Translate

marți, 30 noiembrie 2010

Gel de curatare Elmiplant Bioten miere si arnica

Desi tenul meu mixt se descuameaza constant, refuz sa il asaltez cu produse hidratante pentru ca am constatat ca il imbacsesc. Din acest motiv, desi nu concep sa nu imi indepartez machiajul, fie el discret sau consistent, cu demachiant si tonic, nu pot fara sa nu ma spal ulterior. Anul acesta am tot folosit o multime de tuburi Elmiplant Bioten cu miere si cimbrisor, foarte delicat si light, nu lasa pielea shiny ci catifelata si tonifiata. Dar de-a lungul timpului am avut nenumarate branduri, si concluzia a fost aceeasi : daca folosesc cateva zile doar demachiant si nu clatesc cu gel/sapun, mi se incarca fata. Nu ma simt curata pana nu ma curat complet cu ceva mai "solid", sa vad aspectul perfect mat si tonifiat.
Nu sunt adepta gelurilor, parca nu am controlul situatiei si nici nu spumeaza suficient pentru a impaca piticii de pe creierul meu care nu se simt bine pana nu vad un strat considerabil de spuma soft, fondanta. Ma impac mai bine cu sapunurile dermato, se consuma si mai greu si imi par mai eficiente. Insa de curand m-am hotarat sa termin un gel de spalat L'Oreal HydraFresh pe care il aveam de vara trecuta si se tot tara prin baie prafuit, ocupand spatiul degeaba. Nu ma induram sa il arunc caci a fost bunicel, mai mult comoditatea si prejudecatile ma determinasera sa il abandonez pe cada. Si ca sa nu ma mai descurajez ca nu spumeaza consistent si nu apuca sa curate bine, pe deasupra consumandu-se mult si repede, am hotarat sa il aplic pe fata uscata si sa masez pana se agata de piele si simt la pipait ca se densifica, si abia apoi sa pun apa si sa clatesc. Chiar functiona, cu cateva picaturi acopeream toata suprafata si devenea imediat ca o spuma de ras, lasand pielea tonifiata si foarte neteda. Din pacate, a ajuns si la final caci nu era sacul fara fund, tocmai cand devenisem eu entuziasmata de efecte. Si astfel, a trebuit sa imi iau altul, macar pana imi cumpar din farmacie un sapun bland si miraculos. Sau de ce nu, un sapun natural, dupa care jinduiesc dar ma cam incurca ideea comezii prin posta caci imi place sa le ating si analizez personal ca sa ma pot hotari.
Gelul L'Oreal nu l-am gasit, imi fusese daruit de cineva din Canada si chiar si cand i-am facut review mi-a fost greu sa gasesc pe google o fotografie cu produsul identic, nu avea acelasi aspect si scris. Nici nu speram, si fiind on low budget m-am orientat spre ceva mai accesibil la momentul in speta. Cum ma incantase Bioten, mi-a sarit imediat in ochi gelul cu arnica si miere, destinat tenului mixt. A costat doar 12 lei.
In primul rand, nu imi place cum se comporta ca si textura. Eram convinsa ca orice gel as aplica uscat o sa devina spuma alba, catifelata, si din pacate nu e cazul. Nu devine alb decat la atingerea initiala cu pielea, dar cand incepi sa masezi e iarasi translucid si in loc sa se intinda se absoarbe incat nu mai ai ce "modela" cat sa agate impuritatile si sa curate eficient. Cam ca gelurile acelea anticelulitice apoase ce dispar la simpla intindere inainte sa apuci sa mai faci si masaj. Nu imi place acest aspect, practic te simti ca si cum ai pune albus de ou pe ten, nu se imbina deloc si curatarea e falsa, superficiala. Nici cand adaugi apa nu spumeaza, nu se amesteca ci se anuleaza curgand inainte sa devina dens. Nu curata temeinic, eu nu ma simt in siguranta (cu l'oreal luam si fondul de ten, il agata, Bioten nici macar nu il "deranjeaza" sesizabil), si in plus in ritmul acesta in 2 saptamani de utilizare de doua ori pe zi e consumat.
In al doilea rand, pentru mine e mult prea astringent. Imediat dupa spalare si uscare pielea ma strange, imi place ca nu se mai vad porii dar prea e aspra la pipait, ca dupa o masca de argila. Nu are stralucire, ci e opaca. Dupa cateva minute insa se relaxeaza si destinde, nu se mai observa ca tine, dar daca ar fi sa ma machiez prea curand sunt ferm convinsa ca nu as putea uniformiza fondul de ten riscand sa ramana dare sau chiar sa il adun franjurat. Nu imi place si nu ma pot da cu creme hidratante onctuoase, ci doar foarte light, gelee, ori acestea nu ar putea imbraca din primul moment pielea atat de uscata de gelul de curatare. Caci, asemenea fondului de ten, nu ar face priza netrecand de suprafata sigilata parca.
Dupa ce il clatesc tenul pare curat, dar cum spuneam, am senzatia ca doar il "lustruieste". Vreau sa lase pielea tonifiata dar neteda, si este evident ca nu se poate. Poate pentru tenurile grase ar fi chiar wow, daca aveti descuamari insa evitati-l. Eu una nu am sa-l mai cumpar, sunt prea multe optiuni ca sa ma limitez la "asa si asa".
Printre ele, sapunul Avene Cold Cream de care a fost asa incantata Katynel, Galador si cateva din bucataria Ioanei, Jovis.
  • mi-am luat sapun solid Eucerin, urmeaza review dupa suficient timp de folosire. M-a tentat Avene dar m-a speriat un pic ideea de ultra hidratare, imi era teama sa nu imi ingrase fata suplimentar, si in plus costa dublu fiindca era oferta 1+1. Ca prima impresie, imi place mult. E bland si mi-a lasat pielea fina si ferma in acelasi timp. Nu ma tine, dar porii sunt "stransi", exact cat trebuie. As fi vrut sa spumeze mai dens, ca o frisca, dar merge caci in loc sa il aplic in palme si apoi pe fata, il frec direct de fata usor umezita pana se "agata" consistent.

