Translate

duminică, 12 decembrie 2010

Health & Beauty, All Natural Remedies. Forums scan, part III.


Cum azi nu am avut dispozitie pentru ceva mai consistent si dupa ce am scris review-ul pentru samponul destinat parului subtire+despicat nu mi-a mai ramas mult timp sa ma documentez in vederea unui subiect nou, m-am gandit sa mai scot de la pastrare cateva din sugestiile regasite pe forumurile beauty&health in materie de cosmetica naturista. Discutiile in cauza nu sunt intotdeauna la subiect sau sunt mult ramificate, asa incat cred ca este binevenita o sumarizare constand in cele mai importante si promitatoare raspunsuri.




* Iar ca sampon imi face bine unul rusesc de mesteacan, cred ca tot din gama aia faina retele bunicii Agafia



* De vreo luna folosesc samponul de la Hofigal si sunt incantata. Este excelent, curata bine, revitalizeaza, da volum, se aranjeaza foarte bine parul dupa, nu il ingrasa. Il spal la 3 zile de regula. Dermatita mea vad ca nu a avut inca de comentat, sper sa ramana asa in continuarea. Fiindca pe langa ca este foarte bun samponul de la Hofigal mai este si ieftin...



* Ia incearca si uleiul de cocos, poate iti foloseste. Eu nu am avut niciodata parul ars,ci doar uscat, si uleiul asta m-a ajutat. Ultima oara mi-am luat o sticla din KiLife (Pta Amzei) si m-a costat 9 lei.



* Si mie-mi cadea par f mult, ia niste vitamine asta sa tratezi si din interior. Pe par eu aplic o data pe saptamana chelstop o solutie f ieftina de la plafar, e 10 lei. La mine a functionat! Succes!AAA, uitasem: nu ma mai vopsesc.



* Eu am o recomandare utila atat pt parul fragil, cat si in cazul caderii: crema impotriva caderii parului de la Viva Natura. E pe baza de petrol , uleiuri si extracte naturale. Parul devine lucios, arata sanatos si plin de vitalitate. Singurul inconvenient ar fi mirosul, dar poate fi diminuat daca la clatire puneti o lingura de otet de mere.
Am urmat tratamentul asta in primavara si parul meu s-a regenerat foarte mult. (*
am mai spus ca e una din favoritele mele, a functionat perfect - gasiti review-ul meu aici. Cam scurt, eram la inceput si inca nu obisnuiam sa scriu romane)



Eu am folosit o crema impotriva caderii parului si la mine a dat rezultate. O prietena m-a intrebat ce am facut de arata parul asa de bine. I-am zis ca mi-am luat crema cu Petrol de la VivaNatura care am cump de la un plafar sunt la al 4lea tub are cam 200 ml si te tine o gramada de timp. Eu am cumparat-o pt ca aveam un par slabit si oricum este rar orice i-as face...dar parca acum pare firul mai gros si e super ok. Are un singur inconvenient ca iti cam ingrasa parul si la mine asta e de rau pt ca si asa am tenul gras dar per total mi-a stopat caderea parului semnificativ . Ideea e ca nu tre sa stai mai mult de 30-35 de min cu crema pe par ,ceea ce e f bine fata de alte masti si trucuri naturiste, de preferinta se maseaza crema doar la radacina. Ai zice ca o sa mirosi a petrol de nu mai iesi din casa, dar nu, e chiar oki, dupa ce m-am spalat cu sampon abia de mai miroseam dupa ce mi-am prins prosopul in cap. Tot dupa un forum am aflat si eu de ea. Poate o sa gasesc si solutia la parul gras sa nu mai fiu nevoita sa ma spal la 2 zile . Asta e nu le poti avea pe toate...m-am cam resemnat

Am avut probleme intr-o perioada cu o cadere a parului! Si am gasit intr-un plafar crema impotriva caderii parului de la Viva Natura! Am scapat de caderea parului, acesta s-a regenerat frumos si creste mai repede. Aceasta crema contine petrol si extracte naturale, are miros de petrol, dar nu este deranjant si oricm acesta iese cand speli parul! Si imi place ca hraneste parul ca si o masca! Dupa ce folosesc crema nu mai am nevoie de balsam sau masca!
Crema Viva Natura a costat 11 Ron, se gaseste la plafar.

Eu aveam putina matreata si am scapat de ea tot datorita cremei Viva Natura cu petrol.

Daca nu gasesti crema aceasta in plafar, poate gasesti o vanzatoare draguta si o rogi sa-ti faca o comanda pt. ea! Si sa o iei tot din acel plafar. Nu stiu, mie mi se pare excelent acest produs, merita!

Am avut aceeasi problema, m-am si tuns de 2 ori si tot degeaba, am aflat insa tot de pe forum de o crema da par ce se gaseste la plafar ce este pe baza de petrol si ulei de ricin si mai multe. crema pentru par cu extracte naturale si petrol de la viva natura.Ti-o recomand cu incredere. Am prietene carora le-am recomandat-o si au folosit-o si sunt foarte multumite de ea. Miroase ce-i drept cand o aplici dar dupa ce te speli nu se mai simte mirosul si este foarte buna. Ca sampon follosesc un sampon de la PETROLE HAHN tot de la plafar, e foarte bun. Iar ca balsam de la kallos. La mine toate functioneaza de minune. Sper sa functioneze si la tine. Noroc.

