Translate

duminică, 3 octombrie 2010

This is no ordinary love....

Nu imi propun sa vorbesc despre pantofi din punct de vedere medical si nici sa enumar aspecte privind alegerea, purtarea si intretinerea lor. Am scris deja un mic ghid al devoratoareai de stiletto aici. Prefer sa nu implic nici considerentul financiar pentru ca iubesc incaltarile prea mult ca sa imi transform feeria in pecuniar, e suficient ca suport restrictii din acest punct de vedere in alegerile palpabile si e dreptul meu sa visez la piese aparte si fabuloase pe care nu mi le pot permite fiindca o parte din ele costa cat jumatate de masina.
Ma gandeam de mult sa concep acest articol insa ma descuraja exploatarea si filtrarea bazei de imagini disponibile via google, si nici macar nu imi imaginam pe atunci cam cat de incomensurabila este. De trei zile nu fac decat sa vizualizez mii de perechi gasite prin inserarea tuturor brandurilor si formularilor ce mi-au trecut prin minte. Initial imi propusesem sa imi organizez articolul in functie de designerul "in culpa", alaturi de o fotografie a acestuia si un scurt istoric al casei, ca apoi sa vorbesc despre fiecare pereche in parte. Evident, mi-a parut o munca de Sisif ce implica in primul rand dimensiuni considerabile si poate descurajatoare vizual pentru cei ce vor dori sa citeasca. Va fi oricum o postare consistenta pentru ca nu ma puteam rezuma la cateva piese, mi-a fost si asa destul de greu sa ma hotarasc ce pastrez din sutele salvate.
Asadar, de data aceasta am sa vorbesc mai putin si am sa las accentul pe fotografii, un evantai de branduri, culori, texturi, forme, multe din ele parte a unor colectii haute couture dar selectate incat sa fie accesibile "comportamental", m-am gandit in primul rand ce as fi dispusa sa port. Si de aici certitudinea ca nu veti vedea celebrele copite Gaga, amprenta McQueen. Tot respectul pentru geniul disparut, am si inserat cateva din creatiile lui, dar refuz sa fac propaganda acelor concepte pe care le vad potrivite doar in muzeu si cel mult pe podium, cu multa ingaduinta si respect pentru bietele modele silite sa faca echilibristica.
Let the show begin...Manolo Blahnik, Jimmy Choo, Christian Louboutin, Valentino, Dior, Versace, Michael Kors, Stella McCartney, Azzedine Alaia, Lesilla, Gucci, Givenchy, YSL, Burberry, Bruno Magli, Cesare Paciotti, Christian Lacroix, Moschino, Miu Miu, Alberta Ferretti, Salvatore Ferragamo, Gianfranco Ferre, Trussardi, Rodarte, Giambattista Valli, Oscar de la Renta, Elie Saab, Ungaro, Vivienne Westood, Kenzo, Roger Vivier, Dsquared, Sergio Rossi, Sergio Tacchini, Marni, Marchesa, Pucci, Nicholas Kirkwood, Marc Jacobs, Balenciaga, Fendi, Prada, Nina Ricci, Armani, Balmain, Sophia Kokosalaki, alaturi de cateva exemplare mai sfioase ca Topshop.
  • Last but not least, make this a toast to my special shoe-addicted virtual friends...the Top Secret one, and Iulia Iov :)



Personal am facut o fixatie pentru acestia, rezultati din colaborarea lui Valentino cu Philip Treacy. Nici nu ma asteptam sa nu arate fabulos, palariile lui sunt adevarate opere de arta si ma inclin in fata imaginatiei infinite.
Mi se par din povesti cu zane, facuti parca din spuma si aripi de fluture, diafani si inspumati. Indraznesc sa cred ca sunt in fapt din dantela apretata, iar culoarea imi insereaza iluzia ca rasar din piele, cred ca blossom e termenul potrivit. Am flashuri cu flori care izbucnesc brusc, strapungand aerul si deschizandu-se in straturi parfumate si delicate. Ar fi o crima sa-i asortez la o pereche de glezne mai putin gratioase si un calapod lat ca ale mele, stric finetea pantofului, dar cred ca mi-as putea petrece ore in sir admirandu-i.
Feerici, vaporosi, luxurious.



























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































16 comentarii:

  1. cred c-ai stat ceva sa astepti sa se incarce :)))

    toti imi plac! ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. clau yousef ....ure frend4 octombrie 2010 la 00:39

    rasuflarea mi a fost taiata de atata frumusete ,adevarate podoabe .....felicitari si multa stima pentru efort....

