Translate

miercuri, 2 iunie 2010

Fond de ten Color Clone Subli-Mat H.RUBINSTEIN,Matt Touch YSL,Teint Singulier YSL

Nu ma ocup de stereotipuri decat in sensul demitizarii, cu maiestria unui chirurg zodiacal a carui activitate nu cred sa inceteze cat timp pe undeva prin cele suficiente zeci de kilograme mai bate in ritm de salsa pe tocuri cui odiosul organ pe care incep sa il cred atotcuprinzator. Asa ca e pur intamplatoare inserarea sintagmei "a fost odata ca niciodata"....cand Ileana Cosanzeana nu se spala pe fata cu Evian si nu-si pulveriza fonduri de ten SF peste bronzul organic, cand obrajii parguiti nu fusesera sculptati cu NARS Orgasm, cand buzele proaspat colagenate nu cunoscusera miracolul numit Chanel Aqualumiere, genele lungi si grele clipeau ritmat a-la-Bambi si fara Divinora,iar parul ei in culoarea graului copt cu suvite cognac,nisip si sampanie nu cunoscuse indemanarea lui Laurent Tourette si proprietatile vopselelor profesionale aplicate impecabil prin balayage. Evident, pe vremea aceea castelul nu prea colabora cu raza de actiune a centralelor atomice, praful era de stele si nu de compusi chimici, vantul suna a briza desfatatoare, soarele era un fel de Givenchy SPA cu vouchere consistente pentru domnitele fidele si efect de IPL, urechile delicate sufereau cel mult de extaz melomanic si nu de supradoza de claxoane si constructii fonetice suave provenite de la calestile cu prea multi cai si prea mult avant social.
Si cum mai cred in povesti dar nu si in basme, am renunat sa mai sper ca istoria se va repeta mai devreme de a 10a mea generatie. "Sunt FEMEIA IMPERFECTA si sunt dependenta de jumatate din inventiile ultimului mileniu.Si nu,nu vreau sa ma tratez.Un centru de supraintoxicare n-aveti?"
Cap de afis, materia pigmentata numita fond de ten. Il uram din tot sufletul,si eu, si hainele mele albe, si imaginea mea sifonata de cele 35grade din miezul verii, si apa din piscina, si nefericitii privitori ai neputintei mele. M-am consolat deja ca nu pot duce tenul inapoi la magazin sa imi dea altul portelanat, si ca imi voi petrece multi ani tencuindu-ma cu constiinciozitate. As vrea sa afirm ca am evoluat, ca il aplic si cu capul in jos si ochii inchisi, si la reflector si la bricheta. Dar nu...trebuie sa pornesc de la premisa ca pe o piele imperfecta SE VEDE. Problema este daca natural sau artificial, discret sau industrial, de bun simt sau de reclamat la OPSR(SR=simtul ridicolului). Si cautarea e mai riscanta si fantasmagorica decat gasirea Atlantidei.
Am experimentat suficient incat sa inteleg ca uneori mai putin inseamna mai mult, si ca pe un ten mixt si uneori rebel potrivit si susceptibil de naturalete este fondul de ten lichid, oilfree si ideal fara parfum. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu imi fac sperante auzind trioul magic YSL ori greutatea constructiei RUBINSTEIN. Mai jos veti regasi si motivul ce m-a determinat sa le reunesc intr-o singura postare.

1. Color Clone Subli-Mat imi atrasese atentia de ceva timp, fiindca aparea drept un soi de panaceu pe forumuri. Miraculos dar greu de procurat in Romania. Costa cca 46$, adica suficient de mult incat sa impuna calitate si efecte maxime. Potrivit descrierii oficiale, "un machiaj diafan cu finisaj natural care infrumuseteaza pielea, ascunde imperfectiunile si evidentiaza tonalitatea fara sa se stranga. Reda textura catifelata si mata si protejeaza impotriva radiatiilor solare." SPF12.

2. Matt Touch imi inspirase incredere datorita brandului, tot ce incercasem de la ei a fost absolut divin. Am mai spus, cu adevarat luxurious atat ca ambalaje cat si ca eficienta. Costa 52$ si promite: "Catifelare, textura matasoasa, finish mat radiant. Extractul de nufar asociat cu buretii sebo-reglatori purifica si controleaza excesul de sebum, iar pigmentii cu straluciri de stele ascund imperfectiunile si ilumineaza textura pielii.Tenul devine neted si proaspat, radiant dat in acelasi timp mat timp indelungat."


3. Teint Singulier , acelasi grandios YLS. Costa cca 45$. "Usor si fin, ajuta la evidentierea texturii, se adapteaza perfect pielii si acopera imperfectiunile. Finish-ul extra-mat genereaza un aspect catifelat si natural. Pigmentii de siliciu formeaza un strat protector care ii da rezistenta. Ofera hidratare si comfort si se potriveste tuturor tipurilor de ten."

Concluzii? Toate trei au o textura pudrata, insa genul acela atat de silky si light incat pot fi considerate mai mult pudra cremoasa decat crema pudrata. De fapt Teint Singulier chiar contine aceasta precizare, dar de la celelalte doua ma asteptam sa fie mai consistente pentru a avea putere de acoperire mare asa cum pretind de obicei bazele matifiante. Detest senzatia aceea oily care ramane pe degete dupa aplicarea acestor "spume/voaluri pudrate", chiar nu imi dau seama ce pot contine in locul uleiurilor incat sa fie asa neplacute la atingere. Nu imi inspira deloc rezistenta si absolut toate cele incercate de-a lungul timpului s-au luat pe haine. Nu imi dau niciodata pe gat pentru ca aleg culoarea similara, dar cu toate astea imi ajung pe gulere/revere prin mijloace care imi scapa, caci nu-i vorba doar la imbracat/dezbracat. Cel putin in acceptiunea mea,cele trei contin particule sidefate,numitele sheer-nu-stiu-ce, menite probabil sa reflecte lumina si nu am descoperit inca in ce mod ar putea face acest lucru caci mie mi se pare ca dimpotriva releva imperfectiunile. Mat inseamna mat....a,ok,admit aspectul acela de mat radiant, nu opac, dar nici sheer. Umed,nud,dar nu sclipiricios. Nu pot spune ca detectez particulele, ci doar ca in compozitie pare a fi integrata genul acela de pulbere sidefie regasita pe aripile fluturilor, ce din punctul meu de vedere nu se prinde de piele,nu face priza,ci doar o acopera. Neaos zis, o tencuieste. Acoperirea e cel mult medie, nu am un ten ce necesita acoperire mare si cu toate astea nici unul din ele nu a reusit sa ma faca sa arat flawless.
De matifiere nu s-a pus problema, nu face fata nici 2 ore, daca plusezi cu pudra arati incarcat si rau. Daca te "bucuri" de deshidratare si descuamare, pregateste-te sa-ti vezi fiecare scuama marita la microscop si sa te deshidratezi si mai tare, asta neinsemnand insa excluderea efectului de beculet. O sa fii un beculet flacky. Ce poate fi mai dizgratios? Un soi de L'Oreal Cashmere mai subtire. Si probabil cu ingrediente mai pretentioase, caci daca ma gandesc bine se poate ca doua fonduri de ten din aceeasi cateogorie sa fie la fel de bune/proaste dar in timp efectele asupra varstei si texturii pielii sa fie diferite. Sper. La ce preturi au ar fi bine macar sa esueze fara sa afecteze.
Sunt ferm convinsa ca arata bine pe tenurile fara imperfectiuni, radiant baby face effect. Dar acelea ar putea functiona si fara o asa incarcatura so......practic destinatia lor expresa nu este atinsa. La mine,cel putin. E buildable, dar la ce bun, perfector tot nu mi-a fost. Probabil merge sa pui straturi numai pentru e foarte light, dar matifiere extrema nu am obtinut.

7 comentarii:

  1. Reverente,reverente :))) Fecioarele astea istete mai mult decat trebuie :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Color Clone ma tentase si pe mine la un moment dat, acum citind cele scrise de tine nu mai vreau sa-l incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sadovian! Iubesc postarile tale. O intrega epopee. Reviews atent ortografiate, antrenante si condimentate cu un pic de umor. Nu te saturi citind :)
    P.S.: Ai pus o poza noua la profil sau nu am fost eu asa de atenta? Arati super ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pt asociere,chiar imi place Sadoveanu si acum e pe o etajera aici langa mine caci face parte din cele cateva carti pe care le recitesc periodic.Ca si cu parfumurile,imi amintesc de diverse perioade din viata mea pe care le regasesc astfel.
    Da,am pus acum 2 zile cred o poza noua pentru ca nu o mai schimbasem de mult si am o multime de fotografii. La inceput le schimbam saptamanal,apoi a ramas aceea si nu am simtit nevoia sa o inlocuiesc.Mi-a venit asa pe moment sa pun ceva mai recent si estival,poate ma prinde atmosfera de vacanta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca mai vad review-uri realiste. Aproape toate blogurile pe care le-am citit ridica in slavi produsele cu nume mari (cum e si YSL) cu toate ca nu au calitatile care sa merite acest lucru. Imi plac comentariile tale si asa cum spunea cineva mai sus, te simti ca si cum ai citi o scurta nuvela. Felicitari! Se vede ca pui pasiune in ceea ce faci. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca am gasit blogul tau,imi place ft mult cum scrii.Nu stiu cum sa zic in cuvinte..dar se simte acel touch,acea atingere personala unica asupra blogului.So...I'm your number 1 follower :)
    Apropo de fonduri de ten...nu am folosit pana acum nici un produs de la YSL,de asta nu am nici o idee daca sunt bune sau nu.Mi-am zis sa incerc si eu unul,ptr ca toata lumea le ridica in slavi..
    Apropo...ma bucur ca am gasit in sfarsit pe cineva care admite ca nu are un ten perfect.So...ce fond de ten folosesti cel mai des?Adica,de care sa fii cat de cat multumita incat sa-l cumperi din nou.
    Te-am inebunit,am scris cam mult :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult, sper sa nu dezamagesc.Nu am mai scris asa multe recenzii fiindca neavand buget pe masura dorintelor am hotarat sa o las mai moale cu cosmeticele, sa iau strictul necesar, si mai bine sa imi cumpar haine de care chiar sunt obsedata. A, si accesorii,sunt devoratoare de cercei candelabru si inele oversized :)
    E ultimul loc unde sa iti faci griji, sunt mamica romanelor. Ma uita Dumnezeu scriind.
    Cat despre fond de ten,pe 99% le desfiintez.
    Tenul meu e mixt,caci dupa un timp luceste,dar in acelasi timp e vesnic descuamat. Degeaba fac gomaj si hidratez caci el mereu se razvrateste uscandu-se.Ca bonus, am ceva pori dilatati(nu rau, dar cat sa se vada) pe obraji (doar pe jumatea dinspre zona mediana a fetei), pe o portiune cuprinsa intre zona unde se termina cearcanele si coltul gurii.
    Teoretic as avea nevoie de fond de ten matifiant, ca sa nu lucesc.Practic, nu pot sa pun asa ceva pe fata pentru ca producatorii de cosmetice s-au axat pe baze incarcate cu pudra,despre care spun ca-s oilfree dar nu stiu daca ai observat ca sunt destul de alunecoase cand le freci intre degete. Nu grasoase, ci cumva silky neplacut, sa nu mai zic ca baga si sidef de parca de asta are nevoie un ten care tinde la luceasca. Din cauza scuamelor si a zonelor uscate, orice baza bogata in pudra ma face sa arat ca tencuita, nu face priza cu pielea si exacerbeaza toate cojitele si liniile.Si oricum mie nu mi se pare ca astea 2in1 practic matifiaza suficient, dupa cum nici un sampon+ balsam nu e eficient precum cele 2 separat. Asa ca, dupa cum spunea si guru Paula Begoun, sunt adepta fondului de ten lichid. Chiar daca nu are acoperire mare/maxima, pe langa ca e buildable caci poti aplica straturi fine pana ajungi unde vrei, poti plusa cu pudra separat.
    Deci, obligatoriul lichide, nepudrate, si (cat mai) oilfree.Poate suna ciudat caci e un produs cheap, dar eu am fost fericita cu Maybelline Pure Makeup, pe baza de apa, cu o textura gelee dar nu asemenea fondurilor de ten spuma.Din pacate nu se mai fabrica dar eu mai am pentru ca o prietena ce si-l cumparase vara trecuta impreuna cu mine nu l-a folosit si acum cand a venit in tara in iulie mi l-a dat mie.In Craiova nu mai am de unde il lua, in Bucuresti fetele spuneau ca l-au mai vazut ratacit si e logic caci sunt 1000 de magazine, aici exista unul singur cu cateva standuri diferite.Imi mai placea Seamless Max Factor, iarasi indisponibil, si Clinique Even Better pe care nu mi-l permit momentan.Acum chiar nu stiu ce ma fac cand il termin, nu ma mai dau, mai bine raman doar cu pudra decat sa aplic ceva care imi imbacseste pielea si se vede fainos.
    Am castigat un Aerateint Pure Vichy,sper sa ma impac bine cu el caci nu mi-am dat seama dintr-o mostra.Am vrut lichidul nu crema, dar testandu-le la farmacie lichidul nu l-am putut intinde, nici nu acoperea si nici cu facea priza cu pielea mea. Eu sunt totusi in cautarea unuia lichid.
    Hai sa pun linkurile cu recenziile la fonduri de ten sa nu cauti dp ele:
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/fond-de-ten-pure-makeup-maybelline.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/fond-de-ten-accord-parfait-loreal.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/fond-de-ten-compact-sun-protection.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/fond-de-ten-affinitone-maybelline.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/fond-de-ten-renew-rimmel.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2009/11/fond-de-ten-normateint-vichy.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/01/loreal-feel-naturale-makeup.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/01/clinique-continuous-coverage-foundation.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/01/fond-te-ten-vitalumiere-chanel.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/01/fond-de-ten-renergie-lift-makeup.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/03/fond-de-ten-loreal-matte-morphose.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/06/fond-de-ten-even-better-clinique.html
    http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/06/fond-de-ten-color-clone-subli-mat.html

    RăspundețiȘtergere