Translate

luni, 8 noiembrie 2010

Romanian models, pg 11 - Ioana Timoce




Date of birth: March 21, 1992
Place of birth: Beclean
Hair color: light brown
Eye color: blue
Height: 1,76
Chest: 83
Waist: 60
Hips: 88
Dress size: 3/33 (?)
Shoe size: 6/39



Desi a fost printre primele modele despre care mi-am dorit sa scriu, am amanat in speranta ca voi reusi sa strang material mai abundent care sa sustina incadrarea ei in aceasta "brosura" a numelor romanesti cu rezonanta si greutate in industria modei de lux. Din pacate constat ca nu pot avansa, poate si pentru ca exista posibilitatea de o regasi afara sub un alt nume, Ioana T sa zicem. De regula cand numele nu-i usor de pronuntat se renunta la el sau de simplifica, si atunci in conditiile ambiguitatii motorul de cautare identifica greu subiectele relative.
Pentru Ioana am o afinitate aparte, reprezinta in mare idealul meu estetic in materie de proportii si structura osoasa. Inalta, filiforma, delicata, ai senzatia ca pluteste ca un voal. Imi plac nespus chipurile elfen, eterice, inguste si suple, par statuare dar proaspete caci rar regasesti ceva care sa sparga armonia. Nu vad nici macar linii fine, pielea supla si perfect intinsa, flawless, pometii pasibili de sculptura fara a fi insa proeminenti. Si eu am fata ovala insa am pometi plinuti si nici osatura nu este fina, ori mie imi place aspectul acela "tras", diafan, hollow. Nu mi se pare genul de frumusete clasica dar nici nu pot migra cu caracterizarea spre atipie extrema, e undeva la mijloc caci nu e atat de stratificata si excentrica incat sa atraga doar privirile profesioniste ale scout-erilor. La fel de bine poate declansa reactii pe strada sau intr-o revista pentru adolescenti, are aerul proaspat de college girl si degajeaza o senzualitate de lolita, rafinata, discreta, in niciun caz nu-i monument de sex-appeal care adesea duce spre vulg. Nu o gasesc erotica, poate suna a defect dar pentru mine e un plus, intotdeauna am admirat femeile care intorc priviri si zambete misterioase si elegante fara a isteriza circulatia si claxoanele soferilor de autobuz. Un trup androgin are mari sanse sa arate classy in rochii si fuste minuscule, o femeie cu forme e de multe ori o sfidare umblatoare la adresa gandurilor inocente si inofensive. Pentru mine e o diferenta de la cer la pamant intre cum arata Joan Smalls in daisy dukes si tricou simplu, si cum ar arata acelasi outfit pe Kim Kardashian sau Beyonce. In timp ce Joan intruchipeaza ideea stilului ca exercitiu de naturalete, afisand un aer degajat si proaspat just-rolled-out-of-bed si parand ca s-a imbracat fara nici un efort sau alt scop decat comoditatea si placerea de a-si exterioriza feminitatea intr-o maniera soft, dulceaga, Kim si Beyonce ar arata fara voie o sexualitate ostentativa si flirturile aferente.
Desi aspir si diger cu nesat aspectul anorexic, recunosc ca unele arata bolnavicios caci structura osoasa este prea unghiulara si implicit proeminenta, sugerand uneori walking skeletons. Ioana e intr-adevar skinny, dar fara a zgaria retina si firescul, e foarte subtire dar armonioasa si nu harsh. Mai degraba o poti caracteriza drept delicata decat scheletica, nici pe strada nu cred ca ar friza absurdul. Corpul chiar mi se pare energic si tonifiat in ciuda fragilitatii, e imponderabila dar nu da senzatia ca se sparge la prima atingere.
Analizand fotografiile nu pot sa nu subliniez expresivitatea bogata, si mai ales aerul melancolic pe care il iubesc asa tare la Daria Werbowy, intotdeauna adauga complexitate si substanta. In multe cadre seamana destul de acurat, cu deosebirea ca Daria arata mai matur si e slightly my sofisticata, nu-i asa eterica si copilaroasa cum pare Ioana. De fapt tocmai acest aer jucaus e singurul lucru care nu imi place pe podium, sper sa ma insel dar prevad ca va avea succes mai mult in pictoriale si reclame decat ca runaway model. Am mai spus, nu agreez zambetul pe catwalk, le ia din substanta si mister, ori Ioana e senina, ai senzatia ca mereu zambeste atunci cand defileaza. Sper ca timpul sa curga in favoarea ei si sa o stratifice si incarce corespunzator, pare cateodata "swept away" de ce i se intampla si astfel de personalitati nu rezista intr-o lume atat de cameleonica si inselatoare.
Nu pot insirui nume grele in materie de catwalk, fie inca nu a patruns suficient si notabil, fie nu am reusit eu sa gasesc informatiile necesare. Insa am studiat atent, zic eu, listele pe 2010 si nu am putut strange ce visam. Nu cred insa ca nu va surprinde si aici, refuz sa cred ca activitatea ei afara se va limita la editoriale.
Imi sustin afirmatia cu aparitia ei drept "the next big thing" pe site-urile, blogurile si in publicatiile de specialitate : Fashion Copious, models.com, Jessie Craig's Dear Diary (London photographer), Bellazon, Fashion&Beauty, tabu, eva.ro, The Ones2Watch.