    RăspundețiȘtergere
  3. Toata ziua de azi :)
    Problema nu a fost incarcarea...ci mania mea de a ordona totul,Fecioara este obsedata de detalii,stiti doar :)
    I-am pus pe categorii,si am incercat sa gasesc fiecareia o denumire.Numai ca atunci cand am salvat am constatat ca titlul fiecareia se deplasa inexplicabil amestecandu-se intre pozele de la cea anterioara.Asa ca le-am sters,insa pantofii inca sunt in ordine.Care la origine era asa:
    1.Would you like a cup of powdered vanilla and cinnamon tea?We've got almond and nut cookies.
    2.Black'n'White Simphony
    3.I'll take you to the candy shop...have some bubble gum,miss!
    4. Dusted whispers
    5. Metallic rhythms..."I just wanna dance the night away,With senoritas who can sway"
    6. Studded spoiled daddy's little girl
    7. Jewels are a girl's best friends,and Marilyn was damn right
    8. Somewhere over the rainbow
    Ma enerveaza la culme ca trebuie sa muncesc atat sa aranjez pozele cum vreau,trebuie sa deschid doua "postare noua" paralele si sa le mut de nspe ori pana obtin ce-mi doream.Cu scrisul inca nu m-am luminat,n-a stat unde trebuia si basta.

    RăspundețiȘtergere
  4. D-na Yousef my beloved ex-pingu acum mother of Rayan...multumesc pt apreciere si propaganda,desi cred ca acum ma injura pe mine prietenele tale lesinate langa monitor :)))))
    Cum ti-am zis si pe facebook,ia si calculeaza preturile ca adunate fac cat 645i-ul sampanie al vietii mele :))))
    Imi pare rau ca nu te-am putut ajuta cu platformele ruby Alberta Ferretti,dar habar nu am cu cat s-au licitat in final..peste 1000 clar,consoleaza-te ca aia care a castigat a calcat stramb si in plus si intr-o balta murdara de ulei de motor.

    RăspundețiȘtergere
  5. OMG, RA, i'm so in love!!!!


    multumesc!


    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu placere,stiu ca mai sunt multe alte comori nedescoperite dar chiar ma saturasem si nu mai aveam nici idei de formule magice de cautare :))
    Ma consolez cu gandul ca si asa nu ar avea rost sa imi cumpar incaltari scumpe (asta daca ar iesi la iveala ca-s vreo fiica pierduta a lui Bill Gates) pentru ca le port prost. Din cauza calapodului lat mi se umfla repede si orice are toc incepe sa ma stranga si stand si abrupt ma ia durerea de cap. Asa ca ma las spre exterior ca sa fie efortul mai mic si uite asa reusesc sa ii stramb incat pusi pe o suprafata plana in loc sa stea drept stau fiecare putin lasati spre laterala externa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamneeeeeeeee,m-ai omorat!O sa ii visez nopti intregi..toti,dar absolut toti sunt superbi!
    Intr-adevar,"shoes are candy for the eyes and poetry for the feet" :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. superbi!am ramas fara cuvinte :D imi plac foarte mult cei cu pene. as vrea si eu o pereche :(

    RăspundețiȘtergere
  9. wow! o adevarata incantare postarea asta!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. ramo, aici ai fost pe gustul meu! ador pantofii, macar sa ii admir dc nu imi permit sa ii si cumpar! prea tare... :-*:-*:-*

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma inclin in fata pasiunilor incomensurabile!!

    Felicitari pentru rabdare si daruire, a fost un adevarat festin vizual. Cel mai mult mi-au placut sandalele acelea foarte fine cu dantela neagra, ”involburata”.

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow. Sunt absolut superbi!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca v-am surprins placut,desi cred ca mi-am luat si injuraturi pentru exacerbarea suferintei rezultate din netratarea dependentei din motive financiare mostly :))
    Acum ma roade certitudinea ca nu i-am descoperit si pe ACEIA,dar cand imi revin din soc mai caut si fac o noua postare.Aici nu mai incarc,vorba cuiva,imi dau astia penalizari ca am pus prea multe poze :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Ne-ai terminat cu pantofii acestia... :X

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumosi pantofii statement! Mi-a luat o gramada sa stau sa ii privesc pe toti dar a meritat - mi-am clatit privirea cateva minute bune!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mama doamne ce modele, m-a luat inima :((

    RăspundețiȘtergere