Translate

joi, 15 iulie 2010

Lac de unghii Maybelline miniColorama

Saptamana trecuta am intrat pentru prima data in universul culorilor OPI, incercand sa imi aleg o nuanta drept premiu pentru concursul castigat pe blogul Emei. Desi am optat pentru un rosu pasional, mi-am invins cu greu slabiciunea subita pentru What's with the Cattitude, un bleu pastel, si Go on Green! , un verde jad. Am ales rosul pe considerente practice, e usor de asortat si purtat, si e culoarea mea eticheta in ultimii 2 ani.
Mi-am promis sa gasesc insa substituente cheap pentru cele doua nuante deosebite mentionate mai sus, fiindca nu imi suradea ideea sa investesc 40 lei intr-un lac de unghii pe care sa il folosesc doar din cand in cand. Nu am avut timp sa ma gandesc daca prima culoarea sau calitatea, asa incat atunci cand am zarit sticlutele colorate intr-un bol dintr-un magazin oarecare nu mi-a mai pasat ca nu stiu nimic despre lacurile Maybelline si s-ar putea sa fiu dezamagita. Pretul mic, 5 lei, nu m-a descurajat si nici nu m-a dus cu gandul la vechimea colectiei si implicit la o strategie de epuizare pentru ca mai vazusem in reviste reclame promovand acest pret. Abia acasa, cautand pe site-ul oficial, am observat ca cele doua nuante nu se regasesc in paleta disponibila si am inteles ca chiar erau mai vechi. Mi-a fost teama sa nu fie ingrosate sau chiar uscate, recunosc ca entuziasmata de reusita nu am mai stat sa le incerc in magazin.
Din fericire, acest defect nu exista.
Cea bleu, nr. 96 Party Blue, era chiar potrivita ca textura, insa verdele, nr 95 Green Park, era putin cam subtire pentru ideea mea de lac de unghii bun. Avand probleme cu aspectul unghiilor, in sensul ca sunt ceva ingalbenite si au foarte proeminenta ca si nuanta dunga ce desparte partea fixa de partea libera a unghiei, trebuie sa folosesc doar nuante mate si perfect opace. Nu ma astept sa arate bine cu un singur strat, desi am intalnit si lacuri care opacizau de la prima aplicare. Insa doua straturi cred ca sunt suficiente si am fost neplacut surprinsa sa constat ca Green Park a avut nevoie de macar 3. Primul strat arata ca si cum as fi injumatatit compozitia cu acetona, o apa colorata care neopacizand si nefiind coloristic ceea ce promitea mi-a accentuat galbenul facandu-l si mai bolnavicios.
In ce priveste Party Blue, au fost suficiente doua straturi pentru a obtine nuanta sticlutei. Insa primul iarasi arata rau, doar putin mai consistent decat la cel verde.
Minusul major este aplicarea neuniforma, nu ai cum sa eviti striatiile si daca incerci sa netezesti trecand pensula peste ele nu faci decat sa le accentuezi si sa curati din stratul existent. Nu ma va face sa nu le mai folosesc, dar imi displace atentia sporita pe care trebuie sa o acord aplicarii si durata mare necesara pentru a le da un aspect cat de cat uniform. Din tot ritualul de beauty, manichiura imi este cea mai dezagreabila si aman cat pot. Pe de-o parte, reusesc sa ma pictez dincolo de contur, iar pe de alta parte le ating mai mereu si trebuie sa o iau de la capat. In plus, urasc sa imi privesc unghiile curatate care imi permit sa le vad forma ciudata, oval ascutit, culoarea si problemele de exfoliere de care nu mai scap la degetul mare si aratator. Am incercat sa nu le mai lacuiesc, le-am tratat, nu am ce sa fac pentru ca problema este interna. Asa ca prefer sa ma bucur de lacurile colorate pentru ca oricum nu m-a ajutat cu nimic renuntarea, fie ea si de durata.
Pare rezistenta, dar nu am avut activitati casnice solicitante zilele acestea. Nu stiu se comporta la spalat de mana spre exemplu, pana acum nu mi-a sarit si nu s-a luat la varfuri. Nu m-ar mira sa o faca, avand in vedere cele 3 straturi, dar totusi sunt subtiri.
Nu o recomand, in viata mea nu am avut un lac care sa se intinda asa urat si neuniform, si nu cred ca este vina pensulei ci a consistentei. Calitativ exista infinite variante mai bune, pana si Ruby Rose sparge de departe competitia, dar din pacate cele doua nuante sunt mai greu de gasit si atunci perimetrul cautarii se reduce drastic.
Se curata foarte usor, pacat ca dureaza asa mult o aplicare decenta.
In ciuda slabei calitati, astazi am comis-o din nou si mi-am mai luat o sticluta de Party Blue gandindu-ma ca nu mai am unde sa o gasesc. Bine ca nu m-am intins si la verde pentru ca cele 3 straturi ma terifiaza grav. Oricum e mai greu de purtat decat bleu-ul. Si ca sa creez palpitatii organizatiei snobilor anonimi, mi-am asortat jadul la un inel no name in valoare de fix aceeasi 5 lei ca si lacul. ;)



14 comentarii:

  1. vreau si eu:(( si ai niste unghiute super dragute,lungi:D

    RăspundețiȘtergere
  2. @extramicuta : daca am gasit eu in Craiova cea utopica,imposibil sa nu fie in Bucuresti.Undeva,acolo,exista un magazin micut sau poate un stand intr-un mall unde trebuie sa mai fie ramase.:) Nu am avut timp sa ma uit la no name-uri de duzina, se intind bine si au tot soiul de nuante traznite. Asa tare ma enerveaza migala aplicarii...
    Cat despre unghiute,multumesc,asta e mana unde nu se rup si nu se exfoliaza :)) Am probleme la dreapta. Lungi ar fi ceva, dar le vreau patrate,chiar trapez cu baza lata jos...ceea ce in limbajul uzual se cheama "lopeti" de genul tipsurilor.:) Si-a propus o prietena sa mi le aranjeze cand vine in tara,inca mai oscilez intre protectie sau tips. Plus ca eu vreau lungime medie si un french permanent ca sa le pot colora apoi cum vreau eu,iar ea vrea arta...frunze uscate,acuarele,strassuri..deja mi le arata pe web asa ca nu cred ca am sanse sa scap cu ceva simplu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. in bucurestiul asta nu gasesti buticuri asa mici:(( trebuie sa ajung in unirii,acolo poate am noroc sa gasesc un mic stand de maybelline,sper.
    sa nu le strici mai rau de la protectie,cel putin asa am auzit de la o tipa(nu stiu cat de adevarat e).

    RăspundețiȘtergere
  4. nice rings (:
    Uite asa mentionand de unghiile tale ingalbenite mi`ai dat o idee pentru blog ... voi scrie despre asta azi(daca apuc, daca nu-maine)
    Daca ai probleme cu unghiile, si spui ca niciun tratament nu te`a ajutat (ai incercat lotiunea de unghii de la farmec ? am citit numai lucruri bune despre ea, si mi`am luat`o si eu :) dar inca n`am folosit`o) poti sa consulti un doctor, sau poti sa iei pastile pentru unghii. Si le poti pili mai scurt...poate fi si asta un motiv.
    Cat despre unghii cu gel / acryl sau orice altceva ..iti spun NU ! Am avut si eu probleme cu unghiile - se exfoliau, se rupeau, erau asa slabite. Si m`am gandit sa le "ajut" putin cu tipsuri... Dupa 2 -3 luni , am revenit la unghiile mele. Doamne. Groaznic! Nu mai imi pun gel sau orice alta minune de asta de ultima generatie Doamne fereste.
    *kiss*

    RăspundețiȘtergere
  5. Am folosit Farmec B5 timp de 3 ani,acum am renuntat pentru ca unghiile nu mai cresteau asa repede si nu facea decat sa mi le intareasca excesiv incat la orice lovitura sa mi se sparga pur si simplu si de cat mai sus.Funtioneaza doar o vreme,apoi unghiile se obisnuiesc cu ea.Acum mai dau din cand in cand doar pe varfuri ca sa nu se mai exfolieze.
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/intaritor-de-unghii-cu-vitamina-b5.html
    Problema mea cu unghiile se datoreaza alimentatiei,dar nu inteleg ce anume le face sa nu stea plane ci sa se aduca de laterale spre interior incat sa capete aspect subtiat spre capat.
    Te pup si sper ca ai primit mesajul pe face.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, am primit mesajul pe FB mersi (:
    Intre timp am scris si pe blog despre unghii ingalbenite si solutii , poate te ajuta.
    Cu unghiile ... cel mai bine mergi la doctor. La nutritionist cred...hmmm .. nu stiu :( Si sa incerci si pastilute de alea pentru par unghii si ummmmm ce mai era... par unghii si piele?
    Kiss

    RăspundețiȘtergere
  7. oh i adore how you've matched the colours with the rings and nails.. people try to clash so often, the fact these colours match looks so gorgeous!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Rachel : Thank you,i'm so glad you did't find the match boring or unispired. I'm not a nail polish fan because i deeply dislike the manicure ritual and my nails don't look so great in their clean form,so i don't have too many shades or brands and neither pay too much attention to it.
    Actually,i'm mostly wearing reds or pink cause they're easier to complete my outfits.But i fell in love with these to shades. I'm obsessed with turquoise in everything so i had to get something like that but it finally turned into this baby blue. I don't like green so this jade/mint is an exception.I got the turquoise ring and thought it would look great with the baby blue,and after buying it with both the green bottle i saw the jade-like stone ring and imagined it could turn into a nice combination.
    So it's not for the sake of nail polish,but to celebrate my jewellery addiction and embelish my "sorcery" rings :)

    RăspundețiȘtergere
  9. I love these colors and the rings are just amazing:)
    xx

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Ana,kiss u beautiful darling with style in your veins and ideas in your cells :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand am vazut pe blogul Adelei colierul m-am gandit la inelul si cerceii tai :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Ema : si eu ma gandeam unde sa ii arat unul asemanator pe care sa si-l poata achizitiona,sunt multe turquoise pe asos dar nu asa.
    In alta ordine de idei,in dimineata asta m-a trezit curierul cu oja OPI, so u made my day :)Tocmai ce mi le-am pictat caci nu mai aveam rabdare, este exact cum o voiam, un rosu pasional,aprins,dar fara sa bata in corai/portocaliu. Numai bun de evidentiat bronzul. Multumesc inca o data!!

    RăspundețiȘtergere
  13. First of all...superbe culorile.Eu una am luat un lac Maybelline miniColorama cu aproximativ 2 saptamani in urma..tot asa dintr-un magazin oarecare,pt o culoare dragutza, o combinatie intre roz si portocaliu. L-am aplicat pe unghii in 2 straturi,nu am avut probleme sa lase urme sau ceva, insa a doua zi am spalat ceva mai multe vase si...unfortunately s-a dat jos cu tot, s-a decojit :| Citisem tot la tine pe blog, despre lacul de unghii FARMASI, si astazi dupa o zi intreaga de facut curatenie prin casa,( ceea ce presupune stat cu mainile in apa foarte mult timp; spalat faianta baie+ bucatarie,vana si chiuveta, plus vreo 3 ture de vase)am fost placut surprinsa sa vad ca rezista foarte bine:D
    Si nu in ultimul rand trebuie sa iti laud inelele ;X

    RăspundețiȘtergere
  14. hmm firma e de prestigiu aici unde stau eu nu am gasit asa ceva mi-ar fi placut sunt adorabile culorile si arata foarte cool pe unghii

    Uite cautand pe bloguri de unghii am gasit din intamplare un curs gratuit de manichiura care e valabil in toata tara pt inscriere acceseaza http://unghiidevis.webs.com

    RăspundețiȘtergere