Translate

sâmbătă, 20 martie 2010

Pudra bronzanta DIOR Bronze Matte Sunshine SPF20


Devastam cu nesat cutia cu delicii cosmetice in cautarea unei pudre pulbere din rationamente pur matematice, gramaj mai mare, o cantitate mai mica necesara aplicarii integrale, dispersie mai buna. Poate e doar senzatia mea dar pudra compacta intotdeauna dispare mai repede din recipient iar cea pulbere pare ca nu se mai termina. Partial, norocul mi-a suras fiindca mai erau 3 cutii. In fapt, toate 3 erau nuanta 2, destul de deschisa chiar si pentru tenul meu natural ce in curand urmeaza sa capete aspect din ce in ce mai bronzat fiindca am obiceiul de a ma infiinta la plaja in curte inca de prin aprilie. Asa ca mi-am indreptat atentia spre pudrele bronzante, amintindu-mi ca toata vara trecuta mi-a fost greu sa imi gasesc un fond de ten si o pudra suficient de inchise pentru bronzul meu mai intens ca oricand si am povestit deja cum am sfarsit cu un Rimmel Renew&Lift odios, nematifiant si comedogen si vascos si sclipiricios si vinovat de toate atrocitatile posibile din unicul motiv ca aducea coloristic a smoala si deci era exact ce cautam atunci. M-am gandit eu ca-l mai aranjez cu putina pudra, iluzii desarte evident...o fi avut el culoare bronzului, dar nici daca puneam toata cutia de pudra nu reuseam sa scap de aspectul de beculet sidefat si de senzatia ca am murdarie pe fata si trebuie sa ma spal urgent. Cu pudra a fost si mai grav, nu voiam sa dau foarte mult pe ea, imi plac Rimmel Stay Matte sau Pure Make-up Maybelline, insa nu exista decat nuante deschise.
Nu stiu cat costa, indubitabil peste 150, dar oda surselor neoficiale ce mi-au facut bucuria de a vinde pudrele de orice fel cu 60 lei. Nuanta aleasa a fost 030, Amber Matte, care desi initial m-a speriat fiindca imi parea un soi de caramiziu, a fost neasteptat de potrivita cand la insistenta tipei in cauza mi-am dat putin pe mana si obraz si am constatat ca desi e mai inchisa decat tenul se intinde foarte bine si o sa arate perfect peste cca o luna cand deja am sa fiu bronzata. Ba chiar ma gandesc ca puteam sa aleg 040, pe piele nu este nici pe departe asa intensa ca in recipient.
Sa incep cu singurul minus: nu are aplicator. Cutiuta este tare draguta, eleganta, are inclusiv etui pentru a nu o zgaria si se inchide ermetic incat nu poti avea surpriza sa o gasesti desfacuta sau in caz de faramitare accidentala sa-ti decorezi geanta cu particule de pudra. Am regasit si varianta cu aplicator, insa pentru a nu dubla volumul cutiei ca sa incapa alaturi aplicatorul au redus spatiul si gramajul pudrei si m-am gandit ca nu are rost sa renunt la mai mult produs doar de dragul pamatufului integrat.
Un fapt deloc neglijabil, pudrele compacte, atat cele normale cat si acestea bronzante erau reincarcabile si refiller-ul costa 40 lei.
