Translate

miercuri, 17 noiembrie 2010

Lolita Lempicka EDP

In 1983 creatoarea de moda Josiane Pividal si sotul ei Joseph Pividal, designer de interioare, au creat label-ul Lolita Lempicka, numit in omagiul scriitorului rus Vladimir Nobokov, al carui cel mai celebru roman este Lolita, si al pictoritei poloneze Tamara de Lempicka, faimoasa in perioada art deco. De regula brandurile poarta numele fondatorului, aici insa a fost invers : cei doi si-au schimbat numele in Lolita si Joseph-Marie Lempicka de indata ce label-ul a prins contur.
Parfumul Lolita Lempicka, lansat in 1997, din melanjul magic intre genialitatea parfumierului Annick Menardo si maiestria designer-ului Alain de Morgues, a fost desemnat Best Women's Fragrance de catre Fragrance Foundation si American FIFI in 1998.
"Lolita Lempicka detine o aroma longevica si ispititoare care armonizeaza gustul dulce al frunzelor de iedera si seminte de anison cu notele delicate de violeta ,radacina de iris si mosc. Acest parfum este pur, fin si cutezator".

Familie olfactiva : Floral Fruity Gourmand
Note baza: Tonka Bean, Star Anise, Ivy, Violet, Pineapple,Licorice
Note varf: Mahogany, Lily-of-the-Valley, Vetiver, Jasmine, Amaryllis, Praline
Note de mijloc: Iris,Tobacco,White Musk, Heliotrope,Vetiver,Vanilla, Almond, Lemon.

