Translate

vineri, 29 mai 2015

Drop Valium, wear a train dress


  • Campanie impotriva antidepresivelor realizata cu sprijinul culorii supreme. A se administra in doze consistente de fiecare data cand simtiti nevoia sa actionati cu obiecte contondente asupra limbilor ascutite. 

Rochia rosie cu trena a mai fost etalata aici inaintea sarbatorilor pascale dar soarele puternic, fundalul alb si camera incapabila sa corecteze imaginea mult prea luminoasa si "arsa" au dus la un rezultat greu de descifrat. De soare nu am scapat nici de data aceasta, desi era 9,30 dimineata deja isi intrase in drepturi serios. Insa din punctul meu de vedere arata infinit mai bine decat la prima incercare si culoarea nu a virat spre portocaliu. 


Rochia este stil tub in partea de sus, asadar impune desuuri fara bretele si insesizabile prin materialul stretch. Nu este confectionata din panza ci dintr-un tricot gros si dens ce se aseaza frumos pe conformatie si cade greu pentru a da prestanta formei semi-sirena si trenei bogate. 
Am spalat-o deja de doua ori si nu si-a pierdut forma si nuanta intensa, numai ca se calca foarte greu. Asemenea unul palton, as spune, am petrecut mult timp incercand sa o netezesc si nu am reusit sa elimin toate cutele.   


Pentru ca nu-mi mai place sa am bratele complet dezgolite, am purtat-o cu o camasa casual peliculizata gasita intr-un second hand. Ii voi taia nasturii sa o pot aborda strict ca jacheta, m-am gandit abia dupa aceste fotografii. Am completat tinuta cu o geanta de umar lucrata dintr-un soi de rafie aurie cu textura glitter si trei coliere statement. Acum intelegeti voi ca nu e chiar destinata mersului cu oile la pasune ori culesului de papadii, dar trebuia sa asiguram sedintei foto natura si public lipsa si campia a fost numai buna. 


Dress : Sheinside, here

Shirt : BCBG Max Azria, thrifted

Belt : Alcott

      Bag : random   











miercuri, 27 mai 2015

Watermelon dress, the joy of a color block


Partea frumoasa a poeziei despre fibre si culori? Versurile libere, panze unde cuvintele se imbratiseaza fara rezonanta pereche si silabele izbucnesc in nuante infinite. Mie nu imi plac regulile caci imaginatia nu poate respira cand poarta cu sine greutatea sabloanelor. Refuz sa reduc tesaturile la simple formule construite independent de fondul celui ce descrie forma. Haina ce nu picteaza segmente de suflet pe piele nu-i decat un acoperamant.


Postarea de astazi spune povestea unei rochii fara maneci, in culoarea serbetului de zmeura, croita din voal delicat si suplu intr-un contur curat si fluid. Este o piesa lipsita de detalii elaborate, avand drept unic decor o esarfa destinata a fi legata in spatele gulerului inalt. Fiindca suport cu greu gulerul si nu m-a incantat aspectul obtinut, am inversat rochia pentru a purta funda in fata. Lungimea este maxi, fara a putea ascunde incaltari cu toc inalt ci mai degraba o pereche de flats.


Nu mi-am dorit sa domolesc culoarea vibranta a rochiei ci dimpotriva, sa o evidentiez in cadrul unui color-block indraznet. In acest scop am ales sa o asociez cu o haina supradimesionata rosu intens si plic Carolina blue, o combinatie pasibila a fi caracterizata drept stridenta dar ilustranta pentru multiplele fatete ale temperamentului meu exuberant.  



Dress : Romwe, here

Coat : Romwe, here

Clutch : random

Sunglasses : Marks & Spencer

















luni, 25 mai 2015

Pied-de-poule and green chiffon


Blazerul cu motiv pied-de-poule era si el parte din lista dorintelor mele de mult timp insa, cum mereu am considerat prioritare rochiile si fustele, ajungea tot mai jos in ierarhia preferintelor. O decizie deloc inteleapta pentru ca imi impune repetitia acelorasi cateva jachete si nu este un segment unde sa pot compensa cu ajutorul croitoresei - in timp ce primele mentionate pot fi realizate usor de ea si uneori chiar de mine.


Daca va place, trebuie sa stiti ca in realitate este gros si implicit potrivit mai degraba primavara si toamna. Am optat pentru marimea L si alegerea a fost inspirata, imi este fix mai ales la umeri si rascroiala manecilor. Are si o forma pe care eu nu o plac, atunci cand il inchizi ramane deschis mult sus chiar daca nu ai un bust notabil. Numai ca nu ma afecteaza prea tare, oricum nu le port inchise niciodata. Doar pe cele subtiri si lungi imi place sa le cambrez petrecute.


Initial am vrut sa il port cu fusta alba plisata etalata recent aici si o bluza verde cu esarfa. Bluza a disparut in neant, nu am reusit sa o gasesc nici dupa ce am mobilizat toata populatia casei. In consecinta am inversat cromatica. Stiu ca este foarte lunga fusta dar alta nu mai am. Inca. O voi scurta candva, cred ca se intelege sugestia vestimentara si fara a-mi sublinia evidenta lungimii extreme. :) Geanta este nepotrivita alaturi de ea, nu si alaturi de o fusta 3/4 cum as fi ales. 



Blouse : custom made

Blazer : Sheinside, here

Skirt : custom made

Bag : Linda, Adona

Sandals : VILA

Sunglasses : Marks & Spencer











duminică, 24 mai 2015

Splendor in the grass

As fi cel mai fericit dintre pamanteni daca fiecare saptamana ar fi la fel de bogata in colete continand rochii lungi si inflorate, asemenea celei ce tocmai s-a sfarsit. Colectia mea s-a imbogatit cu patru imprimeuri si ansambluri cromatice aparte si manifestarea entuziasmului subinteles a adus destul de mult cu miscarile specifice dansului ploii. Da, mai aveam multe (reprosul omniprezent al apropiatilor), insa oricate modele as strange nu as putea sa ajung vreodata la suprasaturatie. 


Rochia careia ii este dedicata aceasta postare arata un pic altfel in forma sa initiala, avand un slit ametitor de adanc pe piciorul drept. I l-am inchis fiindca in ultima vreme nu am mai dorit sa expun multa piele in partea inferioara. Chiar si daca eram amatoare ar fi fost prea inalt, dezvaluia mult. 
Materialul este placut si racoros, un batist opac si intens imprimat. Mi-ar placut sa existe un volan bogat jos, arata spectaculos si as fi castigat cativa cm in lungime pentru a nu fi obligata sa ma rezum doar la incaltari fara toc.


Accesorizarea nu are nimic deosebit pentru ca plimbarea pe campiile patriei avusese un alt scop, intentionam in fapt sa refuz imortalizarea dar la vederea DSLR-ului mi-au sclipit ochii si mi-am schimbat rapid gandurile potrivnice. Bokeh suna cumva magic, are putere de convingere miraculoasa chiar si atunci cand te-ai trezit cu feng shui-ul beteag. 



Dress : Sheinside, here

Hat : faustmann

Bag : Lovelyshoes

Flats : random

       Sunglasses : Marks & Spencer

  








sâmbătă, 23 mai 2015

Salmon blush


Croiala lejera (mai ales cloche), lungime extrema, imprimeu floral - acestea sunt cele trei atribute ce genereaza piesa perfecta in acceptiunea mea si implicit o tentatie mai presus de cumpatarea socratica. Sunt constienta de numarul mare al rochiilor alese strict pentru propria placere, adesea lipsite de versatilitate si greu de integrat in activitatea cotidiana ce impune locatii si evenimente variate. Insa gasesc fireasca aceasta tendinta de a-mi lua portia de fericire zilnica din lucruri mici. Oricat de superficial ar parea, adorarea unei carpe are partea sa de contributie la tonusul psihic necesar pentru activitatile propuse. 


