosim. Contine petrol si diverse uleiuri : de palmier, de jojoba, tea tree, coriandru, brusture, iarba mare. Toate sunt plante si nu fac nici un rau parului !



* Am avut probleme intr-o perioada cu o cadere a parului! Si am gasit intr-un plafar crema impotriva caderii parului de la Viva Natura! Am scapat de caderea parului, acesta s-a regenerat frumos si creste mai repede.



* Buna la toata lumea.Ca sa scapati de acnee va recomand sapunul de sare.Este f bun pt ten si corp,sincer eu l-am folosit si este ffffffffff bun.Nu trebuie fol.chiar in fiecare seara,doar de cate ori vreti.Va spalati fata cu apa,apoi fol.acest sapun si il lasati sa se usuce pe piele dupa care stergeti cu un prosop curat fata si atat.



* Singurele produse pe care le folosesc pentru par sunt samponul antimatreata si masca de par cu ulei de masline de la firma Krauter. De masca sunt foarte multumita pentru ca imi imblanzeste parul si nu-l ingrasa (am dermatita seboreica). In rest, varfurile sunt taiate de 2 - 3 ori pe an, vara nu folosesc foehnul, placa si ondulatorul sunt folosite doar la zile festive.



* Crema deosebita : Folositi o crema obtinuta din amestecul a 50 ml de ulei vegetal (preferabil de migdale), 9 picaturi de ulei de muscata, 16 picaturi de ylang-ylang. Masati zilnic cu acesta crema timp de citeva minute dimineata si seara muschii pectorali si pieptul. Amestecul respectiv imbunatateste tonusul muscular si ajuta la marirea pieptului.



* Puteti sa incercati cu alge marine cumparate de la plafar... inmuiati o parte din alge in apa fierbinte, le lasati sa se umfle cc 20 min. dupa le scurgeti bine, si le aplicati local. apoi va infasurati bine si strans cu folie transparenta alimentara si stati cat mai mult timp -peste 30 min la caldura! e bine in patura electrica, daca nu aveti va infasurati intr-o patura. efectul nu e imediat dar merita incercat. pielea devine mai catifelata, si in timp se vad unele rezultate! algele pe care le-ati folosit le aruncati!



* anuena22 ce sapun cu sulf folosesti ???
Te intreb pentru ca cei de la Harrogate au o gama larga : crema cu sulf pentru zone afectate de acnee, crema hidratanta si cinci tipuri de sapunuri. Deasemenea eu folosesc si samponul tot din aceeasi gama si vreau sa spun ca am scapat si de matreata asa ca sunt super fericita. (* si eu am fost incantata de sapunul cu sulf si trandafir harrogate, din pacate nu il mai gasesc nici macar la sensiblu desi erau trecuti ca distribuitori. Gasiti recenzia aici. )





10 comentarii:

