Translate

marți, 30 noiembrie 2010

Fond de ten Vichy NORMADERM TEINT



Majoritatea celor ce obisnuiesc sa activeze in blogosfera beauty&fashion stie deja ca luna trecuta s-a derulat un adevarat maraton Vichy, in care un numar considerabil de bloggerite a primit spre testare si recenzionare toata gama de fonduri de ten, si sansa de a organiza un giveaway sponsorizat. Castigatoarele aveau apoi dreptul de a-si alege varietatea preferata si nuanta potrivita.
Fondul meu de ten a venit gratie Ellei, si surpriza a fost mare fiindca nu participasem nicaieri si cand am lasat comentariul intentia primara era sa dezvalui experienta traita cu prima varianta a lui Normaderm Teint, numita initial NormaTeint. Dar m-am bucurat sincer de "scapare" caci jinduiam un pic sa incerc Aerateint fluid despre care citeam recenzii pozitive pe banda si deja il percepeam ca pe un panaceu universal, eram ferm convinsa ca era ACELA cautat de-o viata.
Dupa cum am mai spus in nenumarate randuri, tenul meu este mixt atipic, pretentios si sensibil. Necesita matifiere, dar descuamandu-se si "strangand" nu se impaca deloc cu bazele exclusiv destinate acestei functii, nu pot pune texturi pudrate, nici lichid/crema-pudrat/a, si nici spuma. Nu fac priza, nu se intind uniform ci sunt fainoase, se strang in orice scuama sau linie, si astfel arat incarcat si ponosit. Folosind doar lichid obisnuit, eram si mai incantata de Aerateint la gandul ca in sfarsit o sa am ce imi trebuie dar dermatocosmetic, cu protectia si beneficiile implicite. Caci, pana la urma, oricat de light ar fi un fond de ten de parfumerie, nu poti sa nu te gandesti ca exista posibilitatea sa agreseze pielea in timp, imbacsind-o sau chiar imbatranind-o. Ori Vichy continea ingrediente prietenoase, care promiteau sa trateze si ingrijeasca, si nu sa cosmetizeze problemele mascandu-le si atat.
Cand am ajuns insa la Sensiblu sa aleg nuanta adecvata, visul meu s-a sfarsit. Nu mai spun ca singura oglinda era fasia ingusta de la stativul cu ochelari de soare, pe deasupra pus si in coltul cel mai intunecat. Nu ma gandisem sa ma lovesc de acest inconvenient asa ca nu purtam oglinda la mine, in general te astepti ca oriunde sunt produse de machiaj sa se gaseasca macar o amarata de oglinda de birou. Partea buna e ca nu eram singura ci cu o prietena.
Evident, am infascat fericita fluidul, si m-am tencuit cat si cum am putut. Surpriza....NU FACEA PRIZA, nu il puteam intinde, desi era foarte light si nu acoperea mai nimic, nici macar nu era insesizabil ci lasa dare inestetice, deloc nu voia sa intre in piele cat sa nu para masca, strat pe strat, ci prelungire, parte a stratului. Nu imi venea sa cred. In plus, nu exista nuanta potrivita. Moyen Sand era prea deschis, desi ca si grupa, neutru, era perfect. Tonalitatea mea e undeva la mijloc, si intensitatea deasemenea. Ultima, Honey Dore, era ok ca si intensitate dar era prea galben-portocalie. Am trecut la crema, desi stiam ca nu e pentru tenul mixt. S-a intins perfect, si acoperirea era mai buna. Nu prea ma incanta ideea sa nu iau fluid dar nu aveam de ales. Am ajuns acasa si iarasi m-am lovit de nuanta...nu stiam ce sa fac, nici Sand si nici Honey nu erau perfecte, orice alegeam trebuia sa ma ajut de o pudra sa le aduc la ce imi era potrivit.
Dupa ce m-am mai privit de cateva ori in oglinda la lumina naturala, am hotarat sa iau Honey caci prea deschis imi parea Sand si nu detineam nicio pudra suficient de inchisa, iar cea bronzanta era deja exagerata. Intamplarea a facut ca domnisoara insarcinata cu trimiterea lor sa decreteze ca nu exista nuanta Honey Dore, desi la un simplu google se dovedeste contrariul, iar eu stiu foarte bine ce am citit pe capacul mostrei din farmacie. Ella m-a notificat sa aleg din nou, si sa specific si numarul nuantei ca sa nu mai existe incurcaturi.
Sincer, exact cum ma asteptam, nu am fost multumita de Aerateint crema, avand mostre de la reviste am tot avut ocazia sa il aplic intre timp. Arata perfect initial, catifelat, neted, natural...dar dupa nici 2 ore se strangea inestetic si straluceam mai rau ca instalatia de Craciun. Uleios chiar. Insa cum deja alesesem am zis asta e, ce sa mai fac mofturi. Sansa mea a fost incurcatura cu denumirea nuantei, si m-am gandit sa intreb daca am voie sa schimb optiunea cu Normaderm Teint. Ma dezamagise varianta veche, numai ca am fost inspirata sa iau in considerare ca poate cel nou e diferit si mi se va potrivi oricum mai bine decat Aerateint crema care nici macar nu era adecvat tenului mixt, fie el si descuamat. Si dorinta mi s-a indeplinit.
Nu am mai incercat nuantele, m-am gandit ca sunt aceleasi la toata gama. Dar am optat pentru Sand in ideea ca Honey era totusi prea orange ca sa il pot face neutru.