Si eu am parul foarte moale si fragil de la vopsea si mie se toceste in continuu.De curand folosesc o crema de par cu extracte naturale si petrol de la VIVANATURA.Dar mai intainte sa o folositi tundeti-va varfurile!!!si primavara ca se spune ca se regenereaza si parul si creste mai rpd.Crema mi se pare fff buna

Eu am folosit crema de petrol de la plafar pt ca pe aia mi-a recomandat-o tipa de la salon la care ma duc eu, a dat rezultate si chiar are efect si asupra nuantei parului - iti da o stralucire frumoasa si este mai catifelat parul-ca dezavantaj-mirosul in rest e ok si da rezultate



* Pentru par eu iti recomand uleiul de migdale dulci, il face stralucitor si in plus este bun si pentru zona din jurul ochilor.Uleiul de migdale il aplic pe parul uscat, inainte de a ma spala pe cap. iau cate o suvita si o 'ung' pana fac tot parul asa. nu se pune prea mult, pentru un par de lungime medie e de ajuns o sticluta de-aia mica de la plafar. Dupa asta imi pun ceva pe cap sa se incalzeasca si stau asa vreo 2 ore apoi ma spal normal.eu am aplicat peste tot, inclusiv la radacina desi parul meu are tendinta de ingrasare si n-am avut nici o problema, s-a spalat complet. De fapt citisem pe undeva ca face bine si contra matretii, de-asta l-am aplicat si pe pielea capului (matreata vine de la scalp uscat, uleiul de migdale e f bun pt pielea uscata).
Ce am observat eu a fost faptul ca e mai stralucitor (imediat), firul mai rezistent (asta dupa cel putin 2 aplicari)



* Supliform daca ai probleme cu celulita...azi am ramas foarte surpinsa ca ma gasit supliform la cutie de 500 ml...Zicea tipa de la magazin ca se dau ca painea calda...




* Buna,sunt Mona.Exista mai multe variante : masajul scalpului cu ulei de ricin dupa baie(te clatesti bine dupa 30 min dar e bine sa stai toata noaptea); masaj cu usturoi,la fel ca si cu uleiul de ricin, timp de 4-5 zile, chiar daca mirosul e neplacut, cura face minuni; acelasi lucru cu tinctura de ardei iute de la plafar, timp de 2-3 saptamani(exista o lotiune de la Cosmetic Plant cu tinctura de ardei iute, o gasesti la plafar sau in farmacii si e buna pentru matreata, mancarimi, caderea parului, regenerarea si intarirea firului de par)




* Alina,poti incerca "Nada"-solutie pe baza de petrol, se gaseste in comert si costa vreo 6 lei. Sau iti poti prepara acasa o solutie din doua parti gaz, doua parti ulei de ricin si o parte rom. O aplici pe par si stai cateva ore



* Uite iti dau eu o solutie simpla, la mine a functionat, dupa o luna de zile vedeam pur si simplu cum imi cresteau multe multe fire noi, cu solutia Petrole Hahn, se gaseste in comert, sunt de 3 feluri in sticle destul de mari costa in jur de 15 lei si functioneaza, in plus nu pierzi timpul cu ea, te speli pe cap te dai cu solutia si te usuci....nu trebuie sa stai in casa cu ea pe cap si nu trebuie nici indepartata de pe par. (*
eu am avut samponul regenerant, e adevarat ca parul parea sa nu mai cada insa mi-l usca foarte tare, fara masca cred ca numai cu foarfeca il mai descurcam. Nu am stiut ca exista si solutii, poate ca acum 3 ani nu se comercializau inca.)



* Apropo de indesirea parului, am avut o colega careia i s-a rarit foarte tare parul, ea zicea ca din cauza stresului. A facut un tratament cu solutia pe baza de petrol, ulei de ricin si diverse extracte de plante facuta de Gerovital. Dupa numai o sticluta a inceput sa i se regenereze firele cazute. Va doresc mult succes.



* Eu am avut probleme cu caderea parului si am rezolvat-o cu 2lingurite de miere,2 galbenusuri si 2 lingurite de petrol. Am amestecat toate ca pe o maioneza si am stat cu ele pe cap cateva ore dupa care m-am spalat.Dupa primele doua ture deja nu mai cadea asa mult,iar la radacina se simtea cum crestea si se regenera.

* Buna eu demult aveam un par stralucitor si cu mult volum dar cand mam spalat cu nivea totul s-a schimbat am matreata imi cade parul enorm asa ca eu miam cumparat de la un Plafar CHELSTOP si dupa ce am terminat tratamentul acum am un par matasos si cu mult volum. Incercati-l, mult noroc.


* "Reteta recomandata de Raluca Gheorghe de la Salonul Stil preintampina aceste efecte, dar numai dupa o luna de tratament.
Cantitatile indicate in reteta sunt pentru un par mediu. In cazul in care aveti parul mai lung sau mai scurt, adaugati sau reduceti din cantitati. Pentru parul mediu sunt necesare: 6 linguri ulei masline, 5 linguri ulei ricin, 3-4 linguri vitamina A uleioasa, 4 fiole vitamina C si un galbenus de ou. Toate acestea (cu exceptia uleiului de masline si oului) se gasesc in farmacii. Reteta este impotriva caderii parului, regenerandu-l si vitaminizand firul de par."

Buna sunt ady, eu folosesc reteta Ralucai Gheorghe si vreau sa spun ca are efect imi cadea parul foarte tare si mai ales ca il am foarte cret il mai si rupeam pentru ca se incurca si mi-a crescut mult de cazut mai imi cade putin BAFTA FETELOR.

Fetelor eu am incercat reteta asta si e buna numai imi cadea da trebuie sa te tii de tratament! apropo sfatul meu e k poti da si decat cu ulei de ricin se vede efectul in timp! dai cu ulei de ricin stai o jumate de ora si apoi poti sa te speli normal pe par. Sper sa va dea randament mie mi-a dat.

Reteta din articol este miraculoasa. imi cadea parul groaznic de mult. Efectul se vede de la prima utilizare, imi cad numai cateva fire de par acum, cum este si normal. Preparatul merita toti banii.