Asa cum am specificat de fiecare data cand am descris un parfum, aspir si diger magnetizata aromele dulci, gurmande, care invaluie si poarta o personalitate puternica, incisiva si carnala dar jucausa si proaspata in acelasi timp, melanj de femme fatale si lolita, suficient de senzuale incat sa imbete si sa cucereasca spatiul de desfasurare, dar si pudrate pentru a le rafina si domoli sa nu respinga prin violenta si inaccesibilitatea miresmei.
Desi pana la un punct se incadreaza in descrierea expusa, nu ma imbraca spre exemplu Chanel Allure, YSL Opium, Lancome Tresor, pe care le percep mult prea aspre si agresive, taioase, usor masculine chiar, ci mai degraba JPG Diva, Chopard, Mugler, CK Euphoria, Cacharel Gloria, Hot Couture Givenchy, mai arse si mai delicate, ce subjuga prin capitulare si nu prin smulgere, in preajma carora te simti moale, letargic, te abandonezi plutind intr-o anestezie de ganduri si desfatare de simturi, si nu derutat si irascibil asa cum imi inspirau primele.
Lolita Lempicka nu mi se pare o aroma florala, asa cum a fost initial promovata, ci carnala si gurmanda, dar mai potrivita celor ce adora Hot Couture si Euphoria decat celor ce nu vor sa coboare sub vraja ispititoare dar prea densa si greu digerabila a lui Angel sau Wish. Nu este atat de chilli, de condimentat, nu da impresia ca iti izbucnesc flacari in vene ci mai degraba ca iti sunt hranite si insufletite cu lava, mocnita dar torida, capabila sa topeasca si sa lichefieze. E, daca vreti o intruchipare, voalul potrivit femeii voluptuoase, senzuala in miscari, gesturi, privire, atitudine ce-i par insa inserate in pori si nu preluate si exploatate pentru a manipula periculos de cerebral, Marilyn, si nu arma crancena si unghiulara a unei Marlene Dietriech a carei forta si prezenta dominau si infiorau prin senzatia ca trebuie sa reactionezi, sa te imunizezi, ca duci un razboi psihologic in care poti sfarsi devorat.
Nu imi doresc un melanj de note care sa intinda colti ascutiti ca asupra unei prazi, agitand si instigand instinctele de aparare, ca si cum mi-as lua singura ce mi se refuza, invadand cu o forta inegala si implacabila cu slabiciunea "adversarului", sfasiidu-l si si subjugandu-l cu violenta, va incerca mereu sa evadeze si sa lupte impotriva simturilor carora nu li s-a reusit inserarea constiintei ca au cedat voluntar, ca isi doreau rezultatul. Ci vreau sa port arome ce intind fire microscopice, catifelate si imbatatoare, ce patrund in pielea si in creierul "aspiratorului", amestecandu-se cu celule si sange, sedimentandu-se si sidefandu-i perceptiile cu setea de a se abandona intr-o dolce far niente, nu inotand ci plutind, nu unghiular asemnea pulsului ci domol si armonios ca dansul valurilor de nisip fierbinte.
Nu vreau sa lovesc si sa dinamizez, ci sa dezarmez, sa fac simturile sa se lase moi in puful unei canapele, cu ochii pe jumatate inchisi, sorbind cu nesat si desfatare firele nevazute pana la un soi de coma dulce si indusa pentru a putea pastra clipa.
N-as putea spune ca e un parfum virginal caci imi inspira sexualitate si flirt, dar invaluite in dantele fine si pudrate vanilat intr-un boudoir frantuzesc si nu intr-un serai exotic unde seductia e condimentata cu note masive si in stare pura, alcoolizate. Nu va ganditi la smochine intens colorate si proaspete, la gustul si mireasma lor brute, ci la cele zaharisite, ambrozice, ce invaluie si topesc papilele degustatorului rafinat. Din acest motiv ii neg inocenta pura, caci sunt evidente particulele voluptuoase si tulburatoare de carne si trairi. Nu-i un parfum pe care sa il porti "intamplator" ca apoi sa clipesti surprinsa, simuland teama ca priviri ti se scurg peste vesminte incercand sa se apropie. E o declaratie de feminitate dorita si acceptata si nu un accident, prea elegant si bogat ca sa inspire sex-appeal fraged, adolescentin, ca si cum asa ar mirosi pielea proaspat spalata. Si asta ma face sa il numesc carnal si gurmand, nu floral si proaspat. Delicat da, asemenea catifelei insa, nu precum matasea, nu e totusi atat de fragil si suplu.
Recipientul e armonios si atragator, aparte, dar nu mi se mai pare atat de senzual si rafinat precum valentele miresmei pe care o adaposteste, ci mai accesibil si jucaus, e cred partea ce se apropie cel mai mult de conceptul de Lolita. Potrivit unei domnisoare care numai ieri ce si-a abandonat papusile si inca mai vrea povesti cu zane, e feeric, nu voluptuos.
Lolita Lempinka e parfumul ce-mi staruie in minte si simturi de cand l-am descoperit purtat de una din cele mai bune prietene, si mi se pare ca ma imbraca perfect, sunt euforica si felina in preajma lui. Ea e micuta, delicata, cu o personalitate pe care o vad purtand arome mai curate si mai proaspete, eu sunt mult mai temperamentala si condimentata in trairi si chiar nu mi s-ar potrivi ceva fragil si discret, diafan.
Nu cred ca m-as plictisi vreodata de el, e, cum spuneam mai sus, o declaratie ce solidifica fondul si feminitatea categorica si nu o revelatie imprevizibila si discontinua a reflexelor posibile in diverse procentaje in fiecare - gen azi sunt copil si maine femeie si poimaine nu mai stiu cine ma trezesc.

"I don't mind being burdened with being glamorous and sexual. Beauty and femininity are ageless and can't be contrived, and glamour, although the manufacturers won't like this, cannot be manufactured. Not real glamour... it's based on femininity." - Marilyn Monroe





17 comentarii:

