Translate

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Health & Beauty, All Natural Remedies. Forums scan, part II.

  • scuze, am o problema cu afisarea corecta a continutului postarii, rezolv imediat


"1. Sampon Cosmetic Plant cu urzica si sulf. e super!! m-a scapat de matreata si mancarimi, dezastre produse de syoss si alte sampoane, chiar si din farmacie. Acum am luat cu nuc si rozmarin, e bun, curata frumos si miroase frumos dar ca si efecte tot cel cu urzica e mai bun.
Pacat ca abia-l gasesc, am intrebat la multe plafare si nu il aveau...



2. Buna! Nu stiu eu prea multe despre cremele anticelulitice dar pot sa va spun de o masca de par foarte buna de la plafar care are rezultat garantat. Se numeste Crema de par de la Vivanatura si contine petrol, ulei de ricin, de masline, eucalipt, jojoba, coriandru, etc...folosesc masca asta de 4 luni si deja mi-a crescut breton si multe alte fire care au acum cam 5 cm. Imi creste parul incontinuu...nu o sa renunt niciodata la masca asta de par .



3. Esti sigura ca chistul ovarian este dermoid ? Te intreb asta deoarece caderea parului s-ar putea corela foarte bine cu sindromul ovarului polichistic. In sindromul ovarului polichistic se produce un dezechilibru hormonal ce are ca rezultat cresterea proportiei de hormoni androgeni.Acest fapt duce la aparitia caderii parului la persoanele predispuse.



4. Am avut alopecie, mi-a cazut parul pe un 1/4 din suprafata scalpului.Am incercat timp de 3 ani tot.Si vreau sa spun ABSOLUT TOT. Orice sampon,tratament,vitamine,solutii,medicamente.Am fost la o gramada de dermatologi.Am ajuns sa iau si Prednison care mi-a distrus stomacul.Am cheltuit cateva mii de euro pe produse pt par,eram disperata....si parul continua sa-mi cada si nu-mi crestea pe suprafata aia.A fost ingrozitor.
Singurul produs care a dat randament au fost vitaminele Forcapil.Mi-a crescut parul in 2 luni pe portiunea aia,desi ma chinuisem 3 ani incercand o mie de chestii.Mi s-a indesit si a inceput sa-mi cada mai putin.
Aveam parul distrus,purtam tot timpul bentite.Acum toata lumea mi-l admira.
Stiu ca suna ca o reclama de la Teleshopping dar chiar asa e!Am recomandat vitaminele astea tuturor celor cu probleme,au avut efecte in majoritatea cazurilor.
Acum,desi nu mai am probleme,continui sa le iau.Cura tine 3 luni,fac 3 luni pauza si apoi iar.E drept ca inca imi mai cade parul dar imi si creste ff repede.



5. Un remediu excelent ptr asa ceva...ulei de amla de la dabur....va spun drept mi s-a indesit parul inapoi asa cum era inainte sa cada...si in plus mi-a revenit la culoarea initiala parul albit..desi am 28 ani mi-au aparut ceva fire albe. Si ce a mai dat rezultate bune e uleiul de samburi de struguri cu orez care se gaseste la carrefour, ulei de cocos de la VATIKA tot ptr par....toate au contribuit in timp. Desi sunt blonda vopsita am un par superb.



6. Buna,eu iti recomand sa cumperi ulei de germeni de grau presat la rece. Eu il folosesc de 2,3 ani si iti spun sincer ca desi imi vopsesc parul in fiecare luna , nu am nici un fir de par ars.



7. Dap eu am luat autobronzant de la plafar de la firma herbagen si sunt mai mult decat incantata m-am dat seara inainte sa ma culc nu e lipicios lasa piela fina si dimineata m-am trezit super aurie sunt ft multumita..m-a costat doar 115mii si nu m-am facut cu pete cu nimic e super uniform il recomand cu placere nu uitati inainte exfoliere+hidratare e super marfa!

Are dreptate, eu folosesc de vreo trei ani autobronzant Herbagen si am fost super multumita. Am incercat si de la L'oreal si se lua mai repede. Si ca pret nu se compara. Asa ca va recomand, sediul lor principal e undeva pe la Rosseti si mai au si alte produse bune, mie imi plac si mastile din alge marine ..