  • Mai intai as vrea sa readuc in atentie cum s-a comportat in cazul meu varianta veche, NormaTeint, motiv pentru care o exclusesem din start:
"Nu mi-au placut culorile, sunt putine si sunt fie rose fie aurii. Nimic intre, asa cum aveam nevoie ca sa fie perfect.
Textura este lichid pudrat, nu as spune fondanta fiindca acest termen mi le descrie mai bine pe cele spuma. Dar aspectul pe piele este asemanator. Acoperire mare, insa nu intr-un mod flatant. Personal l-am gasit greu de purtat, imbacsit, nu facea priza cu pielea eliminand posibilitatea unei intinderi uniforme cu aspect natural. Avea aspectul de masca mai ales cand tenul avea probleme cu hidratarea, evidentia scuamele si dupa un timp se strangea urat evidentiind ridurile de expresie. Functia lui trebuia sa fie de matifiere a tenului gras si nu a reusit nici sa matifieze un ten mixt fara probleme mari. Nu vad cum ar ajuta in primul caz daca in cel mai simplu mai mult a daunat. De regula tenurile grase au probleme cu porii si dupa cum s-a comportat cred ca i-ar incarca mai tare. Am citit si destule pareri pozitive insa.
Nu rezista cateva ore, in nici un caz toata ziua, si nu ramane intact in contact cu sebumul. Pielea luceste dupa un timp si fiind deja pudrat nu il poti ajuta cu o pudra. separata. Nu minimalizeaza imperfectiunile ci dimpotriva. Ideea unui fond de ten dermatocosmetic ar fi sa nu irite, sa nu contina substante agresive si sa si trateze. Nu este cazul Normateint. A fost o mare si costisitoare dezamagire careia nu i-am identificat nici macar calitatile unui produs de duzina. Daca a trata inseamna a tencui si a matifia inseamna sa lucesti ca un bec,atunci da, este ideal. Si inca ceva, miroase urat, a medicament. Data viitoare am sa tin minte ca daca un fond de ten frecat intre degete nu este suficient de fin si catifelat incat sa nu se imprime ca o retea in amprente nici pe fata nu va fi uniform."




