Translate

vineri, 16 iulie 2010

Pandora's box

Provocarea a fost preluata de la Alexandra si consta inventarierea artificiilor cosmetice ce intra in alcatuirea portfardului din dotare. Desi ma pasioneaza machiajul si vizualizarea tutorialelor, nu posed talent in acest sens care sa imi permita sa fac trecerea de la o aplicare corecta a culorilor la arta. Sunt meticuloasa din fire si imi place sa am timpul necesar sa acord atentie fiecarui pas, idar n fapt ma rezum doar la cateva produse si exista etape si cosmetice pe care nu le-am detinut si utilizat niciodata si a caror exclusivitate o acord celor cu adevarat pasionate de domeniu si a caror indemanare in jonglarea cu texturi si nuante te lasa fara cuvinte. Ele picteaza, modeleaza, eu doar colorez respectand norme tehnice si estetice de bun simt si cat atat.
  • Am spus deja ca nu stiu sa fac blending si imi este imposibil sa aplic mai mult de doua culori si acestea doar pe pleoapa mobila. In mare parte, e vorba numai de una, un gri-negru mat, caruia i-am ramas fidela datorita abilitatii de a-mi schimba culoarea ochilor din aluna in verde. Mi-am dorit enorm ochi albastri si cred ca lipsa lor e cea mai nedreapta greseala pe care natura a comis-o in defavoarea mea, sunt pur si simplu obsedata de aceasta nuanta. Nu ma consoleaza posibilitatea lentilelor fiindca nu imi doresc schimbarea fata de cei din jur, incat sa imi fie suficienta doar din cand in cand, ci fata de mine insami si atunci pentru a fi cu adevarat fericita ar insemna sa le port zilnic. Imposibil din punct de vedere medical, mai ales pentru ochii mei sensibili afectati in trecut foarte des de conjunctivita si in prezent inrosindu-se si lacrimand cu usurinta la orice atingere. Nu am deci o multitudine de culori, am hotarat sa renunt la paletele ce nu faceau decat sa zaca neatinse pe etajera pana la expirare, si sa pastrez doar ce utilizez cu adevarat. Machiajul cu care ma simt pusa in valoare si care imi deschide privirea consta in fard negru pe pleoapa mobila, eyeliner sau kajal negru, si mascara pentru volum.

- fard kaki si maro-mov no name, textura asemanatorea L'Oreal Holographic
- fard verde oliv Essence
- fard turquoise no name
- fard burgundi no name
- fard gri deschis Miss Sporty
- fard negru Manhattan + no name
- fard alb Rimmel
- fard crema argintiu cu reflexe mov Rimmel




Nici macar pe cele din imagine nu pot spune ca le folosesc, rezumandu-ma in ordine la negru, burgundi si kaki. Nu ma indur sa le arunc pentru ca vizual ma incanta nuantele si cutiutele, si probabil vor mai zabovi ceva in portfardul meu pana sa sfarseasca, asemenea paletelor si celorlalte mono-uri nefolosite, la gunoi.


- Max Factor Masterpiece
- Rimmel Max Volume
- Maybelline Colossal
- Helenna Rubinstein Glorious

Urasc sa dau jos rimelul si sa imi aranjez genele uniform, nu imi stau la acelasi nivel si atunci trebuie sa muncesc un pic, de aceea de multe ori renunt la aplicare. Optez pentru mascara volumizatoare cu periute mari ca sa imi construiesc repede gene bogate, prefer sa renunt la alungire.


  • Nici la capitolul buze nu posed o colectie de rujuri si glossuri desi aveam candva depozit si neglijam nefericit si impardonabil termenul de valabilitate. Din fericire, am buze pline si simetrice si imi permit sa port orice nuanta si chiar sa le pastrez nude. Sunt dependenta de balsamul-tratament Carmex si nici un altul nu il poate inlocui, activarea circulatiei ma face sa sper ca le reda coloratia normala si aspectul sanatos pe care il pierdem seduse fiind de pigmenti intensi cum ar fi rosul. Nu mai vorbesc de efectul de netezire care nu necesita zile in sir de aplicare. In afara rujului lichid si a batonului Dior si Avon, toate trei o nuanta de copper, absolut nici un ruj nu contine sidef ci au o textura mata, prafuita. In fapt, ma rezum la glossul Yves Rocher si un ruj no name, trandafirii, pentru ca se potrivesc cel mai bine cu parul saten inchis/negru. Arat batranicios si cheap cu variatii de bej si maro, nici macar cand sunt bronzata nu imi vin bine.
- ruj lichid copper Dior
- gloss pink Nivea
- gloss zmeura Yves Rocher
- ruj mov Farmasi
- ruj rosu pepperoni Farmasi
- ruj corai intens no name
- ruj trandafiriu no name
- ruj copper Dior
-ruj rosu-copper L'Oreal
- ruj copper Avon







- tratament de buze Carmex, varianta classic. Imi pare rau ca nu reusesc sa imi procur stick, este total neigienic sa il aplici cu degetul sau pensula pentru ca nu pot sa umblu cu pensule dupa mine cand ies in oras si mai ales nu le pot curata inainte de fiecare aplicare. Daca a vazut cineva prin Craiova stick-ul, desi nu stiu sa mai fie altundeva decat la farmaciile Dona caci Help Net nu avem, LET ME KNOW!



Imi vine greu sa le arunc dar tot aici voi ajunge pentru ca vor expira. Singurele care imi sunt cu adevarat necesare si de care ma folosesc constant sunt glossul Yves Rocher si rosul trandafiriu no name. Nu am si nu imi voi cumpara niciodata contur de buze, imi doresc insa un gloss incolor.

  • Actualmente, posed patru pudre matifiante compacte din care nu ma pot delecta decat cu una, cea bronzanta cu SPF 20 Dior. YSL desi este o minunatie este prea deschisa pentru tenul meu bronzat si oricum mi-ar parea rau sa o macelaresc zi de zi doar ca sa ma duc la cumparaturi sau sa ma plimb prin parc, Astor Mattitude desi am luat-o pe cea mai inchisa parca tot nu se potriveste perfect si nu prea ma incanta cum se comporta, iar Rimmel in contact cu sebumul isi modifica nuanta si se pateaza, tenul are un aspect murdar, tencuit. Imi placea mult Rimmel Stay Matte in ciuda texturii cam aspre, numai ca nu au nici o nuanta atat de inchisa si abia toamna tarziu pot reincepe sa o utilizez.


- pudra compacta Rimmel Stay Matte
- pudra compacta YSL Eclat et Matite
- pudra compacta Astor Mattitude
- pudra compacta Dior Bronze SPF20








  • Ma declar semper fidelis texturii de gel si compozitiei pe baza de apa a fondului de ten Maybelline Pure Makeup, care din pacate si spre disperarea mea nu se mai fabrica. Mai am putin din Honey si Fawn, ambele insuficient de inchise acum vara dar usor corectabile cu putina pudra bronzanta. Este singurul care reuseste sa faca priza cu tenul meu mixt si deshidratat, vesnic imbogatit cu descuamari in ciuda problemelor cu stralucirea, arata natural si nu da aspect de incarcat ori acumulari insetetice. Nu stiu ce ma fac fara el, este cred singurul matifiant ce nu contine pudra. Absolut orice textura lichid pudrata este dezastruoasa pe pielea mea, arat ca tencuita, nu se intinde bine, imi accentueaza scuamele si imi impune gomaj des si excesiv. Cel de la Rimmel este antirid si are particule sidefate odioase dar l-am cumparat secatuita de incercarile de a gasi o nuanta atat de inchisa ca bronzul meu, il folosesc foarte, foarte rar si mai mult ca pigment adaugat pentru a inchide nuanta celorlalte. L'Oreal Accord Parfait iarasi sunt pastrate ca si material de modificat, sunt oribile pe descuamari si arati ca un beculet stralucitor la scurt timp dupa aplicare, dupa ce ca au acoperire mare nici macar nu matifiaza si nu netezesc. Vichy Normateint este prafos, si oricum intr-o nuanta pe care o pot utiliza doar iarna.


- fond de ten matifiant Maybelline Pure Makeup
- font de ten anti-sebum Vichy Normateint
- fond de ten L'Oreal Accord Parfait R3 si L7
- fond de ten antirid Rimmel Renew&Lift








  • Cat priveste ingrijirea, am spus deja ca desi utilez demachiant si tonic nu pot fara sa nu imi spal tenul apoi cu sapun sau gel. Acum am un gel L'Oreal Hydra pentru ten mixt, un sapun Sebamed si unul Dove. Sunt in cautarea unuia nou, care sa nu usuce dar sa curate bine, eventual ceva pe baza de plante deci Plafar. Demachiantul este de 4 sticlute incoace Elmiplant Bioten cu miere si cimbrisor, iar crema este sebo-reglatoare, tot Elmiplant dar gama Skin Control. Nu imi plac cremele hidratante desi ma descuamez, so kill me, dar nu reusesc sa gasesc una suficient de light. Bioderma, La Roche Posay, Normaderm, bani aruncati fara rost in cazul meu. In rest argila Favisan cat incape, diverse masti cumparate sau home made.


- crema sebo-reglatoare cu arbore de ceai si bambus Elmiplant Skin Control
-demachiat cu miere si cimbrisor Elmiplant Bioten









Nu am fotografiat clestisorul de curbare si dermatografele Ada, habar nu am de ce nu le schimb pentru ca in ciuda popularitatii si a recenziilor pozitive pe mine nu ma multumesc deloc, se strang si curg foarte usor mai ales daca iti lacrimeaza ochii. Am un singur blush pe care il pastrez mai mult pentru oglinda, stiu ca isi are rolul lui si ca un machiaj nu e complet fara, dar chiar ma pot dispensa si oricum nu prea ma pricep sa il aplic sculptural. Nici pensule nu am decat strictul necesar, nefacand blending si rezumandu-ma la 1-2 culori ma descurc adesea si numai cu aplicatoarele adiacente.

  • Dau mai departe leapsa oricui are timp si chef sa isi dezvaluie trucurile din portfard, cu pozele aferente.

11 comentarii:

  1. Hey, de unde ai fardul de essence? Ca am si eu unul mov foarte bun, dar l-am cumparat de la bulgari. Pe la noi nu am gasit :(

    RăspundețiȘtergere
  2. @ irina : Nu stiu daca sunt si la noi,al meu e un suvenir adus de o prietena dintr-o vacanta in Germania,impreuna cu mono-ul Manhattan negru si o oja cu uscare rapida Essence de culoarea piersicii.

    RăspundețiȘtergere
  3. A, ok... merci, credeam ca n-am eu spirit de observatie si nu le vad pe niciun raft.

    RăspundețiȘtergere
  4. hi, your blog looks nice.
    do your in a beauty saloon?

    RăspundețiȘtergere
  5. lovely blog!

    if you'll follow me I'll follow you:
    http://efashionfactor.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult blogul tau,l-am descoperit recent.Vroiam sa te intreb de ce esti nemultumita de pudra Astor,eu intentionam sa mi-o cumpar,tenul meu fiind gras..are nevoie de matifiere.Si sa-ti recomand pt spalarea fetei dupa demachiere sapunul cu borax cu ambalaj bleo.

    RăspundețiȘtergere
  7. Scuze,uitasem sa raspund....o suspectez ca ar fi comedogena,imi cam incarca tenul. Nu vad ce altceva ar putea provoca aceasta reactie,la fond de ten am renuntat momentan caci nu mai am maybelline pure makeup si altul nu-mi place.

    RăspundețiȘtergere
  8. buna, spuneai ca iti place pudra de la Rimmel- stay mate. Sunt curioasa de mai multe detalii: cum se comporta pe un ten gras,ca m-ar tenta sa mi-o cumpar si eu. Momentan am renuntat la fond de ten pentru ca nu gasesc nicinul care sa ramana pe fata dupa cateva ore si sa nu imi luceasca! Mie mi se pare ca fondul de ten accentueaza luciul. ASa ca ma orientez spre o pudra buna matifianta. Ce crezi?

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Sandra,
    I-am facut un review aici - http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/pudra-compacta-stay-matte-rimmel.html
    Ce-i drept atunci eram la inceput si inca nu faceam recenzii foarte lungi si elaborate.
    Ce sa zic...eu am tenul mixt, dar ciudat, daca citesti postarea cu Lierac Mat-Chrono, de ieri, o sa gasesti acolo particularitatile. Am nevoie de matifiere strong, caci sebumul nu neaparat ca ar fi excesiv, dar apare repede si mai toata ziua. Macar vag, ca sidefat, si tot apare, iar vara sunt shiny de-a binelea. Rimmel e destul de ok, dar cam agresiva, nu e deloc catifelata si prafoasa, aspra. Matifiaza mai bine decat majoritatea dar nu arata mereu natural, cand ai pielea deshidratata se vede. Eu mai mereu am cojite, orice as face, si cand o pun direct, fara fdt, ma strange fata un pic. As fi vrut sa fie mai fina. Si mie mi se revolta fata la fond de ten, Pure Makeup era super pentru mine dar nu se mai fabrica asa ca si eu am cam renuntat la fond de ten. De cateva zile am Vichy Normaderm, avusesem acum 2 ani prima varianta, Normateint, si a fost horror..prafos, prea galbem, lasa dare, nu se intindea bine, si nici nu tinea sebumul in frau cum se laudau. Nici 2 ore. Cel de acum insa m-a surprins, se aplica usor, neted, dar inca nu l-am purtat destul sa ii fac review coerent. Inca nu stiu cate ore dureaza.
    Ai putea incerca Rimmel, dar ti-am zis, e prafoasa. Eu o prefer asa decat voal fin care nu tine luciul in frau deloc. Sa nu iei Astor matifianta, mie mi-a incarcat/iritat tenul si nici nu matifia bine.In schimb am auzit numai lucruri bune despre Max Factor creme puff,compacta.
    Ma bate gandul sa incerc pudra Pure Makeup Maybelline, doar fondul de ten s-a scos.
    Daca te uiti in arhiva din noiembrie 2009 o sa gasesti recenzii la majoritatea pudrelor pe care le-am avut.

    RăspundețiȘtergere
  10. mersi mult pentru raspuns. Asa si eu, imi luceste tare fata orice as fata. E un fel de constanta luciul asta.Nu e neaparat cantitatea, si faptul ca pur si simplu e acolo mereu. Folosesc crema matifianta de la bioderma dar nu matifiaza prea mult. nici dupa ce o aplic nu e mata pielea. E intr-adevar curata(normal) si fara niciun pic de sebum dar straluceste. Eu sau un bec..tot aia e. Am sa ma uit si la posturile recumandate. Recunosc, am descoperit recent blogul si nu am apucat sa cotrobai:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca ai avea ocazia sa incerci crema regeneranta Lierac Mat-Chrono - http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/11/lierac-mat-chrono-creme-regenerante.html...am testat si eu bioderma si sincer nu se compara, eu sunt thrilled,cucerita iremediabil. Dar cum e foarte scumpa, cca 160 lei, daca iti permiti sa ti-o iei (sau strangi, cazul meu, pentru mine e o suma foarte mare) ar fi bine sa o poti testa inainte. Sa fii sigura ca si la tine are efect wow, caci nu e totusi o suma de aruncat.

    RăspundețiȘtergere