Fetele e super culoarea imi place foarte mult, despre pete nici vorba e perfect uniform bronzul. Aseara nu prea am vazut cum eram ca am plecat in graba era si intuneric da cand am ajuns acasa si am aprins lumina am avut o surpriza foarte placuta eram aurie toata. M-am mai dat inca odata azi noapte inainte sa ma culc (m-am riscat de data asta sa ma dau si pe fatza) si s-a mai accentuat bronzul e o culoare marfa auriu spre cafeniu

CREMA AUTOBRONZANTA HERBAGEN
este destinata bronzarii pielii fara expunere la soare
emulsia s intinde uniform pe piele intr'un sg strat
coloratia apare in numai 6 ore
intensitatea bronzului depinde de nr de aplicatii si de culoarea epidermei (2-3 apilcatii la 6 ore)
bronzul este natural stralucitor rezistent la apa ( dak nu fac baie ci doar dus nu se ia, adica doar se deschide un pic parca), si are efect protector fata de radiatiile UVA
dupa circa 1 sapt pielea incepe sa-si recapete culoarea initiala si operatia se poate repeta

Da borgia poti sa dai si pe fata...eu asa fac si pe fata si pe gat. Fata sa fie bine hidratata inainte si pui un pic de lotiune in palma cu putina crema de fatza si apoi intinzi bine. Eu ma dau seara ca parca am fata prea grasa si dimineata sunt aurie si nu mai e tenul lucios gras...nu ma mai dau cu fond d ten ca al meu e mai deschis si in plus autonbronzantul asta acopera bine deci n'am probleme...

Deci sa va spun cum am facut eu : am facut dus, exfoliere, dupa dus m-am dat cu crema mea de corp, am stat cateva minute sa intre in piele apoi m-am dat pe autobronzantul Herbagen. Peste vreo 8 ore am plecat la o petrecere (nu am facut dus, nu s-a luat pe haine) dupa care m-am intors acasa bronzata. Seara am facut un dus scurt (ca transpirasem de la dans nu ca era nevoie din cauza cremei), m-am dat iara cu crema de corp normala, iara cu Herbagen, m-am culcat si m-am trezit si mai bronzata (nu am stat in picioare dezbracata sau alte minuni, m-am culcat normal in pijamale)

Acum la o saptamana aproape inca sunt bronzata ... s-a mai estompat culoarea da tot mai pacalesc lumea care ma intreaba "pe unde fac plaja"

Buna!eu folosesc de o saptamana si ceva autobronzantul herbagen si sunt mai mult decat incantata de el. Mi-am dat si pe fatza, mai intai am pus o masca exfolianta si dupa aceea o masca pt ten sensibil tot de la herbagen si dupa aceea m-am dat cu autobronzant. Trebuie dat putin nu mult si intins foarte bine. Mai e o chestie pe nas, barbie si frunte sa nu dati foarte mult. Eu am intins foarte bine si pe fatza si pe gat si pe ceafa, urechi si a iesit excelent. Ca sa nu ma murdaresc pe maini am folosit manusi chirurgicale si nu am avut probleme. Dupa ce va dati peste tot cu crema scoateti manusile si dati cu crema care a mai ramas pe ele pe mana, ca sa nu fie alba(dar nu pe palma,pe spatele mainii). va pup



8. Deci, tocmai m-am intors de la plafar si am achizitionat:
- gel anticelulitic de la TIS, sunt la al treilea borcan si sunt f multumita
- crema contur ochi Cosmetic Plant, foarte buna
- Activa Hofigal pt puncte negre si cosuri
- sampon cu henna Corona
- sampon Hofigal



9. Hmmm....eu as trai intr-un plafar daca s-ar putea...
Recomand:
1. Tis - crema pentru vergeturi
2. Crema galbenele pentru celulita - este una speciala
3. Crema cu ardei iute pentru celulita ( eu una le combin)
4. Masca de par cu salvie



10. Eu sunt multumita de sampoanele din plafar: krauter si favisan, i-as premia pentru cat de bune sunt



11. Pai acum eu folosesc samponul de la Mayam care e certificat organic Heal Me River, si ca demachiant sapunul cu galbenele Galador si acesta bio.



12. Pentru cresterea rapida a parului incercati o masca preparata la farmacie. Pentru 200 de grame de solutie aveti nevoie de 2 grame de colesterol, 2 grame de ulei de ricin , 1 gram de ulei de lavanda si 195 de grame de alcool etilic. Cu un tampon de vata umezit cu aceasta solutie se tamponeaza radacina parului. Nu se clateste. Parul se spala doar o data pe saptamana, inainte de aplicarea solutiei.



13. Mi-am cumparat de la plafar tinctura de marar. Dupa 2 sapt de luat tinctura se observa rezultate, 1cm in plus la bust.

Eu am folosit tinctura de marar are f multe efecte printre care cresterea si tonifiere sanilor...a avut rezultate nu chiar spectaculoase deoarece am luat doar 21 zile. Acum fac pauza si o sa reiau tratamentul. Tot acelasi efect il are si tinctura de lemn dulce



14. Exista pe la magazinele cu produse naturiste un sampon facut de gerocossen contra caderii parului. Rezultate vizibile de la a doua folosire. Si imi cadea parul foarte tare. Apoi, am pus intr-un recipient cantitatea de sampon cu care ma spal o data pe care am amestecat-o cu 2 fiole de vitamina B6. A fost excelent! Dupa inca 2 spalari parul meu a incetat sa ma paraseasca
dar am continuat pana la terminarea samponului.



