Translate

luni, 10 ianuarie 2011

Balsam de buze Burt's Bees Beeswax Lip Balm - tin


L-am primit de Craciun, intr-un pachet cu alte bunatati cosmetice si cele 3 perechi de cercei H&M despre care am mai vorbit la momentul potrivit.
Imi doream de ceva vreme sa il incerc pentru ca-i un produs destul de popular printre devoratoarele de lip balm si eu ma incadrez cu prisosinta, avand o obsesie in acest sens.

Am mai povestit ca in trecut am avut probleme mari cu buzele care nu doar ca imi crapau indiferent ce le faceam, de la tratamentele cu nume sonor din comert pana la miere si unguent de galbenele, dar se lua pielea pana ramanea carne vie in zona dintre ele. Ma usturau cumplit cand mancam sau incercam sa beau cald (si era perioada rece cand tanjesc zi de zi dupa asa ceva), nu mai spun ca imi era imposibil sa pun un produs cosmetic gen gloss sau ruj. Nici astazi nu stiu daca a fost o reactie adversa la vreun produs cu ingrediente prea toxice sau alterat, nu am facut investigatii atat de avansate, insa consultul dermatologic a stabilit ca in fapt e vorba despre carentele organismului si a trebuit sa iau un complex de vitamine si minerale ce includea cu siguranta B-urile, vitamina K, Fier, Zinc. De atunci nu m-am mai confruntat cu un asemenea calvar, nici la pielea mainilor ce in aceeasi perioada avea fisuri pana la sangerare. Dar am intampinat in ultimii 2 ani o alta anomalie, imi crapau colturile gurii si se vindecau foarte greu pentru ca imediat ce se inchideau muscam din mancare sau stranutam si ranile se faceau la loc. Imi trecea 1-2 luni, apoi iarasi cateva zile-o saptamana aveam acest neajuns chinuitor. Slava Domnului, de jumatate de an vad ca am fost iertata de pedeapsa....sper sa nu mai patesc asa ceva pentru ca am zero rezistenta la durere (usturime) si ranile de acest tip sunt o mare bataie de cap din cauza imposibilitatii izolarii zonei ca sa permiti vindecarea.

In primul rand, balsamul meu Burt's Bees nu ma incanta din cauza ambalajului - cutie metalica. Detest ideea de borcanas/cutiuta cand e vorba de produse destinate ingrijirii sau colorarii buzelor. E o zona sensibila, unde igiena este esentiala pentru a nu afecta tegumentul si asa suplu si cu rezistenta mai mica decat pielea fetei sa zicem, dar mai ales pentru a nu te trezi cu herpes. Nu am predispozitie la asa ceva, am o prietena care facea constant in ciuda investigatiilor fara numar si foarte costisitoare si a tratamentelor aferente. Dar am imunitatea scazuta si de regula organismul meu se razbuna pentru orice nu-i prieste, asa ca nu era exclusa o reactie aiurea la compozitia balsamului alaturata aplicarii neigienice. Nu ai intotdeauna o baie la dispozitie sa iti speli mainile ca apoi sa aplici produsul, si e cu atat mai dificil cand ai unghiile chiar si numai putin lungi. In primul rand ca exista si mai multe sanse de a fi contaminate, si apoi pentru ca iti ramane produs sub unghie. Una e sa scoti un stick si sa dai repede 2 secunde cu el oriunde si oricum, si alta sa stai sa desfaci cutia si sa bagi degetele, care evident apoi raman un pic imbacsite. Nu stiu cine poarta mereu servetele umede ca sa isi poata aplica balsamul de buze....

Consistenta nu este tocmai pe gustul meu. Exact cum apare si pe capac, textura seamana cu ceara pentru par. Densa si neplacuta la atingere, sticky, trebuie sa insisti mult ca sa iei suficient produs sa acoperi zona vizata. Nefiind fondanta, nu va imaginati ca doar in cutie e condensata si rigida si pusa pe buze se inmoaie si uniformizeaza. Dupa ce ca ambalajul implica o aplicare mai migaloasa, mai stai si sa apesi cu degetul/unghia (mai bine zis) considerabil ca sa poti desprinde cat iti este necesar. BIG NO, nu stau 5 minute sa intind un lip balm. si-apoi sa pescuiesc balsam de sub unghii. Mie imi place sa arate shiny/dewy pe buze, strat catifelat generos, ori Burt's Bees este oarecum uscat si acesta este si efectul final. Poate e o idee buna pentru cele ce nu-si doresc sa se vada ca au aplicat ceva, dar mie imi place sa simt buzele bine imbracate si sa alunece atunci cand le presez si frec fata-spate intre ele. Pierde grav in fata adoratului meu CARMEX, despre care am mai scris deja in nenumarate randuri. In principal aici si aici. Daca veti frunzari comentariile, 99% dintre fete ii sunt la fel de fidele ca si mine.
Si ca sa fiu precisa, intreagul review porneste in jurul efectelor Carmex, e, daca vreti, esentialmente comparativ dar fara coloanele paralele de rigoare. Carmex la borcanel este fondant, se omogenizeaza imediat in ciuda cantitatii infime. Cand recipientul era plin, il treceam peste buze ca pe acel clasic Farmec Atractiv care banuiesc ca a bantuit copilaria celor de varsta mea si predecesori. Ramane ceva intre balm si gloss, stralucitor dar dens, ca o alifie/unguent mai fin/a sa zicem. La Burt's Bees, desi cutiuta ar fi mai practica pentru astfel de aplicari fiindca e mai plata si mai lata, nici nu simti ca ai ramas cu ceva dupa insistarea chiar si cu miscari circulare. Pana nu bagi degetul/pensula ( si eu nu pot sa umblu cu pensula dupa mine ca sa aplic un amarat de lip balm), nu rezolvi nimic.

Ambele sunt mentolate, dar diferit. Despre Carmex se spune si ca desfunda nasul, e camforat, si ce imi place cel mai tare e ca "pisca" si stimuleaza circulatia buzelor conferindu-le o nuanta de roz sanatos si fraged, ideala in cazul in care obisnuiesti sa porti rujuri intense ce chiar si numai autosugestiv iti fac buzele naturale sa para fara viata si sterse. Burt's Bees nu numai ca nu are aceasta calitate, dar fiind si sticky-dens dimpotriva, le da paloare. Cred ca stiti balsamurile acelea de buze care par sa acopere cu o pelicula albicioasa si matifianta. Not my type, desi are si asta farmec in cadrul anumitor lookuri cu finish mat si ochi dramatici. Comparativ, mentolul celui din urma e mai discret. Implicit poate fi o alternativa mai buna pentru cele ce spuneau ca nu suporta Carmex tocmai din acest considerent. Mie dimpotriva, chiar imi place sa imi simt buzele ca si cum as fi mancat picant, par mai pline si mai intense...

Nu vreau sa desfiintez brandul, are suficiente produse incat sa nu imi permit sa generalizez nemultumirile cat timp nu am incercat decat unul. Poate stick-ul este minunat, tocmai de aceea las loc liber experientelor viitoare. Numai ca nu se gaseste aici si nu-i chiar plauzibila testarea in viitorul foarte apropiat.
Daca cineva l-a incercat, este invitat sa-si exprime opinia pentru o viziune mai acurata. Daca nu ma insel, Adela Sirghie il aprecia. Pe makeupalley parerile sunt impartite, doar cca 60% l-ar recumpara.

Nu reusesc sa gasesc pe site-ul oficial varianta la cutiuta ci doar stick-ul Beeswax adiacent, costa cca 5 euro si este catalogat drept 100% natural.

Ingredients: Tube: cera alba (beeswax, cire d'abeille), cocos nucifera (coconut) oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, mentha piperita (peppermint) oil, lanolin, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de colza), limonene

Tin: cera alba (beeswax, cire d'abeille), cocos nucifera (coconut) oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, mentha piperita (peppermint) oil, lanolin, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de colza), limonene

All in all, eu raman adoratoare/devoratoare Carmex...din punctul meu de vedere, cel putin la capitolul pot/tin, nu se compara, primul este infinit superior. Si partea buna e ca se gaseste si in Romania, insa eu il comand de pe asos UK fiindca nu l-am gasit in nicio farmacie din Craiova iar Carrefour-ul de aici e un soi de minimarket. Exagerez, dar ma intelegeti...nu gasesti mai nimic.

And that's all, folks....kisses!

11 comentarii:

  1. Eu am inceput sa cumpar produse Burt's Bees de cand m-a apucat "nebunia" cu produsele cosmetice / de ingrijire naturale. Ma rog, aici e o intreaga discutie legata de Burt's Bees pentru ca afacerea tocmai a fost cumparata de catre Clorox :) (ce ironie) si asta ridica niste semne de intrebare. Speram totusi sa nu-si schimbe calitatea. Le-am ales pentru ca prin magazine se gasesc greu produse naturale, iar acesta este cel mai accesibil si are si preturi bune. Am un face cleanser, care este ok, n-am ce sa-i reprosez. Lotiunea de maine si cea pentru cuticule sunt insa la fel ca si balsamul tau de buze. Consistenta ca de ceara, cutiuta metalica, plus miros cam nasol. Intre timp am gasit insa alta lotiune pentru maini, tot asa 99% (sau ceva de genul) naturala si sunt mult mai incantata de ea.

    Carmex nu am folosit inca, desi se gasesc pe la toate colturile si sub toate formele. O sa ma uit la ingrediente si daca imi plac, il incerc si eu.

    S-ar putea totusi ca Burt's Bees sa aiba ceva pe placul tau. Au si balsamuri de buze gen stick, in vreo 3-4 variante, plus lip glossuri in diverse nuante. Intentionez sa le incerc si o sa scriu despre ele apoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxi, am frunzarit un pic site-ul lor si m-au incantat mai multe produse pentru ten, plus un gloss. Tocmai de asta nu vreau sa stigmatizez brandul, ci doar "ceara de buze" izolata.....chiar nu e genul meu sa port buze parca decolorate si opacizate de prea mult stat la soare, mie imi place un pic de culoare macar, nu ma prinde lookul nude si palid. Am vazut si mai multe variante de stick, dar nu cred ca l-as lua pe cel adiacent celui descris de mine fiindca sunt ferm convinsa ca se simte si se comporta la fel.
    Un plus pentru ca-i 100% natural, cum spuneam, pentru cele ce nu vor efect tingle si miros mentolat pregnant, plus stralucire, poate fi produsul ideal. Am o amica ce mereu se da cu chestii de pe la avon ce-i fac buzele mai palide decat natural, ei asa ii place. La mine arata bolnavicioase.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. în primul rând..cred că am ratat postarea în care prezentai "cadoul" pentru că altfel aș fi comentat și acolo... p2 face primer.. îl am și eu,doar că în ambalajul vechi. Cum ți se pare?
    În al doilea rând, și eu eram curioasă de balsamul ăsta mai ales după ce am citit câteva reviewuri bune... tu mi-ai deschis apetitul pentru Carmex, că l-ai lăudat atâta. În Sibiu nu e, sau nu l-am văzut eu (HelpNet oricum nu mai există aici)..l-am luat din Cora din Cluj și îmi place tocmai pentru că pișcă și îmi place mirosul ăsta de mentol :)

    Ai dreptate cu băgatul degetului în cutiuță... de aia mă feresc și eu de lucrurile astea. Nu doar că nu sunt igienice dar nu sunt nici măcar practice...Folosesc seara înainte de culcare unguentul de gălbenele, pe care-l aplic cu degetul și chiar dacă nu am unghii lungi, tot rămâne sub unghii... câhhhh

    Și eu am problemele cu buzele..pe care le cauzez eu, dacă e puțină piele moartă, îmi rup buzele până la sângerare :-s

    aș mai vrea să scriu dar cred că am scris destul:))

    *kiss*

    RăspundețiȘtergere
  4. Igu, pe blogul acesta niciodata sa nu iti autoimpui limite in privinta dimensiunilor...pai tu uiti ca eu sunt mama romanelor? :)) Eu pana si cand comentez ma lovesc de "URL too large", noroc ca tot se salveaza ca altfel mi-as musca buza ca am fost cenzurata sa nu debitez toate detaliile de a caror manie sufar. :)
    O sa fac review si pentru p2, doar ca nu stiu cat de avizata sunt. Vazusem ca si tu il folosesti, de fapt si eu cand l-am ales si i-am dat link cu ce mi-as dori era vorba tot despre cel in ambalaj alb, gen tub. M-am si speriat cand mi l-a aratat la web, crezand ca nu a inteles ce am vrut si a luat altceva. Ma cam desumflasem. Apoi am inteles ca-i, teoretic, aceeasi Marie cu alta palarie.
    Eu nefiind asa indemanatica in machiaj stii ca nu detin tot curcubeul de produse, texturi si culori. Nu am paletele faimoase, si nici primere. Ci basic stuff. Prin urmare, nu am incercat de-a lungul anilor mai multe baze pentru ten similare ca sa pot afce o comparatie plauzibila si acurata. Am avut-o candva pe cea de la Avon, despre care am amintiri placute...desi eu sunt fana finish mat din cauza aversiunii fata de similitudinea dintre aspectul dewy si sebum, chiar imi placea cum netezea, lumina si sidefa pielea usor bronzata.
    Anul trecut mi-a donat o prietena un fond de ten Maybelline, acela cu jumatate alb jumatate culoare. El in sine nu mi-a placut si il abandonasem, dar de curand am inceput sa folosesc partea alba (nu stiu de ce culoarea nu mai iese desi e nou practic), si chiar mi-a placut suprafata creata. Si p2 mi se pare identic cu baza alba Maybelline, netezeste si satineaza un pic, dar in acelasi timp opacizeaza textural. Da tonus, sa zic. Nu as putea sa ies doar cu ea, nu acopera totusi, dar oricum pielea arata mai bine si e bine pregatita pentru ca fdt sa se intinda uniform si usor. Chiar se vede diferenta cu si fara, mi s-a parut si ca dureaza mai mult pana incepe sa luceasca.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. aoleu și tu ai scris un roman :))
    mi-ai adus aminte de fdt ăla de la Maybelline... Doamne cât mi-a plăcut când l-am avut... oare de ce nu l-am luat acum când m-am apucat iar să folosesc fdt?:))
    E bine că ai un "furnizor" și poți "comanda" ce nu e aici...
    Eyelinerul de la Manhattan l-am avut și eu și l-am aruncat acum câteva zile:)) În primul rând că nu l-am folosit și a trecut timpul peste el, și în al doilea rând - NU-MI PLACE deloc. Ție cum ți se pare?

    PS: nu trebuie să ai faimoasele palete ca să te machiezi :) Mie îmi place ce văd pe Facebook și cred că din când în când poți face și tu câte un LOTD!

    RăspundețiȘtergere
  6. Prin palete faimoase voiam sa spun populare in randul devoratoarelor de make-up, in special voi bloggeritele a caror activitate consta preponderent in LOTD. Cred ca numai eu nu am paleta 120, mereu zic ca o iau si cand ma vad cu banii ma gandesc ca nu mai bine imi mai iau eu ceva haine, ca acolo se vad clar schimbarile, pe cand la machiaj nu te va taxa nimeni ca porti de multe ori aceleasi culori. Bine, nu-i chiar o scuza, as putea sa imi iau si palete cheam meanwhile...dar adevarul e ca imi amintesc ca cele 3 detinute au ajuns la gunoi expirate si prafuite, eu tot intre numai 3-4 culori ma roteam. Cat despre LOTD creatie proprie.....uiti ca abia sunt in stare sa pun 2 culori? :) Si blending din parti, si cut-crease din parti.....normal ca as putea sa incerc, dar daca le postezi e ca si cum le-ai da drept exemplu, si de la mine nu are absolut nimeni ce invata in acest sens ca eu sunt prima care stie ca ma fardez corect si cam atat, cat sa fiu la ASA NU.

    Mie imi place eyelinerul Manhattan, e chiar mai rezistent decat mi-as dori. Nu am asa indemanare sa trag dunga de la un cap al altul in 3 secunde, ci pas cu pas, si mai retusez ca o trag stramba de multe ori. Si la Manhattan doar ce il aplic si apoi daca vreau sa smudge-uiesc putin sa corectez, deja nu mai merge ca-i gata uscat. Trebuie sa demachiez acolo si nu prea imi convine ca se ia si fardul, si fondul de ten/pudra de sub si e greu sa reaplic apoi doar pe o portiune. Poate nici nu am testat eu altele mai bune si de asta sunt multumita, pentru ce stiu si pot eu sa fac chiar e ok.

    RăspundețiȘtergere
  7. eh nu știi. Mie îmi place ce văd și chiar dacă nu ești cea mai pricepută (deși nu cred asta) înveți în timp. Adică poate că nici eu nu sunt în măsură să fac tutorials și LOTD-uri pentru că nu sunt nici pe departe bună în ceea ce fac, dar de când am început din vară și până acum, pot să spun că am învățat o grămadă de lucruri și machiajele mele sunt vizibil mai ...profesionale:))
    Nici eu nu știu să fac acel cut-crease dar nu mor din asta, mă bucur că știu să blenduiesc:))

    În materie de tușuri, am avut unul de la Farmasi - era perfect. Din păcate au schimbat și ambalajele și nici pensula nu mai e aceeași...așa că va rămâne doar o amintire:(

    RăspundețiȘtergere
  8. am auzit de Carmex si de BB,nu am avut ocazia sa folosesc,dar cred ca nici nu merita.imi place stickul de la the body shop cu canepa.te pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ramona si eu am primit de Craciun 2 produse de la Burt's Bees (un balsam de buze stick cu nu stiu ce minunatie care ar fi ok daca as putea sa suport mirosul/ gustul - desi tot prea uscata mi se pare si mie textura lui si o crema pentru cuticule cu lamaie, parca, care imi place ce face, dar urasc cat trebuie sa ma chinui s-o iau din cutie - aceeasi problema ca si cu balsamul tau). O sa incerc sa scriu si eu despre ele zilele astea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draguta, te asteapta un tag la mine pe blog!
    Pupicei!:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  11. sigur iubita.astept sa ma suni joi.pupiciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    RăspundețiȘtergere