Mother agency: ?
Agencies: IMG London/Paris/Milan

Covers and editorials: Harper's Bazaar Romania December 2008(Tuxedo vs Little Black Dress editorial), Harper's Bazaar UK June 2010, Raise Magazine April 2009 numero 1( Dame Blanche editorial), Elle Romania, Glamour Romania

Advertisments: -
Fashion shows: Mavi, Custo Barcelona, in 2008 a fost model exclusiv Chanel, Willhemina Arz, Irina Marinescu, Dorin Negrau, Anne Valleri Hash, Mihaela Glavan si Andreea Musat



"Waiting For..." from fulvio maiani on Vimeo.



Unul din primele ei interviuri :

How discovered:
My sister sent some photos of mine (without my knowledge; she wanted to surprise me) to some small agencies from my country, but gladly the international scouter Giani Portmann noticed me and she brought me to Paris, and I’ve signed now with IMG… so I’m enjoying a great experience as a model

Favorite things:
My bed from home, painting, sushi, the movie “Dear John”, reading, drinking latte machiato

Favorite music, band:
Lykke Li – Everybody But Me, Metallica – Nothing Else Matters, Vama Veche (Romanian band), Scorpions… I like to listen music that can give my soul and mind the freedom of feeling, of imagining.

Hobbies:
I love cooking, my specialty is Apple Cake… and also I like to do fruit tarts.

Favorite piece of clothing:
Pajamas, the most comfortable ones :)

What’s your idea of fun?
Reviewing the moments from the trips/work as a model during the night with my sister :X… funny moments… weird ones (hehe)

Favorite modeling experience so far?
Doing an editorial for Harper’s Bazaar UK, location: Roberto Cavalli’s house. It was an interesting experience because of the idea of the editorial, because of the landscapes, and I loved the clothes also… it was a nice challenge.

What’s the best thing about your hometown/country?
My hometown is quiet and peaceful and I love the sunny days… it’s dreamy… also the traditional food from my country is very good

Favorite artist (any kind):
My sister Karma, she’s a photographer

Place you would love to visit:
Madagascar

Currently you’re obsessed with/about:
Now I’m currently obssessed with: taking a plane, flying through the sky, flying past the countries, arriving



























































































































10 comentarii:

  1. I-ai facut un portret perfect. Diafana, eterica dar "palpabila". Ca un fluturas :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult ce ai scris...si pentru unele persoane din acest domeniu e nevoie sa incerce mai greu..sa aibe rabdare...dar asta nu e o chestie gresita; nu inseamna ca nu are sanse sau idei din acestea; din contra, cu cat face pasii mai marunti cu atat o sa reziste mai mult in domeniul respectiv. Sunt foarte multe de spus(scris), dar ce te rog e sa corectezi doar o mica informatie pe care am observat-o..la mother agency. Nu e nici decum Best Models, de vreun an sau cel mai bine zis de doi ani nu mai are tangente cu ei, iar pe site la IMG o gasesti negresit..incearca departamentul Developments si sa-mi zici pe urma intr-un reply daca ai gasit-o.

    RăspundețiȘtergere
  3. K,iti multumesc pentru interventie, imediat ma uit la IMG din nou asa cum mi-ai sugerat.
    Insa cu Best Models... nu inteleg cum de au dreptul sa ii afiseze profilul daca nu mai are contract cu ei.M-am uitat din nou, randul 3, a 4a, nu pot lua link direct desi am mai incercat.Cum indraznesc sa comita o asa ilegalitate pe fata??