15. Se gaseste la farmacie sau la plafar dentomin praf pt albire nu costa foarte mult (pana in 10 lei)


Sorry pt intarziere. Am cumparat un prafulet spumant cu aroma de caise cred k e(nu-mi dau seama foarte bine) si se numeste DENTOMIN-H. E un produs nemtesc. De la plafar am luat un praf nespumant cu aroma d menta, se numeste FAVIDENT si este pe baza de argila, spirulina si calciu. Ambele costa sub 10 lei si folosite in fiecare zi chiar dau rezultate.



16. Hofigal - crema ptr ingrijirea pielii gatului...e foarte buna, face pielea matasoasa si eu personal am scapat de acele linii fine dar vizibile de la nivelul lui...



17. Biofemin sunt capsule cu vitamine si se ia una pe zi. Eu am luat doua luni, am unghiile mai tari, nu se mai exfoliaza asa rau decat dupa ce cresc lungi. Ideea e ca am reusit sa le las si eu sa creasca si mi-am facut un french de zile mari, nu mai vazusera unghiile mele french de ffff mult timp.



18. Mie imi place mult Herbagen. Am autobronzantul care e super bun, si am avut balsamul pentru par uscat. Si acela a fost neasteptat de bun.


19. LUATI TINCTURA DE MARAR DE TREI ORI PE ZI(CITEVA PICATURI INTR-O LINGURITA) SI FACETI MASAJ CU ULEI DE MARAR SEARA.IEFTIN SI BUN!!!!!
IT'S WORKING!!!!
DAR AVETI RABDARE!NU SE VEDE IMEDIAT.
AM INCERCAT SI EU SI AM REUSIT...NU O SA AVETI SANI GEN NICOLETA LUCIU DAR,SE MARESC UN PIC,SE INTARESC,SE RIDICA.



20. Si eu am folosit acum vreun an tinctura de marar si sincer a dat ceva rezultate...sanii erau mai tari si un pic mai umflati parca, mai ridicati...dar nu am avut timp si nici rabdare sa fac tratamentul macar 21 de zile. Dupa 2 saptamani deja uitam sa iau toate 3 dozele si luam doar 2......si la un moment dat m-am oprit.



21. Am auzit de cura cu marar inca de anul trecut si mi-am luat si eu uleiul de marar si cel de germeni de grau si ma dadeam seara ca miroase a gradina de zarzavat si parca s-au marit o idee si s-au rotunjit dar m-am plictisit eu de miros si m-am lasat.



22. Eu am luat Biofemin si inca mai iau asa o cutie la 2-3 luni si mi se pare foarte bun intareste unghiile si parul nu mai cade+ e doar cu extracte naturale. Nu te ingrasi de la el, asa k linistita



23. Mi-am facut azi o masca....pur si simplu am bagat un ciorchine de strugure negru la blender si l-am facut pasta, dupa care l-am intins pe niste comprese de tifon si l-am lasat 20 min pe fata....e miraculos, acuma mi se pare ca am tenul mai alb! plus ca e foarte revigorant si astringent.



24. Am auzit-o la Geta Voinea pe Euforia.
Masca de par:
2 sticlute de ulei de ricin
2 galbenusuri
1 lingurita de rom



25. Masca de corp cu zat de cafea eu o stiu in urmatoarea varianta: se amesteca zatul de cafea cu ulei de masline si se "gomeaza" corpul. Eu nu am incercat-o (mi-e lene si oricum prefer gomajele "la tub"), dar prietene mi-au spus ca e extrem de eficienta facuta la 2 zile (si anticelulita si pentru piele matasoasa)



26. Eu imi fac gomaj cu malai amestecat cu albus o data pe saptamana.Imi curata fata foarte bine si o lasa foarte catifelata.Ce imi ramane folosesc si pe corp si e extraordinar.
Galbenusurile care imi raman le amestec cu putin ulei de masline,miere si cateva picaturi de lamaie si pun apoi pe par.Las masca cca o ora apoi ma spal normal cu sampon.Parul ramane foarte matasos si stralucitor.



27. In functie de problema pe care o are parul tau, aplici si uleiul. Daca ai radacinile grase, dar varfurile uscate si despicate, aplici la varfuri. Daca ai probleme si cu scalpul, care de obicei se usuca usor de la apa/produse de styling etc, aplici si la radacina. In general se aplica la varfuri mastile, dar fiind vorba de ulei de masline, care rau nu face, merge si la radacini. Eu aplic pe toata lungimea firului de par, cu insistente pe varfuri, pentru ca acolo e baiul meu. Si are rezultate vizibile. Stai linistita, din doua samponari sanatoase, parul se face superb si nu ramane gras. Si pana la urma, fa si tu niste incercari si vezi cum ti-e bine.