Ei bine, Normaderm Teint m-a cucerit.
In primul rand, textura nu mai este pudrata la modul detectabil, nu ramane fainos in "ridurile" amprentei daca il framanti intre degete si nici nu lasa dare pe fata. Este lichid fin, se intinde uniform si in ciuda delicatetii acopera foarte bine si fara sa se stranga si sa accentueze deshidratarea sau liniile fine. Aceste caracteristici il fac buildable, si in caz ca mai ai nevoie de extra-acoperire punctuala poti aplica linistita in locul respectiv o noua cantitate, nu arata stratificat si neingrijit. In niciun caz nu are aspectul de tencuiala pe care il conferea primul. Nu se strange urat in pori nici dupa mai multe ore, dimpotriva, cand m-am demachiat mi s-a parut ca ar fi avut efect astringent pentru ca pielea parea mai tonifiata si neteda.
Insa am constatat o mica rezerva, personal trebuie sa il intind cat mai repede pentru ca se comporta asemanator Revlon Colorstay, se usuca si nu mai merge uniformizat impecabil. Nu ma deranjeaza, ci dimpotriva, imi inspira ideea ca se fixeaza si "agata" de ten asa bine incat nu il mai poti modela ca pe o mantie distincta, ci e parte din el.
La nuanta iarasi m-am inselat, nu grav dar se putea evita. Sand de la Normaderm Teint este total diferit de cel de la Aerateint, daca primul era prea deschis si aratam foarte palida, acesta imi vine chiar mai inchis decat pielea mea si in perioada rece nu e tocmai potrivit aspectul bronzat artificial. Nu e aramiu, nici pe departe, dar cu siguranta mi se potrivea mai bine Nude fiindca am avut ocazia sa il incerc gasind in plianta inserata in colet mostre. Ma consolez cu gandul ca pudra Rimmel Stay Matte e oricum mai deschisa, e Champagne - mai mult de atat nu au, si totusi nu mi se potriveste perfect asa ca numai bine le combin. Ideal era sa nu aplic pudra, dar totusi nu ma simt bine fara ea, nu mi se pare ca exista un fond de ten asa eficient si opac incat sa faca fata sebumului nepudrat fin peste.
Surprinzator, chiar matifiaza satisfacator, intaia oara l-am aplicat fara pudra si 4 ore s-a mentinut binisor. La un moment dat parea sidefat, dar nici pe departe nu era oily incat sa arat hidos in public cand mi-e lumea mai draga. Tenul nu a parut sa se revolte, de regula cand aplic fond de ten parca isi face si mai tare de cap sebumul ducand o lupta cu baza in cauza si accentuandu-se enervant si descurajator. Nu o data a trebuit sa ma spal pe fata pentru ca aratam mai bine fara decat cu.
Un mare minus, nu face priza cu apa, spre exemplu cand aveam Airwear si Ideal Ballance de la L'Oreal chiar le amestecam cu cateva picaturi spre a le face mai blendable si mai naturale, si se imbinau perfect. Nu asta asteptam, dar speram macar sa nu reactioneze rau, si din pacate daca iti atingi tenul astfel "imbracat" cu apa, se scurge sub forma de dare mai deschise pe care cu greu le mai uniformizezi. Si nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ce se intampla daca te prinde ploaia pe strada, cum sa mergi cu darele alea, e penibil...Ma consolez cu gandul ca nu le poti avea pe toate si ca e un risc prea rar (nu prea merg pe jos) ca sa nu imi doresc sa il recumpar cand il voi termina, ma dispera alegerea fondurilor de ten pentru ca sunt foarte putine cele cu care m-am impacat bine si ar fi pacat sa nu profit de descoperirea salvatoare. Chiar nu mai aveam ce middle brand sa imi iau din magazine si numai cand ma gandeam la vanzatoarele nesuferite mi se taia de testat, femeile alea chiar nu pricep ca nu pot arunca la gunoi 50-60 lei toata ziua doar pentru ca nu au ele rabdare sa analizez textura si culoarea suficient timp si sa ies si la lumina naturala.
Nu credeam sa ma razgandesc vreodata in privinta lui, ma oripilase cam tare NormaTeint, dar uite ca nu intotdeauna formula noua inseamna doar denumire noua. Chiar e mai fin, natural si eficient. Pentru mine e fix ce trebuie vizual, cu bonusul blandetii si ingrijirii oferite de un produs dermato. Nu pot decat sa ii multumesc Ellei, eu nu i-as mai fi acordat credit daca trebuia sa il cumpar pentru a-l incerca.

  • update : incarca porii. Nu am facut pustule de la el, dar mi se pare ca de cate ori il folosesc la sfarstitul zilei imi simt fata imbacsita, si cred ca apar puncte sub piele. Il folosesc foarte rar, si niciodata cateva zile la rand.


9 comentarii:

  1. Il am si eu si sunt foarte incantata de el,chiar imi place.Probabil tenul meu nu se ingrasa asa tare iarna,pentru ca rezista si cate o zi intreaga

