Translate

vineri, 4 iunie 2010

Mascara BADgal Lash BENEFIT

Desi sunt extaziata la aparitia oricarei noi potiuni cosmetice si sufar cumplit cand nu o pot avea sau macar incerca, nu pot spune ca sunt dependenta de intreg arsenalul disponibil in aceasta sfera si chiar ma pot lipsi de mare parte din portfard. Ca si folosinta, caci la dreptul de proprietate nu am de gand sa renunt curand. Chiar daca ma tratez, sunt genul care simte nespusa bucurie sa priveasca hainele si fardurile minutios aranjate in dulap si pe etajere chiar daca in fapt poarta aceleasi cateva tinute favorite, acelasi ruj si aceeasi nuanta de fard. Efectiv zac cu gandul la ce nu pot avea, stau noaptea si imi imaginez cum le-as asorta si unde le-as purta. Si evident ca in mare parte raman simple dorinte, numele meu de familie e J. nu G. De la Gates, adica.
Imi place sa am multe si cand am chef imi place si intregul ritual al "pictarii", cu toti pasii recomandati de orice make-up artist si cu atentia cuvenita fiecarei actiuni. Dar in majoritatea timpului incerc sa nu compun ansamblul integral pentru a nu-mi determina dependenta fata de rezultat. E clar ca exista o diferenta considerabila intre chipul natural si cel machiat cu tot alfabetul, si nu neaparat in sensul contrafacerii esteticului ci al imbunatatirii exagerate a unor trasaturi. Pometii mei nu arata rau, am fata ovala, insa ajutati de bronzer ori blush ii pot sculpta sa obtin acea "scobitura" tipica modelelor cu fete foarte subtiri. Tenul meu nu-i horror, dar mixt fiind independent de vointa mea, a devenit subtire, descuamat, neuniform, si cu ceva pori dubiosi. Bagheta magica numita fond de ten si/sau pudra isi indeplineste bine rolul de zana buna si ma ajuta sa uit ca sunt nefericita sortii si sa-mi uniformizez si matifiez pielea. Ochii sunt caprui-verde,hazel, si fardul negru, kaki, burgundi ori mov imi este aliat de nadejde in a-i deschide considerabil incat sa pot afirma uneori ca-s verzi(ca-s albastri nu mi-a iesit niciodata sa falsez,poor me). Am parul fin si saten deschis, asa ca posed niste sprancene nu subtiri ci rare si fara forma, nevopsite,necreionate si nepensate le caut cu lupa prin fotografii. Ar fi culmea sa sustin ca eu arat la fel si cu si fara machiaj,si ca sa nu pierd contactul cu realitatea si sa ma trezesc ca atunci cand nu ma tencuiesc cu jumatate de trusa nu-mi raspund prietenii la salut, rar ma fardez ca la carte. Singura parte pe care tin sa o evidentiez sunt ochii, de aceea ma preocupa tehnicile si produsele destinate acestora. Fara dermatograf nu exist, si ma pot limita la el, numai ca nu vreau simpla conturare ci transformare si atunci deja am nevoie si de nuanta de fard potrivita si de un rimel cu efect dramatic. Nu folosesc des rimel pentru ca ma ucide procedeul indepartarii, imposibil sa nu imi intre in ochi si sa nu lacrimez. Cand folosesc chiar tin sa se vada, nu ma intereseaza naturalul decat in sensul evitarii lipirii genelor in stil picioruse de paianjen, in rest le vreau cat mai voluminoase, lungi , in cel mai intens negru. Falsies pe cat posibil. Sa faca vant cand clipesc.:) Si iata-ma in cautarea plumperului de gene perfect, pana acum pe lista alba figurand Diorshow Extase, Maybelline Colossal/The Falsies/Turbo Boost si L'Oreal Double Extension Renewal Serum Inside.
Despre Benefit in general citesc recenzii pozitive, dar acesta este abia al doilea produs testat personal. L-am incercat intamplator si m-am bucurat pentru ca era una din dorintele vechi, dar citind acum pe makeupalley constat ca nu e tocmai un produs de top. Din peste 1000 de consumatoare abia 40% l-ar cumpara din nou. Ma asteptam sa fie deosebit fiindca l-am regasit adesea in recomandarile rubricilor de specialitate. Nu a fost sa fie....cel putin nu pentru mine, posesoarea unor gene perfect normale si oarecare.
Costa cca 19$ si promite efect de gene false, volum extrem si curbare. Functioneaza poate pe principiul "promisiunile sunt date ca sa fie incalcate", nu am suferit asa o deziluzie din ziua cand mi-au spus ca Mos Craciun nu exista si am realizat ca nu am sa primesc in veci cele nspe papusi Barbie cerute. Nu pot spune ca-i un rimel prost, am vazut destule dezastruoase. Intelegand aici de la faptul ca parea ca mi-am udat genele si cam atat, zero alungire/volum/curbare, pana la consistenta prea densa ce genera efect de gene opace, uscate si casabile, depuneri inegale si inestetice, lipire, dezordonare, ochi de raton dupa putin timp sau depuneri de pulbere neagra.
Pot afirma doar ca este departe de renumele brandului si de atributiile oficiale. Cel incercat de mine avea o consistenta prea light ca sa poata conferi aspect de gene false, era doar ceva mai dens decat un lichid. Nu imi place sa imi pun 5 straturi in 30 min, daca mergi pe asa o procedura probabil orice mascara volumizeaza. Rimel de volum inseamna sa imbrace mult si rapid. Si acesta nu o face, se vede ca il porti, dar in principiu pentru ca alungeste putin si defineste prin pieptanare si intunecare. Genele mele nu pareau nici mai dese si nici mai groase, ci numai frumos aranjate si natural definite. Nu vreau naturalete, daca as cauta asta le-as lasa nude. La capitolul curbare iarasi nimic detectabil, nu ma asteptam sa arate ca intoarse cu clestisorul dar nici sa nu vad schimbare. Singurul fapt ce m-a bucurat a fost ca nu mi le-a dezordonat cand am facut zig-zag, s-au asezat uniform. Mie asta imi ia cel mai mult de fapt, sa la fac sa stea egal pe latime si inaltime. Mai ales cand nu folosesc clestisorul ma trezesc cu rarefieri sau apropieri inegale ori cu ele unele mai sus decat altele. Pentru cineva cu gene deosebite, ce vrea aranjare si intensificarea nuantei, chiar il gasesc ideal pentru ca nu lipeste si nu incarca. Nu e cazul meu, eu am nevoie de exagerarea naturii.
Peria este cea mai mare pe care am vazut-o vreodata si initial mi-a parut imposibila. Mi-a placut ca pare facuta din par fin si des natural, multe arata ca periile acelea rotunde pentru ondularea podoabei capilare ce dau senzatia de scotch, plastic. Probabil ca acesta este secretul aplicarii uniforme si nedispersarii genelor, e ca si cum le-ar "mangaia" nu pieptana. Se foloseste putin mai greu in coltul intern dar cu putina atentie nu cred sa fie o problema. Pacat ca nu ajuta cu nimic la volumizare, textura nu e suficient de densa oricat ai insista cu periajul.
Nu as reveni asupra acestui rimel pentru ca exista variante mai ieftine net superioare calitativ.Cele 3 Maybelline costa sub 30lei si cu 2 straturi in putine minute am gene de Bambi.

