Translate

marți, 31 martie 2015

Ruffled fairy tale and classy handbag


V-am aratat saptamana trecuta noua mea poseta Linda - impropriu spus noua, poate, caci am purtat-o in fiecare zi, insa entuziasmul a ramas acelasi si tind sa o aleg de fiecare data in detrimentul celorlalte. Este primul meu model ladylike si regret timpul irosit cu prejudecati de tipul "nu este pentru mine" / "nu stiu sa o port" / "este pretentioasa". 


M-am privat singura de bucuria detinerii unui accesoriu elegant si sofisticat prin liniile impecabile si curate ale design-ului caci asociam astfel de genti cu femeia de afaceri sigura pe sine si pozitia sa in societate ori cu domnisoarele cu aparitii de revista sustinute de un buget consistent. In realitate cred ca eram doar comoda, voiam sa nu am grija de a o tine in mana sau pe brat si sa nu fie nevoie de o postura distinsa. Grija inutila fiindca si aceasta se poate purta pe umar cand este cazul, are bareta ajustabila si detasabila ce iti permite sa alternezi abordarile de la classy la office si casual. 


Este confectionata din piele ecologica dar aspectul acesteia si finisajele nu sunt cu nimic mai prejos decat ale unei genti din piele naturala. Este incapatoare fara a fi masiva, lipsa obisnuitului buzunar central despartitor permite fara probleme depozitarea lucrurilor voluminoase. Are in schimb buzunare atasate celor doua parti. Sistemul de inchidere imi pare interesant si arata durabil, nu vad risc de deteriorare. Detaliile light gold sunt discrete iar metalul nu arata ieftin.


Pentru o prima etalare aici am vrut un ansamblu aparte. Am ales o fusta maxi cu volane, confectionata din 5 m de chiffon coral. Un model considerat prea elegant pentru o zi obisnuita, stiu, dar ma intereseaza mai mult sa-mi faca placere hainele decat ce parere au trecatorii despre ele. Daca as astepta ocazii speciale pentru a le purta ar insemna sa ma bucur de ele doar la cele 1-2 nunti pe an. Nu datorez decat bunului simt si moralei ingradirea libertatii vestimentare, in rest gasesc potrivit sa ma supun doar propriilor conceptii.


Partea elaborata formata din poseta, coliere si fusta a fost temeperata cu un tricou alb, basic, si jacheta din piele. Daca vi se pare un pic ciudat tricoul trebuie sa stiti ca era purtat invers, am reusit sa pun fond de ten cand ma imbracam si nu aveam timp sa calc altul. Geaca este o achizitie veche ( o am de 7 ani ) insa arata impecabil chiar si acum si imi place sa o port cu materiale si modele pretioase, in stilul Kate Moss. 
Daca doriti sa vedeti colierele le regasiti in fotografia de pe pagina principala a blogului, am suprapus 3 piese.  

  
T-shirt : Takko

Skirt : custom made

Jacket : Stradivarius

Necklaces : Zara, Trezora

Bag : Adona

















Ce modele mi-au mai atras atentia din categoria all black? 










  • Nu uitati, astazi este ultima zi cand puteti beneficia de codul de reducere 10% pentru orice geanta din categoria all black. Codul este ALLBLACK si se aplica dupa ce adaugati produsul in cos. 

luni, 30 martie 2015

RED, my fortune cookie


Daca fericirea exista, atunci trebuie sa fie imbracata in rosu. Sa miroasa a liliac si a mare, sa aiba gust de inghetata cu alune si fistic, de fondante decadente si moi. Daca...