De regula produsele bronzante contin sidef, nu stiu care e considerentul, probabil pentru ca stralucirea pune mai mult in evidenta bronzul, insa pentru cineva care are probleme cu sebumul ideea de stralucire, nici macar de sanatate, nu va suna bine nici peste ani si ani cand cosmarul se va fi sfarsit. Sechelele raman, clar. :) Ei bine,Dior Bronze Matte Sunshine poate fi acuzata de orice dar nu ca ar contine asemenea particule meschine. Textura este fina, catifelata, nu are aspectul acela silky pe care personal nu il gasesc potrivit tenurilor cu mici probleme ce numai de sclipici nu au nevoie printre sebum si scuame si mai stiu eu ce alte neajunsuri. Am aplicat atat peste fond de ten cat si ca unic machiaj si s-a comportat excelent, matifiaza perfect si nu este asa "grunjoasa" cum este de exemplu multiubita mea Rimmel Stay Matte care desi isi indeplineste cu brio functia pierde mult la capitolul textura fiind cam prea prafoasa si necesitand un spray termal sau macar putina apa pulverizata pentru "naturalizare".
Nu are aspectul acela portocaliu care devine de-a dreptul hidos la cateva ore dupa aplicare cand mai si transpiri si oxideaza, e mai degraba substituentul unui bronz usor aramiu, natural, sanatos si nu isi modifica nuanta in timp. Acopera destul de bine incat cred ca am sa o ador la vara cand am sa merg la piscina si desi stiu ca ar trebui sa nu port machiaj o sa o pot folosi in locul fondului de ten ce in contact cu apa fie dispare fie incepe sa curga sub forma de dare sau sa se stranga. O atingere light uniformizanta, cat sa ma simt comfortabil ca port totusi ceva pentru ca din cauza micilor probleme m-am dezobisnuit sa ies total nefardata oricat de mult mi-as dori. Nu s-a strans inestetic cand am aruncat apa peste si nici nu a disparut in neant.
Nu respect cu strictete povestea cu protectia solara, stiu ca-s indisciplinata si poate inconstienta, asa ca SPF2o nu poate sa fie decat binevenit fiindca separat nu imi aplic zilnic nici picata cu ceara. Cand ai probleme cu sebumul,inca o crema nu iti suna decat a inca un motiv de eruptii cutanate sau pori blocati. Asa ca ma bucur sa fie integrat in pudra sau fond de ten.
O mica rezerva...citeam pe makeupalley ca cineva a patit-o....o euptie cutanata pe care nu a putut-o explica decat prin folosirea acestei pudre de care altfel era incantata. Pana in prezent nu am a-i reprosa asemenea efect impardonabil, si daca am sa remarc in timp am sa updatez imediat recenzia.
Intre timp, eu sunt incantata de achizitie mai ales ca am bronz, protectie si matifiere in aceeasi cutiuta. Sper sa nu se consume rapid si sa nu-mi intareasca convingerea ca se evapora stand pe etajera. Mi-e si mila sa ma dau asa zi de zi, abia astept sa prind putina culoare si sa ma bucur de ea cum se cuvine.
UPDATE! M-a dezamagit. Am fost in club si am dansat ore in sir pana ma dureau si tocurile, asa ca am transpirat abundent inclusiv pe fata tapetata cu fdt si aceasta pudra. Din pacate,m-am patat. Nu pe toata fata insa sub ochi fie a ramas mai deschisa la culoare, fie a intrat in piele. Nu stiu de ce se comporta asa cat timp daca arunc apa peste nu se strange si nu isi schimba culoarea, probabil ca sarurile sau stiu eu ce din compozitia transpiratiei+sebumul(care nu avea cum sa nu apara in 5 ore de aglomeratie,caldura si fum) au facut sa se intample asa.