* Am incercat mai multe retete dar cea mai buna mie personal mi-a parut gerovitalul. Se gaseste la magazinele naturiste.Mentionez ca am stat cu solutia pe cap 2 ore sub folie de aluminiu, de doua ori pe saptamana. M-am spalat tot cu samponul lor regenator .Total am dat aproape 30 lei si m-am dat cam trei luni si vreau sa va zic ca nu mai pica deloc. Am incercat chiar si mai scumpe nu dau nume sa nu fac reclama negativa.



* Am facut acum cativa ani tratament la par cu gaz de la bunica nu am mai avut nicio problema pana acum ....



* Eu am sindromul ovarelor polichistice si am simtit si caderea parului, ingrasarea acestuia, ten gras si par in exces peste tot in afara de cap :( culmea ironiei nu? daca aveti aceste simptome nu trebuie decat sa faceti un ecograf pentru a verifica daca aceasta este cauza. (
* true, eu am avut o multime de probleme din cauza ovarelor polichistice care nu cedau la niciun tip de anticonceptionale, de la microminidozate la bomba hormonala numita Diane 35. Nu va bazati pe faptul ca nu v-ati inceput viata sexuala asa cum mai au mamele prejudecati, chisturile nu tin cont de varsta caci dereglarile pot sa apara cu prima menstruatie, nici nu va imaginati cat de des intalnite sunt si la 15-16 ani. Eu aveam 17 cand le-am descoperit dar sunt sigura ca erau mai demult pentru ca aveam diverse simptome, doar ca mama nu ma ducea la ginecolog caci asocia ginecologul cu inceperea vietii sexuale )



* Am luat de la cineva o reteta pt caderea parului si regenerare de la plafar se cumpara tinctura de ardei iute,de brusture,de mesteacan si de urzica toate astea se amesteca si se aplica la radacina parului se maseaza 10 min dupa care se lasa in prosop 40 min apoi sa spala parul cu sampon. Nu mi-a mai cazut parul si chiar se regenerase.



* Am incercat si eu vara trecuta un tratament pt par cu ulei de masline,ulei de ricin,vitamina a,tinctura de brusture,urzica, mesteacan si ardei iute,toate amestecate si stateam 2 ore. Intr-adevar mi s-a regenerat foate mult parul si nu mi-a mai cazut.



* Si mie imi cadea f mult par si am luat din plafar chelstop solutie impotriva caderii parului de la hofigal pe baza de plante si la mine chiar a dat rezultate



* Cel mai bun remediu contra caderii parului este gazul lampant(petrol), se pot face diverse combinatii cu ulei de ricin, vitamina A, ou, etc...eu am cumparat gaz lampant dintr-un peco petrom care se afla intr-un oras f mic si este singurul peco. Incercati la peco-uri gen vechi, alea micute cu o pompa...eu sunt din hd, daca gasiti o modalitate pot sa va trimit, am mai gasit si la un magazin naturist, dar 100ml costa 10ron si ajunge de doua ori, la peco 1l costa 7ron


* Si petru fetele care intrebau ce sa faca daca au goluri. Eu, din proprie experienta, recomand frecarea zonelor afectate cu usturoi (curatat si fiecare catel sau cum se cheama sa fie taiat pe jumatate si frecat cu partea aceea si cu gaz. Functioneaza si in cel mai scurt timp, garantez (daca este din cauza stresului, acrentelor sau ereditar NU)


* Cel mai bun leac pt caderea parului este GAZUL LAMPANT. Problema e ca nu se gaseste. Si eu caut de mult timp. Este miraculos, credeti-ma!! Daca cineva face rost, vreau si eu.


* Vad ca foarte multe fete,femei au aceasta problema.Si eu o am.Am incercat toate pastilele,tratamentele locale si etc posibile si majoritatea, fara rezultat.Am incercat revalid acum mai multi ani.Atunci a avut efect dar acum cand am reluat,nu a mai ajutat la nimic.Vitamine din astea pt par,piele si unghii am luat cam tot ce se putea,fara rezultat.Mie personal mi s-a rarit parul vizibil. Ah si am uitat sa mentionez ca am fost inclusiv la doctor, am facut analize si au iesit perfecte.Astazi am cumparat tinctura de ardei iute iar in clipa asta sunt cu ea pe par.Astept.Pt cine e interesata unde se gaseste "GAZ LAMPANT" : EU AM CUMPARAT ACUM 3 ZILE 4 LITRII.IN CADRUL COMPLEXULUI EXPO MARKET DORALI IN PAVILIONUL P3 ESTE UN STAND UNDE ARE GAZ LAMPANT.INTRAREA IN PAVILION ESTE CUMVA IN LATERALUL PAVILIONULUI.ESTE UN CULOAR PE MIJLOC SI MAGAZINELE SUNT ASEZATE IN STANGA SI DREAPTA.DUPA CE INTRII PE CULOAR,STANDUL ESTE UNDEVA PE DREAPTA.ESTE UN STAND CARE ARE AFARA,LANGA USA (STANDULUI IN SINE) ANTIGEL,STICLE TRANSPARENTE DE UN LITRU CU GAZ SI DIFERITE CHESTII DE GENUL ASTA.CRED CA E CAM SINGURUL care are produse de genul asta din respectivul pavilion.Daca totusi nu gasiti acest magazin (cu putin efort,o sa-l gasiti) am inteles ca se mai gaseste si undeva dupa dorali intr-un en-gross sau ceva de genul asta care se cheama mircea comandor. Eu personal va recomand sa cautati in dorali pav p 3 ca veti gasi cu siguranta.Va recomand cu caldura sa mergeti acolo sa va luati pt ca in alta parte nu veti gasi. Eu am cautat in toate benzinariile,cora,selgross si etc...un litru costa 5,5 lei. Multa bafta!