  1. Mie nu mi place... ma ameteste, e prea dulce :( Dar Euphoria imi place... Ce ti-e si cu gusturile noastre :)) Oricum fiecare percepem parfumurile diferit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si specificat ca e dulce in sens carnal si nu floral, si ca nu e fragil si inocent ci senzual si ametitor. Doar ca nu e asa acid si condimentat precum altele din aceeasi familie,mie mi se pare o diferenta intre el si cele de tipul Angel cam ca de la mangaiatul cu unghii lungi si rosii la infiptul lor pana la sange :) De asta am si incercat sa il descriu acurat sa sa identific purtatoarea pe care o va imbraca, nu construi, nu coplesi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, asta pentru ca nici Lolita lui Nabokov nu este inocenta ci din contra. Foarte tare descrierea, ar trebui sa scrii texte publicitare la parfumuri. Ador sa citesc intain o descriere de acest gen si abia apoi sa miros parfumul si sa ma bucur de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Marga, prietena mea cu farmaciile si la care spuneam ca l-am descoperit intai, vrea sa isi faca un site comercial pentru diversificarea si accentuarea vanzarii. Si imi zicea ca o sa ma lase pe mine sa fac descrierile la partea cosmetica, nu e vorba doar de dermato caci si in farmacii mai gasesti sampoane "de supermarket", oje, farduri...In Catena stiu sigur ca sunt si parfumuri caci am vazut casete Elizabeth Arden Red Door, Moschino Cheap&Chic, etc. Ea insa nu are parfumuri, si imi pare rau caci mi-ar fi placut sa ma ocup de ele, si nici nu ma simteam vinovata pentru ca aplicand o data imi dadeam seama cum miros si ce imi inspira. Mai poetic. La creme ce sa fac...ca n-o sa le pot testa asa ca va trebui sa le fac o descriere schematica, de producator, caci nu pot vorbi detaliat si intemeiat despre ce habar nu am.
    Of, Lolita lui Nobokov, stiu ca mi-ai recomandat-o si nici acum nu am ajuns sa o citesc. Poate daca o citeam textul de mai sus lua alta forma, alte valente...

    RăspundețiȘtergere
  5. Of, iar mi-am adus aminte de Gloria Cacharel, dragostea vietii mele.Abia se mai gaseste, si inca pe bani grei.Daca parfumul asta aduce cat de cat cu Gloria, o sa devina noua mea pasiune...pana o sa-l scoata si p-asta din productie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marilyn Monroe , ce dragut ca ai amintit de ea...m-a intristat putin, ufff...

    RăspundețiȘtergere
  7. Culmea e ca exact la asta ma gandeam cu cateva minute in urma...discutam cu cineva pe Facebook despre el imi zicea ca l-am descris exact ca trairile si starea pe care i le-a produs descoperirea lui pe pielea unei prietene. Si ma tot "framantam" in jurul remarcei Irinei, cum ca e prea dulce dar ca in schimb Euphoria CK ii placuse...mi se parea ca undeva nu am surprins ce trebuie incat descrierea sa fie reflexia acurata a setimentului provocat.Si atunci mi-a venit in minte ca dintre toate cel mai mult mi se pare replica a Gloriei,dar nu multa luma cunoaste parfumul pentru ca nu a fost un clasic si nici nu a devenit vreo uniforma gen Aqua di Gio, Wish.
    Eu nu l-am mai avut de ceva ani dar asa mi-l amintesc si cum spui si tu, e alternativa ramasa. Nu cred sa il scoata, se produce continuu din 1997 si cred ca e cel mai cautat produs al lor.
    Gloria a aparut cand eram eu intr-a 12a daca nu ma insel(9 ani in urma), si intaia mostra am gasit-o in pasinile unui Cosmo cu Cameron Diaz pe coperta, imbracata intr-o rochie turquoise brodata cu margele. Era primavara si stiu ca veneam pe jos de la meditatia la gramatica, si obosita si scarbita de un nene profesor universitar faimos prin Craiova pentru ca isi mai altoia si jignea "cursantii" la meditatie, am zis sa ma inveselesc putin cu revista. A fost dragoste la prima vedere, sau mai bine zis primul miros, mi-a incalzit simturile, mi-a aprins privirea.Nu stiu cum de nu a patruns mai adanc si mai larg, majoritatea femeilor cauta cocktailuri puternice dulci si senzuale pentru a nu trece neremarcate, probabil ca nu a parunt suficient de "la moda" sa il aiba, nu indica un anumit statut.
    Chiar daca notele dulci par unora identice, sfera lor e imensa. Generic,dulce-ascutit,dulce-aspru, dulce-pudrat, dulce-carnal/gurmand, dulce- floral/fructat, dulce-oriental, dulce-masculin.
    Repet, Lolita Lempicka e intr-adevar foarte dulceag si imbatator, dar e pudrat, mocnit, nu acut si violent, nu zgarie, nu agita, ci invadeaza si dezmiarda.
    E magnetic fara sa fie agresiv,bomboane de ciocolata cu umplutura de vanilie si nu red hot chilli.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fedorova, mi s-a parut ca surprinde cel mai bine ideea de dulce pudrat...Marilyn era exact combinatia dintre femme fatale si lolita, senzuala dar fara a fi agresiva, gesturile si atitudinea aveau naturalete si invadau asemenea firelor microscopice catifelate pe care mi le imaginam facand pe cineva sa capituleze domol si fara lupta. Voluptuoasa si cu o imagine pe masura, carnala prin forma si culoarea buzelor, croiala si supletea rochiilor, rafinamentul si clasa tocurilor inalte, dar in acelasi timp visatoare si sireata intr-un sens jucaus.
    Pe cand aroma potrivita lui Marlene ar trebui sa fie mai aspra, grea, masculina, seductia exercitata de ea avea ceva diabolic pentru ca neavand o frumusete aparte si armonioasa, ci unghiulara si cerebrala, flirturile ei pareau mai mult razboaie in care isi vana bine stabilit si organizat prada ce la randul ei se agita sa evadeze si sa domine vanatorul.
    Pe scurt, nu-i parfum de "zane" eterice si translucide,portelanate...dar nici de Mata Hari. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie mi se pare inocent.
    Pe langa Kenzo Jungle, pe care il folosesc de cand a dat frigul, zilele in care folosesc Lolita sunt un fel de primavara calduta cu boboci in floare:))
    Eu asa il percep...nu il simt nicidecum carnal. Gingas si tandru as spune.
    Dar cand il imbrac asta este senzatia pe care o am....:D

