Translate

vineri, 29 octombrie 2010

Romanian models, pg 6 - Daniela Mirzac





Date of birth : March 29, 1989
Place of birth : Chisinau
Hair color : brown
Eye color: blue
Height: 1,80
Chest: 82
Waist: 62
Hips: 88
Dress size: 6/36
Shoe size: 8/41



Desi intentionam sa postez un articol in fiecare zi, nu intotdeauna stadiul de concept corespunde temporal si proportional cu materializarea sa, mai ales in standaredele autoimpuse. S-a intamplat sa am suficient material incat sa ma pierd in cantitate si calitate si sa dureze foarte mult sa organizez si selectez cele mai reprezentative fotografii si informatii.
Avand mania detaliilor, nu ma pot abtine sa nu exploatez toate rezultatele expuse cu darnicie de google fiindca functionez, nativ, cu susceptibilitatea ca intotdeauna e loc de mai bine si undeva "zac" acele piese speciale si absolute care mi-ar putea desavarsi puzzle-ul aspirational. Ajung sa strang sute de fotografii intre care nu ma pot hotari, incerc sa deliberez cadrele care surprind valente diferite si expresivitate magnetizanta, pentru a putea reliefa potentialul cameleonic al modelului in speta. Partea mai dificila tine de obtinerea unui volum cat mai bogat al activitatii profesionale, in special in materie de catwalk. Ma ajuta mult Fashion Model Directory, sunt convinsa ca nici acolo informatiile nu sunt complete dar atunci cand cantitatea este totusi notabila te poti dispensa de partea lipsa. A fost cazul Dianei Moldovan si al Andreei Diaconu, unde la categoria fashion shows nu am avut decat sa copiez insiruirea abundenta de nume rezonante.
Din pacate, despre Daniela Mirzac am avut neplacuta surpriza sa gasesc prea putine mentiuni care sa surprinda succesul de care se bucura afara, figura doar pe coperta D Magazine Italy si in cateva prezentari. Aveam nevoie de coperti, editoriale, campanii publicitare, si evident de mai multe nume. Am rascolit forumurile si arhivele revistelor, site-urile de specialitate, bloguri, si am reusit sa adaug ce imi doream. Un singur aspect a ramas firav, spre agasarea mea, activitatea ca runaway model. Sunt convinsa ca e doar o problema constatativa si ca a prezentat pentru mai multi designeri, numai ca mi-a fost imposbil sa localizez cat si ce as fi asteptat. Numai pentru fall/winter existau pe Fashion Spot 90 pagini cu liste si e putin probabil sa nu fi omis ceva, mai ales ca in restul sezoanelor chiar nu am mai avut rabdare sa analizez. Am sa completez pe parcurs, nu are rost sa tin articolul nepublicat numai din acest motiv.
Trecand peste problemele de "secretariat", am ajuns sa cred cu toata taria in ascensiunea ei profesionala, fulminanta pentru un model ce provine dintr-un mediu unde moda conteaza prea putin incat sa existe parghii de propulsare notabile si eficiente fara efort considerabil. Pana la urma se poate ca in tara sa fie omiprezenta in orice eveniment de moda si sa se bucure de succes rasunator iar afara sa se piarda fara a reusi sa se dezvaluie, nefiind suficient de bine manageriata si exploatata profesional. Cateodata conteaza doar sa fie la locul potrivit in momentul potrivit, un dram de sansa depaseste uneori trasaturi, proportii si promovare acerba.
Nu pot spune ca imi place in mod deosebit, am gasit sclipiri mai hipnotizante in alte constitutii si fizionomii. Am recunoscut in nenumarate randuri ca ma atrage atipia, manifestata adesea prin ideea de diafan si fabulos a elfen aura, imponderabilitate, lunar.
Daniela are o frumusete clasica si nealterata, contururi clare, linii curate, un melanj aristocratic care intr-un fel ma respinge prin impresia de superioritate constient exprimata. Nu pare deloc purtata nesperat si indezirabil in lumea fascinanta a modei, ci dimpotriva, inspira ideea ca stie exact ce face si motivul pentru care se afla acolo. Deloc coplesita, nu pigmenteaza si condimenteaza fundaluri, culori, texturi, tesaturi, ci se foloseste de ele pentru a-si deschide si intinde panzele sirete si ametitoare, acaparand totul in jur. Ma atrag sprancenele deosebite, naturale, ii adauga un plus de forta si pentru un model esteticul neimblanzit e un avantaj caci matematica formelor poate aplatiza si opaciza, pe cand atipia evidentiaza. E probabil cea mai subtire din toate cele prezentate pana acum, poate chiar prea anorexica pentru gustul unora. Nu si pentru al meu, sunt adorator fervent al genului si nu cred sa consider vreodata un model prea slab.
Nu imi place nasul, e singura trasatura la care chiar nu admir disproportia, insa nu o face mai putin expresiva si chiar consider ca fotogenia este punctul ei forte existand cateva cadre de-a dreptul fabuloase, piercing as spune. Nu stiu daca-i photoshop sau magia chirurgului estetician, dar in unele imagini este mult ingustat.
Aerul melancolic, enigmatic, nobletea ansamblului si atitudinii imi amintesc de unul din supermodelele mele preferate, Daria Werbowy.