* Am citit reteta asta acum cateva saptamani si am pus-o in practica....credeti-ma este minunata!
Deci: se fierbe o cana de bere, pana se evapora la un sfert,se raceste, se amesteca ce a ramas cu samponul folosit si se utilizeaza ca atare. Fetitza mea care este la varsta adolescentei avea mari probleme cu parul gras si acum a scapat, iar baiatul care din cauza ca nu se spala cum trebuie avea niste coji oribile in par, a scapat si el. Eu folosesc amestecul pur si simplu,fara sa am vreo problema anume si imi place foarte mult cum mi se aranjeaza parul.(* suna tare bine, nu am parul gras ci normal dar vreau sa vad daca devine mai energic si volumizat.)


* Am gasit o reteta super pt cresterea rapida a parului...mie mi-a facut foarte bine si ma gandeam sa v-o impartasesc, e cam asa: intr-un bol (din sticla preferabil, nu plastic sau metal) se amesteca cu o lingura de lemn (nu de metal) 2 lingurite de ulei de masline, jumatate de sticluta de ulei de ricin, un galbenus de ou si putina lamaie (asta ca sa nu fie solutia prea grasa pt par.dupa ce s-au amestecat bine se aplica pe toata lungimea parului, mai ales la radacina.si stati cu masca cel putin 2 ore.dupa va spalati bine cu sampon fara sa mai dati si cu balsam...in prima zi s-ar putea parul sa vi se para putin gras (mai ales daca nu v-ati spalat bine, dar dupa aveti un par superb. Am reteta de la o prietena care isi facea si masca doar cu ulei de ricin si statea cu ea toata noaptea si i-a crescut parul foarte repede. Eu o fac mai mult pt ingrijire... eu o fac cam o data la 2 saptamani..numai bine


* O solutie buna mai e si un preparat care se gaseste in magazinele cu produse din plante ,se numeste SET PAR si e facut de S.C.STEFANIA STEFAN S.R.L. DIN CLUJ-NAPOCA,str.Pietroasa,nr.20.Solutia contine extracte de urzica,musetel,galbenele,ulei de ricin,pantenol si lamiie + gaz.Eu o cumpar mereu cind vin acasa la recomandarea unei amice farmaciste. Va urez un par frumos si sanatos.

* Crema Herbamedicus cu ardei iute. Este recomandata pt celulita,circulatia sangelui,verice,reumatism.Mie imi place!



* Sufletel, ai incercat sa iti clatesti parul cu otet? Zilele trecute am folosit si eu pentru prima data otet de mere si mi-a placut foarte mult cum arata parul dupa: parea des, stralucitor.



* Sal all....io una ma lupt cu matreata de cativa ani buni... acum de cand ma spal cu samponul cu extract de propolis (dr.farm. Raisa Motocescu) a disparut si sper sa nu mai apara ... dar dupa cum s-a mai spus tb sa incerci ca la fiecare reactioneaza diferit. Am incercat o gramada de sampoane pana l-am descoperit pe asta.
P.S. samponul se gaseste la plafar si costa cam 8 lei



* Acum vreo 3-4 saptamani mi-am luat din sus numitul Plafar un sampon nutritiv cu ou. Iata gigantul de 600 ml pe care am dat fabuloasa suma de 13 lei si iata ce promite el sa faca, laolalta cu ingredientele din el (doar nu va asteptati la SLS free la banii astia). Dupa cum vedeti samponelul asta e fabricat in Mother Russia si zice ca face bine. Eu una ma declar foaaarteeee incantata de el.Miroase ok (daca aveti probleme cu mirosurile prea puternice s-ar putea sa va deranjeze), face spuma la greu (ca doar are sls), lasa parul curat, matasos si nu il usuca. Eu chiar am impresia ca ii da stralucire si volum (volumul la mine nu e neaparat un lucru bun ca si asa eu am o claie de par care se umfla dupa spalare).



* Exista la plafar un sampon cu ghimbir, exact asa se numeste contra matretii.
La mine a dat rezultate.
Costa in jur de 7 lei



* Pentru matreata, de fiecare data cand te speli pe cap, sa pui in ultima apa de clatire a parului 3-5 linguri de otet de mere cu miere de albine. Eu de cand folosesc aceasta metoda nu mai am nici un pic de matreata si, in plus, parul imi ramane stralucitor si fiindca nu mai am matreata nu mai imi cade parul asa de mult cat imi cadea inainte. (*
chiar functioneaza pentru textura, cand adaug otet parul e mult mai matasos si stralucitor. De matreata nu stiu ce sa zic pentru ca nu am probleme)


* Amestecati un capac de apa de gura antibacteriana cu o ceasca de apa calda. Masati-va pielea capului. Lasati sa actioneze un minut, apoi clatiti-va si samponati-va ca de obicei. Ingredientele din apa de gura blocheaza excesul de sebum care produce matreata.(Formula-as nr.620)Va pup! (* mi se pare cam SF insa Formula As a fost intotdeauna o sursa de remedii eficiente si de incredere)



* Masca cu miere, laptisor de matca si propolis- tratament impotriva caderii parului
1/2 fiola de laptisor de matca
1 lingurita de miere
1 lingurita tinctura de propolis
1 lingurita ulei de masline, 1 ling. ulei de ricin
1 galbenus de ou.
Acest amestec se aplica la 4-5 zile, inainte de spalarea parului. Se lasa sa actioneze 30 de minute si se acopera parul cu o casca de dus.
Pupici!