    RăspundețiȘtergere
  4. Gata, am localizat-o la IMG, multumesc pentru pont caci nu m-as fi gandit la development:
    London- http://www.imgmodels.com/details.aspx?navbtn=1&cityID=3&modelid=473886&pic=023.jpg&subid=5564&mainsubid=5564&catID=2&indx=4
    Paris- http://www.imgmodels.com/details.aspx?navbtn=1&cityID=2&modelid=473886&pic=098.jpg&subid=5455&mainsubid=5455&catID=2&indx=3
    Milan- http://www.imgmodels.com/details.aspx?navbtn=1&cityID=4&modelid=473886&pic=069.jpg&subid=5566&mainsubid=5566&catID=2&indx=4
    Pun linkurile imediat in articol. Ai idee unde as putea sa gasesc mai multe fotografii? Ii stiu facebookul, dar chiar daca prin absurd mi-ar fi dat accept unei cereri nu mi se pare cinstit sa ii "fur" acele poze.
    Ms ms

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur mult ca ti-au fost de folos informatiile..cei de la Best Models nu stiu ce e cu ei, dar de fapt stiu; in fine, e drept nu au nici un drept sa ii mai pastreze imaginea pe site-ul lor. Ca sa iti zic drept, Mother Agency nu are, adica e doar IMG-ul care e de fapt principala agentie.
    Unde ai mai putea gasi poze?Hmm..din cate stiu, pe Deviant Art, daca sti site-ul. Daca nu scrie Karmaelf on deviant art..pe marele Google si ai sa gasesti ceva. Oricum pozele respective arata naturaletea ei si nu e poate ceea ce iti doresti sa vezi, insa e totusi munca ei dar spre forma de libertate, initiativa, placere. E ea;))..
    Mai multe inca nu stiu sper sa iti fie de folos:d..
    Si cu mare placere..

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult, le-am gasit...si acum mi-am dat seama si de unde veneau recomandarile,nu facusem legatura si nici nu imi trecuse prin cap sa caut si pe latura aceea, dar oricum nu stiam numele exact ci doar karma ;)
    Mie chiar imi plac cele de pe Deviant,nu avea cum sa nu imi placa naturaletea avand in vedere ca pozele mele preferate din cele de mai sus au fost polaroidele.Chiar imi sunt utile, cautasem in toate felurile posibile si mai mult de cele deja intregrate in postare nu gasisem.

    RăspundețiȘtergere
  7. Linii fine?? nu are linii fine?? pai cum sa aiba linii fine daca are 18 ani?? bine ca n-ai ales un model de 14 ani si s-o lauzi ca nu are linii fine. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma refeream la ridurile de expresie, eu spre exemplu am avut dintotdeauna pronuntat santul naso-labial asa ca nu am aspectul acesta relaxat si destins.Si nu am fost vreo impatimita a machiajului sa zici ca am ajuns asa (si ma refer si la liniile din coltul ochiului) de la abuz, ca nu mi-am lasat pielea sa respire sau nu am ingrijit-o suficient. Nu am gene bune si basta, unele se rideaza la 18, altele nici la 35.
    Nu stiu de unde ai prins ideea ca starea si textura pielii tin obligatoriu de varsta si atat, e un avantaj si nu o certitudine. Iti postez 1000 de poze cu adolescente ridate,santuri de-a binelea, cu pielea terna, pungi, cearcane, pete, ce nu pot iesi din casa fara tencuiala de rigoare.
    Tu faci diferenta dintre linii si riduri? Eu numar pe degete fetele de 18 ani care au pielea ei. Daca iei blogosfera la puricat, de la 17 la 40 si, mai toate se plang de problemele pielii.
    E ca si cum mi-ai spune ca ce cauta acneea peste 25 ani. Da, nu-i varsta propice, dar asta nu inseamna ca nu se manifesta si exista milioane de femei martore.
    Asa ca ironia chiar nu isi are rostul,cat timp exista o infinitate de exemple concludente, este clar ca face parte din realitate si acest aspect.Nu mai suntem pe timpuri cand fiecare isi purta varsta caci nu existau factori nocivi care sa schimbe cursul firesc,imbatranirea prematura a pielii o vezi la orice pas mai ales in lumea modei unde stau 7 zile din 7 cu straturi de machiaj si chiar vopsele pe fata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si daca fata asta si toate celelalte prezentate aici nu au ce trebuie si nu-s altfel decat "turma", atunci sa promovam in continuare o Tonciu, o Sanziana Buruiana, o Bianca Dragusanu. Ele sunt cu adevarat mirifice nemachiate si neoperate, ia uita-te la pozele lor la 18 ani sa vezi ce piele "impecabila" si lipsita de linii/riduri aveau.

    RăspundețiȘtergere