    RăspundețiȘtergere
  10. Anitta, si eu port Kenzo Jungle L'Elephant mai mereu. Insa tocmai ce spuneam mai sus ca nu intensitatea si nici forma notelor nu exclud un parfum dintr-o anumita familie, am si precizat cate tipuri de dulce poti regasi si ca se deosebeste de cele de timpul Angel, Wish, Jungle prin faptul ca e pudrat si mai stins, desi toate sunt dulci. E undeva la mijloc, in nici un caz nu este inocent, inocenta inseamna discretie si eteric, imponderabilitate, asemenea apei in care ai zdrobit flori si te-ai imbaiat, un parfum ce pare ca iese din corp in mod natural. Ori Lolita nu poti spune ca nu e feromonic, gurmand, ca nu inspira dorinta, e prea cald si ars ca sa il numesti fraged si diafan asa cum ar implica inocenta.Doar ca nu e asa condimentat, ascutit si greu ca alte arome dulci printre care si Jungle.Asta era si ideea cu Marilyn si diferentierea de Marlene, seductie delicata,siretenie jucausa, insa in niciun caz virginala.Si nici gingas nu il vad, atunci ce mai spui de notele vagi, frugale si stinse, tot dulci dar asemenea apei parfumate si nu apei de parfum.Cum ti s-ar parea sa il mirosi pe o calugarita sau pe o copila de 13-14 ani? Inocent? Mie deloc. Atrage, incita. Si in nici un caz din greseala. Dar da, e diferit de cele carnal-condimentate, mult mai apasatoare si violente, care iti fac sangele sa explodeze. Cum spuneam, diferenta intre valvataie - Jungle, si lava - Lolita. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. hey...daca vrei sa il iei mai ieftin ori something,uita-te pe aoro...cel la 30 ml este vreo 80 lei.... eu astept zilele astea sa vina de la ei nina ricci -premier jour si ck- euphoria....

    RăspundețiȘtergere
  12. Am fost pe punctul de a-l cumpara, mi-a placut tare mult. E pe wishlist oricum!

    RăspundețiȘtergere
  13. Il ador! Mi se pare ca miroase a primavara!
    Mi-ai adus aminte si de Marilyn Monroe ,superba femeie!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Si mie imi place parfumul, la inceput nu m-a incantat (l-am primit cadou), insa dupa cateva "purtari" am inceput sa dezvolt un fel de dependenta de el :))..e de asemenea unul dintre cele mai persistente arome peste care am dat..aspect deloc de neglijat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Numai tu puteai sa faci un review asa frumos si deosebit unui parfum! Si s-a nimerit perfect. Imi doresc de mult timp Lolita Lempika si il voi primi de Craciun. Abia astept sa ajunga in bratele mele, il ador!:D
    Si ador si sticla!:X

    RăspundețiȘtergere
  16. Descrierea ta m-a convins ca trebuie sa simt aroma acestui parfum. Cred ca este minunat.

    Te invit pe blogul meu> http://www.whitecharm.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere