Translate

miercuri, 28 aprilie 2010

Rimel Helena Rubinstein GLORIOUS






Avand in vedere pretul ridicat, aprox. 29 lire, acest rimel nu a existat niciodata pe lista mea de beauty must-have nici macar sub forma de viitor indepartat. Mi-a fost daruit si astfel am ajuns sa il pot incerca.
Dintre toate produsele cosmetice, are termenul de valabilitate cel mai scurt si adesea e si cel mai uzitat si usor consumat asa incat trebuie inlocuit frecvent. Majoritatea femeilor din lipsa de timp, dexteritate sau pur si simplu in cautarea naturalului si simplitatii, evita un machiaj elaborat si rezuma ritualul la mascara, creion si balsam/gloss/ruj. Personal ma simt nefericita si oarecare daca nu imi accentuez ochii, si nu imi imaginez viata fara eyeliner. Daca mai adaug si un fard negru ca intreg ori ca umbra si un rimel de volum, nu imi mai lipseste nimic. Din pacate insa, tenul meu se incapataneaza sa nu arate bine fara fond de ten si/sau pudra si inca nu pot sa fiu adepta unui machiaj minimalist.
Pentru ca alaturi de eyeliner constituie "baza" lookului meu cat de cat onorabil, este normal sa am pretentii serioase in privinta calitatii, mai ales cand e vorba de un asemenea brand si un pret pe masura. Cum am mai precizat, genele mele sunt normale si am nevoie de un produs care sa ma ajute sa obtin un aspect dramatic, volum extrem, intensitate, si daca se poate si alungire considerabila si curbare. De obicei nu se poate sa indeplineasca perfect cele 3 functii, asa incat aleg volumul si ma multumesc cu o minima alungire iar curbarea o rezolv cu clestisorul.
Aici incepe declinul acestui rimel. Ce promite? Curbare si volum incredibile.
"Formula contine Complexul Flex-Activ, o combinatie originala si echilibrata de ceara dura si delicata, rezultand controlul deplin al curbarii si volumului genelor, pastrand in acelasi timp fluiditatea in aplicare. Permite definirea genelor in intregime, de la baza la varf, reveland intreaga intensitate captivanta a privirii."
In realitate, volumul nu exista. Pot sa accept ca reclamele denatureaza putin pentru ca asta inseamna lupta pentru supravietuire in economia de piata, dar nu sufar fabricarea miturilor. Problema nu este ca volumul ar fi departe de efectul de gene false, ci ca lipseste cu desavarsire. In afara faptului ca separa foarte bine si evident le intensifica nuanta, negrul meu fiind mai mult un dark brown, e ca si cum nu ai fi aplicat nimic. Arata chiar mai bine fara, pentru ca naturale sunt ca o perdea, se intrepatrund, pe cand pieptanate devin prea vizibil separate si par subtiri si rare. E tendinta rimelurilor pentru alungire, desi chiar si acelea imbraca macar vag genele. Ori acesta este destinat "indesirii" prin ingrosare, ma asteptam macar sa sesizez o diferenta cat de mica. Textura nu este excesiv de fluida ca sa motiveze neaderarea ori necesitatea aplicarii mai multor straturi, este undeva la mijloc, buildable, dar fara rost pentru ca oricat ai insista volum notabil nu vei avea. Nu exista comparatie intre Glorious si Maybelline Turbo Boost sau Colossal, ambele imbraca rapid si consistent si dau cu adevarat volum dramatic. Nu vreau sa pierd 20 de minute cu pieptanatul genelor ca sa pot spune ca port rimel. Imi aminteste de Rimmel Max Volume, care nu a devenit acceptabil decat dupa ce s-a mai uscat si implicit ingrosat, si Glorious nici macar nu e asa fluid incat sa sper la mari schimbari concomitent cu densifierea consistentei. Fiind asa fin si lipsind greutatea genelor, nu mai poate fi vorba nici de curbare. Din punctul meu de vedere e o conditie esentiala. Imi vin in minte doua exemple...desi nu se face, ati observat ca efectul deosebit se obtine daca folositi clestisorul dupa si nu inainte de aplicarea mascarei?De cate ori am curbat inainte, cand le periam oricum transformarea nu era extrema pentru ca nici baza nu era reusita. In schimb dupa, liftingul si ondularea erau cu adevarat remarcabile. Trebuie doar avut grija sa curatati mereu rimelul ce ramane pe latex-ul clestisorului pentru ca se intareste si apoi pe langa ca nu e igienic mai si lipeste genele la viitoarea utilizare. Si neaparat mare atentie la desprindere pentru a nu le rupe caci nu mai aluneca la fel de usor. Un alt exemplu este parul fin si subtire, unde ma incadrez si eu. Nici o coafura nu rezista fara cantitati industriale de fixativ, daca imi fac bucle si nu le "imbacsesc" cu ceva produse speciale se intind foarte repede. Pentru ca aluneca. Tot asa si curbarea nu va fi maxima si nici rezistenta fara "greutatea" obtinuta prin volumizare.
Singurul aspect care mi-a placut a fost alungirea. Desi nu ii este special destinat, mi-a placut rezultatul. Nu il compar cu maestri in domeniu, probabil nici nu are tehnologia si compozitia de maxima performanta in acest sens axandu-se pe curbare si volum. Dar face fata onorabil unui rimel de alungire bunicel. Eu nu spun ca daca pui 10 straturi nu se vede ca il porti....dar ca si povestea cu pantalonii lungi taiati pana ajung daisy dukes, nu poti lua de la inceput daisy dukes decat sa muncesti atat pana ajungi la ei? Pentru ce sa pierd timp si nervi cand pot sa am ce-mi doresc din 2 aplicari rapide cu produsul potrivit? Doar de dragul alungirii, care oricum nu este tinta mea suprema, nu as cumpara Glorious nici daca ar costa 20-30 lei.
Strangand genele usor intre degete constat ca produsul nu este rigid, nu ai senzatia ca se sparg si nici nu se transforma in pulbere. Dar iarasi este un amanunt nesemnificativ fata de minusurile de nepermis pentru sonoritatea numelui si pretul astronomic.
Ambalajul este luxurious, si nu dezminte notorietatea brandului in acest sens. Numai ca pentru orice beauty addict reprezinta un rasfat si un plus, si nu o motivatie. "Stiti, aceasta mascara este putin cam ineficienta si stiu ca arat de parca nu m-am machiat, dar daca doriti va pot arata tubuletul frumos si bine lucrat, si bonul de la casa sa vedeti ca e scump."
SI PROST, as adauga siderata. Un alt exemplu despre slaba calitate ascunsa in spatele notorietatii numelui. Hmmm, oare l-as (mai) cumpara? Nu exista dimensiuni suficient de mari pentru font sa exprime tot ce imi doresc sa spun cu acel NU!