4 comentarii:

  1. si tenul meu sufera mofturi din astea periodice,in care dupa cateva zile consecutive de demachiat temeinic simt nevoia acuta sa folosesc si un gel de curatare imediat dupa k altfel il simt imbacsit!..pupici..

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine nici apa micelara nu ma incanta...lasa pielea exact ca un tonic, cu o pelicula shiny, pana nu pun apa macar dupa, nu ma simt curata.
    Acum mi-am luat iarasi, ieri, demachiant Garnier, cel roz. Mi-a placut intotdeauna. Si mi-am mai luat sampon pentru par subtire si despicat, rusesc - Retele bunicii Agafia. Nu am apucat sa il folosesc, ma spalasem deja sambata si e prea devereme.
    Mi-a fost greu sa il aleg, m-a debusolat asemanarea intre "pentru par subtire si despicat" si "pentru par fragil si deteriorat", mie imi suna 100% identic. Asa ca am ales vizual, al meu arata ca o miere densa, celalalt arata ca o sarlota galbena, mai mult a balsam. Nu prea imi puteam imagina cum spumeaza "sarlota".:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am incercat doua sapunuri de la Jovis: unul cu argila si carbune medicinal si "bunatati cu miere" sa ceva de genul, exact in acelasi scop, cel al demachierii. Sunt foarte multumita si o sa le mai achizitionez.

    RăspundețiȘtergere
  4. hmmm,ce produse delicoase...
    eu nu ma mai inteleg cu nici un produs de demachiere si curatare in ultimul timp din tot ceea ce am..aveam programare saptamana trecuta la dermatolog,dar am amanat-o pentru maine:D:D:D am o lista luuuunga de intrebari deja pregatite si dupa imi schimb si produsele de ingrijire..de la a la z!!!!:)

    RăspundețiȘtergere