28. Apropo de "maioneza" pentru par, nu are succes la toate fetele pentru ca doar parul agresat prin vopsire, oxigenare, permanentare, placa sau cel natural foarte moale are nevoie de proteinele din galbenus, ca sa-l restructureze. Parul normal, tratat cu diverse produse proteice - din comert sau home-made (extracte din lapte, matase hidrolizata, ou s.a.) - se "apreteaza", de aici senzatia ca e uscat si ideea ca mastile naturale nu-s bune de nimic.



29. Mi-am facut si eu celebra masca cu oua pt prima data, de vreo 2 zile, si vreau sa va spun ca mie mi-a facut parul super moale si stralucitor, intr-adevar avea nevoie de hranire pt ca nu m-am putut dezlipi o vreme destul de lunga de placa de intins, acum am renuntat la ea. O sa fac masca in continuare o data pe saptamana.



30. Ca si crema de corp : ulei de bebelus (Johnson, Dalin sau orice crema de corp) + 3-4 capsule de vitamina A +D + 3-4 capsule de vitamina E + 5-6 picaturi de ulei de migdale. Este super...



31. Parul meu se ingrasa foarte repede. In prima zi dupa spalare e totul ok, dar a 2a zi deja se ingrasa si nu mai sta nicicum. De catva timp imi fac o masca cu galbenus de ou si zeama de lamaie pe care o aplic la radacini, o las sa actioneze cam 45 de minute si imi sta parul minunat in primele 2 zile dupa spalare, iar abia a3a zi se ingrasa.



32. Cea mai noua chestie pe care am descoperit-o este masca cu aspirina. Pun doua sau trei aspirine in doua picaturi de apa si astept pana se "dezintegreaza" , adaug putina argila si inca putina apa si o aplic pe fata. Are un efect super fain , calmeaza instant roseata si netezeste pielea . Merita incercata mai ales ca e si super ieftina.



33. Eu am par gras, foarte subtire, rar, fara volum,nici macar drept, ci usor ondulat. O calamitate.
Reteta aflata de la coafeza mea si incercata pe propriul scalp de 2 ani incoace: primavara, infuzie concentrata de urzici (ca alea folosite pentru mancare), FOARTE concentrata (apa e aproape neagra): se clateste parul dupa fiecare spalare , se lasa 10 minute, apoi se clateste din nou. Nu miroase deloc grozav, dar asta e. Cura se repeta macar o luna, pana urzicile tinere dispar si apar alea intepatoare si care nu-s bune de nimic.
Toamna: se clateste parul cu infuzie la fel de "neagra" din frunze de nuc (eu sunt bruneta). Tot o luna- minim. La fel, se clateste dupa 10 minute. Frunzele le recoltez de regula prin septembrie, inainte de a se usca in copac. Le las la uscat in camara, pe hartie de ziar, si de obicei ma spal cu ele pe cap pana prin noiembrie.



34. Saptamana trecuta am incercat masca cu ananas si morcovi. Reteta o am de multisor dar ori n-aveam morcovi cand aveam ananas ori invers. Mi s-a parut fenomenala, fata s-a facut foarte fina si curata. Sfatul meu e sa n-o lasati mai mult de 20 de minute si sa va hidratati corespunzator dupa . Eu am uitat-o vreo 25 de minute si prima zi a fost putin uscata pielea. Dupa cum zice si domnisoara in engleza, daca aveti fata foarte sensibila tineti masca doar 10 minute. Zona ochilor se evita.
Masca e foarte simpla: amestecati o cantitate egala de ananas proaspat si morcov, amestecati la blender, aplicati pe fata, gat, picioare, fund sau alte zone pe care le doriti curatate de celule moarte. La sfarsit va spalati cu apa calda.



35. Un exfoliant bun sunt si fulgii de cereale zdrobiti intr-un mojar (eventual unul din lemn pentru usturoi), nu doar argila, zaharul sau zatul de cafea. Liant pentru exfoliant se poate folosi orice materie suficient de vascoasa: smantana, iaurt, ou, miere, ulei etc. Se poate combina foarte bine masca cu exfoliantul, dar eu in acest caz aplic masca prin miscari viguroase, circulare, pentru a curata si deschide porii pielii inainte de a lasa masca sa actioneze. Personal folosesc un amestec de fulgi de cereale, miere si ulei esential de lavanda si lemn de cedru (uleiul esential se dozeaza cam 4-8 picaturi la o cantitate de aproximativ 100 ml de masca). Pentru a putea intinde masca mai usor umezesc pielea inainte de aplicare, si pentru a nu murdari patul (ca nu-mi place sa stau in picioare 20 de minute) ma invelesc intr-o folie de plastic tip cearsaf (pt acoperit mobila cand zugravesti), o bucata de 2/2,5 metri o obtin taind in 4 o folie de 4/5 metri (costa in jur de 3 lei). Hidratarea finala o fac folosind un ulei natural amestecat din uleiuri presate la rece (extra virgin) si uleiuri esentiale (10% germeni de grau, 10% susan, 80% floarea soarelui, la 50ml amestec 20-25 picaturi ulei esential, pentru femei o varianta este 7 pic Scortisoara, 3 pic Ylang-Ylang, 5 pic Neroli, 4 pic Lemn de Santal). Atunci cand indepartez masca nu folosesc sapun sau dusgel. Se poate face hidratarea odata cu masca, si atunci e foarte bun uleiul de masline amestecat in masca (pentru masaj e destul de vascos si putin neplacut).



36. Tamponeaza gaz lampant la radacina sau masca cu gaz (3parti egale de : gaz + ulei de ricin + rom/alcool 80 -90%). Eu nu am incercat, dar am o colega care foloseste gaz de ani si are un par superb.



37. Incercati fiolele de la Floritene, cele cu extract de zmeura si AHA. Au efecte miraculoase asupra punctelor negre, acneei, petelor. Este 5 lei o fiola si ajunge cam o saptamana. Am avut dintotdeauna un ten foarte dificil si am incercat multe produse scumpe, cosmetice sau medicale, si nu au fost decat rezultate slabe.



38. Apa clocotita pe mana stanga - nu am nici o urma datorita unguentului cu galbenele. De-atunci il iubesc . E drept ca o saptamana n-am folosit mana deloc, a stat tot timpul unsa cu unguent. Norocul meu ca era stanga.



39. Intr-adevar unguentul cu galbenele e printre cele mai eficiente solutii. Eu m-am oparit acum 3 ani pe mana dreapta...a fost un calvar pana s-a gandit mama sa cumpere unguentul cu galbenele.Ma ustura si nu puteam face mare lucru. De atunci sunt fana galbenelelor. Btw...nici nu mai am urme.



40. Pentru parul mediu sunt necesare: 6 linguri ulei masline, 5 linguri ulei ricin, 3-4 linguri vitamina A uleioasa, 4 fiole vitamina C si un galbenus de ou. Toate acestea (cu exceptia uleiului de masline si oului) se gasesc in farmacii. Reteta este impotriva caderii parului, regenerandu-l si vitaminizand firul de par.



50. Tonic capilar de la plafar folosit in fiecare zi timp de vreo 2-3 saptamani si pastile betacaroten. La mine chiar au avut rezultat intr-un timp destul de scurt, parul nu a mai cazut si s-a regenerat vizibil.



51. Folositi sapun moale de la plafar, este vegetal, nu contine sare sau soda, contine vitaminele a,d,e si f si este foarte bun. Incercati si o sa va convingeti. Este lichid, face spuma la fel ca samponul numai ca nu este la fel de agresiv. Este la fel de bun si daca vi se ingrasa parul foarte repede,eu cred ca merita incercati ca nu aveti nimic de pierdut.



52. Eu imi fac masca pentru par 1/3 ulei de masline, 1/3 vitamina A uleioasa si 1/3 ulei de ricin. Dau cu amestecul asta pe firul de par nu la radacina si stau o ora. Apoi ma spal normal. Imi lasa parul foarte hidratat, mai ales ca este decolorat si vopsit de cateva ori
Ca sa se scoata uleiul de ricin mai usor din par la spalat, dupa mastile astea home-made, e ok daca se pune si alcool in masca. Eu foloseam rom.



53. Eu am folosit intr-o perioada o solutie pe baza de petrol de la farmec. daca clatesti bine dupa spalare nu se mai simte mirosul de petrol. inainte de a incepe tratamentul cu petrol am folosit (aiurea) o fiola cu ginseng. zic aiurea pentru ca eu stiam ca trebuie aplicata inainte de spalare. Asa ca am aplicat-o, am stat 2-3 ore cu ea pe cap si-apoi am facut baita normal. Vreau sa zic ca 2-3 luni n-am mai avut probleme cu caderea parului. Nu mai cadea deloc, desi inainte de fiola aia imi ramaneau in mana suvite cand il pieptanam. Din pacate nu ama avut mai multe fiole, dar caut acum. Se gasesc la plafar. Cica trebuie sa faci o cura de vreo 8-10 fiole ca sa aiba efect. La mine o avut numai una, dar aplicata aiurea (ea, de fapt, se aaplica pe parul ud, la radacina, dupa spalare si se lasa asa). Fiolele costa in jur de 50 ron/ cutie cu 12 fiole. Sper sa gasesc mai repede...ca altfel chelesc.



54. Pt par: ulei de ricin + tinctura ardei iute sau gaz/petrol la radacini, iar pe lungimea parului si vf ulei de masline. Incerc sa il las cat mai des cate o noapte intreaga, dar acum e tare greu cu caldurile astea. De obicei stau 4-5 ore.



55. Am gasit o masca exfolianta pentru fatza care face minuni, e foarte simplu de facut.
Se iau 3 pastile de aspirina (din aia in ambalaj de hartie), se pun intr-o farfurioara si pui peste ele 1 lingurita de apa. Astepti sa se topeasca si pui in crema aia grunjoasa cam jumatate de lingurita de miere de albine. Poti sa pui si mai multa, nu cred ca strica.
Masca se pune pe toata fatza in miscari circulare, evitandu-se contactul cu ochii. Dupa 5-10 minute dati jos masca cu apa folosind aceleasi miscari circulare.
Pielea este muuuult mai fina si chiar scartaie de curatenie
Mare atentie! Masca iti lasa tenul mult mai sensibil la razele soarelui asa ca e bine sa folositi o crema cu SPF30 daca iesiti din casa. Nu e recomandat sa o faceti decat de maxim 2 ori pe saptamana.
La tenul meu lipsit de imperfectiuni, e de ajuns si 1 data pe saptamana. Aveam probleme doar cu punctele negre de pe nas si barbie, dar nu le mai simt si nici nu se mai vad asa tare. Si e prima oara cand o folosesc.



56. Eu pentru fata am o masca, de fapt este un scrub care il folosesc cam o data pe saptamana sau o data la 2 saptamani si contine: miere, ulei de masline si zahar. Am preparat-o si o tin intr-o cutiuta de crema goala si o am de ceva timp pentru ca este rezisenta. Este foarte buna pentru indepartarea celulelor moarte si pentru hidratarea tenului cu ajutorul uleiului de masline. Cateodata o mai folosesc si pentru buze cand este nevoie.



57. Crema de la Elmiplant anticelulita e geniala....si am folosit Elancyl, Vichy etc, dar asta a fost cea mai buna.



58. Chiar voiam sa scriu despre aceasta masca...aseara mi-am facut una pt par cu ce-am gasit prin casa: 2 galbenusuri de ou, ulei de masline si putin suc de lamaie si am lasat-o aprox. o ora iar azi m-am minunat cand am vazut cum arata parul meu, este el sanatos dar parca azi radia...nimic din comert nu mi-a facut parul astfel.



59. Vergeturile albe sunt cele vechi, iar cele rozalii sunt vergeturi prospete care vor devenii albe.
Eu am cumparat din DM o crema(Palmer's) pentru gravide. Costa cam 32 lei.
Am descoperit-o asta vara si vreau sa spun ca de cand am inceput sa ma dau cu ea vergeturile s-au bronzat si nu se mai vedeau. A hidratat foarte bine zona cu vergeturi. Iar vergeturile proapete, cele rozalii, au disparut.



60. - argila cu miere de albine pt fata, sau cu ulei de masline
- zat de cafea sau malai cu gel de dus pt. exfolierea fetei si corpului
- infuzie de musetel pt. nuantarea parului
- ma clatesc cu otet dupa ce fac baie pe cap
- iaurt pt. arsuri solare
- vitamina A - mi-am masat unghiile cu vitamina A si le-am lasat asa 30 de minute de 2 ori intr-o zi, apoi le spalam bine cu periuta cu sapun si se albeau din nou. faceam asta cand aveam unghiile galbui dupa ce foloseam mult timp oja.



61. Am incercat reteta anitcelulitica postata de lencik...cea cu ulei de masline, cafea, pliculete de ceai verde, sare grunjoasa....e superrrrrrrrrr, lasa o piele fina...acum sa nu credeti ca nu mai e urma de celulita, dar pentru prima aplicare e face pielea super fina si misto..



62. Mi-am luat si eu sapunuri de la Galador, si un sapun negru african de pe un site din afara. Desi nu miros prea bine sapunurile astea mi se par bune. Eu am pielea foarte sensibila si uscata, si dupa ce le-am folosit am observat ca nu se mai usuca pielea asa tare, iar petele rosii care imi tot apareau pe fata s-au estompat.



63. Ai mare grija.. gazul de la benzinarie nu este bun pentru par simplu, trebuie sa il folosesti cat mai diluat. Daca vrei sa fie cu adevarat bun si sanatos, pune in el castane si lasa-l cateva luni. Acela este excelent.. Eu ma clatesc cu el o data la 2 saptamani si am, Slava Domnului, parul pana la fund, bogat si nu cade.


Mie cremele de la farmacii pe baza de petrol/gaz nu mi se par bune. Am incercat vara asta, si in afara de o sticla de gaz luata de la o benzinarie, nicio crema nu a avut efect. Dar intr-adevar, gazul pur se gaseste foarte greu, si decat sa cautati la benzinarii (unde se gaseste foarte, foarte greu; am umblat in toata capitala), mai bine dati un telefon la bunici/cunostinte de la tara, udne e mult mai sigur sa gasiti.
Si stiam ca gazul se combina cu apa, cam un sfert gaz, 3 sferturi apa si dupa se ia un tampon sau vata sau ceva si se maseaza parul, in special radacinile. Dupa asta se pune un prosop pe cap sau ceva si se sta ceva ore (eu de exemplu am dormit cu el, si l-am curatat dimineata), si dupa se spala bine.
Chiar a avut efect, am avut un par super dupa, din toate punctele de vedere.



64. Si eu iubesc argila!O folosesc in combinatie cu zeama de lamaie ,albus de oua..suc de morcovi...uneori mai adaug ulei de masline, ricin sau migdale. Ah si in fiecare seara inainte sa adorm ma masez bine bine cu ulei de ricin sau migdale si il las pe fata peste noapte.Dimineata am un ten superb,straluceste si este f fin! Si am uitat sa zic ca in fiecare zi iau Zinc, are efecte f bune in curatarea tenului.



65. Aseara mi-am masat fata cu ulei de migdale, dupa ce am pus o masca de argila. De obicei ma dadeam cu o crema hidratanta si dimineata ma trezeam cu fata putin ingrasata, dar in dimineata asta am ramas placut surprinsa ca nu aveam niciun pic de luciu pe fatza, decat o luminozitate neobisnuita.



66. Inainte foloseam fel si fel de masti pana am gasit-o pe cea perfecta pt tenul meu...o data pe saptamana imi prepar o masca din zat de cafea si un galbenus de ou(pt ten mixt sau gras se foloseste albus de ou)..o las 5 min pe fata apoi cand ma clatesc pe fata si imi fac un masaj cu exfoliant cu aceasta masca....se vad rezultate de la prima aplicare....acuma nu mai am nici puncte negre.



67. Neata! eu am mai spus pe undeva pe aici....eu am incercat produsele de la Hofigal Sapun moale lichid si ChelStop si deja se vad rezultate. Nu sunt scumpe, cca 10 ron bucata, se gasesc si la farmacii si la magazinele naturiste. La mine au avut efect. Am respectat indicatiile si e super ok, acum cade mult mai putin."


  • initial am vrut sa ma abtin, dar nu pot....mi-a luat foarte mult sa corectez pasajele postate, si se poate sa imi fi scapat cate ceva caci sincer ma dor ochii si m-a secat operatiunea. Nu vorbesc doar de greseli gramaticale, de contributia deosebita adusa limbii romane prin inventarea unor verbe reflexive, lipsa cratimelor unde sunt obligatorii si prezenta lor unde nici prin vis nu te-ai fi gandit sa le regasesti...ci mai ales de o comoditate pe care nu o pot intelege. Si eu mai mananc litere, pentru ca scriind foarte mult nu prea privesc monitorul si nici nu mai am toate literele pe tastatura, bat din obisnuinta. Dar nu cat sa exasperez cititorii...sincer, au fost fragmente pe care nu le puteam intelege fiindca orice cuvant era cel putin injumatatit sau cu litere inversate si in plus, apostrof in loc de articol hotarat (nu tot un caracter era de tastat????!!!!), "k" supraexploatat, "shi" (pai daca ideea e sa simplifici scrisul fiindca la 17-18 ani (SPER) esti foarte ocupata cu 4 facultati si 6 copii...3 caractere nu inseamna mai mult decat 2?), lipsa totala a semnelor de punctuatie. Ce Dumnezeu...eu scriu cate 5 pagini si nu mi-e greu sa pun tot ce trebuie acolo unde trebuie, voi obositi scriind 3-4 randuri? Mi se pare lipsa de respect, faptul ca printre cei 10 ce scriu exista 3 care o fac corect dovedeste ca nu este imposibil. Sau sunt 3 fraieri si 7 isteti, nu? Toata lumea mai greseste, se mai grabeste....dar gasesc inadmisibil ca 90% din raspunsurile incarcate pe forumuri sa necesite decriptare si nspe recitiri sa te asiguri ca ai inteles ideea. Am zis ca le iau asa cum sunt ca sa nu dureze o vesnicie sa fac o postare, ca numai le numerotez si despart. Dar a fost imposibil, ma zgariau pe retina frazele fara noima sau cu greseli gramaticale si ortografice crase.