8 comentarii:

  1. Anul asta ce oja se poarta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Este mascara dupa care tanjeste mama de ceva vreme. ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim,sa stii ca poti lasa un nume chiar daca nu ai blog.Mi-e mai usor sa raspund stiind cui ma adresez,chiar daca e doar un nume.
    Nu stiu ce oja se poarta,ca sa fiu sincera cred ca e ultimul aspect care ma preocupa.Nu in sensul ca nu imi aranjez manichiura ci ca nu am dat niciodata importanta tendintelor ci am folosit exclusiv ce mi-a placut.In ultimii 2 ani,diverse nuante de rosu sau roz.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://thehungryasian.blogspot.com/
    Uite un blog dedicat exclusiv unghiilor,si poate vei gasi ceva nuante sau modele sa iti placa.;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă vrei să mai rămâi cu ceva gene îţi recomand NICIODATĂ să nu mai foloseşti cleştişorul DUPĂ aplicarea rimelului. It's a no-no:) La fel şi aplicarea a mai mult de 2-3 straturi de rimel pe gene. În rest, mişto scris articolul, dar puţin cam lunguţ :) încearcă să concentrezi textele în mai puţine cuvinte. Trăim în era vitezei :) Articolul cel mai recent, de după ăsta e foarte bine scris, dar nu am avut răbdare să-l citesc până la capăt. Te bag în reader, sunt curioasă ce mai ai de povestit:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti multumesc si sper pe viitor sa iti ofer motive sa si raman in reader.:)
    Stiu regula clestisorului,dar sunt atenta si niciodata nu am avut probleme.La mine chiar nu functioneaza inainte,mereu imi e greu sa le fac sa stea la acelasi nivel prin rimelare pt ca din nu stiu ce motiv se "imprastie" sus-jos.Daca le curbez in prealabil in momentul cand rimelez oricum se strica, curbura.
    Nu imi dau mai mult de 2-3 straturi daca rimelul este ceea ce imi doresc,si daca nu este il arunc deci oricum nu ajunge sa fie folosit abuziv.Tocmai de asta aleg rimeluri pentru volum,sunt consistente si imbraca imediat.
    Cat despre lungimea articolelor,nu o lua ca pe un afront sau reticenta la critica,dar imi plac detaliile.Tocmai acesta e avantajul blogului,ca nu exista reguli si limite.Eu imi formez o parere mai apropiata de realitate atunci cand sunt prezentate toate aspectele "comportamentului" unui produs.Mai ales cand e vorba de cele foarte scumpe de la care mi se pare normal sa am asteptari imense.Totusi,nu sunt jurnalist de moda asa incat recenziile si articolele mele isi permit sa sune a povesti.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, e adevărat că e blogul tău şi faci ce vrei. Ţi-am spus doar ca un pointer, posibil chiar personal, că nu am răbdare de obicei să citesc articole atât de lungi, mai ales descriptive. Poate doar dacă ar fi fost o poveste cu un fir narativ. Probabil totuşi că nu mă aflu în nişa ta de cititori:) Oricum, all the best.

    RăspundețiȘtergere