* Ieri am combinat ingredientele pentru lotiunea cu petrol, ulei de ricin si vitamina A. Am pus cam putin petrol si multe uleiuri de aceea a iesit mai uleioasa decat lotiunea Gerovital H3 si mirosul de petrol era mai difuz decat al acesteia. Dar sunt foarte incantata de efecte! Parul s-a descurcat extrem de usor si n-am mai fost nevoita sa folosesc balsam leave-in! In plus este foarte lucios! Data viitoare voi adauga mai mult petrol!
Va doresc tuturor o dupa amiaza placuta! :)



* Buna tuturor,
Pentru acest subiect pot sa va dau o reteta naturista pe care o folosesc de multi ani atunci cand parul meu cade mai mult decat trebuie.
Avem nevoie de: 1 galbenus, ulei de ricin aproape o coaja de ou,petrol la fel, vitamina A uleioasa (optional) si cel mai important PROPOLIS cat o nuca mica(nu tinctura ci propolis brut din piata de la apicultori). Deoarece propolisul este solid trebuie emulsifiat si anume : se pune intr-o canita mica cu 2 lingurite de alcool de 87 grade la baine marine. Se amesteca pana devine o pasta. Se combina cu galbenusul de ou.
Atentie la temperatura, galbenusul sa nu fie rece pentru ca se solidifica propolisul.Aceasta a fost partea cea mai grea. Se combina apoi ca la maioneza restul de ingrediente. Eu le combin alternativ,cate putin din fiecare. Ar trebui sa rezulte o maioneza legata. Daca chiar nu va reuseste si se taie o puteti folosi dar e cam curgatoare si mai greu de pus pe par. O sa va iasa data viitoare.
Asadar acest amestec il puneti pe parul spalat si sters bine (se fac carari cu piaptanul si se aplica pe radacina - la final se maseaza bine tot capul). Se acopera cu o punga + un batic capul si se tine minim 4 ore, de preferat de seara pana dimineata. Daca maclavaisul e reusit, bineinteles ca parul chiar si dupa spalare miroase a petrol (cool) dar e fericit! La caderi rebele foloseam remediul cam de 3 ori la distanta de 7-10 zile. Dupa o luna parul isi revine vizibil in sensul ca poti vedea o gramada de firicele noi noute.



* Mie mi-a recomandat o colega un sampon de la Plafar numit Sampon Medicinal, nu stiu exact de cine e facut, dar sigur se vinde la plafar...si e antiseboreic si antimatreata, antimicotic deasemenea.



* Dupa ani si ani, in care renumitele sampoane antimatreata (unele exagerat de scumpe) au dat kix, am reusit in sfarsit sa scap de matreata cu Q4U - Dr Raisa Motocescu, Sampon cu extract de propolis.
Pentru ca era prea ieftin (de 5 ori mai ieftin decat ultimul sampon cumparat) am primit cu reticenta recomandarea colegului care mi-a zis ca la Plafar se gaseste un sampon cu extract de propolis care-mi va scapa scalpul de belea.A facut-o de la prima spalare si de atunci au trecut mai multe saptamani fara ca matreata sa reapara.



* Hey!am o prietena care a stopat caderea parului cu zeama de usturoi! din copilarie a avut un par foarte slab si acum cateva luni incepuse sa i se intrevada chelia. Si peste cateva luni de tratament trebuie sa ma credeti ca nici nu am mai recunoscut-o deja incepea sa i se indeseasca parul! si tot ce a facut a fost sa stoarca in fiecare diminetza si seara cativa catei de usturoi si sa aplice masca pe par! Atata doar ca mirosea ingrozitor......da oricum toata operatiunea depinde si de scalpul fiecarei persoane.....adica se pot produce iritatii.

Si eu stiu pe cineva care folosea tratamentul cu usturoi si avea un par foarte lung si bogat...deasemenea amesteca cu galbenus de ou
ce-i drept un tratament cam "greu" dar decat cheala ....mai bine usturoi

Da, in mod sigur usturoiul ajuta la regenerarea parului dar mai ales este extraordinar pt cei cu inceput de calvitie. Insa nu usturoiul simplu ci cu amestecat cu spirt camforat si lasat la macerat timp de o saptamana. Ustura putin pielea capului si miroase urat dar in 6 luni de zile nu o sa va vina sa credeti ce minuni poate face. (
* eu am gasit reteta de macerat cu gaz nu spirt camforat, a fost tare buna insa da, ma enerva senzatia pe scalp in sensul ca pisca. Am rabdat de dragul efectelor, imi cadea rau si din cauza depresiei cauzata de autosugestie se accentua pe zi ce trece)



* Si mie imi cadea groaznic parul de la stres si de la vopsea. Am facut urmatorul tratament: dimineata imi ungeam parul cu ulei de ricin amestecat cu petrol si imi puneam un prosop peste(sa nu miroasa asa tare) iar seara ma spalam cu samponul PREVENTION PETROLE HAHN de la EUGENE PERMA (l-am cumparat de la farmacie plafar). Am facut asta 1 data pe saptamana, timp de cca 2 luni, iar caderea parului s-a stopat.De atunci ma spal doar cu acest sampon(fara sa-mi pun si petrol si ulei de ricin) si nu-mi mai cade parul.

Am auzit si eu de acest sampon ca ar fi bun. Am fost ieri la plafar si farmacista mi-a dat sampon favisan cu ginseng, acum ce sa fac cu el ca vreau sa incerc Petrole Hahn? Merci mult ca ne-ai zis de el.

Nu arunca samponul. Foloseste-l si dupa ce se termina, du-te pe la mai multe farmacii/plafar, pana gasesti petrole hahn. Si apropo de favisan, sa stii ca eu chiar acum folosesc samponul favisan contra caderii parului cu ginkgo biloba. Am inlocuit o perioada petrole hahn-ul pt ca daca folosesti timp indelungat acealsi tratament, parul se poate obisnui si tratamentul nu mai da aceleasi rezultate. Si sa stii ca sunt multumita de favisan, deci tu poti incepe sa folosesti favisan si dupa ce termini cu el schimba-l cu petrole hahn .

Buna!!! merci pentru sfat. chiar asa o sa fac si am inceput deja sa folosesc samponul favisan(acelasi ca al tau) si imi place cum spala. Daca vrei poti sa folosesti ca balsam dupa spalare o crema de par cu Arnica, tot de la plafar(am luat-o o data cu samponul) si vreau sa-ti zic ca e tare de tot. are efectele unui balsam, dar nu e plina de chimicale ca cele din comert.