12 comentarii:

  1. softpedia :D e forumul meu favorit :P
    O perioada nu mai intrasem pe el,acum am revenit :D

    Pupici! Eram sigura ca va urma si partea a doua a acestui post!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine a fost Bolero, a fost si primul gasit si era si foarte consistent in informatii.Nici nu stiam ce sa citesc mai intai.
    Eu sper sa mai urmeze multe parti...forumuri beauty sunt suficiente, numai ca am fost un pic comoda si am incercat sa caut in subiectele cu titluri relative, si sunt ferm convinsa ca si in alte topicuri printre raspunsurile "cosmetice" mai apar si cateva legate de plafar si homemade.O sa ma mobilizez in acest sens, parca imi era dor sa bantui pe forumuri.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. A meritat efortul știi bine că noi apreciem ceea ce ai adunat aici, multe tipsuri sunt foarte utile și chiar voi încerca anumite măști pentru ten (cea cu ananas va fi prima).
    Cat despre greșelile din postări, oh da...
    Mie acel shi nu mi se pare chiar cea mai mare oroare, să zicem că e o încercare stupidă de a imita ș-ul.
    Ceea ce mă înnebunește însă!!! este JI. Da, în loc de și...

    RăspundețiȘtergere
  4. si la mine initierea in tainele beauty a inceput, cu adevarat citind aceste forumuri(kudika, envy si un forum italian) iar iluminarea deplina am obtinut-o din toamna trecuta cand am descoperit blogurile de beauty autohtone: tu, ruxi, adela, miranda.

    in f multe multe postari este amintit uleiul pt par. am elucidat misterul: uleiul de ricin, migdale etc cu sau fara masca cu ou etc trebuie aplicat pe parul umed, altfel usuca... cum si uleiul aplicai in zona ochilor (pt gidratare) trebuie pus tot pe pielea umeda.. eu nu faceam asa si ma miram de ce nu vad rezultate...

    un alt pont f bun pe care l-am descoperit era tratamentul anticelulitic cu zat de cafea si ulei de masline. practic faci un amestec cat mai omogen pe care ti-l aplici in zonele afectate de celulita.. dupa aceea iti simti pielea f fina si vezi ca zatul chiar a activat circulatia... il aplicam de 2 ori pe saptamana cu rezultate excelente. dezavantajul este ca trebuie sa umbli in chiloti cel putin 30 de minute si mi se pare ca stai si tu la casa, deci fii atenta sa nu infunzi canalizarea... de fapt ai mei mi-au interzis sa-l folosesc acasa la slatina...

    RăspundețiȘtergere
  5. buna, multumesc pentru ce mi-ai scris, si mie imi plac mult bretoanele, dar sunt greu de aranjat IN FIECARE ZI...
    nu pot sa cred ca ai avut rabdare sa postezi ceva atat de lung, insa sunt informatii folositoare!

    pup

    RăspundețiȘtergere
  6. *Da, cand firul de par nu cade greu (si de regula asta e doar calitatea parului des) e practic imposibil sa te trezesti din pat si sa iesi pe usa cu bretonul intr-o forma umana. Am prietene care nu ii fac nimic, nici placa sau perie, nici produse modelatoare, si zici ca doar ce au iesit de la coafor. Dar au genul acela de par care cand il strangi in pumn abia il cuprinde pumnul si care unde se termina stransoarea infloreste de bogat ce e, nu sta "lesinat".
    Al meu in schimb dintotdeauna a fost putin si fin, daca strang coada intre degetul mare si aratator imi pot atinge mijlocul aratatorului cu varful celuilalt.Dupa ce ca e putin mai e si matase.

    * lung?? inseamna ca nu ai vazut ce e in urma...sunt mama "romanelor", fie ca e vorba de subiecte bazate pe documentare, fie ca sunt creatie proprie :)) Asta e chiar scurt. Profit de faptul ca fiind blogul meu pot scrie asa cum imi doresc, intotdeauna am urat sa schematizez si scheletizez, mie imi place sa imbrac, imi plac povestile si cred ca astea ultimele doua articole sunt cam singurele de care nu m-am atins decat in privinta corecturii. In rest ador sa le "crosetez" si infloresc.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Debea astept sa incerc crema de par de la plafar, si eu am probeme cu parul "nu ma asculta" si se regenereaza destul de greu. Sunt curioasa daca va da rezultate.:D

    RăspundețiȘtergere
  8. dar eu doresc as as as asasasasasas

    RăspundețiȘtergere
  9. fff bune retetele e bine de stiut

    RăspundețiȘtergere
  10. ce vreau sa stui cat osa imi cada parul dupa nastere de aproape 2luni cade si nu se mai opreste

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare rau, dar eu nu sunt medic....si nu am fost niciodata insarcinata asa ca nu stiu absolut nimic despre ce se intampla in acele momente si post. Ai putea intreba pe forumurile dedicate special discutiilor intre femeile in situatia ta, de exemplu : http://forum.desprecopii.com/forum/

    RăspundețiȘtergere