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici la mine nu se duce si nici nu se "imbiba", dar dupa cateva ore devine sidefat sa zic. Dar repet, nu am pus pudra peste. Cum ies rar, nu am avut timp sa il testez in toate formele si contextele posibile, dar l-am purtat suficient cat sa imi dau seama ca imi este chiar bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu m-am indragostit de Normaderm Teint. Chiar imi face bine si ma inteleg cu el. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ahhh,ce ma supar ca nu am nimerit nuanta :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah, stai linistita Ella, eu care-s tare prapastioasa nici nu m-am bosumflat, nici daca nu aveam sansa sa iau si Nude nu era ceva de nerezolvat cu o pudra deschisa adecvata. Iti dai seama daca luam honey...eu nu inteleg asta, cum sa nu fie identice nuantele intre game din moment ce poarta aceeasi denumire. E drept ca multe firme fac pentru fiecare specialitate de fond de ten numere si denumiri ce n-au legatura, dar nici nu induc in eroare. Ori Vichy le-a numit la fel, cui ii trece prin cap ca Sand de la Normaderm Teint, inchis, nu inseamna Sand de la Aerateint care ma facea sa arat palida, dubios de alba. Dar uite ca am avut noroc si l-am putut lua pe puncte, il folosesc pana prin aprilie-mai, apoi trec la celalalt. Am provizii, macar nu trebuie sa imi mai bat capul ca nu-mi mai vine bine exact intr-o perioada in care poate nu il puteam lua.
    Ce ma uimeste e ca nu mi-am dat seama ca nu are treaba cu Aerateint, toate fetele spuneau ca au Nude la Normaderm Teint si eu ma vedeam mai cu mot, mai bronzata ca ele, mie imi trebuia cel mai inchis daca se putea :)
    Oricum, sunt cea mai fericita ca am avut inspiratia sa schimb optiunea atunci, pe raft zacea Aerateint crema la cat de "la soare te poti uita dar la ea ba" (NEGATIV vorbind) ma facea :)
    Chiar nu ii mai dadeam sanse la cat de tare m-a necajit formula veche, ce-mi place la alte marci nu se mai fabrica, la categoria pana in 60lei testasem cam tot ce se putea, fara succes, iar sa dau 100 si + chiar nu ma incumetam. Ma resemnasem ca nu mai folosesc decat pudra si gata, si uite ca datorita tie si dramului de noroc am gasit, fara sa mai caut, fix ce mi se potriveste.
    kiss u

    RăspundețiȘtergere
  6. buna fetelor , eu nu am folosit pana akum Normaderm Teint dar am auzit k este foarte bun ... ce spuneti daca am tenul gras cu tendita acneiica ma va ajuta? Mi-e frica sa nu ma trezesk cu si mai multe cosuri pe fata cum mi sa mai intamplat de multe ori ,va rog sa-mi dati si mie un sfat ce fond de ten mi s-ar potrivi sau ce imi recomandati ?? plzz

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Stii cum e cu recomandarile....nici macar faptul ca un produs e bun pentru noua persoane nu inseamna ca se va potrivi si celei de-a zecea. Din pacate eu cam aici ma incadrez, o multime de cosmetice apreciate de toata lumea pe tenul meu sensibil au facut rau. Mie de ex Normaderm nu imi mai place, prea imi apare luciul repede si am observat ca imbacseste porii si fac puncte din alea sub piele.
      Incearca-l in farmacie si stai pana seara cu el, sa vezi daca iti place ca sa nu dai banii degeaba. Eventual incearca zilnic in cateva farmacii, caci daca e sa iti provoace neplaceri ma gandesc ca in 3-4 zile de aplicare consecutiva se vad.
      Apropo de problemele tenului, iti recomand blogul http://pasagera.ro/, a ajutat multe fete sa scape de acnee si alte afectiuni. Cauta in articolele mai vechi.
      Normal ca ar trebui ales un fdt dermatocosmetic decat unul din magazin, dar sincer eu nu pot sustinte asta pentru ca de ex m-am impacat mai bine cu L'Oreal Mat' Morphose (dar doar asta de la L'Oreal, altele nu mi-au priit) decat cu Vichy si La Roche Posay din farmacie.

      Ștergere
  7. Am facut o acnee urata de la el. Infunda porii oribil! Nu stiu ce se intampla sau ce contine, dar la mine are efecte dezastruoase si eu am ten mixt si nu am probleme cu tenul in mod normal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma mira deloc, nu e prima data cand aud asta despre Vichy. Daca nu ma insel, contine si alcool. Depinde de fiecare, mi s-a intamplat sa ma irit si de la produse corect formulate. De exemplu BHA 2% Paula's Choice varianta lotiune, care a scapat atatea fete din lumea intreaga de imperfectiuni, pori, semne, mie mi-a facut brobonite imediat.
      Imi pare rau sa aud asta, am un ten hipersensibil si stiu cum e sa nu ai nimic pe fata si de la o crema sau fond de ten sa te trezesti cu minuni. De asta nici nu prea le mai schimb, am ramas la ce am vazut ca mi-a mers bine desi sincer ma satur de ele si-as incerca noutati.

      Ștergere