* O prietena a trecut prin asta(caderea parului) si a fost la Plafar si a cumparat un sampon pe baza de insecte nu mai retin cum se numeste si cica nu mai are probleme. (
* La Vitrine Magique e marca in cauza, produse de dr. Mircea Ciuhri)



* Da..si mie mi s-a intamplat sa imi cada rau si eu am parul negru si lung...era ingrozitor , dar am gasit la Plafar sapun moale vegetal tratament (http://www.naturaplant.ro/produse/837/Sapun_moale_vegetal, ) este destul de ieftin, dar in cazul meu a fost foarte eficient (
* am regasit multe raspunsuri pozitive vis-a-vis de sapunul moale, dar asociat si cu Chelstop, tot de la plafare)



* Tocmai am vb cu o prietena si a zis ca de cand foloseste tinctura de brusture si a urmat ce scrie acolo nu mai are pb nici cu matreata nici cu caderea parului, ii straluceste si i-a crescut.

Subscriu. Tinctura de brusture este excelenta.



* Tinctura de usturoi a incercat cineva? Se aplica la radacina parului, se lasa sa actioneze aproximativ doua ore, apoi se spala parul. Un prieten de familie dermatolog mi-a spus mai demult ca e cel mai tare tratament contra caderii parului si un excelent tonic capilar.



* Samponul antiseboreic de la Favisan e cel mai bun....e f bun, stimuleaza si cresterea, parul e f hranit si lucios chiar si vara...eu sunt fff incantata de el, nu se mai incurca parul, nu se mai ingrasa repede....eu caut de vreo 3 ani un sampon bun si asta e perfect.



* Eu una pentru păr am început să folosesc săpunul moale de la Hofigal alături de un balsam şi de o mască cu ulei o dată pe săptămână. A început să mi se regenereze firul de păr pe care l-am cam agresat cu tot felul de vopsele.



* Voicu-bebi, si eu iti recomand pastile de urzica de la Laboratoarele Medica. Sunt romanesti, sunt bune si nici nu costa asa de mult ca cele de la Harmony Lyne sau Wallmark. Oricum trebuie sa le luati pe o perioda mai lunga de timp, la mine asa se vad rezultate...deci timp de 3 luni, cate 3 pe zi, si apoi cu o pauza ..(* e vorba despre caderea parului)

Voi nu aveti pielea uscata de la pastilele de urzica? La inceput luam 3/zi cum scria in prospect dar incepuse sa mi se usuce pielea foarte tare. Acum iau doar 2/zi, si vad ca nu mai am probleme. In plus, am mai rezolvat o problema foarte enervanta cu aceste pastile: constipatia. Ma simt foarte bine cu ele.

Bebi, eu pastilele de urzica le iau de la Plafar, intr'adevar nur ecomand nimanui sa ia 3 pe zi, usuca pielea. 2 sunt de ajuns



* Am cumparat de la de la magazin gen plafar sau cu produse naturiste radacina de brusture(100 g) si ulei de masline extravirgin(iti trebuie 200 ml).Am pus radacina in ulei intr-un vas pe care l-am asezat in alt vas cu apa calda (se fierbe pe baie de aburi) si l-am fiert asa vreo 3 ore din momentul in care a inceput uleiul sa fiarba.Dupa ce s-a racit am scos radacina si am filtrat uleiul pe care l-am pus intr-o sticla de bere(de sticla maro), trebuie sa fie sticla inchisa la culoare.Cam cu o ora inainte de baie ma frectionez pe pielea capului cu acest ulei,dupa care imi pun o punga pe cap si un prosop ca sa nu patez hainele...Acum nu mai am probleme cu caderea parului ci din contra incep sa imi indesesc parul.




* Eu am ascultat sfatul pe care l-am gasit pe forum: cel cu tinctura de urzica. De obicei imi spalam parul o zi da, una nu. Acum il spal la 3 zile. E mai bine, zic eu. Cum se face? Dupa spalare, dupa ce ti-ai sters parul cu un prosop te dai cu tinctura de urzica (o gasesti la orice Plafar si costa aprox. 6 RON) apoi iti usuci parul. Eu de obicei il las sa se usuce singur, mai ales ca e vara.



* Nu stiu personal daca e eficient dar cunosc cazul unei amice care a ramas fara par pe o portiune din cap, ii lipsea parul pe o pertiune cat o moneda de 5 lei de aia veche din aluminiu, mama ei ii punea usturoi pisat si i-a crescut



* CEL MAI BUN TRATAMENT SI CEL ADEVARAT PT CRESTEREA PARULUI ESTE PETROLUL ALB CEL FOLOSIT LA AVIOANE , CU EL SE SI INDESESTE SI STRLUCESTE SI CRESTE FOARTE REPEDE DAR ESTE GREU DE PROCURAT (
* cred ca se refera la kerosen, am mai intalnit recomandari in acest sens)



* Incercati o lotiune formata din 4 tincturi: brusture+mesteacan+urzica+ardei iute. Le puneti intr-un pulverizator si apoi pulverizati pe scalp, masati usor si acoperiti capul aprox. 1 ora, apoi va spalati normal. La sfarsit va puteti clati cu un pic de otet diluat in apa sau cu o infuzie de levantica sau infuzie de rozmarin. Este un tratament foarte usor si nu atat de costisitor. Cele 4 tincturi va costa 20 lei (5 lei - 50ml). Va ajuta impotriva caderii parului, va da un par stralucitor si ajuta si la cresterea lui. Apropo, parul creste Maxim 2 cm lunar, indiferent de ce tratament aplicati. Nu m-ai fiti atat de credule crezand ca s-a inventat ceva miraculos care ne face parul sa creasca 1 cm zilnic, este aberant...