Mother agency: MRA Bucharest
Agencies: AMT Models Viena, Scoop Models, Marilyn New York, Metropolitan Paris, Select Model Management London, Why Not Milan, Group Model Management Barcelona, ANC Hamburg

Avdertisments:
Dolce&Gabbana lookbook, YSL, Bloomingdale's, tokidoki line Sephora, Maria Lucia Hohan, Fly for MS, Michael Kors Swimwear & Bikini Collection, Margiela, Heartloom, Theory Collection(B's), William Rast Collection(B's), Leifstottir Collection(B's), Nanette Lepore Collection(B's), Blumarine Collection(B's), Alberta Feretti Collection(B's), St. John Collection(B's), Herve Leger Collection(B's), Milly Colection, Adam Lippes, Jason Wu Collection, Saks Fifth Avenue, Stella McCartney Collection(B's), Juicy Couture Collection(B's), Diane von Furtstenberg Collection(B's)

Covers and editorials:
Tatler UK June 2007, Madame Germany September 2007, Biba September 2007, Anna, Glamour France March 2010, D Magazine December 2007/March 2008, Teen Vogue US March 2008, Elle Japon, Marie Claire Japon, Spur Magazine Japon, Vanity Fair January 2008, Glamour UK 2010, Chicago Magazine May 2010, Nikki, A Magazine, Glamour Italy, Chew Magazine June 2010, Ocean Drive Magazine, SOMA Magazine October 2009, A4, Vogue Girl Korea July 2010, Elle Italy September 2009, Vogue Italy, Elle Romania November 2008, Marie Claire Romania, Glamour Romania February 2009, Elite Traveler Magazine July/August 2009, Velvet Magazine December 2009, Teen Vogue US July 2010, Glamour Italy August 2010 , Nylon (Editorial Beauty Queen : All That Jazz) November 2009, Surface (Editorial Dream Weaver) issue 77, V (Editorial Powerhouse Marilyn Models) Summer/ Fall 2008, Collective Magazine July 2010

Fashion shows:
Haute Couture - Autumn/Winter 2006 {Armani Privé}

Ready to wear : Autumn/Winter 2007 (Ann-Sofie Back, Aigner)

Haute Couture - Autumn/Winter 2007 (Armani)

Pre-fall 2008 {Oscar de la Renta}

Ready to wear - Autumn/Winter 2008 {Abaeté, Jenni Kayne, Marchesa, Brian Réyes, Tao, Wunderkind, Y-3, Monique Lhuillier, Claire Pettibone, Rubin Singer, Verrier, Pamella Roland, Tadashi Shoji, Willow, Kristina Ti, Laura Biagiotti, Peachoo & Krejberg }