4 comentarii:

  1. Si cele Maybelline sunt si la promotie acum, primesti un ruj cadou! Adevarul e ca si mie mi se intampla des sa incerc un produs scump, mult-laudat, si sa-l vad ca apa de ploaie. Te face sa te intrebi, cateodata, daca toata review-urile pozitive citite nu au fost platite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramona iti multumesc pt cuvintele frumoase:)

    Ma bucura mult faptul ca sunt apreciata de o persoana rafinata si stilata ca si tine:)

    Sper sa ai o duminica frumoasa
    xo

    RăspundețiȘtergere
  3. Te pup Ana,o duminica frumoasa si tie.Cat despre apreciere,hai sa-i spunem recunoastere.Nu fac decat sa admit ceva ce fiecare vizitator al blogului tau vede cu fiecare postare.Nu am nici indrazneala nici abilitatile tale in a combina,dar asta nu inseamna ca nu ma pot inspira pe ici pe colo si nu pot adapta ce admir la tine incat sa par si eu macar pe jumatate exclusa din fabrica de uniforme :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am o prietena care a avut o problema de la rimelul din comert(nu mai stiu exact ce marca) si a facut o infectie urata la ochi. Dermatologul i-a recomandat ori sa nu mai foloseasca deloc mascara, ori sa mearga pe unul organic. Asa ca nu contest faptul ca produsele Maybelline iti fac gene frumoase, "de Bambi" :), dar ai grija la ce contin.

    RăspundețiȘtergere