* Salut! Ştiu şi eu o mască pentru creşterea părului, pe care o folosesc de 2 ani.... şi am rezultate foarte bune! părul meu depăşeşte lungimea de 60 cm! Aşa dar:
INGREDIENTE:
- piper iute (proaspăt sau uscat)
- un gălbenuş de ou
- 0.5 litri de coniac
PREPARARE:
Toate ingredientele se taie şi se pun întru-un borlan (la rece şi întuneric), timp de o lună



* Eu am avut o perioada cand imi cadea destul de mult par din cauza vopsirilor la intervale scurte de timp si din cauza stresului. Salvarea a fost tonicul de par de la Favisan, luat dintr-un plafar, vreo 7 lei. Opreste caderea parului, il indeseste, intareste radacinile si inlatura matreata. Samponul se foloseste normal, tonicul inainte de culcare - se aplica pe par, se frictioneaza bine si se acopera capul cu ceva. Daca problema e grava, pe prospect este o reteta de sampon natural (tonic cu galbenus si nu mai stiu ce). Tot prospectul zice ca tonicul da rezultate si daca ai chelit deja. Asta ar fi interesant de vazut.
O prietena turnase tonicul in sampon. Facea spuma f inchisa la culoare, dar ea zicea ca a ajutat-o (si avea mari pb de la vopsit - se tot facea din satena inchis, blonda - si permanent)..



* Pentru caderea parului, eu am folosit de la Favisan Sampon impotriva caderii parului, la mine a functionat si nici nu prea m-am tinut de el. Are multe ingrediente naturale si lasa parul ca atunci cand te clatesti cu otet de mere. Il gasiti la orice plafar si costa in jur de 10 lei.
Inainte de asta am incercat si Chel Stop si Sapun moale vegetal asa ca s-ar putea sa fie efectul celor 2 combinate. Oricum, eu nu ma mai intorc la sampoanele din reclamele tv, am abonament la plafar si pentru creme, lotiuni etc si cred ca am facut o alegere buna.

Forumurile furnizoare sunt : eva, unica, eLady




4 comentarii:

  1. Buna, Ramo. Ti-am citit cu interes articolele si as vrea sa completez si eu experienta proprie. SI eu sufar de ovare polichistice, m-am indopat cu anticonceptionale, dar cum incetez sa le mai iau imi apar simptomele specifice: acnee, pilozitate in exces pe corp insotita de caredea aprului din cap, deregleri menstruale, ingrasare etc. Am avut o perioada cand imi cadea parul atat de rau ca dupa baie strangeam suvite. De la un par des si frumos ajunsesem sa am o codita subtiiire. Eram disperata. Am luat vitamine, tratamente scumpe gen Vishy, Ducray, dadeam cate 200 ron pe luna pe sampon si fiolele cu ser, fara niciun rezultat. In cele din urma am decis sa ma tund bob si sa-mi las parul lung, dar sa-l ajut pe parcursul procesului de crestere cu diverse masti ca sa creasca frumos. Tot asteptand sa-mi creasca la loc parul si citind pe net mi-am luat tinctura de urzica. O aplicam inainte sa-mi fac baie, de 2 ori pe sapt, la radacina, o lasam sa actioneze o ora si apoi ma spalam normal, cu sampoane cat mai naturale (am incercat o gramada). ei bine, in doua luni mi-a crescut parul mai mult decat toata vara. Am continuat cu tinctura de ardei iute care este si mai buna (atentie insa sa nu va produca iritatii, intai trebuie testata pe o portiune mica). In plus folosesc cel putin o data pe sapt deja celebra masca cu galbenus de ou, ulei de ricin + ulei de masline si pun si cateva picaturi de tinctura de ardei iute. O aplin atat la radacina cat si la varfuri, pun o punga in cap si o tin cam 2 ore (mai mult nu am rabdare). Dupa care ma spal bine si las parul sa se usuce natural. Vreau sa-ti spun ca am din nou parul luuung, negru, stralucitor ca in reclame. Am observat ca mi-a crescut din nou puful acela, care mai de mult ma enerva, dar acum ma bucur ca il am, e semn ca parul se regenereaza. Si pt cele cu parul gras sa stiti ca mie (contrar asteptarilor de a-mi ingrasa si mai rau parul) mi s-a reglat si secretia se sebum. Practic parul meu fiind hidratat si protejat nu mai produce sebum in exces, asa ca sunt mai mult decat fericita. Stii ce mi-ar mai placea sa citesc dar nu am avut timp sa caut indeajuns si nici nu am gasit cine stie ce? O crema sau un remediu pt tonifierea bustului. Eu am sanii destul de mari, din fericire am o piele ferma, dar as vrea sa ramana asa. Pana acum am folosit lotiuni obisnuite, dar intentionez sa-mi iau ceva special pt zona bustului cu efect de lufting. As vrea ceva bio, dat fiind ca tot ce punem pe piele se absoarbe in organism si ajunge in nodulii limfatici. Cum sanii sunt cei mai sensibili, nu as vrea sa ma ung cu chimicale pe ei... Si as vrea si ceva hormon-free. Nu am nevoie sa-mi creasca sanii, sau sa ma indop cu hormoni fie ei si naturali, vreau doar ceva care sa-mi tina pielea ferma. Poate ai tu timp sa cauti mai mult si gasesti ceva ce merita incercat. Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Nemesis,
    Ma bucur mult ca ai impartasit experienta ta fiindca multe persoane sunt afectate de caderea parului si au epuizat tot ce suna frumos si promitator, cosmetic si dermatocosmetic. In plus, cum spuneam in recenzia anterioara, cum organismul uman reactioneaza diferit, experimentele sunt mai putin traumatizante financiar cand implica produse naturiste,comercializate in plafar. N-o sa faci o criza de nervi ca dupa 2-3 folosiri esti nevoita sa arunci un sampon de 10/15 lei sau o tinctura/tonic capilar la acelasi pret nu prea da semne sa functioneze, dar sicer cred ca pe toate ne ustura in suflet cand trebuie sa aruncam produse de cateva ori mai scumpe ce promiteau efecte spectaculoase. De curand o prietene ce se confrunta cu o cadere moderata se gandea sa isi cumpere tratamentul Crescina, 5 milioane. I-am zis sa isi ia intai samponul fiindca parerile erau cam debusolant impartite, la multi avusese efect zero. A dat 55 lei pe sampon, pe langa ca ii face parul sarma nici macar un 10% acolo nu i-a diminuat problema si are analizele perfecte deci nu-i vorba de carente sau dezechilibru hormonal.
    Eu nu am probleme cu scalpul, e normal, ma spal la 5-7 zile (nu se ingrasa urat nici atunci dar e turtit rau si fiind rar si fin nativ se vede ca-i "lesinat" in crestet). Doar despicarea varfurilor imi mai da batai de cap dar ma lupt cu incisivitate prin metode cat mai blande si naturale, foarte multe handmade si plafar (doar masca post-spalat o mai iau din comert fiindca imi prieste kallos cu placenta, acum insa intentionez sa incerc Retetele bunicii Agafia si la acest capitol). Ritualul meu l-am mai descris aici : http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/09/hair-tag.html
    Insa tot aud in jurul meu fete ce se lupta cu matreata si seboreea, fiind nevoite sa se spele si la 2 zile, sau care nu pot avea parul mai jos de umar pentru ca li se strica mereu, aratand poros si ponosit. Stiu ca nu vor renunta la pheon, placa, vopsit, decolorat, dar sper ca macar sa compenseze un pic ingrijindu-l si hranindu-l, nu-i mare lucru sa stai macar 1 ora cu lungime data cu ulei de masline inainte de spalat (eu stau o noapte sau de dimineata pana seara, si de multe ori il amestec cu gaz...cat oi mai avea, ca nu se mai gaseste).
    Ma pasioneaza enorm sa imi prepar masti si lotiuni naturiste, pentru mine au functionat intotdeauna. Daca te intereseaza, mai sunt cateva postari cu retete de preparat in arhiva 2009 :
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/recomandari-din-bucataria-vechiului-si.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/masti-home-made-pentru-par-pe-baza-de.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/tratamente-home-made-pentru-par-pe-baza.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/tratamente-home-made-pentru-ten.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/12/tratamente-home-made-pentru-ten-partea.html
    Si esti mai mult decat binevenita sa impartasesti orice alt remediu plafar ai incercat si ti-a placut.
    Chiar o sa caut ceva naturist pentru tonifiere, excludem deci tinctura/uleiul de marar fiindca ai spus fara hormoni naturali caci nu ai nevoie de augmentare si doar te tonus.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Si inca ceva :