Rochia din imaginile aferente postarii a fost o alegere bazata exclusiv pe atractia la prima vedere, nu mi-a pasat cat de permisiva o sa fie in privinta abordarilor. Mi-au placut foarte mult culoarea dulce, textura vaporoasa si linia romantica fiindca m-au dus cu gandul la rochia unei papusi.  
Este confectionata din chiffon delicat si diafan ce necesita dublura. Mi-l imaginez spectaculos pe un cloche bogat, de minim 3m, cu doua volane jos. Insa volumul moderat sugerat de fotografia de prezentare nu m-a descurajat, din punctul meu de vedere un print deosebit "ridica" o piesa indiferent de simplitatea croiului si contribuie la aspectul boem.
Spatele gol ma atrage tot mai mult dupa ani in care am crezut ca nu pot purta.Singura supriza neplacuta a fost talia empire, un design ce nu ma avantajeaza si pe care nu il abordez. Nu mi-am dat seama din fotografia de prezentare, parea a avea doar talie inalta. Nu poate fi modificata si va trebui sa ma obisnuiesc cu ideea.  


Ansamblul de bratari charm l-ati vazut poate si in postarea precedenta, toate imi sunt dragi si imi era dor sa port bratari "pana la cot". Primele cadre sunt trase in gradina de acasa, ma gandisem sa culeg un buchet de garoafe salbatice pentru a-l lua cu mine in Gradina Botanica dar am realizat ca as putea avea probleme. Exista si acolo cateva zone si ma puteam trezi cu un gardian zelos care sa nu accepte provenienta externa, cu siguranta nu m-ar crede ca nu le-am rupt de pe domeniul public. Intentionam sa port bratarile cu inelele perla. Apoi mi-am amintit de o bijuterie cu piatra maro si aspect vintage si mi s-a parut mai reusita combinatia. De aici diferenta intre accesorizari. 

  • Scuzati sandalele din alt film dar la cele pregatite, pe care le-ati mai vazut in cadrul outfitului dedicat fustei tutu gri, s-a rupt o bareta cand tropaiam sa traversez lacul.   



Dress : Choies, here

Heart bracelet set : Choies, here

Moon and star set : Choies, here

 Pearl set : Choies, here

Bag : random

    Sandals : VILA  













vineri, 22 mai 2015

Flower splash at dusk

Trebuie sa incep prin a-mi declara entuziasmul pentru ultima rochie cu imprimeu floral dobandita, este categoric printul favorit - mai ales asociat cu materiale vaporoase. Nu poti trece neobservata nici macar daca design-ul piesei este unul comun si apelez adesea la acest truc atunci cand nu pot avea o croiala spectaculoasa.


Materialul folosit este chiffon de o calitate mai buna decat intalnim de regula pe site-urile asiatice, cumva mai dens si catifelat (seamana cu voalul elastic). Este putin transparent si numai sus, in partea inferioara are o dublura consistenta pe care o voi elimina fiindca este prea groasa. Daca port ceva de culoarea pielii sub nu e nevoie de acea jupa si pot proceda la fel si la bust. 
Este intr-adevar maxi, de obicei ma trezesc cu lungime 3/4 in schimb. 
Avand in vedere ca poate fi luata si la evenimente (din punctul meu de vedere, o voi purta la o cununie), pretul este foarte bun.


Imi era dor sa port amalgam de bratari, mai ales charms. Desi mi-ar fi placut si ceva colorat printre ele, negasind formula potrivita am ramas la auriu si perle. Poate este prea mult insa mie imi place asa, cred ca ma caracterizeaza excesele vestimentare fara a sfida bunul simt si absurdul. 
Au costat foarte putin, in momentul acesta sunt multe produse cu 1,9$ in categoria accesorii. Sunt trei seturi : bratara si inel cu perla, cele doua inimi, luna si stea.  


Dress : Walktrendy, available here

Clutch : random

Sandals : Leonardo

Sunglasses : Marks & Spencer

Bracelets : Choies

Rings : Choies, Thboxes