16 comentarii:

  1. Hey, te invidiez! Cum reusesti sa le cumperi atat de ieftine? M-ar interesa si pe mine, de obicei imi las toti banii in Sephora :-)).

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Pai gasesc persoane care le aduc de afara,probabil sunt furate si revandute en gross intermediarilor la preturi super mici,stiu ca suna urat dar ma gandesc mai mult la afacerea buna facuta decat la provenienta lor neortodoxa.Chiar si asa nu imi permit sa imi iau des mai ales ca am zis sa-mi cumpar mai mult ce am nevoie si sa investesc in haine,incaltari...
    Oricum,am vazut foarte multe la pret mic pe asos.com si strawberrynet.Pe asos de ex am gasit acum pe cineva si isi pune comisioane mici,gen 2 lire la incaltari,1 la bijuterii,1-2 la cosmetice,etc.Nu mi-am luat inca de acolo dar m-am uitat la toate,casetele cu fard de pleoape chiar mi-au parut rezonabile.Urban Decay,Benefit,etc

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum ultima data era invazie de Dior,pudre pulbere si compacte bronzante 60 lei,compacte normale dar varianta refiller 40 lei, fond de ten 60 lei, dermatograf si lip liner 30 lei.Am uitat sa intreb cat erau fardurile de pleoape si nici nu m-am uitat la culori,stiu doar ca am vazut pe cutie ca erau mono si prisme.Nu ma intereseaza fiindca oricum ma dau cu negru ori burgundi si ma tin o vesnicie.
    Cam asta aveau de data asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaaaah! Pudre pulbere, exact ce caut eu acum!
    Cum dau de persoanele astea? Unde stau :-D?
    Mi-am cumpar acum multi ani un ruj Lancome, tot de la persoane care le aduceau din alte tari, furate din depozite / magazine, dar aparent ruju' acela nu era Lancome, mirosea a ruj de 5lei, din piata. Atunci am prins fobie de persoanele astea si am considerat ca vand fake-uri.
    Te invidiez tare, daca esti in relatii bune cu persoana aceea, roag-o sa te lase sa faci poze la produsele care le detine, pentru ca doresc si eu sa achizitionez cumva...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fi o idee,numai ca nu stiu cum le-ai lua fiindca locuieste aici in craiova.Ce stiu sigur e ca pulbere mai era numai nuanta 2 si avea 16g,la compacte erau multe nuante dar era refiller,aceeasi cantitate insa, iar bronzante erau destule a mea e 030 dar am vazut si 020,040,050.Am sa-i propun sa i le fotografiez banuiesc ca ar trebui sa ii convina expunerea numai ca nu stiu cum le-ar livra daca ar vrea cineva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca e sa ma atraga ceva, o sa-ti trimit tie banii prin Western, atat pentru produs, cat si pentru livrare, daca esti de acord :-).

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-i problema,daca pot te ajut,numai sa ajung sa fac pozele ca sa ai material de studiu.Nu mi-a trecut prin cap desi acum 2 zile am fost iara,ma gandeam ca nu intereseaza ca toata lumea cunoaste pe cate cineva care se ocupa cu asta.:)
    Incerc si maine s-o contactez,daca nu e posibil oricum imediat ce reusesc sa le fotografiez postez.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata yummy de tot pudra :X

    RăspundețiȘtergere
  9. M-ar tenta, pe langa pudra pulbere [sau compacta] Lancome sau Dior, gloss-uri Juicy Tubes de la Lancome, blush NARS si rimel Lancome. Asta in caz ca nu reusesti sa faci poza...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am ajuns la ea,o prind mai greu...sper sa isi faca timp curand.
    http://www.fragrancedirect.co.uk/Cosmetics/icat/cosmetics
    Par tentante preturile...desi oferta nu e foarte bogata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si nici firmele nu sunt foarte-foarte interesante.
    Ceea ce ma tenteaza pe mine, e mereu peste 100+ :-(.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna. Te-ar interesa un schimb de banner/linkuri? Daca da, lasa-mi un mesja pe adresa de contact de pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  13. deea imi cer scuze dar nu am rezolvat nimic.Fie ca nu vrea sau chiar nu are timp,habar n-am...probabil ca nu e atat de interesata de potentiali clienti sau poate am gresit eu ca i-am zis pentru ce sunt pozele si i-a sunat a complicatie.Dc am noutati in acest sens,revin cu un post.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cam ce preturi au glossurile si rujurile aduse de persoana respectiva?

    RăspundețiȘtergere
  15. http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/03/leapsa-teasing-pics.html
    aici gasesti maximul de informatii pe care il detin si eu,citeste raspunsurile ce le-am dat fetelor.Nu am cum sa stiu toate preturile,nu cred ca are timp si chef sa mi le zica,chiar nu stiu ce sa iti raspund.Daca esti din Craiova la postul catre care ti-am dat link gasesti nr ei de tel si o poti intreba direct.

    RăspundețiȘtergere