    "Dupa ce m-am sperat bine, m-am dus la serviciu si le-am povestit colegelor ce-am patit si una dintre ele mi-a spus ca si ea a avut acceasi problema si s-a vindecat cu tinctura de mladite de zmeur, cu elixir din fructe de soc, si cu supozitoare de carpicom (eu n-am folosit carpicom).
    Dupa vreo luna jumate de elixir si tinctura m-am dus din nou la ecograf. S-a minunat si medicul, intrucat nu mai aveam nimic. Scapasem si de chistul ovarian dar mai ales de operatie.
    Dupa aceea n-am mai avut probleme de genul asta, multumesc lui Dumnezeu.
    Sper sa-ti fi fost de ajutor.
    (TESTAT acum 3 ani, nu am reusit sa scap de chisturi de la 17 la 24 ani desi m-au indopat cu diverse anticonceptionale - printre care Diane 35 ce mi-au adus 15 kg foarte repede, desi nu mancam mai nimic. Fie aveam pe unul din ovare, fie pe ambele. Eu am gasit reteta recomandata pe 3 luni, dupa terminare am facut ecografie si nu mai aveam chisturi. Apoi anul urmator in perioada rece iarasi am facut 3 luni de cura. De atunci nu mi-au mai aparut, dar cred ca ar trebui sa reiau preventiv fiindca iarna trecuta am neglijat si nu vreau sa ma trezesc ca apar iara. Mladitele mele erau Hofigal, iar elixirul Dacia Plant. Nu mai retin exact fiindca nu mai am prospectele, dar stiu ca eram comoda si ca sa nu iau cate o fiola(de plastic) de doua ori pe zi, intr-o cescuta de cafea punea cele 2 fiole recomandate zilnic si 2 lingurite de elixir de soc. E dulceag, dar alcoolizat, pentru mine care nu consum deloc alcool era cam ciudat, simteam cum ma arde ca o bautura tare si dulce).


    Daiana, eu stiu pentru chisturi ovariene si fibrom de gemoderivatele de mladite de zmeur si cele de coacaz negru. Sunt si foarte usor si comod de folosit pentru ca sunt monodoze si le poti lua oriunde ai fi.
    Mult succes!


    Dragelor,fetita mea are 15 ani ,se confrunta cu aceiasi problema si am inceput tratament cu extract din mladite de zmeur in combinatie cu elixir din fructe de soc,de o luna si se vad rezultate exterioare....dar sunt convinsa ca si chisturile se reduc,menstruatia s-a reglat,ptr ca si ea avea abundenta si foarte des pe luna.Peste o luna ii fac ecografie si o sa va tin la curent!!
    Sanatate multa! "

    Partea scrisa in paranteza primului paragraf citat este experienta mea, pentru mine reteta descrisa pe atatea forumuri naturiste a functionat perfect cand anticonceptionalele ma exasperasera si nici macar nu dizolvau chisturile de atatia ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna.parul meu este foarte des si gras la radacina,dar uscat la varfuri.nu stiu ce sa ma fac cu el.in ultimul timp mi se ingrasa foarte tare,la 2 zile dupa spalare.De asemenea mi se despica rapid varfurile si creste greu.Nu stiu ce sa ma mai fac...

    RăspundețiȘtergere