Ready to wear - Autumn/Winter 2009 {3.1 Phillip Lim, Cushnie et Ochs, Devi Kroell, Julian Louie, Naeem Khan, Organic by John Patrick, Rachel Roy, TSE, Vena Cava, Dennis Basso, Chris Benz}

Ready to wear - Spring/Summer 2010 {Cushnie et Ochs, J. Mendel, Juan Carlos Obando, Rachel Roy, Vena Cava, Rosa Cha, Georges Chakra, Alice + Olivia, Tony Cohen, Alexander Berardi, Saloni, Mulberry}

Pre-fall 2010 {J. Mendel}

Ready to wear - Autumn/Winter 2010 {Christian Cota, J. Mendel, L.A.M.B., Tory Burch, TRIAS, William Rast, Abez Mahfouz, Alice + Olivia}

Ready to wear - Spring/Summer 2011 (Douglas Hannant, Diane von Furtsenberg, Lela Rose, Alice + Olivia)









































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































6 comentarii:

  1. O fata frumoasa, poate putin nasucul o dezavantajeaza.
    Off topic: arunca o privire aici http://www.out.ro/2010/10/celor-trei-dragi.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce insista sa isi pastreze sprancenele atat de groase...Nu ma deranjeaza nasul cat ma "oboseste" vizual forma sprancenelor.
    Si da, este prea slaba pentru gustul meu :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ramona de multe ori m-am intrebat unde gasesti rabdarea si talentul care le ai sa scrii asemenea posturi detaliate si cu un continut calitativ?
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Katyna mie imi plac groase doar ca le-as stiliza, e pacat sa aiba de unde pensa si sa nu le dea forma accea perfect unghiulara dupa care tanjesc atatea fete.
    Cat despre greutate...stai s-o vezi pe Andreea Stancu, am si cenzurat cateva poze ca sa nu fiu prea aspru dojenita ca iubesc asa ceva :))
    Vezi,eu nu ma plangeam de constitutie ca si cum as fi o grasana, sau ca sa cersesc complimente cum mi s-a mai zis...am o greutate normala, numai ca nu asta imi doresc, ci sa arat ca ele. Si e o diferenta de la cer la pamant, genunchii lor sunt cat pumnul meu :))
    O fata atat de slaba nu poate arata niciodata vulgar orice si-ar pune, cei mai scurti shorts sau cea mai scurta rochie, in plus se vehiculeaza des ipoteza ca silueta androgina te face sa arati cu cativa ani in minus.
    Oricum n-am sanse nici daca mananc apa o luna,in nici un caz nu am structura lor osoasa more than thin.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea,iti multumesc pentru apreciere! In primul rand e defect nativ, sunt obsedata sa organizez totul pana la cel mai mic amanunt si de teama de a nu omite ceva important/special am tendinta sa adaug prea multe informatii.
    Apoi atunci cand ma pasioneaza ceva sunt in stare sa stau zi si noapte sa termin, in ultimele zile rar m-am dezlipit de calculator si nici nu am simtit plictiseala sau oboseala vizionand toate informatiile.
    Atat ca imi fac putin rau singura, caci iarasi ma apuca damblaua ca nu pot sa-mi duc corpul la magazin sa-mi iau unu din asta :)))
    pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Ema, poate partial ma regasesc...mi-e greu sa imi fac mea culpa pentru fiecare ipoteza din cele mentionate,caci,potrivit naturii umane, mi se pare ca drama mea e cea mai mare...si ca nu totul a fost alegere si rezultatul propriilor actiuni sau inactiuni.
    "Înmuiați inima, ca un burete, în suferință, și vă agățați cu dinții de percepte, principii și alte bazaconii, uitând să vă bucurați de fluturii din plex" - so true...

    RăspundețiȘtergere