  1. SUPER!
    Unele "trucuri" le stiam, multe le-am aflat aici. De retinut!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ema, ma bucur ca sunteti receptive si la genul acesta de cosmetica indreptata spre cat mai natural si/sau homemade. Pe unele si eu le stiam datrita faptului ca le-am descoperit cand am inceput sa frunzaresc forumurile de beauty&health acum 4 ierni, dar sunt si destule cu care iau contact acum intaia oara. Si am planuri mari, atat in materie de gata preparate cat si de tratamente facute acasa. Mai mult pentru par, sunt sclava lui :) Abia astept sa se curate de tot vopseaua si sa lucrez pe natural, singura mea grija sa fie intretinerea si nu diminuarea agresiunii vopselelor sau refacerea firelor ponosite si aspre.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte interesanta postarea,multe dintre ele nu le stiam.Apropo de trucuri pentru par stiu si eu unul de la bunica dar nu ma indraznesc sa il folosesc din cauza mirosului.Am auzit ca si Irina Login il foloseste.Deci trucul pentru un par lung si sanatos este gazul.Are miros ingrozitor dar chiar face parul rezistent si frumos.Masezi parul cu putin gaz apoi te clatesti bine,bine apoi il speli normal cu samponul preferat.Bunica mea il folosea si avea parul foarte sanatos.Mai stiu unul tot de la bunica.Pentru a inchide parul la culoarea se pune cateva frunze de nuca in apa intr-o copaie cu apa fierbinte,lasi putin pana se raceste putin apa,indepartezi frunzele din apa apoi te speli.Dupa aceea il speli normal cu sampon.Sper ca ti-au placut micile trucuri babesti,te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba eu folosesc patrolul/gazul de cativa ani, tot datorita sfaturilor de pe forumuri. Numai ca mai am cca 700 ml si nu se mai gaseste, il pescuisem de pe la tara. In postarea anterioara cu aceeasi tema explica o tipa unde se gaseste in Bucuresti dar eu sunt din Craiova...sper sa mai gasesc vreo rubedenie darnica prin mediul rural, macar o sticluta acolo de rezerva :) Nu miroase dupa ce te samponezi si adaugi otet de mere in apa de clatire, mai ales ca folosesti si masca post-spalat si anihileaza mirosul deranjant.Il aplic fie simplu fie amestecat cu ulei de masline, am pus amestecul intr-o cutie goala de kallos cu placenta si il aplic cu pensula de vopsit de la o palma in jos de crestet pana la varfuri. Cand e simplu il pun si la radacina, cand e cu ulei de masline doar pe lungime fiindca avand parul rar si fara volum mi-l prea "lesina" :)
    Da, nucul da reflexe, dar pentru cine suporta ideea de mahon...eu una urasc reflexele mov-rosiatice pentru ca imi amintesc de cum se deschide si ponoseste brunetul sau satenul inchis.
    Multumesc frumos pentru dezvaluiri, si oricand mai ai ceva de genul te rog sa le postezi.
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. se spune ca cel mai bun gaz este kerosenul, acela pentru avioane...dar de unde??? poate doar cine are "pile" :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ramona,ce bine ai prezentat totul,defapt,ca de obicei.am notat.pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pt efortul depus, Ramona. Maine dau o fuga pana la plafar sa-mi cumpar remediul impotriva chisturilor ovariene si cateva uleiuri naturale pt bust. O sa revin cu pareri dupa ce le folosesc :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici nu stii ca ma bucur ca ai adunat la un loc atatea informatii utile. Unele le stiam, altele nu si chit ca aici nu gasesc ce-mi trebuie, o rog pe mama sa-mi trimita.

    Eu am folosit crema de la Vivanatura si chiar mi-a placut. Acum mi-am cumparat o masca pe baza
    de ulei de ricin, doar ca uit sa o folosesc :))

    Cred ca mai exista un element important in toata ecuatia. Faptul ca aproape toate sampoanele de pe piata contin Laureath Sulfate, care e prezent si in detergenti, deci nu tocmai delicat cu parul si pielea capului. Nu stiu exact cat poate dauna, dar nici bine nu face, mai ales daca il folosim de 2 ori pe saptamana tot restul vietii. Au inceput insa sa apara si in Romania sampoane cu ingrediente naturale. Plus ca sunt farmacii care prepara sampoane fara acest sulfat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nemesis, imi pare rau ca am descoperit doar atat...o sa completez de cate ori reusesc sa gasesc ceva relativ, promit.
    Mi-as dori sa ai si tu norocul s afunctioneze tratamentul impotriva chisturilor, eu desi la inceput nu ma impacientasem pe masura ce anii treceau si diversele anticonceptionale nu ma ajutau cu nimic incepusem sa devin obsedata de afectiune si consecintele ei extreme, imi era teama ca o sa raman sterila...
    As vrea sa il fac si eu iarasi 3 luni acum, anul trecut nu am facut si ma simt mai bine sa stiu ca actionez preventiv, sa nu reapara. Sunt persoane care fac o singura data, si persoane la care se formeaza la loc constant.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Rox : Sa stii ca si eu imi doream sa fac asta de multa vreme, citisem forumurile de cativa ani, dar multe informatii se pierdusera in neant si ma enerva ca imi aminteam ceva dar nu complet sau exact si nu stiam de unde sa le mai iau sa vad care era reteta de fapt.Mi-s mai la indemana grupate astfel, plus ca nu mai stau sa citesc 100 pg de discutii pe langa pentru 10 importante.

    RăspundețiȘtergere