Dress : Felice Fabric

Sandals : VILA

Bag : Adona






Roses & Denim


Iata si cea de-a treia combinatie ce implica fusta pencil lucrata pe comanda - pentru 15 lei manopera + aprox 10 lei materia prima, o suma infima fata de preturile din magazine. Daca cele anterioare au fost construite cu o bluza din aceeasi tesatura scuba floral print, pentru a trece impreuna drept rochie, si respectiv un tricou cu dungi supradimensionat, de data aceasta am optat pentru o camasa denim. O camasa prea ampla gasita intr-un sh obscur si ajustata de croitoreasa incat sa mi se potriveasca, relativ.
Am adaugat un plic rosu caci nu aveam un altul potrivit cromaticii tinutei si sandalele VILA devenite arhetip.
Din cauza neglijentei mele am ramas fara spatiu pe cardul camerei si a trebuit sa facem cateva poze cu telefonul - de aici diferentele sensibile intre imagini.


Shirt : thrifted

Skirt : custom made

Clutch : random

Sandals : VILA, via Kurtmann








sâmbătă, 28 martie 2015

Something borrowed, something pink


Pasiunea pentru a-mi croi si coase singura hainele poate parea nesemnificativa si pe alocuri ridicola atunci cand este alaturata exercitiilor de imaginatie si indemanare cu adevarat consistente, insa pentru mine inseamna exaltare si implinire. Imi place sa ma pierd si sa ma regasesc printre tesaturi si imprimeuri frumoase, e coltul meu de fericire si echilibru.


Am purtat materialul inflorat in brate de la posta pana acasa, rupsesem invelisul sa pot atinge textura si sa pot fauri visuri cu falduri fluide si culori bogate. A fost taiat cu drag si nerabdare in forma potrivita si l-am tivit manual fara a simti nici macar o clipa oboseala sau intepaturile sporadice. Imi place sa port piese pretioase in zile obisnuite, am crescut suficient incat sa iubesc din nou povestile. 


Povestea de azi cuprinde si o camasa supradimensionata ratacita printre nimicuri intr-un magazin cu vechituri, ajustata perfect de croitoreasa pana la marimea adecvata, si o incantatoare geanta ce nu imi apartine dar pe care imi doream nespus sa o port si eu. Proprietara a fost generoasa si mi-a adus-o pentru a fi etalata intr-o sedinta foto, am considerat ca imi completeaza si accentueaza ansamblul vestimentar datorita contrastului.   


Am accesorizat tinuta cu geanta Paris care are dimensiune medie, criteriu definitoriu in acest moment pentru alegerile mele. Este lucrata fara cusur si nu am observat nici macar o cusatura imperfecta sau sensibila. A fost purtata zi de zi de cand a sosit, adapostind : subterfugii feminine mai mult sau mai putin neglijabile, documente, laptop, o carte, sandwhich-uri, sticla cu apa, etc. Este incapatoare fara a atrage atentia prin dimensiune. Se poate purta ca handbag dar si pe umar caci are bareta ajustabila si detasabila. Chiar daca materialul folosit este piele ecologica aspectul ei este excelent putand fi usor confundat cu cel al unei genti din piele naturala. 
Am purtat :           



Shirt : Miss Sixty, thrifted for about 50 cents

Skirt : custom made from scuba fabric

Jersey : thrifted

Bag : Adona

Neklaces : Zara, Trezora


















Daca v-a placut geanta, iata cateva sugestii tentante :






























  • Pana pe 31 martie puteti beneficia de 10% reducere la orice produs din categoria all black introducand codul ALLBLACK dupa ce il puneti in cos. 

marți, 24 martie 2015

Roses & Stripes


Va spuneam in postarea anterioara despre alte doua tinute construite in jurul sandalelor si fustei pencil si una dintre acestea este cea etalata astazi - nu mai aveam rabdare.
M-am gandit sa abordez o asociere inedita si adesea blamata : dungi si imprimeu floral. Tricoul supradimensionat l-am gasit intr-un sh si am dorit sa il pastrez asa, lejer, caci ajustate am suficiente. Imi place mult ce a iesit, imi pare un look vesel si luminos numai bun pentru iesit cu prietenele "la o cafea". Putea fi purtat si cu sneakers sau converse albi insa, cum stiti deja, nu-mi place sa nu am tocuri. 


Skirt : custom made

T-shirt : thrifted

Jacket : thrifted

Cuff : old watch rotated

Sandals : VILA, available here

Clutch : random